Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
penene
őstag
válasz hackeeeee #25000 üzenetére
Nehezen tudom elhinni, mert amikor felvettük a felbontást, kijött a papírforma 1080 Ti vs 2070 RTX.
Amikor meg "szotyiztak a GPUk", akkor meg több volt az FPS, akár 40el is.Elképzelhető, hogy ez is videókari függő lehet? Ha szerinted igen, akkor talizom Albigatorral és áttesszük a kártyát. És ha igen, akkor gigalol.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz penene #25001 üzenetére
Nekem ez valami ilyesminek tűnik..
1080p magas FPS-ben mizu? Ahogy írtam is, én 1080p-ben is megizzasztom a 2080 Ti-t, elég rendesen. (vsync off, FPS elenged - persze lesz tearing, de ez most nem lényeg).
Ergo a 2060 superrel próbálgattam ezt, hogy pl. 4K 60, illetve 1440p, 1080p 120, és 1440p-ben sokszor jobban izzott a gpu..
Szerintem annyi a trükk, hogy magasabb felbontásban jobban dolgozik az RTX. Ez kicsit bután hangzik, de simán lehet valami ilyesmi lesz a dologban..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
penene
őstag
válasz hackeeeee #25004 üzenetére
Nincs gond alapvetően az izzasztással, 1080 Ti 1080p-ben + Nvidia filterekkel éppen GPU limiten van. Sima multiplayerben és custom gameben pláne. Warzone 100-150 playernél kicsit más a helyzet.
Ott sokkoltam be, amikor 1080pben is megláttam a 110 fpst, és gondoltam ránézek a GPU%ra, tényleg ilyen brutál... ja hogy csak 70%os, mi???
És akkor vettem le 720pre, hogy megnézzem, mi is a helyzet.Ugyanezt csináltam mielőtt megvettem az új konfigot, csak ott CPU limit volt, mert 100%on pörgött a proci. Itt meg 30%on szotyizik, meg a gpu is 50%on. Albigator gépe meg nem, neki szépen 120 helyett 160 fpsnél felmegy 40%ra a proci és a GPUja is annak mérten nagyobb (neki gyengébb is kicsit). Vagyis érezhetően az ő gépe jobban akarja.
Szóval amit írsz az pont annak az ellentetje, amit tapasztalok. Magas felbontásban lehet jobb az RTX (bár így is verte simán a 1080 a 2070et), de itt a kisfelbontás volt, ahol szinte mindegy is, hogy milyen a videókari (papíron).
De persze most már kiváncsi vagyok, mi lenne Albigator 2070 RTXes karijával. Ha semmilyen újrainstall nem segít, még az is lehet, hogy összehozzuk, szigorúan maszkban.[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
Letöltöttem a legfrissebb júliusi AMD chipset drivert (amd_chipset_software_2.07.14.327), hogy újítsak ezen (amd_software_2.04.04.111).
"AMD Chipset Software installation failed". Ok.
Amúgy van esetleg értelme PBO beállítást változtatni? Tomahawk maxon Auton van, de van sok fajta beállítás. Amúgy szépen boostol, nem gondoltam hozzányúlni alapból, csak már mindenre gondolok ugye.
Akkor zúzom le a windowst, hátha az újra már felmegy a Chipset driver. -
róland
veterán
Notebook vonalon mennyi a különbség a Ryzen 4500U és a Ryzen 7 4700U teljesítménye között? (Egyáltalán jó helyen kérdezek? Bár nem láttam mobil Ryzen topikot.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
arabus
addikt
válasz penene #25006 üzenetére
mi a pi.... 110gb ez a warzone?
lesz 5 perc minimum mig lejön.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
penene
őstag
válasz hackeeeee #25009 üzenetére
Én ezeket sajnos nem ismerem, de ez csak hab a tortán nekem most. Majd 1x.
Amúgy most még reinstall előtt leugrottam Downtownba összefűzött optimalizálás kikapcsolása után, és ahol 130 fpsem volt 720pben 60%os gpuval, ott ugyanúgy 130 maradt 1080pben is csak 80%os gpuval. Szóval nincsenek csodák. Albigatornál itt 170 körül volt az fps 720pben. Az meg akkor a csoda maga!
Azt hiszem jogosan várom el, hogy ne legyen ekkora különbség 2 "ugyanolyan" konfig között. Pláne, ha jövőt tervezek rá egy erősebb gpuval. Amelyik dolgozna 25%on.. Azt már nem.[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz penene #25012 üzenetére
hát nekem csak 5700xt van nem olyan erős
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
penene
őstag
válasz arabus #25014 üzenetére
720pn szerintem gyengébb videókarival lehet el lehet kerülni a GPU limitet, de passzolom, mivel 170-200 fpsek lehetnek, elképzelhető, hogy nem.
Amúgy nem lehet gond a 2004es windows frissítés, ugye? Nektek is fent van? Gondolom már nincs is opció anélkül.
Leszedtem most a legfrissebb windows gyári verziót, úgyis eredeti a windowsom. Ilyenek csak nem múlik. Persze Albigátor verzióját nem tudom. De amúgy nekem is magától települt már a 2004, pedig nem akartam rákattintani.
Ha esetleg ezzel rontottam el, szóljatok és leszedek vmi régit, és kihúzom a netet (ja de akkor nincs Warzone).[ Szerkesztve ]
-
veterán
Asrock B450M-es szériánál (Steel Legend, vagy Pro4) találkozott valaki negatív hatással ( akár fícsörök, akár stabilitás terén) a 3.30-as BIOS frissítés után...?
Még 2.8-on vagyok (AGESA 1.0.03), és se a RAM nem akar gyári értékeken menni (3000-en stabil csak, 3200-t kéne bírnia), se a Samsung 970 EVO nem annyira akarja hozni a tesztekben szereplő értékeket (átlag kb. 75%), gondoltam hátha rá kéne próbálni egy updatere...
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
őstag
válasz anaqer #25016 üzenetére
Semmi negatív tapasztalatom nem volt a 3.30-as BIOS-szal, miután feltelepítettem (B450M SL). Igaz én csak használom a gépet, nem benchmarkolgatok.
Viszont a hétvégén lecseréltem egy Giga B550i-re, ezzel annyit vettem észre, hogy 10 másodperc alatt a desktopon vagyok, ASRockkal volt talán 20 is.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Alpi.
addikt
válasz penene #25015 üzenetére
Minél gyengébb a vga, annál könnyebben lesz gpu limit.
Erősebb vga, több fps-t tud, ott esélyesebb a cpu limit kialakulása. Ezért csinálnak egy csomó tesztet top vgakkal, kissebb felbontáson, sok 100 fps mellett, hogy láthatóvá (tóbbá) váljon a cpu "ereje". Személy szerint ezekre kicsit olyan népmesésen nézek. Mond is valamit meg nem is. Ok, hogy ki fog dobni egy 456 vs 512 -t és pápámm, az egyik típus jobb lesz a teszten, de szvzs egy életszerűbb helyzet, ahol mindkét, (3, 5, x) versenyző 3 fpsen belül tudna 1440p, ultra mellett legalább annyira fontos infot hordozna, mert mondjuk megtudnánk, hogy egy olcsóbb cpu is tökéletes lehet az erős vgankhoz, a fain gamer moncsinkon.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
róland
veterán
válasz hackeeeee #25008 üzenetére
Ugyan nem igazán erre gondoltam, de köszönöm! Megnézem, biztos segít majd a választásban.
Igazából arról van szó, hogy nagyjából +80.000,- FT a felára ugyanazon gyártó R7 4700U APU-val szerelt notebookjának az R 4500U-hoz képest.
Nagyjából kezdő programozásra használnám (HTML+CSS+JS, valamint további programnyelv tanulásra), internetezésre, multimédiára, minimál játékra. Ez a jelenlegi 8 éves AMD A8 (Trinity)-s gépemen is megy, de kezd érződni, hogy nem mai a gép.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Geller72
veterán
Ha ekkora szívás van zen2-vel a memória kezeléssel kapcsolatban akkor inkább kivárom az zen3-as szériát. . És mivel nem csak játszok hanem elég kemény melóra is használom a géped ezért a X600 szériát kihagyják, és a nagyobb tesók közül választanék majd ami árban még nem lesz leszállva. Pl. Mint a mostani 3700-as széria.
-
senior tag
-
penene
őstag
Igen, itt most 2 ugyanolyan gép volt összehasonlítva "CPU" limit szempontból.
Nem tudom mi a limit hivatalos neve, de laikusként nem hívnám CPU limitnek ha csak 30-40%n fut lol.Megvolt a windows reinstall, csak az AMD Chipsetet tettem fel, meg a 446.14es Nvidia drivert experience nélkül (teszt szempontjából, egyébként kell majd a filter), meg a Total commander/Chrome.
Azt kell mondjam, szerintem megjavult, ahol 130 fpseket mértem, ott most 160 körül volt (persze így is csak 80%os gpu-val, de akkor ez a "cpu limit").
Bár még talán kicsit így is alulmarad Albigatornál, de jelentős javulás, vagyis a fő probléma szerintem eltűnt és max normális fine tunning - alaplap eltérés lehet - kiderül.Egyelőre így hagyom, hogy ha ugrunk még pár tesztet, akkor lehessen hasonlítani, aztán kezdem szépen visszapakolni az alkalmazásokat (office, geforce experience).
Meg nem rakok fel olyat, aminek nincs értelme (pl. precision X1 software).
Aztán talán kiderül, mi a hunyó, vagy ha nem, akkor mit nem kell felrakni... Talán. Ha meg nem találok semmilyen kiváltó egyértelmű okot, akkor egyszerűen résen kell lenni.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
Sziasztok érdekes dolog történt a gépemel tegnap este.
Épp játszottam a Metro Exodussal majd a gép egyszer csak újraindult magától (3700x,Asrock x570m pro4, EVGA Supernova 750W táp, memória Cruicial ballistix 3600Mhz Cl16).
Na most azóta nem stabil a gép csak 3600Mhz 1:1 en SOC auto és LLc level 1 esetleg level 2 őn, előtte az LLC auton volt és azt hiszem 5 és 3 között állította magának a lap.
Odáig fajult a dolog hogy amikor betöltöttem a mentett bios beállítást akkor utána már csak 1 másodpercre volt hajlandó bekapcsolni a gép és rögtön ki is kapcsolt, (mintha a táp letiltana) az elem eltávolítása és reset cmos segített, de már csak a 3600/1800 on megy stabilan a ram ha el is indul feljebb akkor y-cruncher alatt újra indul, előtte semmi gond nem volt több kör y-crunchert is kibirt hiba nélkül.
Valaki tudja mitől lehet ez?
Az egyedüli tuning az a 3800Mhz ram volt 1:1 ben hajtva és undervolt a cpun -31,25; az Soc voltage meg fix 1,1250 en, a gép márciusban lett összerakva kb 2-3 hét tesztelés után lett így beállítva és nem is nyúltam a beállításokhoz WOW, Battlefield V, Tomb Raider stb még az alap Metro Exodus is hiba nélkül ment
Az hogy csak alapon megy a gép nem is zavarna annyira mint az, hogy nem tudom mitől lett ez és fog e rosszabbodni.
Ami még fura ennél a lapnál hogy az SOC nak auton 1,2V ot ad.U.I.: még mindig nincs olyan bios amivel legalább 1x hetente nem lenne gond a cold boot al az előző asrock lapom hoz 1,5 évbe telt mire jött bios amivel megszűnt a cold boot
-
Alpi.
addikt
válasz penene #25024 üzenetére
Hát a "cpu limit" nem csak 100%-os cpu loadnál van. Frame time-okon megy a huza-vona, az meg egy csomó dologtól függ. 3d engine, ram setup, stb. stb. Ahogy nő az fps egyre nagyobb eséllyel fut bele egy ilyen limitáló tényezőbe.
Simán lehet "cpu limited" 30%-os cpu loadnál akár. Bár értelmesebb 3d motoroknál ez alig fordul elő, kevésbé értelmeseknél sajna annál gyakrabban. Tipikusan azok a játékok, ahol sem a cpu sem a gpu nincs igazán hajtva, az fps mégsem nő tovább.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
penene
őstag
Ja, hát biztos a 100-150 ember.
No meg ugye 720p teszt volt, 1080p és Nvidia filterrel együtt már 160 FPSnél gpu limit kell legyen 1080pvel (120-130nál nem volt, de 160nál már az lesz).
2080 RTX-el mondjuk már szerintem pont nem, és mi lesz akkor 3080 nál? Valószínűleg az, hogy elképzelhetően ez a kombó (B450, 3700X) nem fogja tudni kihajtani a játékot, vagy egyszerűen maga a játék nem bírja ott jobban tolni. Nem próbáltam 3900Xel, meg I 10000ekkel, mondjuk kíváncsi lennék, ott hogy alakul egy 720p teszt azon a részen.
Valószínűleg 160 helyett meglenne a 200-240 fps, és akkor "az már kihajtja a 2080/3090et".
Ezt sajnos nem tudom kitesztelni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz rasotamas #25028 üzenetére
Gigabyte B550I Aorus Pro AX
(1) RTX 3080 miatt kelleni fog a PCIe 4.0 (2) Venni fogok majd 4000-es sorozatú Ryzent év végén és ebben tuti menni fog (3) Mivel ITX, ezért a VGA a korábbi laphoz képest egy slottal "feljebb" került, több levegőt kap a gépházban
"Less but better" - Dieter Rams
-
penene
őstag
válasz CJ4567 #25030 üzenetére
Persze, most már csak úgy próbálom (tesztre), de csak azért, hogy minél kevésbé dolgozzon a GPU.
Megvan a kedvenc hely, ahol mérek, talán a lehető legkisebb FPS a gameben lol.Tegnap csak egy pillanatra tudtunk ott lenni, mert pont lőttek, de valamilyen 10x rémlik. Na most ott 140-143, vagyis változott (a többi helyen meg 130 helyett 160ak).
No meg most már nem 30%os a cpu load, hanem 40-42, ahogy Abligatornak is.Valami az előző windowban fogta az egészet.
Geforce Experience-t is felraktam (nem aktiváltam filtert), meg anélkül is néztem - az FPSt pusztán a léte nem befolyásolta.
Komolyan most már ez lesz a computer maintenance teszt, havi 1x...Majd este azért remélhetőleg még ugrunk párat, de szerintem itt már nincs semmi látnivaló. Ha sikerül rájönnöm, mi okozta, jelzek, hogy más ne fusson bele. Lehet nem Warzone specifikus!
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
Hát ez baromi jó kis progi, nekem az MSi AB amúgy se működik jól overlayben (valamiért nem tudok egy csomó mindent kiíratni vele).
Ezzel azonnal működött minden, és rohadtul gondoltak mindenre is. Repült is nekik egy kis donate.
Köszi a tippet!"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
penene
őstag
válasz fudi2002 #25032 üzenetére
Azon már túl voltam. Ment pár hónapot az új gép mostanáig.
Most azért raktam újra, mert nem volt jobb ötletem, közel ugyanolyan konfiggal , beállítással akár -30% fps volt.
És lám csodát, segített, de hogy mi az passz. Még nincs fent minden progi (hangkari progi, office), de ha fent lesz, és úgy is helyreállt, akkor vagy az öregedő windows vagy vmi beszemetelés lehetett...Ami azért nekem durván hangzik - tesztprogi ki se hozta, meg semmi. Nyilván a warzone kombinált terhelés 100-150 emberrel meg a maga motorjával. És normál esetben talán észre sem veszed mert GPU limited van. Én csak túl érzékeny vagyok ilyesmiben (240 Hzes monitor vásárlás után talán nem is meglepő). :)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz anaqer #25016 üzenetére
Na, azért ezt NVMe optimalizálást eléggé érdekesen bugizták össze...
( első oszlop a 2.80-as gyári BIOS, a második az új 3.30-as )
[Read]
Sequential 1MiB (Q= 8, T= 1): 3523.050 MB/s --- *3562.258* MB/s
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 2685.670 MB/s --- *2795.180* MB/s
Random 4KiB (Q= 32, T=16): *1905.097* MB/s --- 1811.824 MB/s
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): *52.060* MB/s --- 50.276 MB/s
[Write]
Sequential 1MiB (Q= 8, T= 1): 2112.285 MB/s --- *2208.080* MB/s
Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 1885.250 MB/s --- *2112.589* MB/s
Random 4KiB (Q= 32, T=16): *1931.615* MB/s --- 1865.474 MB/s
Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 178.486 MB/s --- *200.172* MB/s[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Benhill
senior tag
Kinek hogy van a ventiprofil beállítás procin? b450 tomahawk max és 3600x van
800rpm-re lőttem be az összes ventimet alapjáraton, de ha megnyitok programot egy pillanatra felugrik a proci 60fokra, és a venti is be gyorsul 1100ig hirtelen, majd lecsökken.
Kész művészet ezt is faszán belőni, úgy mint a procit.Cél az lenne hogy lehetőleg csak nagyobb terheléskor legyen gyorsabb, pl játék, videóvágás, vagy fálj csomagolás.
elől 2 db ------------- 12centis pure wings 2 befele szív
hátul/oldalt 2db - 12centis pure wings 2 kifelé fúj
fent 2 db ------------ 14centis bitfenix spectre kiféle fúj
cpu hűtő brocken eco gyárija.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Aljasvip #25023 üzenetére
Nekem pl az XMP profil szar a Crucial Ballistix 2x16GB-al.
Nem teszteltem ezt szénné eredetileg (mert minek ugye) de egy kis Y-Crunher és TM5 1usmus v3 azért mégis ment és stabil volt.
Viszont Code Warezone alatt szépen crasheltem emiatt folyamatosan...
3666 vagy 3733-as manuál beállításaimmal egyébként semmi gond nincs.
Bal oldalt XMP CL16 3200 MHz, jobb oldalt CL16 3666 MHz manuálNem tudom pontosan mitől lehet, de GDM-et szidja általában mindenki így én is azt teszem.
Meg a feszek is túl vannak tolva tök feleslegesen (pl.: VDDG, VDDP, SOC nem annyira). Pont emiatt álltam vissza 3733-ról 3666-ra mert itt jóval kevesebb feszekkel is tökéletesen muzsikál.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Ha valakinek még nincs, akkor: [link]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
arabus
addikt
-
Albigator
őstag
válasz odorgg #25046 üzenetére
Köszi. De inkább csak szelíden.. Nézd meg RECSKA mesterét 1.5V+al.
Amúgy 1.39V.
De itt az egész setupom, vagy 15 teszttel karöltve (látszik a dram calcos kép, ami neked fontos): [link]
Annyi változott egyébként, hogy a SOC-ot picit feljebb vettem (1.075V) a biztonság kedvéért (nagyon ritkán láttam hwinfo utolsó sorában hibát, eddig úgy néz ki ettől elmúlt).
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- RAM topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- VPN topic
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Politika
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel i7-4770 - 3.4GHz - LGA1150
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest