Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Egyelőre nem alkalmas tömeggyártásra az Intel készülő gyártástechnológiája
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
A mérés effektíve azt mutatja, hogy a Zinteles többet eszik mint a zajemde.
Ettől függetlenül lehetne az is, hogy mind2 a TDP keretein belül fut.
Csak mivel konkrét adat nem szerepel így... még csak arányok sincsenek.
Persze persze tudjuk, hogy intel kifut a 95W-ból, de megmérték ezt?
Gyakorlatilag 0 konkrétum van az egészben.
Ez a mindenki tudja mi lehet, csinálnak egy tesztet, de persze semmi mért adattal. Sok értelme volt...
Szórakoztató meg minden, de arra hogy "95W vs 105W TDP, a mérés meg ugye tökre mást mutat." valóságban nem adtak semmi tényleges infót.
AMD eszik őőő nemtudjukmennyit. Lehet 50W-ot, a zintel meg őőő azt sem tudjuk mennyit. Mondjuk 80, vagy 90? A teszt ennek ellent mond? Nem. Akkor?[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Már megint előjött az "eldönthetetlen vita".
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A processzor WATT-ban mért villamos fogyasztása sohasem lesz egyenlő a WATT-ban kifejezett hőtermeléssel! Mindig kevesebb lesz valamivel, még ha ez az érték/különbség a statisztikai hibahatáron belül is marad. A processzor felfogható egy "szilícium rezsóként is", de nem csak tisztán ohmikus, de kapacitív és induktív ellenállása is van. A "haszmos teljesítmény" az, amelyről a képernyőn meggyőződhetünk, de emellett mérhető elektronikus zajt - azaz elektromágneses sugárzást- is kibocsát. Csak a maradékból - ohmikus ellenállás szintjén- lesz hőfejlődés.. Továbbá ne feledjük el még az energia degradációt sem. A bevitt energia sohasem lesz egyenlő a kinyert energiával.
Továbbá nem mindenkit képeztek ki egyetemi szinten kalorikus gépészek és villamosmérnök egyetemi tanárok.... Emiatt különböznek a szintek és ez sajnos nem a megértést és megegyezést szolgálja.
(Na, most iszom egy sört. Ma egy tanfolyami hallgatónak tartottam egy rövid előadást az SQL szerverek alapvető lelkivilágáról. 5 perc elég volt ahhoz, hogy az információkatyvasz letisztuljon a fejében. )
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Dreher, Arany Fácán, LöwenBrau, Heineken, Stella Artois, stb. CSAK minőségi, vagy csapvizet iszom.
Az előző hsz.-emből kimaradt, hogy az 5 perces előadás az alatt történt, amíg az 1-es villamosra vártunk.
TDP: ami kimaradt -> Mindegyik gyártó másképpen hazudik. Gyári garantált órajelre adnak meg egy csúcsterheléshez közeli értéket, amit maximum a procihűtő kiválasztásánál lehet figyelembe venni +50W eltolással. -
imi123
őstag
Olvasgatom a hozzászólásokat.Azt hittem az anonim alkoholista topicba tévedtem.
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
FatCutter
tag
válasz snecy20 #6709 üzenetére
Finnyás vagy.
Nekem 2015-ben volt 3 műtétem, azóta rendszeres az, hogy 8-10 óra étlen-szomjan állapot után jól esik egy csapolt Dreher - megfelelő hőfokon és CO2 tartalommal - pláne miután kihagyták a receptből a kukoricagrízt.
Ezzel eljutottunk a Zen2 tuningolás alkoholos állapotban témakörig.
-
Apucy01
őstag
Egs mindenkinek
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
SECTORnooB
addikt
Én is szeretem a sört, de az ilyen jellegű beszélgetést a pult mellett folytassátok, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
weri
senior tag
Jelent barmit is ha feljebb allitom a Fabric Clockot a memorianal ? :d Mert 1900-on is elindul pedig 3333-on megy a ram
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz SECTORnooB #6714 üzenetére
pedig igy az idei BL indulasa elott ez egy igen fontos tema.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
veterán
Feldobtam éjszaka az ABBA-t én is az asrock x570-re.
szépek a számok, de 3800/1900-on be sem kapcsol, igy csak 3733-on tudtam tesztelni, ennyin ment a régi ABB is...
Sokkal magasabbra boostol. 1 szálas teljesítménye szépen nőtt. Játék alatt eddig a kis 3600 4100MHz-en ment. Most 4175-4300 között van minden, talán a 4225-öt tudnám átlagnak mondani... Amúgy érzésre nem lett jobb, de a placebo, hogy nagyobb számokat lát az ember, működik
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-FreaK-
veterán
Látott már valaki olyan tesztet az új ABBA-val, ami a 3700X-3800X viszonyát vizsgálja újra, órajelek tekintetében? Korábban ugye minimális különbség volt, ezért nem is érte meg a 3800X-et venni, esetleg ez most változhatott?
-
fudi2002
veterán
Vki tesztelt az ABBA Msi biosokból? B450 érdekelne főleg.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
galaktikus
aktív tag
válasz fudi2002 #6724 üzenetére
Én nagyon várom már, hogy kijöjjön rá a non-beta.. Jó lenne ha bootolna a gép rendesen és nem lenne néhány játéknál "IRQL_NOT LESS OR EQUAL" feliratú, memória kezelésre utaló kék halál.. A második biossal teszem hozzá nem volt ilyen gond.. Azon gondolkoztam, hogy visszateszem a régebbit..
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
fudi2002
veterán
válasz galaktikus #6725 üzenetére
Nekem az van, az tökéletes nekem. 4525-ig boostol vele, azért piszkálja az agyam az új ABBA, de kínai forrásból kicsit fosok biost felrakni.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-
fanti
addikt
Kezdenek kikopni a B450-es lapok a forgalomból.
Én és a Kislányom is Gigabyte B450 Aorus Pro lapot használunk, és egy ismerősnek akartam rendelni egy nagykerből, de azt a választ kaptam, hogy már nincs gyártásban, nem hoz már az importőr.....
Még annyit árultak el, hogy sok gyártó már teljesen az X570-es és a B550-esekre koncentrál és kivezette már a 4-es sorozatú lapjait, csak ugye még vannak készletek, de pl. az említett lapból már nem lesz.
Persze nyomban megnéztem az árukeresőben, és több helyen 1-2 hét szállítási időt írnak, vagy ahol van készleten, ott meg szép felárral van, azaz 37K helyett 40-45K.... -
palfitom
félisten
-
dabadab
titán
Van bármi pletyka arról, hogy lesz-e négymagos Zen 2 és ha igen, akkor mikor?
DRM is theft
-
Ribi
nagyúr
válasz SECTORnooB #6734 üzenetére
Van 2300X és 2500X is, igaz OEM-nek.
Ebből is valszeg így lesz is meg nem is.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Üdv.!
Héten klubtag leszek de lenne egy kérdésem, memóriát illetően.
Lap: MSI B450 GAMING PLUS
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Memória: ?Ajánlás alapján, rendeltem:
PATRIOT DDR4 KIT 2x8192MB 3200Mhz 16GB Viper 4 PV416G320C6K cl16Boltban lebeszéltek róla.
Helyette ezt próbálják eladni:
G.SKILL DDR4 KIT 2x8192MB 3000Mhz 16GB F4-3000C15D-16GVR Ripjaws V Red cl15Mi tevő legyek, mi ajánlott a régi ryzen-hez?
-
fanti
addikt
válasz palfitom #6730 üzenetére
Ribi
Háááát, jövendölgetés és találgatás van még csak, de jönni fog. Bár önmaguk X570-es lapjainak nem kívánnak konkurenciát állítani, fogyjanak csak!palitform
Igen, kezdenek szépen apadni a B450-es és X470-es készletek, szórják kifelé őket gyorsba, mert az nem jó üzlet, hogy csinálunk egy tuti procigenerációt, de az még működni is képes (nem is akárhogy) pl. egy X370-es lapban, vagy egy olcsó 25K-s B450-esben is akár.
Nem fogy eléggé az X570, mert a kisebbekben is működnek az új procik.
Egy megoldás van, ne maradjon csak X570-es lap, és ha már majd mindenki váltott rá, akkor dobjuk be a B550-es mint költséghatékony megoldást.Ne legyenek illúzióitok!
Az AMD sem jótékonysági szervezet, erősen profitorientált, akár az Intel. -
FatCutter
tag
Na, majd jövő május/június-ra rendeződni fog a helyzet. Addigra meg majd jön a Zen3 és kezdődik a hiszti elölről.
A TSMC is gyártókapacitás problémával küzd 7 nanón, ezért nincs elegendő Zen2-es proci.
Én azonban elégedett vagyok a tavaly novemberben vásárolt B450-es MSI lapommal. (talán időben vásároltam?) -
wwenigma
Jómunkásember
De nem kell mindenkinek valtani mert futnak a kicsikben, erted az ervelesi hibadat? Ha ez lett volna a cel akkor mar kifuttatjak egy fél évvel ezelott azt meg eszrevettuk volna.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Leon77
őstag
Én köszönöm, az x370-ben nagyon jól teljesít a cpu. 5300 feletti cb 20, 509 single score manuális settingen. Nekem így oké. Próbáltam az AMD csoda boostot, de jóval elmarad teljesítményben a manuális beállítástól... de lap az hibátlanul teszi a dolgát. több, mint 2 éve vettem zen 1 alá és azt hiszem 45k volt. Most mennyi is az asus prime x570 pro?
Szerk: Igen nagy jófejség amd részéről, hogy csak simán kicseréltem a cpu-t és ment minden rendesen. Csak új bios kellett cpu csere előtt. Semmi új foglalat, etc...
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
fanti
addikt
válasz wwenigma #6742 üzenetére
Nem nem! Az AMD sem tudta, hogy miként fogadják az emberek a 3XXX procikat. Gondolták hogy jól, de hogy ennyire azt azért nem. Ne viccelj már, tarol az AMD, annyira elnyomja az Intelt, hogy az döbbenet.
Megkockáztatom, ha tudták volna előre, Intel módira jártak volna el....és ezt senki sem róhatná fel nekik, hisz csak profitnövelés miatt tették volna.Baromira örülök, hogy egy több éves régi X370-ben is dübörög pl. a 3900X, de ez nem az AMD jófejsége miatt van.
Nézd meg ezt az igazi vértuning lapot!
Ebben aztán röhögve megy a 3950X is.....naná! De ez az AMD-nek, és az alaplapgyártóknak NEM ÜZLET!!!Az az üzlet amit az Intel csinál, azaz félévente új foglalat.
És hidd el, az AMD most, hogy nyeregben érzi magát (és joggal teheti is) nem lesz jófejke, és nem az lesz, hogy "hát igen, mi vagyunk az AMD és azért vagyunk hogy az embereknek jobb legyen.....na persze....."
Ez KŐKEMÉNY ÜZLET! És PROFIT!
Hiszen szép világunkban MINDEN erről szól! Sajnos....
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
-
zodo
nagyúr
Hétfőn rendeltem, ma kaptam kézhez 32k-t egy MSI B450 Gaming Plus-t.
Sajnos a ram csere-bere végett nem lesz meg hétvégére a teljes konfigom mert végül az elsőként ajánlott/rendelt patriot ram mellett döntöttem amire várnom kell, különben már a hétvégén telepíthettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Ugyanez volt a Foramaxnál is....majd közölték rendelés után telefonon, hogy már nem lesz....és a helyét ha megnézem (mert a kedvencekben van) azt írja, hogy nem létező termék.....
Ja, és a hivatalos Gigabyte gari az NEM 24 hónap, hanem 36!
Amúgy meg bevallom őszintén, hogy jött helyette ez innen ingyen kiszállítással, már meg is kaptam ma délelőtt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz (96MB Cache, up to 5.0GHz) CPU! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- i7-5820K proci LGA2011-V3
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest