Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz HoaryFox #6298 üzenetére
"Most: ASUS B85M-E alaplap, i7-4790, 2x8GB DDR3 1600 MHz RAM (Kingston HyperX Blue)
...
Már sokat gondolkoztam ezen az upgrade-en, de most belevágok és remélem, nem leszek csalódott"Én 4790K-ról jöttem mezei Ryzen 3600-ra és érezhetően jobban kihajtja a GTX 1080 Ti kártyámat.
Far Cry 5-ben 1440p-ben (ultramaxon) a gyorsulás +20 FPS! De a többi magszámra érzékeny játék is gyorsult. Cinebenchben, videókódolásban, rendermunkában pedig több mint 60%-al gyorsabb.
Összességében elégedett vagyok, kis szépséghiba hogy all core 4.1 GHz a vége 1.4V-al, a 4.2 GHz elérhetetlen de egyenlőre alapórajelen használom, így is órási ugrás a 4790k-hoz képest, minden téren.[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Pro!Petya
addikt
"Szóval ez a beillesztett kép így önmagában igencsak semmitérő."
Nem nagyon értem mire célzol. Mikor a rosszabb boostal néztük a játékbeli frekiket akkor nyugodtan ment róla a csevegés meg egyetértés hogy átlag mennyit mennek.
Most hogy javították meg már a hihetetlen kategóriába esik?! Az hogy nálad miért van az elmondásod alapján ekkora difi az kismillió dologtól is függhet.
Egyáltalán fel raktál már egy akármilyen biost is amiben a javított smu van?
ScomComputer forumtarsnál is tisztán látszik a javulás.
De most komolyan, én értem hogy ezek csak Screenshotok, de ezelőtt még ilyeneket se tudtunk lőni
Beszédes az is hogy már vagy 2-3 napja be lehet szerezni az új smu-s biosokbol és eddig csak ketten éltünk vele itt a ph-n .
Más fórumokon is már akik szintén letesztelték csak pozitívat jeleznek vissza mérésekkel és videókkal is.[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
Hahó!
Valamiért kékhalálozik állandóan a Chrome.. Főleg youtube-nál elsősorban. Az egyik tünet az az, hogy teljesen lehal a hang, megnémul a hangkártya. Tegnap pl. youtube videó közben volt, de előtte már a youtube megakad és nem tölt, olyan mintha nem lenne kb. net. Mi okozza ezt?
Amikor bejött a kékhalál akkor valami "page fail" szerű szöveget tudtam csak elcsípni egy pillanatra. A chrome hardveres gyorsítást kikapcsoltam, ez sem oldja meg..
A Win10pro teljesen jogtiszta és a legfrisebb. (nem unlockerrel aktivált).
Nagyon úgy érzem, hogy valami driver zavar be, de fingom nincs, hogy mi. A játékok atom stabilak..Volt valakinek hasonló?
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
dkess
őstag
válasz wwenigma #6284 üzenetére
Előre elnézést kérek a hosszú hozzászólásért.
Igen, amit 'Foglalt név' írt der8auer -ról, az módfelett találó: "hírnévhajhász német" . Mindössze egy apró megjegyzés ehhez - gyakorlatilag minden YouTube -s az (mármint a nemzetiséget nem nézve természetesen). Kivétel nélkül.
Én tulajdonképpen örülök is, hogy ezt a témát pedzegette és úgy gondolom ezt nem is kellene a "szeretett AMD -nk" elleni támadásnak venni. Sőt tulajdonképpen jól is jönnek ki belőle - amennyiben persze nem lesz valami ezzel kapcsolatos gebasz a későbbiekben. Még a jelenleg kívülállók számára is így tűnhet. Egyébként egy harmadik ezzel kapcsolatos YT videójában pont az Intel marketingeseket ostorozta (akik még az állítása szerint az egyik grafikonját az Ő engedélye nélkül is használtak fel egy prezentációban ...).
Két hónappal vagyunk a Ryzen2 megjelenését követően és még mindig egyik béta BIOS követi a másikat és pont az itteni kommentek alapján nem minden "zökkenőmentes". Azért ad egy kis pikantériát az, hogy kijöttek először magasabbra boost -oló BIOS -okkal - gyorsan lementek az AMD vs Intel tesztek a neten. Aztán miután kijött az "AMD a király" mindenhol és mindenki felbuzdult szép csendben kijöttek az új BIOS -ok a csökkentett max boost -al. Hát khm ...
Én kifejezetten örülök, hogy az egyik ilyen "hírnévhajhász" ilyenformán az érdeklődés középpontjába helyezte a témakört. Ennek hiányában mi lett volna a következő lépés? Tapsoltunk volna a következő BIOS generációnak ahol további mínusz 100-200 MHz lett volna (örülve a hosszabb élettartam és hasonló bullshit -eknek)? Igen, erre reagált az Intel és AMD is és utóbbi oldalán vannak is fejlemények. Egyébként annak önmagában nem örülök, hogy az AMD javít ezt meg azt. Annak örülnék, ha nem is kellene javítgatnia. Ezt magunk között az Intel még jobban tudja.
Komolyan, én eleve pont azt vártam, hogy emelnek a max boost -on folyamatosan. Gondoljunk bele a 3800X -be, melyet jelenleg nem éri meg megvenni a 3700X helyett, mert még mindig kb. ugyanoda boost -olnak. Például vártam, hogy ezek között minden körülmény között 100-200 MHz különbség legyen. Az AMD a saját maga ellensége, hogy nem akar pénzt keresni (így jóval több 3800X eladás lenne)?
Félreértés ne essék - most az AMD a jobb (persze kinek mi). Azonban ez is (pl. a béta BIOS -ok kipörgése, első tapasztalatok és esetleges problémák stb.) az egyik oka, hogy még várok a konkrét váltással. Nomeg persze a rengeteg lap/RAM stb. tesztek olvasgatása is. Fejben (illetve egy Excel lapon) kb. lassan összeáll, hogy mi lesz azért ...
-
fudi2002
veterán
válasz galaktikus #6307 üzenetére
Memóriát tedd alapra ha húztad.
(#6310) dkess Talán először zárjuk ki a hardvert ha kérhetem. Merthogy én ilyesmit nem tapasztalok. Kékhalált nem mostanság láttam amit nem hardver okozott...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Hoho
tag
Szia!
A memória vagy a proci hibája okozza nagy valószínűséggel. A proci esetében próbálj mindent "auto"-ra tenni, meg a memóriát is gyári XMP-vel hasznáni. Ha így sem jó, akkor memória csere/próba, majd CPU csere/próba.
Üdv!
HZ -
galaktikus
aktív tag
válasz fudi2002 #6309 üzenetére
Minden alapon van. Semmi nincs húzva.. Memória XMP-ről megy. Játékoknál nulla performance probléma van, minden úgy megy mint a vaj, talán nem a memória meg a cpu szar..
Nálam megállt a tudomány.. A hang nem értem miért hal le.. Csak az újraindítás segít..
Próbáltam Mozillát is. Ugyanezt csinálja a youtube.
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Szeszkazán
senior tag
válasz galaktikus #6313 üzenetére
Bátyámnak valami hasonló hang problémája volt, mondtam neki tegye újra a winfost a legfrissebb elérhető telepítővel , ő valami régit tett fel és frissítette , na azóta nincs hang problémája.
De látom nálad az van, valami progit nem tettél fel? AI suite vagy bármi..[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz galaktikus #6313 üzenetére
XMP-n is lehet szar a memória. Futtattál memória teszteket, hogy stabil-e?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
galaktikus
aktív tag
válasz Szeszkazán #6314 üzenetére
Igazából csak a gyári creative connect 2 van fent amivel állítok mindent, illetve a driver..
Locutus:
Memória sebességtesztet csináltam csak AIDA64-el eddig, mást nagyon nem.
Futtassak usb-ről egy Memtest84-et?
-
Locutus
veterán
válasz galaktikus #6316 üzenetére
Igen, USB-ről memtest86 is jó, egy passot engedj végig legalább. Vagy aidában is van memória stress teszt, második körben az is jó.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
hokuszpk
nagyúr
tiltsd le az automata ujraindulast, hatha akkor lesz olvashato hibauzenet.
esetleg az esemenynaploban van valami ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Sz4bolcs
senior tag
B450 R3600x - hogy lehet kiküszöbölni a mikro-akadásokat? R1600+b350 konfigról jöttem, de ez a mikro akadás játékokban kikészít, már az 1600 is ezt csinálta. Már minden komponenst lecseréltem a gépben a ramtól ssd-n, tápon át a videókártyáig, de ugyanúgy előjön a probléma. Cs:go, metro exodus, war thunder is csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz galaktikus #6316 üzenetére
Milyen hangkártya? Nálam az x-fi hd-nél ha felraktam a drivert és elindítottam bármi zenét kékhalál volt, most új win, letiltva az update és a driver frissítés semmi gondom nincs.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
Dr V
őstag
Miért veszi vissza a CPU vagy GPU azonos feszültség mellett az órajelet a hőmérséklet emelkedésekor? Elvileg a fogyasztása nem változik vagyis nem vesz fel több voltot, ampert. Vagy rosszul gondolom?
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
galaktikus
aktív tag
válasz DiszNóÓl #6323 üzenetére
SoundBlasterX G6 külső usb-s. Hála isten ennyire agresszív tünet nálam nincs, viszont akkoris elmegy a hang a youtube-tól és ez ritka idegesítő.. Konkrétan nem merem a böngészőt sem megnyitni.
Locutus:
Egy teljes pass már lefutott hiba nélkül, kb 1 óra 15 perc alatt. Most még hagyom hadd menjen végig kb. még 1 pass, de egyelőre nekem úgy tűnik, hogy nem a memóriával van gond.
Mi legyen a következő lépés? A CPU-t hogyan ellenőrizzem? Mondjuk szerintem azzal aztán végképp nincs gond..Ahogy sejtem itt valami szoftveres gond lesz..
-
Szeszkazán
senior tag
válasz galaktikus #6327 üzenetére
A SoundBlaster drivereddel lesz a gond.
-
freddirty
senior tag
+1
Én még annyit tennék hozzá, hogy nekem ez a játék a bios-al azt tudatosította, hogy eléggé a gyártó kezében van hogyan is viselkedik a processzora a népnek. Ha akarja lejjebb veszi ha akarja feltolja, de ki tudja még mit is csinálhat. Lehet most feljebb boostol de lehet fele annyi nanosecundumra? Innentől részemről se bios frissítés se semmi, ennyi volt a trustnak (és meggondolom h a 3600 helyett vajon 3900x lesz-e vagy inkább intel jövőre...).
Innentől csak a real world használat, benchmarkok, fps ami támpont lehet.
Mérek egypár videorender-t 4-5x egymás után, átlagolom az eredményt, lementem a bios képernyőket és az az etalon innentől kezdve számomra.fred
-
galaktikus
aktív tag
válasz Szeszkazán #6328 üzenetére
De ez az én kártyámhoz nem jó szerintem.
Ez nem is X-Fi széria. Akkor lehet együtt kell élnem ezzel örökre?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Pontosan ugyenilynen hiba van nalam is, ha beletekergetek egy YT videoba megakad a kep es elmegy a hang, amint kihuzom-bedugom az usb porbol a kulso hangkartyat(X-fi HD) megjavul . Krva idegesito. Talaltal megoldast ?
-
Szeszkazán
senior tag
válasz abridabri #6335 üzenetére
Mindenhol azt olvasni hogy windows-creattive driver gond van.
-
veterán
válasz Szeszkazán #6336 üzenetére
Tudom ,van is frissitett driver a belso X-Fik hez , de az usb-s X-Fi HD hez utoljara 2016 ban volt . Tehat valami hazi megoldas kellene.
-
Yany
addikt
válasz Pro!Petya #6305 üzenetére
Nem attól semmitérő, mert hihetetlen, hanem mert nem derül ki semmi a részletekről. Szerintem 2 tök érthető példát is írtam, hogy az én 3900x-em mennyire másképp viselkedik más-más allcore terheléssel. Sőt, ha picit követed a fórumot (márpedigúgy tűnik), akkor lathattad, hogy szinte azonnal ráugrottam a kiszivárgott Ace BIOS-ra. De implicit azért a hozzászólásomból is rá lehet jönni, hogy magam is próbálkoztam... amugy én is írtam pozitív változásról is, noha a 4600 MHz egymagos _terhelésen_ még minidig leányálom (a 60 fok környéki hőmérséklet ellenére).
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz Szeszkazán #6333 üzenetére
Game mode ki van kapcsolva, smt-hez nem nyúltam.
-
HoaryFox
őstag
válasz SECTORnooB #6303 üzenetére
Sajnos Asus lapjaim voltak eddig, nem nagyon szeretek gyártók között ugrálni, néztem a TUF-ot is, de inkább hagyjuk azt
Amúgy mi a baj vele BIOS szinten?[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
galaktikus
aktív tag
válasz abridabri #6335 üzenetére
Semmi megoldás egyelőre A hangkártya driver a legfrisebb, a hangkártya firmware is a legújabb, winfos legfrisebb, chrome hardveres gyorsítás kikapcsolva és ugyanúgy teker egyhelyben a youtube, majd lehal a hang, és dettó ugyanez oldja meg, usb kihúz, majd visszadug, bár én inkább resetelem a gépet, mert nem akarom szétbaszni a csatlakozót a kártyán a sok huzogatással..
Valahogy együtt kéne kimatekoznunk a megoldást, mert ezek szerint nem a gépeink szarok hanem van valami sw glitch ami úgy tűnik elég általános..
-
vtomi2
őstag
válasz galaktikus #6347 üzenetére
Nekem is ez volt a hangkártyámmal, megoldást nem tudok, de elég ha hang beállításokban letiltod, és újra engedélyezed. Nem megoldás, de legalább időt spórolsz vele.
-
-
Apucy01
őstag
Undorító ez a fazon minek pakol ösze AMD gépet ha szerinte nem jók a procik? [link] hiába na kell a katt kell a pénz és a hírnév.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.