Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Pendrive probléma
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz -FreaK- #7299 üzenetére
Nekem 2x16-os van amúgy, 3600cl16-on megy. Azért csak ennyin, mert nem akartam 1.4V-nál többet adni neki 24/7-re. Igy is felmegy néha 50 fok fölé, pedig még némi huzatot is kap (bár elvileg a 80 se lenne gond, pl der8auer hajszárítós tesztje szerint)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
koko52
nagyúr
Egy húzott 3600 (65k) vs 9900K (160k) stock. +2080 Super. Nem rossz [link]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz ScomComputer #7303 üzenetére
Akkor reálisnak tűnik az eredmény. 10-15%-al jobb a 3600 a 2600-nál. És a méréseidnél csak a FC: ND esetén láttam lemaradást.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fudi2002
veterán
MSI B450 Tomahawk MAX
341es bios: [link]
(amit Vitaro kolléga linkelt, köszönjük Neki)
Ma teszteltem, jó. Rakható. Ebben javítottak több dolgot, ebben az ERP-t már nem kell kapcsolgatni, gyári beállításokkal is szépen megy a hidegindítás.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
mozso
senior tag
Visszatekintés ABBA előttre, picit jobbak a frekvenciák az új biossal, de a volt is picit magasabb.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz SECTORnooB #7308 üzenetére
Illetve ha javítanak még valamit a szálkezelésen, mert ha mondjuk nem is az AMD sara, csak mondjuk a Windows ütemező hibája, de sok olyan játékban sem ér az SMT semmit, ami egyébként akár 12 szálat is támogat, sőt: SMT-t kikapcsolva még gyorsul is a játék.
-
Scarletiel
senior tag
No kicsit teszteltem a dolgokat a windows újrarakása után ugyanis nem tapasztaltam (kopp kopp) játékok alatt a hang megakadást sem pedig a kép megfagyását egy másodpercre. Feltettem a B450-es chipset drivert, meg a ryzen mastert is. A biosban annyit tettem, hogy adtam a cpu-nak egy -0,05-ös offsetet és a Ryzen Master-ben manuálisan beállítottam az egyik profilban, hogy 4025Mhz legyen minden magon a peak core voltage pedig 1,275V legyen. Játék alatt kb állandó az 1,21Vcore érték.
Cinebench R20 alatt 3603 pont lett, Játék alatt pedig nem igazán veszem észre, hogy fps külömbség lenne akár benchmark akár valós játék közben, de ha valaki mást mond meghallgatom szívesen. Csatolom a képeket.[ Szerkesztve ]
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
-
vitaro
senior tag
válasz Maelephant #7317 üzenetére
Az a BL3 leggyökérebb húzása volt, az írók anyukái azóta is csuklanak.The Arcana is the means by which all is revealed.
-
veterán
A boost korrekció kapcsán ígért SDK publikus.
"Az AMD az új mikrokód mellett egy Monitoring SDK-t is hoz. Ez azért fontos, mert ennek segítségével a monitorozó programok fejlesztői kapnak 30-nál is több API-hívást, amivel hatékonyan tudják monitorozni a Ryzen processzorokat. Ezeket használja egyébként a Ryzen Master is, csak a többi szoftverfejlesztőnek ezek a lehetőségek korábban elérhetetlenek voltak."'
solfilo
-
wwenigma
Jómunkásember
Ezért nincs elég AMD proci a boltba. 81%-a az eladott prociknak AMD. [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
mozso
senior tag
válasz wwenigma #7325 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna.
Ugyan - én is felültem az AMD 39xx bandwagonra - de nem bántam meg. Akkor sem, ha picit több a béta teszt, mint máshol.
A mostani a béta teszt azonban nem sokkal több, mint a frissen megjelent Intel 4790K + első alaplap BIOS, sőt az Asus QVL minősítésű, akkor gigadrága Corsair Dominator Platinum ramja nem tudta a ráírt értékeket, csak 3 biossal később volt boot stabil a vacsiúj 4790K-val.
Ez persze lehet az Asus sara 4790K oldalon, de pont ugyanannyire lehet az alaplapgyártó sara az AMD 3xxx vonalon.[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Kijött az MSI B450M Gaming Plus-hoz is végre az ABBA bios. Kicsit átszervezték a tuningra vonatkozó beállításokat.
Eddig stabil. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Tomahawk Max lapom van legújabb biossal, új R5 3600-al és Arctic Freezer 34 eSport-al.
Hogyan állítsam be a PBO-t megfelelően, csak hogy egyáltalán működjön? Elég sok lehetőség van. Most minden auto beállításon van, elég csak enabled-re raknom a PBO-t auto helyett és ennyi? Ott is van pár lehetőség, mode 1,2,3,4,manual, stb. Nem szeretnék sokat pepecselni a dologgal, de hozza ki a prociból azért, amit tud. Vagy esetleg külső leírás esetleg, ami végigvezet a beállításokon?Köszönöm!
F1
-
weri
senior tag
válasz szabeska #7328 üzenetére
Advanced CPU Configuration pontban:
PBO----> Advanced
PBO Limits: disabled
Precision Boost Overdrive Scalar: Manual
Precision Boost Overdrive Scalar: 10X
CPU Boost Clock Override: Disabled
Platform Thermal Throttle Limit: 95
A tobbi Auto
Ezzel a beallitassal nekem gyari 4.2Ghz-ig minden mag boostol. Adtam a procinak -0.125 offsetet (ezt ki kell tapasztalni hogy 4.2-hoz mekkora fesz stabil) igy 60+2-3°C-ig melegedik.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
fudi2002
veterán
Legújabb Chipset driver.
Ha valakinél hasonló, akkor tudja hol keresse a hibát.
A legújabb chipset driverrel, a Cinebench szoftverek nem boostolnak 4300 fölé 1 szálon. Visszaraktam a régebbit, az jó.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-
veterán
válasz Archttila #7338 üzenetére
Az összesben, ahol lehet, talán három helyre emlékszem! De egyébként azon az oldalon is elég (tapasztalataim szerint, legalábbis) ahol a DOCP-t lehet állítani, az kapásból effektív. Az AMD CBS menüben ('asszem) van köztes megoldás, ott az ember megadhatja a maximum PBO hőmérsékletet, és csak addig boostol, az is egész jól működött, csak arra nehezebb csendes ventilátor profilt létrehozni, és nálam sebességben sem adott többet - ha nem peak terhelést nézünk, hanem egy 20-25 perces képfeldogozó melót -, mint a fix 4 Ghz, csak utóbbi jóval csendesebb. Vegytiszta játék alatt lehet, hozott volna valamennyi pluszt ez a verzió.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
válasz szabeska #7336 üzenetére
Nálam PBO alatt max fordulaton 70-75 fok volt, minimumon meg 80 cinebench alatt. Úgy oldottam meg, hogy 55 fokig minimum fordulaton ment (netezés 50-52 fokig fűtötte), 70 fokig felment 50%-ra (játékok alatt 60-65 fokos), és csendben van a gép, max 1-2 fokot buktam. Hiába növeled a ventilátor fordulatszámát, a processzor nem tudja leadni olyan gyorsan a hőt a hűtőnek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz szabeska #7336 üzenetére
A 70-80 fok akkor is annyi ha a venti 30%on megy és ha 90%on. Nem? Állítsd át a venti profilt ....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Tengri
senior tag
Nem kell mindent elhinni"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Puma K
nagyúr
Ezektől nem vennék semmit.
Főleg úgy nem hogy előreutalással.Az árral is trükköznek amit te is írsz és látható.
Plusz bármelyik cégnél egy gmail-es e-mail cím komolytalan.Továbbá az oldalukon fent van, hogy:
"1154 Budapest , Szerencs utca 172. ( nem átvételi pont)
Átvételi pont és üzlet nem elérhető jelenleg."Ez tipikusan egy olyan cég ami bármikor eltűnhet egyik napról a másikra.
Aztán kb meg olyan mintha garanciád nem is lenne az onnan vásárolt termékre.Meg ezek olyanok, hogy ha te megrendeled akkor én megrendelem és várjuk, hogy majd jöjjön. Valamikor.
Ezért érdemes olyan cégnél vásárolni akik több éve léteznek.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- Intel Core i7 4790 4/8 8x4ghz processzor
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest