Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Semmihez nem nyultam csak a demo file-t inditottam el. Nagy eltérés van a techpoweruppal szemben.
Gyári hűtés, Patriot Viper 4 2*8GB @3800MHz 16-20-21-36-56 1T, 1900MHz FCLK
RECSKA: en ugy latom a felület nagysága miatt és mivel nem melegiti a bordát ez az üzemi hőfok ami jó igy. A kulonbségek abból adódnak hogy mennyire tudod levinni az alap cooler-hőfokot.
-
szente
addikt
válasz
fudi2002
üzenetére
Nekem 41/2-61/2-ig simán ugrált netezès közben.
Játèk közben meg nem nagyon megy 70 fölè.
Az Asus lapon meg nem lehet úgy beállítani, hogy 65fokon 30%-on menjen a venti, 68-on meg 100%-on, mert túl kicsi neki az eltèrès.
Ha meg játèk közben nem kapcsolnak fel a ventik 100%-ra, akkor meg megfő a VGA. -
Sz4bolcs
senior tag
Tomahawk max-hoz esetleg van vkinek jó venti beállítása?
-
-
Sz4bolcs
senior tag
3600, 3600x nektek is csinálja, hogy idle közben dobálja a feszt, miközben 10 fokokat ugrál a proci hőmérséklete? Baromi idegesítő, hogy a hátsó ház ventiket 10 másodpercenként felpörgeti. Ti találtatok erre megoldást? Egyáltalán másnál is van ez a dolog?
-
Pro!Petya
addikt
+ (#7436) wwenigma
(jól mérted, ha mindent hagytál defaulton install után.)Köszi srácok!

Memoria időzítést és a hűtés típusát még megtudnátok adni?
Szívesen várom mások mérését is , ugyanis privátba is kaptam pár eredményt és eddig elég vegyes felvágott nagyon durva difikkel (azonos procinál kb 60-80sec
) és most bogarászom a miértjét. 
-
weri
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
No es ha mondjuk nem 4.3-on hanem 4.2-n megy (1mag) de minimum -0.1-es offsettel akkor azt eszre fogod venni a kulombseget ? Szerintem nem
Viszont ha offset nelkul hasznalod akkor 4.3-on megy egy mag, allcore meg valahol 4-4.1 korul. Offsettel meg 4.2 allcore is sokkal konnyebben
De kinek mi szamit ez a lenyeg
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
De. Attól hogy sokallom pl én is, attól még a proci alapja kb annyi. Bármennyit csökkentesz teljesítmény valahol csökken, nyilván ki meddig tolja le egyéni.
Tapasztalatom, hogy ha csökkentesz akkor
-Többszálas freki nő
-Egyszálas csökken.
-Játék alatti freki is csökken.
Tehát ha bika videokari és játék akkor ne feszeld alul.
Ha meló, akkor akár -0.125 is mehet.
Ha kicsit mindkettő de kompromisszumkész vagy akkor -0.05 körül. -
Kaci84
őstag
Sziasztok,
Adott egy AsRock X370 Killer SLI lap a legfrissebb 5.5 Biossal. Benne Ryzen 3600, 2x16 GSkill Trident Z 3600 CL16.
VGA és SSD többet is próbáltam.Probléma: Nem tölti be a windost csak forog a karika az idők végezeteig. Hibaelhárító bejön és a csökkentett mód is. Az egéren kívül már minden eszközt kihúztam. Egy máimsik ssd-re próbaltam új wint tenni de már a második újraindításnál ott is jelentkezik a probléma.
Ugyanezzel a winnel már ment 2 másik 3600 es egy Intel 9600, másik ram és másik alaplap. Egyikkel se volt gond és a hardverek változatlanok.Van ötlet?
-
MiklosSaS
nagyúr
Melyik most a jobb egy 3700X majd egy 3900X alá? MSI X570 Creation vagy Asus X570 Hero ?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Akkor bingó. Alulfeszeli a lapod. Offset +ba mehet rája. 1.48 körül van a normál fesz. Llcvel is finoman kísérleteznék ha terhelésre nagyon beesik a fesz.
-
szente
addikt
Már mióta megvan az új konfigom azóta csinálja, hogy ha Start Menü-> Leállítását nyomok, akkor leáll a gèp, majd magától újra bekapcsol. Ha a bekapcsoló gombot nyomom röviden, akkor normálisan leáll a gèp ès nem indul újra.
Valaki járt már így? -
fudi2002
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
Kíváncsiság: mekkora feszt ad auton a lap a procinak? Mi van ha gyárilag alulfeszeli vagy llc gond.
-
Apucy01
őstag
Még egy jó ram tesztelve [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem vettek ki funkciókat, a csicsás felület változott.
Scarletiel: azok tuningolnak mivel a boost órajel a terhelt magok számától függően változik és e mellett pedig nem tudni mire képes a többi a CCD-ben. Extra feszültséggel nyilván bármelyik megy 4.2-t. A boostra képes a proci viszont a hardveres/szoftveres környezettől függően változhat hogy eléri e. Adataidat töltsd ki.
-
vtomi2
őstag
válasz
Mayweather
üzenetére
Én nem frissíteném, mert kivettek funkciókat, meg régi felületre álltak vissza, hogy beleférjenek az új procik mikrokódjai. Teljesítményben nem tudom mit jelent a régebbi prociknál.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Scarletiel
üzenetére
All core orajel nem is lesz mivel a boost órajelek nem arra vonatkoznak. Az arra szolgal hogy azok a threadek amik igenylik meg legyenek tolva. Illetve a 2 hete kijott CONTROL peldaul 2 szalat terhel szoval annak boven eleg az alapbeallitas.
Az pedig hogy az orajel hogy viszonyul a minimum fps-ekhez, te latod.
-
beef
őstag
Új mikrokód jön novemberben: https://www.techpowerup.com/259795/amd-ryzen-cpus-to-get-plenty-of-microcode-improvements
-
Scarletiel
őstag
válasz
arnoldito
üzenetére
Nekem ugyanez jöhetne MSI Bios-hoz, mert Alpi küldött nekem videót, de az asus-hoz van és az istenért nem találtam fél óra turkálás után sem azokat a beállításokat amik nála vannak. Illetve lehet ott vannak csak másabb néven, annyira meg nem merek nyúlkálni. Egyedüli gondom, hogy játék alatt egyedül akkor van all core 4200 ha a ryzen masterben beállítom. Ha Biosban állítgatok, akkor össze vissza ugrálnak az órajelek folyamatosan és 39**Mhz-ig boostolnak a magok. Nem akarok 4,2 fölé menni, de a papír értéket szeretném hozni, minél kevesebb fesszel persze, hogy még stabil is maradjon a rendszer. Ez csak tipp de gondolom a minimum fps-eknek jót tesz ha nem ugrabugrál 3,6 és 3,9 között hanem stabil 4,2-n megy folyamatosan terhelés alatt.
-
Alpi.
addikt
válasz
Pro!Petya
üzenetére
1.7.26.0551 azt írja. Nem is tudtam, hogy van fent.
Úgy rémlett, leszedtem mindent, de akkor ezek szerint csak a Ryzen profil részét, ami egy fillért nem ér sztem. Anno felraktam Ryzen mastert meg mittoménmiket még, de aztán hamar le is kerültek haszontalanság okán. 
Llc 3 a soc is meg a vdimm is (meg a vcore is.
) és kézzel be szoktam állítani a phase controlt 400-450-re, de most 400-on megy épp az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Drón topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem tudtam, hogy hwinfo-val is lehet a rivatunernek adatokat adni. Köszi.

) és most bogarászom a miértjét.
Viszont ha offset nelkul hasznalod akkor 4.3-on megy egy mag, allcore meg valahol 4-4.1 korul. Offsettel meg 4.2 allcore is sokkal konnyebben

Persze azért, mert nem kell ,de azért jó volt mindenhez nyúlni is !
) és kézzel be szoktam állítani a phase controlt 400-450-re, de most 400-on megy épp az is.