Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gamepad
- RAM topik
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Hali! Egy barátomnak szeretnék összeállítani egy konfigot Ryzen 5 3600-zal. A kérdésem annyi lenne, hogy van bármi lényeges különbség az MSI B450 Tomahawk MAX és MAX II között? Az árkülönbség elenyésző, de például az Ipon statisztikában kicsivel nagyobb a meghibásodási arány a MAX II-nél (2,7% vs 1,7%).
A konfigban egy RX 460 lesz (régebbi gépet fejlesztek), és 16GB RAM-ot tervezek rakni bele. Túl sok pénzt nem akarnánk rákölteni, nagyjából így is 150 ezer lesz. Van valami jó ár-érték arányú RAM, amit érdemes venni hozzá?
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
Aucor
senior tag
Sziasztok! Mennyire normális, hogy egy 3600-nak all core 4GHz órajelhez 1,3375V fesz kell? PBO-val nem szeretne all core 3.8 fölé boostolni, ezért gondoltam kézzel beállítom, viszont így nem igazán tudom lehűteni már Prime95 alatt (custom loop víz, EKWB monoblock, D5 pumpa, 240 45mm radi), 85 fok környékén áll be. Kisebb feszen nem prime stabil. Kifogtam egy nagyon gagyi procit? 4.1GHz-en szinte azonnal fagy nagyobb feszen is. Lap X470 taichi. Köszi a válaszokat előre is!
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Beszereztem egy ryzen 5 3600-as processzort és érdeklődnék,hogy van e valami ajánlott beállitás amit érdemes megcsinálni??
Régebben fx-8350 em volt .
Ott pl turbo core,apm,disabled..
Ilyenekre gondolok itt is.Egy asus prime b450m-a II lapban van.
Egy rx 580 mellett.
Szóval nem akarom.szét tuningolni feleslegesen :)[ Szerkesztve ]
-
Aucor
senior tag
válasz Dragon3000 #36010 üzenetére
Nem eladó?
Tehát akkor nagyon nem nyertem a silicon lotteryn.... Azért elég gáz, hogy 4.2GHz-en nem is tudom stabilizálni bárhogy feszelem... Pedig papíron annyit tudnia kéne... Gariba visszaküldést gondolom hiába próbálnám...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
85 fok még nem a világvége, de az 1.3375 ahhoz az orajelhez sok. LLC nem lovi tul a feszt, vagy inkabb lehet nem engedi "rendesen esni" vagy ilyesmi ? Asrock lapon ( maramelyiken van ) forditva van a szamozasa, mint a tobbi gyartonal.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Dragon3000
veterán
válasz soultrapp #36015 üzenetére
Az 580 mellett pbo nélkül használnám és ha túl magas feszültséget ad az alaplap neki, akkor offsettel lejjebb állítanám. Szerintem még base clock mellett is elég lenne az 580 mellé.
#36013 Aucor
Áááá felejtős, elsőre sikerült egy jó példányt vennem belőle, max akkor válnék meg tőle, ha 5xxx-re cserélném.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz soultrapp #36015 üzenetére
procija valogatja, a legtobb procinal be lehet loni a freki/fesz/fogyasztas/homerseklet negyszogben valami optimumot, van amelyik meg a gyari booston tokjó. pl. en olyan nagyon nemnyulok a 3800XT -hez, mert ez 2-3 magon is elmegy 4.7 folé, na olyan orajelet allcore tuninggal biztos nem tudnék kivasalni belőle.
sima Performance Boost maradjon, de talan a PBO -ra nezz ra, azt lehet erdemesebb kikapscolni, mert csak fúti a procit, de azzal a zsugaval jatekokban semmi plusz fps -t nem ad.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Aucor
senior tag
válasz hokuszpk #36016 üzenetére
3-ason van az LLC, azaz közepes beállításon. Megpróbálom állítgatni.
Lehet nem látom át a működését a ryzennek, de itt most mi limitel? [kép] PBO +200MHz, limitek az égben, hőm. limitet sem érte még el, mégsem megy feljebb 3800nál, csak ha manual módban feljebb rakom. A VRM 39 fokos, azon is víz van.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Nem tudom mikor vetted, de ha neten rendelted, két héten belül indoklás nélkül elállhatsz. Persze a magyar kiskerek nem arról híresek, hogy szeretnek ilyesmit intézni, szóval lehet alaposan verni kell majd a nyáladat, fogyasztóvédelemmel fenyíteni, stb.
Szerintem a foghúzástól nem szarnak annyira, mint a gariztatástól, vásárlástól való elállástól...
Ha nem vagy elég határozott, megpróbálnak majd hülyének nézni. -
Aucor
senior tag
válasz Fitzgerald #36021 üzenetére
Az a bajom, hogy ez igazából nem áll meg mint garanciális igény. Alapbeállításokon végül is megy rendesen, a 3600MHz alapsebességet pedig tudja, túl is lépi. Csak amúgy meg rendesen elmarad az átlagtól. Már sajnos egy ideje itt van nálam, azonban eddig gyári coolerrel ment, ott még betudtam a rendes hűtő hiányának a dolgokat, a vizet csak a múlt héten sikerült összerakni. Mindegy, ez van, használom így.
-
hokuszpk
nagyúr
a keprol nekem olyba tunik powerlimitre van allitva, osszadva a cpu + soc powert kijon 65W korul ; "ctdp" string ha van a biosban, azt nezd meg. deazbiztos hogy 54W cpu power mellett 85 fok, ilyet nemnagyon lattunk; tutti rendesen felfekszik a blokk ?
Ja meg Asrocknal nemelyik bios becsapos, ket helyen lehet ugyanazt allitani egyszer mezeileg meg az AMD CBS alatt, aztan talald ki, hogy melyik lep eletbe.cldo vddp fesz magasnak tunik, ha auto akkor nemszoltam, manualban allitsd be 1.05 -re, tapasztalatomszerint ha annyival nemstabil, akkor feljebb se lesz az.
biosverzio ? legfrissebb van fent ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dpalotas #36024 üzenetére
Kíváncsiságból nyomtam én is egyet, R3 3300X-el, első körben base CLK-val, fixen, ramok stock XMP 3200CL16.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Aucor
senior tag
-
nagyúr
válasz dpalotas #36028 üzenetére
Elégedett vagyok vele.
A PBO nem igazán ad plusszt, így marad a sima PB-s működés, minimálisan kisebb órajel/teljesítmény de jóval kisebb vcore/hőtermelés.
B350-es ITX lapban van, sanszos hogy az E-ATX X370-es CH VI Extrembe többet is tudhatna...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
monosz
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy csak "hideg" indításkor ez a bios képernyő fogad: devices changed (cpu or memory) or cmos has been cleared..press f1 to enter bios, f2 for default settings..."
Cmos defaulton is,ram xmp után is.
Mem tesz hibátlanul lefut.Ha elindul a gép,akkor nem lehet megölni.
Van mikor hideg indítás után 3 hosszú "beep" utána,reset gomb,majd indul a gép,és minden ok.
Biost már frissítettem,de sajna nem ok.Üdv.
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
monosz
őstag
válasz hokuszpk #36033 üzenetére
TM5-el teszteltem,a ramok a 2-4 ben vannak.Ami érdekes,hogy csak több óra áramtalanítás után,indításkor jelentkezik a hibaüzenet,de az sem mindig.
Az előző (G.skill) ramokkal is előfordult ilyen. Lehet hogy a DR modulokat nem szereti a lap.(#36032) jeni : Ezen már túl vagyok.
(#36035) hfeco01 : MSI lapom van,de majd átfutok a bios-on.
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
ETOM
addikt
Winrar 6.02 tesztet ryzen 3600-l tudnátok futtatni?
Nekem 18 000 körüli eredményt dob. 4.3GHz proci, 3733MHz CL16.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz monosz #36036 üzenetére
ujraolvasva a problemat, egy elemcseret probaltal mar ?
* ujraolvasva a threadet, hulye kerdes volt.
az almoskonyv szerint 3 beep az a base 64K memory error, ugyhogy az elozo kerdesekhez igazodva egy igazan hulyenek hangzo javaslat : cpu kiszed es visszatesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Ryzen 7 3700X-nél mennyi az átlag normális hőfok?Tudom most melegebb idők vannak bár most már kellemes idő van a szobában de mikor anno össze raktam a gépet egy jó nagy hűtő került rá és MX-4 paszta akkor olyan 30-35 fok között volt alapjáraton a hőfok.Most meg ilyen 39-41 fok között ez normális jó tudom nyár is van meg amúgy hangszigetelt ház.Meg tudom a max hőfok jobban érdekes ha jól figyeltem játék közben nem ment 65 fok felé de azt kevésbé figyeltem meg.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7 4790 4/8 8x4ghz processzor
- Eladó 9800x3d új, 3 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 7800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz (64M Cache, Up to 5.7 GHz)16-Cores AM5 Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest