Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtomi2
őstag
válasz galaktikus #6349 üzenetére
Akkor te kellemetlenebb szituációban vagy, marad a kivárás, vagy új hangkártya.
(#6350) Apucy01:Még a fikázó videójában is kiemelte, hogy szerinte jól sikerültek a procik, csak nem így kellene reklámozni.
-
SECTORnooB
addikt
válasz HoaryFox #6344 üzenetére
Hát, a legfrissebb tudósítást hallhatod.
Ma jelent meg az új BIOS.
A mai napig: - BIOS szaggat a menübe,néha be is akadt pár másodpercre.
- CPU "tuning" se előre se hátra kb (1.4Vcore 4300Mhz kivételével)
tehát kisebb fesz magasabb órajel és magasabb fesz kisebb órajel párosnál a bootig sem jutott el.
- CL16 3600-ra tudtam optimalizálni a Samu B die CL19 SniperX-emet ( tudna menni jobbat is)
Az új BIOS és a mai naptól:
- BIOS szaggatás, beakadás maradt, CPU tuning 4300mhz és 1.4Vcore-on se bootol
- CL16 3600Mhz helyett csak a CL18-on stabil....
Most így csak ennyire volt időm, idegzetem.
Köszi Asus.... -
vtomi2
őstag
válasz SECTORnooB #6353 üzenetére
ABB jött ki x470-en asusnál, nem a legújabb ABBA.
-
SECTORnooB
addikt
Igen tudom,nem is az órajelekre panaszkodtam, lekopogom az órajelekkel nem volt gondom.
Azért elvárhatná az ember,hogy,ha már ez a 3. ofisöl 3. generációs BIOS talán a BIOS szaggatás beakadást kijavítják a manuális órajel és feszültség állítás bugok megszüntetése mellett.
A memória "tuning" gondok felelősségét meg ruházzuk át a földönkívüliekre.[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
válasz SECTORnooB #6355 üzenetére
Hát ja, pár hónappal a megjelenés után illett volna már kikalapálni. Enyémhez is csak 2 biost adott ki MSI
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #6355 üzenetére
A BIOS dolog inkább alaplapgyártó problémája....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
SECTORnooB
addikt
-
Yany
addikt
válasz Apucy01 #6350 üzenetére
Hogy mi? Egyáltalán nem mondott ilyet. Sőt, épp az AMD tanácsát kérte, hogy miket kérjen be a community-től a felméréshez. Nem értem ezeket a meddő hőbörgéseket. Nem értem ezt a topikot gyerekek, egyre idegenebb nekem, ami itt zajlik. Tök fasza dolgok történnek végre a piacon, itt meg személyes csatákat vívnak egyesek és sértődött gondolatokkal hígítjátok tök fölöslegesen a hasznos információkat. Lehet véleményt alkotni, lehet vitázni dolgokról, csak frankó lenne némi hozzáadott értéket is teremteni. Nem csak neked szól.
Ugyanakkor ámulatba ejt, hogy mennyire nem fogjátok fel néhányan, hogy mennyire fontos a világban a kritikus hangnem, nem is csak itt. Ez a hihetetlen, nem a korábban posztolt számok. Van egy bevételre gyúró vállalat, akinek célja a lehető legnagyobb profitot összekaparni különböző súlyozású szempontjaik szerint. Na ezek a súlyok kerülnek egyensúlyba (de legalábbis billennek arrafelé), amikor a piac másik fele (vö. vevők, vagyis mi) használja a száját is és nem csak a pénztárcáját. Olyan fékfélék a gátlástalan profitszerzéssel szemben. Úgy néz ki, az elkerüli ennek a topiknak (vagy legalábbis a hőbörgők) figyelmét, amikor Roman az Intelt savazza a gátlástalan marketingjéért. Akkor lehet, hogy nem csak undorító, de még kétszínű is?
Komolyan kíváncsi lennék, hogy csak ezen hozzászólások miatt vajon hányan hozzá sem mernek szólni a topikhoz, mert egyesek itt hangos önérzettel átitatott kellemetlen gondolatokkal fogják viszonozni, ha kedvelt terméküket kritika éri. Nem kevés privát üzenetet kaptam már hasonló okokból. Csak hogy tiszta legyen: ez itt nem egy AMD fan topik és kifejezetten fontosnak tartom, hogy azok is elmondhassák itt a véleményüket személyes támadások nélkül is, akik kevésbé (vagy egyáltalán nem) elégedettek. Mindannyiunk érdekében.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
imi123
őstag
Magam sem tudtam volna jobban összefoglalni.
Azért hála az égnek a legtöbb fórumtárs azért jön fel hogy megossza tapasztalatait vagy tanácsot kérjen.
Minden topicnak megvannak a "vérpistikéi"Többször megváltoztatott felhasználó névvel...
Nehéz őket ignorálni de sok értelme nincs is vitázni velük mert kidobott idő.Csak a billentyűzetet koptatnád.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
vtomi2
őstag
-
Leon77
őstag
Végre szavakba lett öntve közérthetően. (bár ebben kételkedem picit sajnos)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
HoaryFox
őstag
válasz SECTORnooB #6353 üzenetére
Oh. Így már értem.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
wwenigma
Jómunkásember
Ti meg nem fogjatok fel hogy nem azalatt az 1 het alatt es nem az "eredmenyek" alapjan keszult ez a frissites. De istenitsétek csak tovabb.
syler123: az ha nem problemazik nalad akkor altalanossagban jo bios, memstabilitas és fclk fix van tobbek kozott a tovabbiakban. Az 1.0.0.3ABBA lesz majd a kovetkezo erdekes akkor neked.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
mozso
senior tag
Utolsó ilyen irományom a témában.
Beraktam a második radiátort is (2db 140mm-es ventivel), 54mm vastag radi, FPI 16.
A tesztek (Cinebench R20, AIDA Stability) alatt a t-die cpu hőmérséklet ugyanúgy, nagyon hamar felugrik a szokásos 1 radiátoros értékekre (ezt kitárgyaltuk miért van így és valóban ilyen ez a cpu). AIO-val 2-4-6 celsius fokkal voltak az adatok rosszabbak rövid távon.Ami eltérés: mivel több a hűtőközeg és több a hűtőfelület, lassabban veszi vissza a boost órajelet az AMD 3900X, ez igaz egy 1-2 perces all-core tesztre és több tíz perces stress tesztre is. Ez azt jelenti, hogy tartós terhelés során, pl. játék 30-40 percig, videóvágás, render, stb. van előnye az épített vízhűtésnek.
Anyagilag nem mindig éri meg a dolog. Igen, halkabb alapjáraton, jobban hűt nagy terhelés alatt. Csak picit többe kerül és még össze is kell rakni (ennek tervezése-kivitelezése sem alábecsülendő feladat...)
-
Ranagol_5
senior tag
-
Foglalt név
addikt
Rövid összegzés a kiszivárgott BIOS-ról. 3600x, elkezdett működni a PBO, alapból 4400-ra felboostolt 6-ból kb. 4 mag, +200MHz-en van egy 4450, egy 4425, 2 4400 és 2 4375. A profilozás bejött, az origin, steam és tsai nem boostolják a magokat hiába. Először mióta megvan a lap sikerült nemhogy elindítani, de használni is rögtön a 3600cl16-ot. A pontszámok, amiket kaptam kicsit elmaradnak a korábbitól és tuningnál több feszt kért a CPU, de még csak nem is béta, ne legyünk telhetetlenek. A végén mire megjelenik a 3950x, a többit is forgalomba szabadna bocsájtani
-
Yany
addikt
válasz Ranagol_5 #6372 üzenetére
Röviden: a hőszenzor(ok) roppant közel van(nak) magához a hőforrás(ok)hoz. A Ryzen CPU-k monitorozási képességei jóval fejlettebbek, ilyen módon érzékenyebbek, mint a korábbi termékek. Ez viszont ilyen karakterisztikával jár, vagyis amint elkezd számolni, azonnal felugrik a hőmérséklet a mért ponton. Más processzorok is nyilvánvaló okokból hasonlóan viselkednek, csak a mérést nem úgy, vagy nem ott végzik, ezért egy lassabban felfutó és/vagy ereszkedő görbét lát a felhasználó azoknál. Jó eséllyel a boost frekikkel is valami hasonló történik, de addig még ott nem (sem) lehet biztosat mondani, amíg az AMD nem nyilatkozik hivatalosat. Úgy értem a bullshiten túl, ami magyarázattal is szolgál.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Ranagol_5
senior tag
Köszönöm!
Így már értem miért vannak sokszor 10-15 fokos eltérések a magok/cpu/package hőmérséklete között.. Nekem a package szokott megugrani 90 körülre vagy afölé 10-15 perc folyamatos terhelés után. A cpu 80 körül szokott tetőzni, a magok meg 80-85 között ugrálnak.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Mennyire esélyes, hogy még idén lesz 3700 (nem X)? Mennyire esélyes, hogy lesz egyáltalán?
Csak egy találgatós videóban (amiben a 3950x-ről volt szó) egy képen egy weboldalon TBA-val szerepelt egy kreált táblázatban...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
belaazallat
addikt
Hali!
Ugye a teszt alatt nem így volt elhelyezve a földön fekvő radiátor? próbáltad már úgy összerakni a rendszert, hogy a ventik ne tolják a levegőt, hanem szívják a radiátorról?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
mozso
senior tag
válasz belaazallat #6381 üzenetére
Persze hogy nem igy, a szoba kozepere rakva, fektetve hasznalom :-)
-
galaktikus
aktív tag
Újra raktam a VGA drivert, erre megnézve az eszközkezelőt, ezeket nem ismeri. Mik ezek? Lehet ez okozza a kék halálokat?
Kék halál hibakód:
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Apucy01
őstag
Engedd meg kérlek csak röviden és tömören!
derbuhernak minden baja volt a procikkal most meg AMD gépeket pakolászik össze na ez az ami nállam nem fér bele!
Te pedig ha emlékezetem nem csal te voltál az aki ezt az egész men boostol addig hisztit itt elindította, szintén Derbuher müködése alapján ameddig Derbuher nem publikálta azt a videót addig örültél a szerintemis bivaly és gyönyörú gépednek mint kisgyerek a tortának!
az meg hogy ki mit hogy fog föl az hagy legyen már mindenki magánügy azt hiszitek hogy Derbuher hatására javitották a biosokat hát nem!
Tudod én már akkor AMD t nyúztam amikor lehet te még csak azon gondolkodtál vegyél e gépet vagy sem! Duron ismerős az elnevezés? de amúgy meg nem mindegy neked meddig boostol? bányászni igy is több mint jó.
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
-=Jam=-
őstag
válasz galaktikus #6384 üzenetére
Részletek fül > Hardware ID > Google
-
koko52
nagyúr
-
SECTORnooB
addikt
Az OFFos személyeskedést és a többit is OFFoljuk, köszi
-
mozso
senior tag
Giga összefoglaló melyik alaplaphoz milyen BIOS hol található:
[link] -
Dr V
őstag
Giga X570 Aorus Prora kijött az F6A, igaz, csak telefonon megnyitva a giga honlapját látom, gépről nem.
Ez vajon az új változat lenne? Ma délelőtt jött ki, de 9.9 a dátuma..The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Szeszkazán
senior tag
A 48fokos DIMM hőfok nem para?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Külpolitika
- Politika
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Call of Duty: Black Ops 6
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel Core i9-11900KF 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600G ÚJ BONTATLAN hatalmas készlet van! 12hó jótállás+számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Ryzen 7 7800 X3d
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest