- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz miresz #32048 üzenetére
1.3V / 4Ghz azert szokott menni.
"Valamit szerintem nem jól, vagy nem jó helyen állítok. "
abban sajnos, hogy hol kell allitani nemtudok segiteni, Giga lap bar volt mar koreimben, de nem volt ra sem ido sem igeny a tuningkepessegek
kivesezesere, bizakodjunk, hogy HSM tud valamit, amit en nemElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
őstag
válasz hokuszpk #32045 üzenetére
Jelenleg HX432C16FB3K2/16 páros van a lenti konfigban és gondoltam belerakok még egy ilyet szintén 3200 MHz xmp-vel.
(Az alaplap leírásában az áll hogy a processzor védelem miatt 1,35 alatti a feszültség) gondolom emiatt nem alapból 3200 MHzhttps://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
HSM
félisten
válasz miresz #32042 üzenetére
A tweaker főmenüben. [link]
Szorzót és alul a feszeket állítottam be kézzel, ez kb. a minimál konfiguráció, amivel indul.
Fix a fesz így, az órajel passz, RM szerint állítja, HWiNFO szerint fix. Magokat a C-states áramtalanítja, szóval a fogyasztás teljesen normális. Részletesen ki is mértem: [link] .#32044 miresz : "Ez egy 65w-os processzor. "
Ez a kedvencem... A 65W-os processzor itt akár 88W fogyasztást jelent. -
hokuszpk
nagyúr
válasz miresz #32039 üzenetére
"Ryzent nem lehet a régi hagyományos módszerrel húzni, hogy állítok szorzót, meg feszt aztán kalap, bot?"
de lehet. kerdes, szorzot hova allitod ? mert azert peldanak okaert mondjuk a 45x azert a Zen2 -nek is valoszinuleg megfekszi a gyomrat.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
miresz
veterán
Hmm. Esetleg tudnál feltenni nekem egy bios képet, hogy mit, hol és hová, állítottál?( hasonló a bios menüje a te lapodnak is) Mert a biosban találtam több helyet is ahol lehet órajelet állítani. Fix órajelen amúgy működik nálad C&Q? Vagy legalább üresjáratban visszaveszi a feszt? Igatából nekem az lenne a jó, ha pl. 2-3 magon magasabb boost órajelet tudna. Azt nem lehet beállítani sehogy?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz korcsi #32033 üzenetére
ott 30-40 mhz, mashol meg lehet 100-150-200. tokmind1, ha valahol limiten van, akkor nem megy tovabb. Miresztol is kellene ilyen kep, akkor talan lehetne tovabb matekolni. szvsz irtam mar, hogy erosen tippmix kitalalni, hogy miert nem boostol tovabb.
-
HSM
félisten
válasz miresz #32039 üzenetére
"A Ryzent nem lehet a régi hagyományos módszerrel húzni..."
Miért ne lehetne? Én pl. úgy használom. Most éppen 4Ghz, fix 1,082V.
Viszont az adatlapodon lévő lap nem tudom, tud-e fix feszen bootolni. Mondjuk ha nem, még Ryzen Masterből is kaphat egy fix beállítást win alól, de azzal nincs tapasztalatom, azzal csak tesztelni szoktam.[ Szerkesztve ]
-
-
korcsi
veterán
válasz hokuszpk #32030 üzenetére
Terhelés nélkül az Effective Clock csak néhány százaléka a névlegesnek, mert alszanak a magok, terhelés alatt nincs altatás, elvileg követnie kell a "discret clock"-ot, amely egy adott pillanatban mintavételezett érték, szemben az effektívvel ami az adott időtartam alatti átlagos órajel.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz korcsi #32028 üzenetére
lehet van a PBOnak mozgastere, de ha mondjuk az effective clock nem eri el a valos clock 75% -at ( ez csak tipp ! ), akkor valoszinuleg nem erez ra kesztetest, hogy megeroltesse magat.
Valamelyik limitbe belefuthat a proci, de ezt innen $remote azert elegge tippmix kitalalni.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz miresz #32026 üzenetére
felulrol tiszta NCC 1701A
ranezersre ez a hutes keves ide, bar a proci 65W -s.
a turbot elvileg a boost clock override tolja meg, emlitettem, teszt alatt hwinfonal az effective clock -ot nezd.
esetleg Ryzen masterrel lesheted, melyik limitbe fut bele, ami miatt nem megy feljebb.
valahol kell lennie "cpu multiplier" vagy hasonlo opcionak, azzal elvileg ha atbillented "auto" allasbol mittomen 40x -re, kikapcsolsz mindenfele boostot, es allcore annyi lesz a freki. ( 40x100 = 4Ghz )Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
korcsi
veterán
válasz hokuszpk #32025 üzenetére
"hwinfonal az "effective clock" -ot erdemes nezni, ha az nem eri el a core(0|1|2...) clock erteket, akkor nagyon nem is fog feljebbmenni."
Szerintem az "Effective Clock"-ból nem igazán lehet arra következtetni, hogy a PBO-nak van e mozgástere feljebb emelni az órajelet, nem?
Megnéztem kitolt PBO limittel és Eco módba (60W) is, terhelés alatt mindig plusz minusz 50MHz-en belül vannak egymáshoz képest. (Persze csak ha Zen3-nál ez nem változott ez még az előző verzió)
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
miresz
veterán
válasz hokuszpk #32025 üzenetére
Néztem gyorsan egy Aida64 CPU Queent,egy CPU-Z benchet,és egy CB23-at. semmit nem változott semmi. A hűtésem is szerepel az adatlapomon. (Thermalright AXP 200)
Csak a turbó órajelet nem lehet emelni? Vagy csak simán az órajelet? Ahogy régebben húztam a procit úgy be sem boot-ol a lap.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz miresz #32024 üzenetére
mivel monitorozod ? ja es milyen terheles alatt ?
hwinfonal az "effective clock" -ot erdemes nezni, ha az nem eri el a core(0|1|2...) clock erteket, akkor nagyon nem is fog feljebbmenni.
// viszont ennek ellenere is tud benchekben jobb szamokat hozni... //
itt a hutestol azaz a cpu homersekletetol is erosen fugg a boost, szoval mivel hutod ?**** ja ezt mar emlitettem
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz miresz #32021 üzenetére
namegint egy hátizé. nehézügy, mert tobbvaltozos a dolog.
a Fabric frequency and dividers akkor jatszik, ha a ramot 3600 fole tolod.
addig ugyis 1:1 utana kell allitgatni, ha birja, akkor 1:1 egyebkent meg 1:2.PBO limits menpontot elsokorben autorol tedd "motherboard" -ra, ha van olyan; az tudja mit bir a deszka.
olvasnivalo.
scalar 2x vagy 4x, leggyakrabban ezek adnak jo teljesitmenyt.
cpu boost clock override 200Mhz, aztan ha fagy, akkor lefele, ha meg vígan megy, akkor felfele lehet vele elmozdulni. ( már ha engedi a lap a 200+ -t. )Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Mándor #32017 üzenetére
hátize. ez nemigazan ide tartozik, a 3200G az Zen+, az 1600 meg sima Zen magos cpu. de talan a fo elteres megis az, hogy az 1600 -ban 6 mag 12 szal van, relative alacsony orajelekkel ( 3.2 / 3.6 ghz ) a 3200G meg 4 mag 8 szalas proci, viszont magasabb a base/turbo ( 3.6/4 Ghz ) es van benne egy vega 8 is elrejtve.
Ha matekolni kell, akkor az 1600AF varianst vennem, az kakukktojaskjent Zen+ mag es lehet tolni allcore 4-4.1Ghz -ig; ha viszont is szempont, hogy kepet is adjon, akkor meg a 3200G -t.[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz hobizoli #31983 üzenetére
Egy kis ideig pedig úgy tűnt itt az áttörés tényleg kell a 8mag 16 szál vagy van értelme a több szálnak 12vs 8
aztán mégsem jött az új peccs 1.5 a cb2077-hez és a 3300x megint a toppon van meg a 8magos intel is elég lesz akkor minek a több szálasítás ha semmit nem kezd vele csak az erősebb magok kellenek.Az összes többi játéknál meg többségében új procik jobbak vegyél aztat pff xd 5600x i9 ....
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Mándor
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy: számítási teljesítményben mi a különbség egy R3 3200G és egy R5 1600 között?"Beating chest and drum, beating tired bones again. Age-old battle mine, weapon out and belly in."
-
őstag
HSM, CJ4567
Akkor talán egy kompenzáció lesz arra, hogy nincs nagyon új CPU és GPU (végül is valahogy tesztelni kell nagyobb közönség előtt, nem lenne jó ha az új hardvereken derülne ki a baj :D)https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Create. #32006 üzenetére
Nem úgy volt hogy nvidiával is menni fog? A béta bioszokban már benne van, Zen2 alatt is látható, de gondolom zen3al lesz aktiválható és egyelőre piros kártyával, de mintha írták volna a lehetséges geforce támogatást
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Bossp
addikt
válasz Create. #32001 üzenetére
Sztem felesleges arra várni. Ha játékra kell a proci 5600x és jó lenne ha jönne 5600! Ha munkára akkor 5900x. 8magosnál nem látom a piaci rést :D. De nem lenne rossz ha pbo 2 vel be lehetne lőni az 5600-okat arra hogy boosoljanak szépen 5Ghz-ig hisz tudják azok is sztem nem csak az irdatlan sok magvasak :D
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
addikt
Egyébként én nem néztem utána, de a SAM-hoz mi kell konkrétan? Csak a vga számít vagy az alaplap és a proci is?
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Path of Exile 2
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- OpenMediaVault
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i9 9900K NZXT KRAKEN X62 ASUS PRIME Z390-A 32GB 3200MHz DDR4
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD A10-7800 4-Core 3.5GHz FM2+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-