Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz RECSKA #20910 üzenetére
Na megvoltak a tesztelgetések az általad leírt módosításokkal. A TestMem5 ugyanúgy dobált néha hibákat. Utána megpróbáltam ezekkel a beállításokkal:
Ram feszültségben 1.41-ig felmentem. A tRFC1/2/4 értékeket úgy állítottam be, hogy a tRFC1 lett az 597, a 2 és 3-at pedig a következő képlettel számoltam ki és állítottam be:
tRFC 2 = tRFC / 1.346 ----> 444
tRFC 4 = tRFC 2 / 1.625 -----> 273Sajnos így is dobott néha hibát. (hozzáteszem a többi memória tesztelő ugyanúgy nem dobott hibát, csak a TM5). Nem tudom mit lenne célszerű ezen még állítani, szerintem nincs szűkösre véve semmi. 1.1 helyett 1.08 SoC-ra ugyanúgy dobálta a hibát. Ötlet esetleg
Kíváncsiságképp kipróbáltam 3600 Mhz-en ezt:
tRFC 2 és 4-et ugyanúgy számoltam ki, mint fentebb. Ezzel a TM5 nem dobott hibát sok futtatás után sem.
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz wwenigma #20996 üzenetére
Kapcsolt a fene! Én ha tehetem, be se megyek a biosba. A pc boltban mikor átadta a csávóka, mutatta, hogy minden szuper, megy szépen, (bios volt nyitva), itt mutatja, hogy 35 fokos a proci (mert ugye kértem, hogy szuperhideg legyen), és bekapcsolta a GameBoost-ot (B450 tomahawk max biosában van egy ilyen nagy piros kapcsoló a bal felső sarokban), hogy brutál erős legyen. Én csak okosan bólogattam, azt se tudtam miaz.
Aztán ahogy itthon ráraktam egy MSI afterburnert, ahogy szoktam, elinditom az Elite-et, látom ám, hogy 60 meg 85 között ugrál a procihő, de a terhelés ilyen 2-15% között van. Hát mondom ha 15%-on 85 fokos, akkor mi lesz itt később? Ekkor inditottam el egy cpu-Z-t, ami 10 mp alatt 100 fokra rúgta a hőmérsékletet. Le is lőttem kapásból. Nyomozni kezdtem, és írták, hogy ez a Gameboost fixen 4200 Mhz-en tartja a procit, 0-24, nem is hagyja aludni. Vissza kikapcsoltam (ezt írtam az eredeti posztban), igy már a gyári 3600-on megy a procim, de még mindig 60-80 fok között, csak mostmár cpuZ terhelés alatt se megy 90 fölé. Ami még igyis brutál magas.
Ekkor olvasgattam még tovább, hogy ha windowsban átállítom Energiatakarékosra az energiasémát, akkor hűvösebb lesz. Átraktam, és láss csodát, 38-45 fokos a proci, és stresszteszt alatt sem megy 55 fok fölé. Játékok közben sem tapasztalok semmi lassulást, vagy akadást, igaz a proci terheltsége 20-30% közötti, tehát a korábbi duplája. Sajnos nem értem az összefüggést, nyilván nem ismerem a windows energiagazdálkodási logikáját.
Ajánlottátok a Ryzen balanced sémát, azt használva kb ugyanaz mint a windows kiegyensúlyozott, tehát 60-80 közötti értékek játék közben, stresszelve meg ugyancsak 90, és fölötti.
Most felraktam a Doom Ethernalt, minden high/ ultrán játszottam vele fél órát kb. A proci 60 fokosra ment fel energiatakarékos módban, a VGA (5600XT) pedig 60 fokig. 150-200 fps-t vitt, ha nem korlátoztam le a vsynccel 60-ra.
Tehát az összes bajom az, hogy normál módban (ryzen balanced, vagy windows kiegyensúlyozott) rohadtul meleg a proci, még terhelés nélkül is (10-20%-on), amit reményeim szerint egy jó hűtő meg fog oldani. A Gameboost funkciót meg elfelejtjük.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Beba Snake
aktív tag
válasz penene #20999 üzenetére
NE tedd fel!!!!!!!!!!!!!!! Az is éppen elég lesz, amikor majd magától felmászik. Az eddigi frissítések a 1909-hez most az SSD-imet akarják szétcseszni. SSD-n töredezettségmentesítés minden héten?
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
-
Albigator
őstag
válasz Beba Snake #21003 üzenetére
Ismert hiba. Kapcsold ki manuálisan azokon a meghajtókon a töredezettségmentesítést amik SSD-k.
Nekem amúgy semmi bajom a 2004-el. Mondjuk clean installal tettem fel . -
Albigator
őstag
válasz DonDennis #20992 üzenetére
Én most a 3600X-emnél egy -0.1V-os offsetet alkalmaztam.
Teszteknél nagyon oda kell figyelni, hogy egy szálas terheléseket is kell végezni, mert ott bukik el inkább ha rossz a beállítás.Benchekbe csak pár ponttal kapok kevesebbet mint korábban (3720-3740/508-511):
3707/504Játékokban -25/50 MHz az órajel. Kb. 4.200-4.325 helyett 4.175-4.275GHz
De végre nem 1.4V-ot tol állandóan hanem csak 1.3V környékét...Ezt persze a meleg miatt alkalmazom, mikor a gép fűtése nélkül is lassan megsülök a szobámban.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz penene #20999 üzenetére
Semmi probléma vele, Insider build óta fennvan és nincs gebasz.
Andie: alapvetően ha nincs az a boost akkor nincsenek olyan homersekleteid, egyebkent pedig megfogja. Nekem 3700x, ha streamelek akkor 85°C korul megáll de teljes terhelésen. Ventiprofillal lehet egyensulyozni hogy ne porogjon fel fel. Gyari huto helyett valamennyit segit egy nagyobb de tulontul sokat ne varj a kis hoatado felulet miatt amivel gazdálkodni kell.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
No meglett a memória késleltetés -2ns. Global states bekapcs és megoldva. EDC1-el viszont ugye ez nem kompatibilis, az egyszálasnál beesik a teljesítmény. Megoldás EDC16 lett. Így global states is megy, prime95 avx2 stabil, -2ns a latency és cpuz pontjaim is helyreálltak.Holnap kíváncsiságból tesztelem amit a kolléga lentebb említett, hogy az edcs story magasabb órajeleket produkál, de nincs mögötte teljesítmény. Majd megosztom mire jutottam.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Bib
őstag
válasz Beba Snake #21003 üzenetére
Nem csinál töredezettség mentesítést, mert felismeri hogy sziárdtest meghajtó, így csak optimalizál nyugodtan lehet hagyni. Frissítéssel semmi baj nincs, csak tisztán kell telepíteni, format c: , windows iso és kész.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Pár napja vagyok tulajdonosa egy Ryzen 5 3600-nak. Azonnal rádobtam egy zsír új Arctic Liquid Freezer II 280 AIO-t.
A hőmérsékletek viszont kicsit aggasztanak. 45-55 között ugrál Idle és terhelésre felmegy 78-80-ig is. (blender, aida 64) Mennyire normális hőfok ez?
A hűtés fordulatot próbáltam 1500-on és 1000-en is, de nem volt szinte semmi különbség. Cserébe persze sokkal halkabb.
A szoba hőmérséklete panel zárószint lévén van egy jó 27-29 fok sajnos. Nyilván ez is közre játszik valamennyire.Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Albigator
őstag
válasz #32839680 #21012 üzenetére
"35 fok körül van"
Fel megy az szerintem 50-60 fokig is IDLE.
Most -0.1 V offsettel tesztelem a 3600X-et, kis órajelet vesztettem de hőmérsékletben azért nyertem vele hiába van dögmeleg:
15 perc IDLE (+ alap háttérprogik) : 35-52 fokDe böngészés közben is simán felszökik akár 55-60 fokig a hőmérséklet most is...
Vagy igazából minden ventiprofil kérdése.
Nálam úgy van belőve, hogy fix 40%-on pörög 60 fokig, majd onnan emelkedik fokozatosan 75 fokig ahol már 100% van belőve. Így legalább nincsenek olyan hirtelen venti felpörgéseim mint korábban.
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
Köszi srácok , akkor ha clean install van, akkor mehet a 2004, egyébként meg ha fagyogat mint állat, akkor ciki.
Van valami előnye is a 2004-nek azon kívül, hogy ez a jövő, ami hamarosan elkerülhetetlen?
Nekem 1 hónapos a windows kb, amikor összeraktam a gépet, igazából pár program és játék lett feltelepítve, lehet majd szerencsét próbálok ezzel, nem sokkal lenne cleanebb a clean, de persze valamicskét igen.
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz Albigator #21013 üzenetére
Hm, az offset nem rossz dolog a hő ellen, én lehet majd benyomom a klímát, ha túl meleg lesz. Persze akkor még nagyobb a fogyasztás, szal offset a nyerő.
Majd ráülök a Dark Rock Prora, ha melegem van, és máris jobb lesz.
Amúgy érdekes dolog ez a hűtés optimalizálás, alapvetően az alkatrészeknek nem árt szerintem az idle 50 fok se, ezzel akár ventit kímélve, viszont valóban a szobában meg melegebb lesz, mintha csak 32 fokos lenne. Bár hozzá kell tennem, attól még hogy ventit pörgetve 32 fokos a proci/gpu , az csak annyit jelent, hogy onnan elvitte a hőt, de hova? rám... Szal nekünk nem biztos, hogy jobb lesz, ha kijut a házból a hő.
Épp a GPUt néztem a napokban 29-30 fokos idleben, ha járatom 20%on a ventit, ha meg egyáltalán nem, akkor 40-41 fok. Jól néz ki az a 29-30 fok, de a 40-50 foktól se lesz elvileg baja. Ezért én most inkább nem járatom. Terhelésnél viszont agresszívabb a görbe.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Ha már hőmérsékletek, nálam a 3700X hőmérséklete átlag 8-10 fokot emelkedett az elmúlt 2 kánikulai nap során játékokban. CCX0 @ 4.275GHz, CCX1 @ 4.175GHz. A nagy dög Alpenföhn Brocken 3 Black van rajta, ami így két fannal NH-D15 szint nagyjából.
3 darab 120-as intake fan a front panelnél, két 120-as exhaust felül, a brocken meg push-pullban a backplate felé tolja a levegőt.
Hát ja, érzi a gép a nyarat... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Fitzgerald #21017 üzenetére
Nekem már nem zavaró a ventik hangja rajta, elnyomja a mobil légkondi. De a nélkül megdoglenek játék közben...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Brekkk
senior tag
Ha a 7 nm ennyire dobálja a hőtüskéket, akkor mi lesz a 5 nm-en?
Még kisebb DIE, még nagyobb hőtermelés pontszerűen.Azt mivel lehet majd meghűteni?
CPU dióda hőmérséklet ott majd 100 fok lesz?Elvileg 95 fok-ig mehet el a CPU hőmérséklet a 3000-es szériánál.
Melyik hőmérséklet? A diódáé? A CCX moduloké?
Az alaplampon nem a CPU dióda hőfok szerint üzemeltati a ventiket, hanem a tényleges CPU hőmérséklet szerint.
Meg is őrülnék, ha a dióda hőfokot nézné, állandóan tekerne a venti, miközben a CPU kvázi hideg.[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz PowerBuldog #21011 üzenetére
Ha visszaolvasol 1-2 napot, látod, hogy én is ezzel küzdök
A srácok itt sokat segítettek, nekem több problémám is lehet, gyári hűtő, rossz pasztázás, esetleg helytelenül beállított BIOS. Nekem cpuZ stresszteszttel felment 100 fokra a proci pár másodperc alatt, amíg a biosban be volt kapcsolva a GameBoost (4200 mhz-en hajtotta a procit 3600 helyett). Alapvetően úgy látszik, ez egy forrófejű proci, de azért jó hűtéssel és beállítással kordában lehet tartani (50-70 között?). Ma intézem a hűtést.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
őstag
Mindig csodálkozom ezeken a tapasztalatokon. Én egy filléres pure rock-al hűtöm a 3600x-em és még Aida stress test alatt sem éri el a 80 fokot (tegnap direkt járattam egy fél órát) a 30 fokos szobában. Játék alatt (COD warzone) 65 fokos, időközönként +10 fokos tüskékkel. PBO és CFR2 bekapcsolva.
-
Qtya123
őstag
válasz fahrii #21021 üzenetére
Nekem sem vészesek a hőfokok. 3600X Brocken 3-al hűtve és Phanteks Enthoo Lux házban.
A procin van 0.1 V negatív offset, ryzen ballanced séma, illetve BIOS-ban az alábbiak vannak beállítva:
- Global C-state Control = Enabled
- Power Supply Idle Control = Low
- Current Idle CPPC = Enabled
- CPPC Preferred Cores = Enabled
- AMD Cool'n'Quiet = Enabled
- PPC Adjustment = PState 0
- PBO auton vanÍgy nekem a legújabb AIDA stress teszt 80, a prime95 SmallFFT teszt 82 fokot tud maximumban produkálni. Játékokba a 60-65 fokos tartomány fölé nem megy. Venti felpörgéseket én nem szoktam hallani, a venti profilhoz nem nyúltam. Igaz ezen a Brocken 3 hűtőn elég halk a venti még max fordulaton is.
Ami viszont zavar, hogy a Sapphire Nitro+ 5700XT nem veszi vissza a memória órajelet 144 Hz-en, így fűt mindig. Most, hogy itt a kánikula IDLE 72 fokos a memória rajta. Olvasgatok/böngészek a gépen és a vga backplate meg szépen fűt odabent a nagy semmire... Lehet a kánikulában vissza is veszem 120 Hz-re a monitort, ott visszaveszi a memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Qtya123 #21024 üzenetére
A Brocken 3 azért egy jóval komolyabb hűtés. Aida alatt neked hány mhz-et mennek a magok? Nálam 4030-4070 tartományban mozognak. Talán emiatt jár hűvösebben?
Nálam a red devil 5700xt-n szerencsére nincs ilyen probléma, pedig féltem tőle mielőtt lecseréltem a monitort egy 144hz-esre.
Brekkk
Asrock AB350-Pro4
FD Meshify S2 ház, shadow wings 2 140mm 2 be / 1 ki
Avarage core voltage: 1.32[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
Nem tudom nekem ugye az NZXT H1 ház gyári 140mm aio ja van a 3700X en ami játékban tök jó is mert 60-67 fok között tartja 1óra Warzone után is, de ma kipróbálom már ezt a negatív offsetet, vagy nézek valami 0-24 oc-t, mert monitorozom és tök random netezés közbe felboostol 4.3 meg 4.4-ig ilyen 1.4+ voltokkal nem csodálom, hogy 48-59 fok között ingadozik az idle ilyen voltokkal.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Brekkk
senior tag
válasz fahrii #21026 üzenetére
Lehet a 3600X-es procik hűvösebbek. Azok elvileg jobban sikerült szilikonok.
Illetve az a 2 cm plussz a VGA és a CPU hűtő között segíthet a légáramlásban,.Nekem egy Phanteks Enthoo Pro TG házban van a gép. 2 gyári Phanteks 14 cm-es 1-be 1 ki + 1 Artcic P14-es be.
ASUS prime X570-p lap társaságában..
Játék alatt KB hasonló hőfokaim vannak mint neked.
Kivéve BFV-öt. Az mindent visz hőfokban az az egyedüli játék ahol felpörög a hűtőventi. -
Brekkk
senior tag
-
Qtya123
őstag
válasz RECSKA #21034 üzenetére
Az a baj, amit hackeeeee is ír, hogy a dram calculator egyes verzióiban teljesen más értékek vannak és egyszerűen már nem lehet kiigazodni, hogy melyik út a jó.
Például most itt van az 1.7.3. Ha csak simán tolom be neki a 3733 Safe értékeket, akkor sokkal többet hibázik a TM5, mint az 1.7.0 kalkulátornál. Az újabb például kevesebb feszt javasol a ramnak, de gondolom ettől lett több hiba: [kép]Ha viszont átállítom manual-ra és a Thaiphoon Burnerből kiexportált adatokat töltöm be, akkor 3733-ra olyan bolondbiztos értékeket javasol, amelyek nem csoda, hogy hiba nélkül lefutnak, cserébe a késleltetés az egekben: [kép]
(Kellett nekem feltenni ezt a TM5 memóriatesztet. Eddig minden hiba nélkül futott és fut is a korábbi 3733 beállításom, a játékok sem fagynak, de idegesít, hogy ez a memóriateszt hibázik, így önszivatom magam megint és buherálok újra ).
Amúgy nekem a legújabb beta BIOS van fent AGESA 1.0.0.6.
-
Albigator
őstag
válasz Brekkk #21035 üzenetére
Alapon jobbak is. De ha hozzányúlsz manuál all core tuninggal akkor kiderülhet, hogy kevesebb fesszel jobb órajelet megy mint pl az X-es változatok sok esetben.
Nálam az 1.3V, load alatt: cruncher pl 1.27V átlag, prime 95 small fft 1.26V, utóbbi már nem stabil 4.15 GHz se....
Ezért használom inkább alapon, de most rátoltam egy -0.1V-os offsetet (így már csak 1 mag boostol fel 4.4 GHz-ig, a korábbi 4 mag helyett)...[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz RECSKA #21034 üzenetére
Szerintem egy előző verziós dram calc megoldja a gondot, bár nem tuti.
Nekem pl. a mostani safe preset mellett is 16-os TFAW-ot ad, amivel sehogy sem megy, 24-en használom...
Szóval, tök jó dolog ez a program, de ez az új szerintem bugos, arról nem is beszélve, hogy kinullázza az értékeket amikor legenerálod a profit, de miért? Persze valszeg nem számít semmit, de akkor is..
Szvsz, az 1.7.3. szerintem bugos, és nem is kicsit..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
senior tag
Nem mondasz butaságot, de a kifejtés nem teljes.
A legtöbb PC komponens működése valóban 110°C-ig szavatolt, de nem véletlenül hűtjük aktívan. Főleg a BGA-s chipeket érinti a forrasztás tönkremenetele, ezt a nagy hőingadozás okozta belső feszültségek (forraszanyagban) okozzák. De hosszú távon a VRM MOSFET sem szereti a hőingadozást, neki a műanyag háza reped és rövidzárlat lehet a vége.
Az nVidia kártyákon jól el vannak titkolva a hőfokok, de amit te is láthatsz, hogy GPU Temp 85+°C-nál ott is thermal throttling-ol a kártya. AMD-nél látod a hőfokokat, és ismert is, hogy a GPU hotspot és memória (HBM, GDDRx) hőfok alapján 85°C felett, VRM-nél 100°C felett lesz thermal throttling.(#21015) penene
Ha nem zavar, járasd nyugodtan a ventit. Nem váltod meg vele a világot, de hosszú távon talán jót teszel a kártyának ha hűtöd valami minimális fordulaton. -
Malibutomi
nagyúr
Csak hogy en is beledumaljak a hofokokba.
Nekem alapon 35-45 fokos a proci bongeszes kozben 3700X H110-el hutve, -0.096 offset, PBO limitek - motherboard, scalar 3X
Jatekok alatt altalaban 60-62 fokos a proci es 4200 az atlag boost, neha felugrik 4300-ra is, CB20-alatt 70-72 fokos szokott lenni.
Viszont a mult heten itt dogmeleg volt, es az a 10 fok meglatszott a procin is, egybol jatekok alatt 70 fokot nyalta es a boost is 4150-4200 volt. Szoval ja itt a nyar a meleg betesz nekik.
Alapvetoan NAGYON szuperbiztosra vannak belove ezek a prociksajna, mar 60 foktol elkezdi visszavenni a boostot sajnos. KAr hogy ezt nem lehet kitolni valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Beba Snake #21042 üzenetére
;]
Amúgy én se szoktam minden héten, hanem kb 0.5-1 évente. De nyugodtabb is vagyok h ezért nincs tele "szeméttel" a gépem és tuti nem lesz semmi gebasz főverzió váltásnál sem.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz fahrii #21026 üzenetére
Nekem 4000-4075 között mozognak a magok AIDA alatt.
hackeeeee: Várom, hogy jöjjön ki újabb kalkulátor, illetve lehet segít valamennyit majd egy újabb BIOS is. Addig lehet elleszek a 3600 CL16-al.
De akkor is meglesz az a 3733 CL16 hibamentes TM5-el, ez most már elvi kérdés hogyrohaggyonmeg![ Szerkesztve ]
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Albigator #21043 üzenetére
Látszik, hogy újonc vagyok, mert a sokáig fogalmazott hsz.-emet egy kattintással kilőttem az űrbe.
Naszóval: 2013: Win7 Ultimate 64bit
tört verziókerült SSD-re SATA2 HDD-ről és egy 10Eurós licenccel Win10 Pro 64bit Hunglish Edition lett belőle. Minden szuperül fut.
Telepítse újra a kétfarkú fogatlan cerkófmajom.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
törölt tag
válasz Beba Snake #21045 üzenetére
Akkor osszegezzuk:
1., Van egy tort Win7-ed
2., Van egy jogilag nem legalis Win10-ed
3., Buszken hirdeted a tudas hianyat az In-Place Upgrade fekete foltjairol.Gratulalok, igy tovabb, joparunknak itt az ilyenek miatt van munkaja
-
Beba Snake
aktív tag
válasz #64791808 #21046 üzenetére
Összegzem én is, de már sok lesz az OFF-ból. (Van rá jobb topik. Mármint a témára.)
1., Van egy tort Win7-ed --- VOLT!
2., Van egy jogilag nem legalis Win10-ed ---- Ezt tisztázza a Mikrofos a licenc forgalmazójával!
3., Buszken hirdeted a tudas hianyat az In-Place Upgrade fekete foltjairol. --- én csak leírtam egy tapasztalatomat, mint egykori fejlesztő és megoldás szállító. - Solution provider B+!
Gratulalok, igy tovabb, joparunknak itt az ilyenek miatt van munkaja. --- Én pedig neked gratulálok, mert a hozzád hasonlókat pelenkáztam 25 évig!------------
Nehogy bárki is azt gondolja, gogy 30 évnél több tapasztalattal nem merek visszaszólni a fiatal "titánkáknak".
Na most lemegyek a pincébe és megiszom egy fröccsöt! Te hova mész le pernahajder?[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
mozso
senior tag
Sziasztok!
Van ezzel az Aquacool inline temp szenzorral valakinek tapasztalata?
[link] -
törölt tag
válasz Beba Snake #21047 üzenetére
Solution providerkent nem vagy tisztaban a Microsoft licenszelesi felteteleivel, koszonom, nekem ennyi eleg,.Lehet, hogy azert pelenkaztal 25 evig, mert a szaktudasod masra nem volt eleg?
Udvozlettel: cegtulajdonos, Microsoft Gold Partner, HP Gold Parner, osszesen 5 MS Expert minositessel es tovabbi 10 egyebbel. Csak ha mar faszmeregetes megy, akkor en is eloveszem...
Hat, en lehet, hogy nalad fiatalabb vagyok, es te mar a lyukkartyaknal is ott voltal, viszont... - es ezt nem fejezem be, mert habar te lenezed a fiatalabbat, en tobbre tartom magam annal, minthogy valakit kigunyoljak pusztan a kora miatt.
Es nem megyek le sehova, a froccs itt van mellettem, behutve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Honda topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Intel Core i7 4790 4/8 8x4ghz processzor
- Intel Core i9-11900K 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest