Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen SSD-t vegyek?
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Hibás az árukereső. Ha rányomsz a boltban már 205 000.
Aztán kb meg olyan mintha garanciád nem is lenne az onnan vásárolt termékre
Attól van gari a gyártóhoz. Persze az macerásabb.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Tengri
senior tag
"Nem kell mindent elhinni "
Pont erre utalt."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Puma K
nagyúr
Korábban vagy lehet még most is szokás... a Gigabyte VGA kártyák adott boltokban... gyanúsan olcsók voltak. Ezek mint kiderült szürke importos cuccok voltak.
Az ilyen kétes forrásból származó termékeknél meg lehet ad neked a "Lopunk&Csalunk Bt" valami garanciapapírt és számlát, de a gyártó nem fogja fogadni a nálad lévő hibás terméket ha te érvényesíteni akarod a garanciát.
Még pedig azért nem, mert nem hivatalos hazai viszonteladótól vagy magától a gyártótól vetted a terméket. Nyomon tudják követni, hogy adott legyártott termék-termékek-szériák melyik régióba ment tovább melyik nagykernek.Az adott nagyker meg tudja követni melyik kisker vagy egyéb vette meg.
Nekem ezek az izgalmak nem éri meg azt a pár ezer Ft-os spórolást... Inkább kifizetem a hazai kiskernek-nagykernek azt a pénzt amit kérnek és legalább a garanciával is be vagyok biztosítva. Vagy ha sokallom az árat adott termékért, akkor használtan nézelődöm olyan alkatrészek után amikre van bolti garancia.
Már csak azért is, mert eladásnál még x év-hónap garancia előny tud lenni.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
wwenigma
Jómunkásember
Scan.uk okt. 15-re vesz fel elorendelest, kerdes mennyit kapnak de szerintem ahogy no a rendelesszam ugy tolodik az idő a kovetkezo szallitmanyra. [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
koko52
nagyúr
Hát ez is előfordulhat. Mondjuk minden bolt nulláról indul.
Aztán ott a másik, mikor valaki vesz egy bejáratott pár ezres boltot és azt csinál amit akar.
Árukeresőn is van pár bolt, ahol leírják,hogy nem foglalkoznak a problémáddal, mert ők csak átvették a boltot és a régi tulajjal rendezzék dolgaikat. Ez 10K feletti megbízható bolt éppen. Bár szerintem a név az jogutódlással is jár."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
3700x gyári hűtője hogy teljesít zaj és hűtés terén? Csak gyári PBO tuning lenne az elképzelés.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz -=Jam=- #7357 üzenetére
Van rajta kapcsolo ami alacsonyabb fordulatszamot ad és mivel a kis hoatado felulet miatt nem is nagyon melegedik maga a test ezert szerintem lehet jatszani vele, lentebb venni es nezni hogy valtozik a hang/hőmérséklet.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Floyd80
addikt
Sztem ezek voltak akkor is fenn elsőnek a keresőn a 3600, 3600x-szel, mikor a 3000-es széria még sehol nem volt itthon. A címűkön 658 vállalkozás működik, tehát székhelyszolgáltatónál van. 2005-ben alakult, egy viszonylag jól működő gépjárműkölcsönző volt, de tavaly már nem volt árbevétele, az új tulaj 23 éves, szóval a szokásos megszabadultunk a cégtől.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
-
BlueSteel
tag
Sziasztok!
Ryzen 3600 mellé jó ár-érték arányú B450-es alaplapot keresek. Jelöltek: ASRock B450m Pro 4, Steel Legend, MSI B450M Mortar, Gaming Plus. Mik a tapasztalatok?
Lehetőség szerint azt választanám, amelyikkel a legjobb teljesítmény érhető el a processzorral.
-
Floyd80
addikt
válasz fudi2002 #7362 üzenetére
Megpróbálom, de már a BIOS update után sem volt meg a 4.2, az új chipset meg múlt héten jött. Gondolom nem számít, hogy BIOS update után nincs újrahúzva az egész rendszer.
Lehet a Giga BIOS így sikerült vagy Gianni selejtes 3600-ot adott.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz fudi2002 #7362 üzenetére
Revision Number1.9.27.1033File Size50 MBRelease Date9/27/2019
Amúgy ebben sztem nincs is új driver, mert mikor felraktam, az eszközkezelőben lévő driverek ugyenezek voltak, amit a telepítő is kiírt. Lehet csak ezt: Contains desktop idle optimizations for 3rd Gen AMD Ryzen™ Processors.
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #7365 üzenetére
Nekem az R5 3600X az X470-as Aorus Gaming 7-ben csuklóból ment 4,4-en, az összes magot felnyomta önerőből, Asrock B450 PRO 4 lapban ugyanez a CPU max 4325-öt megy, de leginkább 4,3 körül tanyáznak a magok. Nem mintha, bármiben feltűnne a 75-100 MHZ hiánya... na jó, a benchek szebben mutatnak. Meg azért a 2 lap között nem csak a 2,5-es ár a különbség.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Malibutomi
nagyúr
Kivancsisagbol felraktam az FSB-t 102-re mast nem valtoztattam, jol nez ki a 4488MHz a single core Cinebench alatt
-
weri
senior tag
-
Malibutomi
nagyúr
Az normalis hogy a CAS latencyt hiaba allitom abiosban mindig 16 marad?
-
Floyd80
addikt
válasz Malibutomi #7370 üzenetére
Ki kell kapcsolni a gear down mode-ot.
-
Locutus
veterán
válasz Malibutomi #7372 üzenetére
Micron e-die megy annyit Csak ugye 1.45V+ kell neki... ami nem túl barátságos.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Összeállt végre az új gépem, az első indítás is simán ment, viszont kérnék kis segítséget, hogy mi az amit be kell most állítanom a BIOS-ban, ami fontos és hasznos. A BIOS-ból a legfrissebb van fent. Jelenleg minden alapon van.
MSI Tomahawk B450 Max lap, egy 3700X proci és 2 x 8GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB memória van a gépben.
-
Alpi.
addikt
No, az imént flasheltem a 7501-es offi biosra Crosshair VI-ost. Hogy én mennyire szeretem ezt a lapot gyerekek ! Esküszöm, ilyen hálás hw-em nem volt soha. Minden téren javulás van !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
KillBorn
senior tag
Csatlakozom egy 3600X-el. Egy MSI B350M Gaming Pro-ban hajtom "Stilt" bios van fennt. Simán boostol 4375-ig, de láttam már 4400-on is. Volt lemegy 0.9-ig, Ryzen balanced power plannal, legújabb chipset driver van fennt. Nem sokkal melegszik jobban mint az 1600X. Beta biostól nem is rossz.
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
BullKoxa
őstag
válasz KillBorn #7385 üzenetére
Helló. A linkeden megbízható Biosok vannak? Szerinted nekem van értelme biost cserélni innen a linkről az Msi x370 Gaming Pro lapra? Igaz nem lesz cserélve a kis 1700x, de gondoltam jobb lehet frissebb Bios mint ami most van a lapomon, jelenleg az első olyan van rajta ami támogatja a 3xxx-s szériát. Bajom csak annyi a mostani BIOS-l hogy sem a feszültséget sem az órajelet nem veszi vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy ide tartozik e a kérdésem.
Zen+ proci.
R5 2600 egy MSI B450 tomahawk lapban.
Jó pár új bios jött ki az alaplaphoz. Pl most legutóbb 7C02v1C "Update AMD ComboPI1.0.0.3abba"Az alaplapomon még a 7C02v15-ös bios van ami január végén jött ki.
Érdemes frissítenem a legújabbra ezzel a procival és hoz valamiféle javulást a teljesítményben vagy ezek az újabb biosok már csak a Zen2-re koncentrálnak? -
arnoldito
senior tag
válasz BullKoxa #7388 üzenetére
Hali!
Ezek megbízhatók. Itt nézz szét!
[Hardwareluxx] -
KillBorn
senior tag
válasz BullKoxa #7388 üzenetére
Megbízható biosok vannak a linken, de én az utolsó stabil (7A33v4G) biossal használnám az 1700x-et. A B450-ekre már jönnek ki jobb msi biosok az új ryzenekhez,de ezekből a korai MSI betákból ez a srác csinált használhatót.
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
rupert
tag
Sziasztok!
1 hete van meg az új AMD config-om (B450 tomahawk max, 3700x, gskill trident z neo 3600-as ram). A legújabb ABBA-s bios van fent. Mik mostanság a normális értékek órajelben, hőmérsékletben, stb. PUBG-ztem úgy 1 órát, amikor figyeltem sokszor volt all core 4250 Mhz-en.
Amúgy kb ilyen értékeim voltak:MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 2TB Kingston SKC3000, Asus ROG Strix 1000W Gold, Asus ROG Strix RTX 3080, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G703 Wireless, Lian Li Lancool 215, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, MSI G274QPF-QD 1440p 27" 170Hz, PS4 500
-
Mayweather
tag
válasz Mayweather #7389 üzenetére
Esetleg valaki?
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #7393 üzenetére
Azt is tegyük már hozzá hogy akiknél ezt produkálja az mind sima 3600 -al tolja.
Érdekes nem hogy majdnem (de azért mégsem) hozza az 3600X-es értékeket és még így is elfo$$ák magukat ha nem is egyből de hosszabb távon biztosan.
Akinél ez nem jelentkezik annál tényszerűen nem is boostol az X-es közelébe.
Az szép és jó hogy rövid ideig a benchekben meg pár perc game alatt megközelíti a sima az X-est de még mindig amondó vagyok hogy nem véletlen van ebből 2 fajta.
Olvasom a tapasztalatokat és egyre jobban körvanalazódik ki bennem hogy ahogy jönnek ki az ujabbnál ujabb (ABBA) biosok a megemelt boost-al úgy lassan megkapjuk a választ hogy mi értelme van az X-es procinak. Még egy kicsit reszelgetik a biosokat aztán meglátjuk.
Summit Ridge -nél is kellett legalább egy fél év az első normális biosokig.
(azt már csak halkan jegyzem meg hogy nálam még olyan biossal se testelt le eddig ami még a bétától is messze volt nem hogy Official.)[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #7396 üzenetére
Ha emelsz max boost órajelen, összeomlik. Egyszerű a képlet. Ha 4300-4400-at szeretnél, ott a 3600X, a mezei 3600 nem fogja tudni.
nem nyúlok az órajelekhez és soha egy asztalra kidobás, kék képernyő, stb. nem volt.
Egyébként hozzávetőlegesen 25 mhz pluszom van az offi bios-szal a 002 betahoz képest, de ami e legkomolyabb, hogy a ram mennyivel magasabb órajeleken stabil az eddigi 24/7-es beállításokkal ,feszekkel !! 3600mhz fölött soha nem futott le az Y-cruncher 14gb-os mem használattal, most simán megugrotta és azóta is hibátlanul üzemel 3733-on. Ergo 3600c16-rol 3733c16-ra módosult a mindennapos konfigom ! All core terehlés mellett kaptam egy ici-pici pluszt (25mhz kb.) és villámgyors a boot, olyan mint az Abba-s beta biosos korszak előtt. Ráadásul rájöttem egy picit másabb subtiming kiosztásra, ami még szép kis boostot mutat kb. mindenhol, úgyhogy én most nem igazán cserélnék senkivel !
Órajel auto-n, pbo auton az eredmények meg :[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Jók az eredmények!
Viszont a biosod már 20.-án fent volt bétában oc.neten, nálam azóta teszi a dolgát.
Elvileg ugyanaz a kettő mivel pénteki volt a béta és hétfőn már jött is az official release.
7végén meg tudjuk mennyire produktív a brigád
Mennyit kér be a 3733CL16? Összekéne mérnem a 3600CL14el hogy érdemes e vele bajlódnom..[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Pro!Petya #7398 üzenetére
Nem is figyelgettem megmondom öszintén. Azt hittem tökéletes az a beta, tök véletlen botlottam bele. Persze ha tudom, hogy ez a tökéletes...
Picit engedékenyebb a 7501. 64-65w helyett egész közel engedi 70-hez Cinebenchek alatt pl. Onnan a kis plusz órajelecske. Viszont még alacsonyabb vcore-t ad (hwinfo szerint) pár századdal, mint a beta. Láthatóan reszelgetik a cuccost a srácok és nagyon boldogít, hogy úgy tűnik megy is nekik.
Vdimm : 1,41 bios-ba, ami egész pontos a mérőpontokon multival kimérve, hwinfo fölé mutat.
Vsoc meg auto-n, 1,1V[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Melyik chipset driver van fent? Az újabbal nálam visszafogja a CB-t.
(meg szerintem mást mert olyan nincs h csak egy adott programot érint a dolog... csak még nem volt időm átnyálazni nemrég kerültem vissza gép közelbe)
Az egész jó fesz hozzá. load alatt ad még neki?
biosban dram power phase control?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.