Hirdetés
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Billentyűzetben is elérhető a Raspberry Pi 5
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz 4264adam #29999 üzenetére
Olyat kéne erről megkérdezni, aki megmérte az adott típus kábelét, vagy ismeri, hogy a gyártó miket mellékel a monitor mellé. De jó esély van rá szvsz, hogy ilyenekkel ne legyen gond, a monitorgyártónak sem hiányzik, hogy ilyesmiből baj legyen.
#30000 jeni: Van gyártó, aki külön kiemeli a megfelelő termékeinél, van amelyik nem. Hivatalosan a specifikáció szerint nem is lehetne bekötve. Olyat kell venni, ami megfelel a specifikációnak. Van a VESA-nak egy adatbázisa a certifikált DP kiegészítőkről, ezek garantáltan mindennek megfelelnek: [link] . Én pl. innen választottam, 2K 144Hz mellé nem akartam esetleges problémákat.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
"Mi a baja a gépemnek?" topikból küldtek át ide.
Gépem:
Alaplap: MSI B450 Gaming plus
Proc: Amd r5 3600x
Vga: Sapphire 5700 xt
Ram: Patriot 3000mhz 16gb
táp: 650w Focus seasonicProbléma: Mostanában nagyon lassan áll fel a rendszer. Több perc is eltelik hogy oda jutok ahova be kell irni a PIN-t. _Kicsit olyan mint amikor új procit rakunk be és csomó idő mire bebootol, csak most minden bekapcsoláskor eljátssza. Utána semmi baja az egésznek. ami még fura h teljesen leállitom éjszaka, bekapcsolom reggel és megnyitja automatikusan az összes cuccot ami megvolt nyitva amikor kikapcsoltam, ez normális?
Topik olvasgatása ürügyén egy "sosehozzaánemnyúltsemmilyenszinten" 3600x eredmény;
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
veterán
válasz Vismajor01 #30005 üzenetére
A leírtak alapján emelt szintű cmd-ből (win+r gomb, beírod hogy cmd, majd enter) ezt a parancsot adnám ki:
powercfg.exe /hibernate off
Ezzel kikapcsolod a hibernálást. Továbbá, a gyorsindítást is kikapcsolnám a Windows-ban, nagyjából így.
Ha mindez nem oldja meg, akkor lehet hibás driver, vírusirtó, ezer dolog, ezért egy windows reinstall is segíthet. Azt követően már csak a legendás, ötszáz forintos beruházás marad (liter benzin + gyufa)[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Cmd egyelőre kapufa
"Unable to perform operation. An unexpected error (0x65b) has occurred: Function failed during execution."
Gyorsinditást meglesem. Felgyújtani nem akarom, sok pénz van benne Meg megmondom őszintén annyira nem zavar h emiatt windowst reinstalláljak, amig más baja nincs akkor igy marad.
Szerk: Gyorsinditás be sem volt kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
edari
őstag
válasz Vismajor01 #30008 üzenetére
Hibernálásra cmd-ben (rendszergizdaként indítva):
powercfg -h off
-
edari
őstag
válasz Vismajor01 #30010 üzenetére
Igen, itt ennyi a response (= 0).
Kikapcsoltad. -
veterán
Köszi a korrekciót, elkúrtam a leírást, abban a formában, ahogyan én írtam, a "run"-ból kell kiadni. Most már csak az a kérdés, hogy működik-e. Ha nem, akkor meg kapcsold vissza a gyorsindítást, kedves kérdező, ha jól emlékszem, ez másoknál is ilyen hektikusan működött.
Illetve, próbáld meg lehúzni az USB eszközöket, ami nem egér és billentyűzet, mert nálam egy TM kormány és egy Creative hangkártya, másnál meg XBOX kontroller vicceskedett hasonlóan.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Vismajor01 #30008 üzenetére
diszkek korul is nezelodj. Smart nem mutat hibakat ?
sata kabelhiba is jatszik, engem szivatott parszor.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
belépnék én is a csoportba.
Megérkezett az msi b550 toma, 3600x, F4-3200C16D-32GTZR(2*16GB), valamint egy samu 960evo 1TB., hétvégén összeépítés lesz, a másik oldalról lépek vissza, egy i7-4790-et fog váltani.
Gondoltam majd egy kis tesztelésre is, ebben szeretnék idővel segítséget kérni. -
PuMbA
titán
Mi a tök van most az árakkal? Szeptemberben 10k-val volt olcsóbb a Ryzen 5 3600 pedig az EUR / HUF ráta is ugyanaz, mint akkor Éreztem, hogy akkor kellett volna vásárolnom nem várni a karácsony előttre, amikor úgy sincs semmi normális akció. Tippem, hogy most akarják behozni a COVID alatti bevétel csökkenést, hiszen ilyenkor így is úgyis vásárolnak az emberek, ár kevésbé számít. Akkor már lehet megvárom januárban a sima 5600-at.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Mesterséges hiányt gerjesztenek a zen3-ból, ami felhajtja az árát, aminek segítségével a zen2 árát is felhajtják, hiszen máskülönben túl jó vétel lenne a zen3 árakhoz viszonyítva.
a VGA-knál is ez megy, csak ott még a kamucoin hatása is bejátszik.
Szomorú ez a 2020, és félő mostmár ez lesz a trend.[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
BerserkGuts
őstag
válasz Chaser #30019 üzenetére
volt pár évük felkészülni rá simán vehettek volna több gépet hova verték el a sok pénzt sok yact helikopter meg kokó luxusqvák mi
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
hackeeeee
Jómunkásember
PBO2 lesz nekünk is vajon?
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz korcsi #30023 üzenetére
Az aktív eszköz egyik felét mindig fixen valamelyik áramforrással rendelkező végpontba kell dugni, így probléma nem keletkezik. Nyilván az apa-apa kábelekre vonatkozik a nem bekötött 20-as pin követelménye, amiket arra szántak, hogy a forrást összekösd a megjelenítővel. Pl. egy hosszabbítónál nem gondolnám előnyösnek, ha nincs bekötve. Ott nem tudom fejből mit mond a szabvány.
-
arabus
addikt
-
d@minator
addikt
válasz Vismajor01 #30005 üzenetére
Szia! Az enyém is belassult win reinstall lett a vége. Nem bántam meg nagyon gyors lett. Ami a kettőnk gépében hasonló az a proci és az alaplap. MSI Tomahawk max + 3600.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Puma K #30029 üzenetére
mivel nemjatszom, ez a proci perpill boven sok ide, most fut rajta 3 virtualisgepem, oszt kb. meg se erzi,, ezenkivul szokott lenni par remote desktop meg putty, mas nemnagyon, mert ugytunik sajnos mostanaban mindenki emlexik az egyszernagyonfontosvolt.xls es/vagy a 20evvelezelottinditottperbenbizonyitek.doc jelszavara...
ujabb lap meg egy darabig azertsemlesz, mert nemtalalok sima 32 bites pcivel szerelt termeket, amibe az analog tvkartyat be tudnam tenni.
* azert majd lehet kap karira a lap egy 3800/3900XT -t...
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van 3800xt vagy jobb procija?Új 5xxx is jó.Avatar
-
denesdr
addikt
Sziasztok!
Egy 3700x-nél az normális, ha mondjuk egy AIDA64 stabilitásteszt elindításakor 30 pár fokról egyből 80+ ra ugrik a hőmérséklet?
Asrock x570 Phantom Gaming 4s lap, gyári cpu hűtő, bios beállítások mind auto, ram 3200-on.
Lehet ezen finomítani valamit ebben a formában? -
arabus
addikt
válasz zitrone88 #30034 üzenetére
Pbo-val van.bclk 103.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Chaser
legenda
3100 is egyre drágább, az betudható a ft-nak, 3600 árváltozása viszont nem
csak arra tudok gondolni, valamennyi volt a nagykerekben, de nem kapnak utánpótlást, amik vannak emelik az árat - mivel alzán több hónapja nincs már így esélyesen vagy zűr van kis kínában, vagy nagyon lekorlátozták a gyártását -
érdekes mód, már a 3700-3800 ára is majdnem "összeér", és alig drágább náluk a 3800x
"olcsó" 5600-ra közeljövőben sztem felesleges várni, majd ha felnézel ák-ra és minden sarki boltban lesz 5600xt 115-125e-ért, majd akkor esetleg gyártanak majd olcsóbb 5600-ot is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pkc83
őstag
válasz GIORGIONE76 #30041 üzenetére
Szia.
Nem tudom , hogy javították e már de nálam a Dragon Center egy
bughalmaz volt így le is szedtem. A venti vezérlést is összekuszálta,
nálam legalábbis.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Be fogok lépni a klubba. Ma lecsaptam egy Gigabyte B550m Aourus Pro-P lapra.
E mellé fogok első körben egy ZEN2 procit venni (3100-3500-3600 ami jó áron jön).
A kérdés az, hogy ZEN2-nél mekkora hátrany, ha csak Single Ranked (SR) a memória (pld Crucial Ballistic 2x8GB 3200 kit) ?
Ahogy mostanában nézegettem a teszteket, a ZEN3 elég rendesen profitál a Dual Ranked-ből.
Mennyit vesztek a SR-el?(Ha váltok ZEN3-ra akkor akár cserélem a memóriát)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz denesdr #30035 üzenetére
ha nem megy feljebb 80 foknal, akkor jo, mar parszor volt rola szo, hogy kicsi a proci felulete, amirol hirtelen el kellene vinni a wattot.
mondjuk a 3700X eseteben gyari alapban 65 - 88W + soc , azert megse a 105W kategorias procik 140W koruli pbo teteje, szoval azert nezd meg, rendesen felfekszik-e a huto.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz joysefke #30044 üzenetére
amit vesztesz a reven, azt tudod potolni a vamon, az a Ballistic joesellyel huzhato magas frekire, a single modulok altalaban magasabbra mint a dualrankosak, es a Zen2 -nek is tobbet szamit az IF sebessege, mint az, hogy a dr picivel gyorsabb.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
zitrone88
aktív tag
válasz joysefke #30044 üzenetére
Tesztek alapján úgy találtam, hogy egy cl16-os időzítéssel, 3800mhz-en ketyegő, 1900mhz-es fabric mellett teljesítő rampár (single ranked) a legjobb és legelérhetőbb opció. 4 modulnál jellemzően gyorsabb, ha lenne dual ranked ram ilyen időzítéssel, ilyen frekin, annál nem lenne gyorsabb, de ilyet nem láttam, 4 modul meg instabilabb, nemigazán érhető el vele a kívánt freki. Én 43ért még elcsíptem egy b-die rampárt (2x8gb), a fabric 1900-ra egy kattintás volt, zokszó nélkül, dram calculator alapján a ramokat belőttem fent említettek szerint, plusz még amit bírt a sok időzítés beállításon, far cry new dawnban 11-12 átlag fps-t nyertem high beállításon, 3500x-el 4.4ghz-en, gtx 1080 mellett (120 átlag fps lett, 100 fölötti minimummal).
Önmagában a ram finomhangolása 6-7 fps-t hozott (de ez a játék a ramot is meghálálja, szóval nem csak a proci gyorsulása olvasható ki az eredményből)[ Szerkesztve ]
Ha válaszra sem méltatsz, legközelebb sem üzletelünk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- Intel Core I3 10100f
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- Intel Core i9-11900K 8-Core 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest