Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz SECTORnooB #1002 üzenetére
Itt prohardveren akartam venni, 63eFt-ért árulta az eladó. Rákészültem. Még jegelve volt a hirdetés, de már írtam az eladónak, hogy alaplappal együtt kelleni fog, erre már 66eFt-ért adja, majdnem annyiért amennyiért az alza. Úgy felbosszantott, hogy azért sem veszem meg nála Mondjuk jól kicseszek saját magammal
Tudom hogy nem 3000ft-on múlik, de már láttam annyiért, majdnem megvettem, nem lennék nyugodt, ha nem élném ki fillérbaxó énemet Pedig nem akartam tápot se venni, hűtőt se venni, mégis rábeszéltem magamat azokra is, de ha most így megvenném zavart éreznék az erőben
Tehát ha jó vétel a 110eFt-ot sem sajnálom procira, de ha csak a lehúzásról szól, akkor inkább kihagyom. Nem kizárt hogy 3700x lesz belőle.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz syler123 #999 üzenetére
Hát akkor majd 4-5 hónap múlva nézzél rá szerintem, akkorra már talán beesik 60ra. Esetleg egy jó kis Black Friday akció
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
syler123
veterán
válasz Sirandrish #1004 üzenetére
Még meglátom, ha lentebb megy picivel akkor megveszem, szerintem augusztusnál tovább nem várok, pedig nem sürgős, konkrétan mostanában csak Apex Legends-el játszom, ott nagy gondom nincs a cpu-val. Ramot megvettem, aztán majd elválik.
Úgy tűnik nem kell várni az MSI Tomahawk Max alaplapra, már meg is jelent és nem is drágább, mint az elődmodell.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Altair77
tag
válasz syler123 #1005 üzenetére
Alapvetően az ár/érték arány még így is rendben lenne,de érthető az álláspontod.Írtad az időtállóságot,szerintem ezzel a 6/12 szállal nem lesz gond az elkövetkező pár évben de ha mégis akkor még mindig ott a lehetőség egy 8 vagy 12 magos beszerzésére és nem kell lapot ramot cserélni,addigra az árak is bőven normalizálódni fognak.
''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/
-
Palinko
tag
Én leadtam ma az Alzánál a rendelést a 3900X-re szerintem megéri, ha azt nézzük az áfa nélküli ár 140 ezer ft ami 484$-nak felel meg ezek szerint még olcsóbban is adják mint az amcsi MSRP, mert arra sem számolnak soha adót mivel ott minden államban más és maguknak kell kiszámítaniuk.
Persze biztos lesz pár hónapon belül és sajnálom hogy 172 ezerért nem sikerült leütni, de így sem járok rosszul és ha sokat várok más komponens árak meg emelkedhetnek amik úgyis kompenzálnák a proci áresését szóval úgy tűnik most nem a várás a jó taktika. Sőt még az is lehet hogy ekkora érdeklődés mellett még feljebb srófolják ezt az árat is ráadásul most van pár hét simán le lehet mondani ha valami nagy változás áll be és úgy is lesz rá vevőjük ekkora kereslet mellett. Kíváncsi vagyok milyen gyorsan tudják beszerezni és egyáltalán elküldik-e úgy hogy nincs magyarországi lakcímem
-
-FreaK-
veterán
Buildzoid Ryzen 3000 alaplap ajánló videója, ez hasznos mindenkinek aki tervez váltani erre a CPU-ra:
Best Motherboards for Ryzen 3000 CPUs: X570 vs. X470 & B450 -
zzola
titán
3600/3700X játékosok idehaza szinte sehol nem kaphatóak?
-
Kinsiinoo
senior tag
Próbálok majd letesztelni minél több dolgot ha időm engedni fogja jövőhéten mikor megérkezik a 3700X
Samsung S23 Ultra 12/512
-
venom8888
őstag
Arukereson micsoda kommentek vannak
3900x :Sajnos felfujt lufi az egész. melegszik, és bizony játékk alatt egy i7-9700-as is elveri. és drága is, Max 14000ft-ot ér ezzel a teljesitménnyel!
Játékok alatt elmarad egy i7-9700k tól is, ami jóval olcsobb.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz venom8888 #1019 üzenetére
Van pár vérhater akinek elegge faj hogy odaver. Meg vak és nem veszi eszre hogy az pont nem jatekra van.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Kvg
senior tag
válasz venom8888 #1019 üzenetére
Pár kérdés, melyik játék használ 12 szálnál többet? Miért kell használni a 24 szálat in game?
3900X kb szerverekbe való és rá engedik a 24 szálat game ben?
Fogyatékosság, illetve kóros bútasag tényállasa forog fönt.
Ez igaz az egész internetre inkompetens tesztekkel van tele a háló.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Annyit hasznal a jatek amennyit akar.....max pihen par szal. Jatszani is jo de elsosorban nem arra van.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Yany
addikt
Hmm... azért belinkelsz egy játéktesztet 4K-val, hogy jó kis teszt. Khm... hogy is van ez? Nem csípem a hangulatkeltést, de így főleg nem szép. Egyébként meg a legtöbben tisztában vannak vele, hiszen épp a (normálisabb) tesztek is ezt hozzák ki, hogy a 3900X elsősorban content creation workflow mellett brillírozik.
#1024: erre való.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
north1992
csendes tag
Sziasztok én is gondolkodom erősen egy Ryzen prociban. 3900X lenne a kiszemelt első sorban Adobe termékekre lenne használva photoshop, illustrator, premiere pro, after effects. Továbbá stream és videó rögzítés is nagy szerepet játszana. Persze itt nagyrészben a VGA a mérvadó, de nem árthat ha van mögötte egy erős CPU is. Mit gondoltok felesleges erre a 3900X?
-
ledgeri
nagyúr
válasz north1992 #1024 üzenetére
Adobe dolgokat rendesen megtesztelgették minden CPU-n nézz utána (keress CPU tesztes vidiket)!
MÁS:
Lehet, hogy páran látták már, de kiemelve, linkelve nem volt:
3600 vs 3600X (gamers nexus vidi..)[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Whysperer
addikt
válasz KAMELOT #1033 üzenetére
Amúgyis most nem azért ,hogy beleszóljak,de nyugodtan mehet akárki fel ezernyi tesztben ott vannak ,hogy BF 1-ben még a i9 sem tudja fullon hajtani a 2080 Ti-t és nem raytracingben és amiér tezt írtam ,hogy rengeteg tesztben a Ryzen 2600 is 97% -98% teker egy 2080 TI.t. Aztán amiért ezt leírtam az az ,hog y egy gamer az vegyen 2600/3600-t. munkára meg 3900x/ i9-t mi a tökömre használ valaki i9 játékra most nem azért. mégha meg is tudja venni akkor is fölösleges. [link] [link] Ez nem az AMD meg az intel CPU-n múlik ,hog y iylen fos valami. [link] Szóval rengeteg milyen teszt van. aki játszik az minek költene CPu-ra többet mint 40 ezres 2600 vagy 70 ezres 3600 most komolyan. 2080 Ti-re enynit tud akkor kisebbeket lazán megtekeri még a 40 ezres 2600 is.
ha meg még dolgozik is rajta esetleg. [link] Első 16 helyen AMD cpu van. Value. Aki meg ezt sem képes felfogni annak meg tök felesleges bármit mondani. kb mintha kapnék egy olyan XEOn-t otthoni asztaliba ami i7 - i9 teljesítményt tud játékok alatt. EZ is probléma no comment!!. inkább örülnének az emberek ,hogy egy magamfajta 3D grafikusnak aki néha otthoni is dolgozik nem kell XEOn vagy EPYC gépet vennem ,hanem tudok egy asztali 3900x-t is venni ahol nekem egy szaros i7 beszarna a houdini FUR simulációban és van lehetőségem venni egy 3900x aztán szénné rendereleme magamat.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
KAMELOT
titán
-
Whysperer
addikt
válasz KAMELOT #1035 üzenetére
Én is csak egyetértés maitt írtam le ezt. veled értek egyet!! Tudnátok mennyi 2600-os gépet raktam össze 1 hónap alatt és mennyi kék gépet. egyetlen egy kéke tnem raktam össze az elmúlt egy hónapban .. 2600 vitték játékra mint a cukrot és egy sem boldogtalan azóta sem. pedig a WOW-tól kezdve minden szarra használják. GTA BF ami csak kifér a csövön.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
vaakuum
addikt
Összeraktam egy msi b450 itx lappal egy 3600-os procit, és valami csodálatos élmény volt, hogy ismét karakteres felületen lehet turkálni a BIOSban.
Ami előny, hogy több olyan memóriával is megy, amik nincsenek a támogatási listájában.
Egyedül a ventiprofilozás volt furcsa elsőre, de be kell látnom, hogy még az is jobb így, mint grafikusan. Kijelöli az ember azt a néhány töréspontot, és csókolom.
Megkapta a proci a 2700x prisma hűtőjét, eddig tök csendes az egész. Mondjuk az 5700-asra kíváncsi leszek, játék alatt mit zörög majd, de arra már nem volt kapacitásom az éjjel, örültem, hogy rendesen sikerült berakni a QB one-ba az egészet. Jelenleg úgy tűnik, megúszom extra ventik nélkül, pedig fejben már vettem vagy 3 ventit még bele.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
prokxy
veterán
Srácok, egy kis help kellene.
Héten meglesz a vas, x470 Strix, GSkill 3200CL16Trident,3700x, kérdésem, h a BIOS-ban offset 0,05-ön kívül mit kell még állítsak?
Úgy tudom, h a RAM-ot ne tegyem XMP AMD megfelelőjére (nemtom mi a neve), hanem manuálisan lőjem be.
Van vmi dram calculator, ezt megnézem majd.Bármi egyéb?
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
-
Whysperer
addikt
válasz vaakuum #1044 üzenetére
IS iS. kíváncsi lennék a hogy néz ki ,meg ,hogy milyen hőfokokat cisnál. ilyen gépen agyaltam csak 3700x-el. a hűtést nem tudom még milyet rakok bele,de ez jól hangzik amit mutattál. Lehet halkra építeném és inkább picit vissza fogom a CPU-t ,hogy ne plafonon menjen.
-
dudu5130
őstag
válasz SECTORnooB #1041 üzenetére
Láttam, hogy te cseréltél már 3600-ra. Megéri váltani 2600-ról? Nagy különbség van? Tuningolt?
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Whysperer #1049 üzenetére
Ez a gpucheck.com ez egy kibaszott kamu.
Bocs hogy ilyen trágár módon írom, de ez vicc.
Oda vissza kattingatsz a két 4k-s eredmény között és szimplán rádobtak x %-ot az eredményre, hogy annyival gyorsabb a 3600. Pöccre ugyan annyit változik minden.
Ez mekkora FOS
4k-ban esetek nagy részében 0 lenne a különbség.(#1051) Whysperer:
Eredményeket %-ban számolják, 0 köze van a valósághoz.
Az ilyen fos oldalakat be kellene csukni a pékbe félrevezetésért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Elérhető és telepíthető az iOS 18.2
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel Core I3 10100f
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest