- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Procit keresnék új (fél)gépembe, amire használnám fotókat editálok Lightroommal, de főképp videót vágok Vegas/Premiere/Resolve-al. R5 3600-t ajánlották i5 9600f ellenében. Ehhez milyen alaplap ajánlott? Eleinte 16 majd 32gb ramot terveznék. Nem ismerem az AMD-t, bár az intelt se nagyon. Jó helyen kérdezem?
-
Fred23
nagyúr
Tippre hétfőn jön a hivatalos bejelentés.
-
Fred23
nagyúr
válasz CPT.Pirk #7454 üzenetére
Van, ahol sokat számít az SMT, de én például olyan ritkán használok ilyen alkalmazásokat, hogy pont a 3500X-re szeretnék majd beruházni.
#7456: Igen, tényleg kicsit vicces így, de amúgy a tesztek, amiket lefuttatnak, szerintem jók. Vagyis korrekt eredményt kapunk, csak nem az effective speed részt kell nézni, hanem az Általad is említett magok (illetve ugye szálak) szerinti részt. Az AMD SMT-je pedig játékokban általában nem ér sokat egyelőre. Lehet, akár egy Windows patch is javít majd ezen, de perpill siralmas, mennyire 0 jelentősége van az olyan játékokban is, amik pedig 12 szálat is kihasználnak.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak a szövegre utaltam, mint vicces dolog így ebben a formájában. Mondjuk maga az UB se egy komolyan vehető oldal.
Nekem amúgy nem lenne elég a kevés mag, már a Ryzenek előtt is FX-el toltam, mert ha dolgozni kell a géppel, akkor kellenek a szálak. Azóta meg játékok is örülnek már a több szálnak, szóval most már ott tartok, hogy valószínűleg inkább 3700X-et veszek magamnak, mintsem 3600-as procit.
Most a munkahelyre raktam össze 3600-as konfigokat, csak ott meg a fő program amit használunk az masszívan 1 szálas. Most elmentettem egy projektet ami 47 oldal kapcsolási rajz, olyan 47*5 másodperc volt a mentés mert minden oldalon volt egy módosítás... Mindezt egy 8000 eurós ipari nyáktervező produkálta. (Altium Designer 19)
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Pro!Petya #7440 üzenetére
1perc14 másodperc a render lefutása illetve kettő párhuzamosan az EPYC 7742-n.
Játszanak is vele cpu render GPU helyett. Full terhelésen 50 fokos volt de szépen elmondja a felület dolgot.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
őstag
Hali, kinek mekkora órajelet sikerült elérni 3600 ill. 3600x-en?
Az összes magon SMTvel vagy anélkül. Milyen feszen? -
Lukitomi
aktív tag
Nos skacok, eddig jutottam a kis 3700X-el.
-0.056V offset, full auton a többi, ez alatt már veszít a teljesítményből mind egy mind több szálon!
0.981V soc, ez alatt veszít a teljesítményből (nem is értem ezeket az 1.1V-os soc feszeket!)
1.38V ramfesz (bios-ban)
Tegnap-tegnapelőtt konvertált úgy 32 órát
(konvertálás alatt 4210MHz átlagfreki, 69 fok átlaghőmérséklettel párosulva!),
ramtesztek égy egyéb tesztek mind lefutottak, szerintem nem rossz!
ASRock X470 Taichi
3700X
G.Skill Flare X 3200@3600
103BCLK3
A fiam gépében 3600X
ASRock X370 Prof. Gaming
G.Skill Flare X 3200@3600
103BCLK
-0.025V offset
1.000V-os soc
1.38V ramfesz[ Szerkesztve ]
-
veterán
B450-F Gaming RAM problémával cumizó Kollégák, figyelem! Találtam egy részleges megoldást, amivel megy XMP profilból a 4*8 GB LPX szettem. Legfrissebb UEFI van fent, ami nem oldotta meg a gondot, viszont: ErP-nél bekapcsoltam az S4+S5 módot, AMD CBS menüben pedig kivettem az ECC-t. Bekapcsoltam a virtualizáció támogatást, ami szerintem semmit nem jelent jelen esetben, de leírom, így teljes a kép. Ezekkel a beállításokkal hideg bootból már kerek másfél napja mindig elindul a gép (igaz, a POST még hosszabb lett az ErP miatt), az újraindítás viszont nem megy. 1 órás ROG BENCH alatt stabil volt a gép, illetve egész tegnap virtuális gépeket futtattam aktívan, semmi gond nem volt. Szerintem a kulcs az ErP lehet, de nem volt kedvem kísérletezetni, melós hétvégén vagyok túl.
Még annyi, hogy először aktiváltam az XMP-t, de kézzel visszavettem az órajelet 2133-ra. Miután bebootolt, megkapta a 3000 Mhz-et, és ennyi, azóta simán megy a cold boot (a teljes POST van, vagy 25 másodperc, de erre már csak legyintek...)
Tegyetek egy próbát!
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Sz4bolcs #7473 üzenetére
Természetesen CB15 alatt nem boostol fel összes magon 4400-ra , de azért ilyen 4200-4225 körül azért várható a freki, mivel nem igazán egy olyan program ami leterheli teljesen.
(hiába 100% a usage)Viszont Prime95 small fft alatt már egy idő után nekem is beesik 4100-4125re.
Itt a hőfok és a fogyasztás is elszáll már. -
M0ng00se
őstag
Üdv tagok!
Jövőhéten én is benevezek egy ryzen konfigra a következő hardverekkel.
ASUS B450-F GAMING STRIX
AMD RYZEN 5 3600
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
Na mivel tudom, hogy a ram bajos ezért szeretném kérni a segítségeteket.Ahogy olvasgattam nem olyan rossz ez a ram ha alapon szeretném használni. De mivel a fabric sebessége (?) és a ram között az 1:1-gyes arány az ideális ezért olyan ramot szeretnék tenni mellé, ami tudja ezt a sebességet. Nyilván könnyebb lenne venni 3600-zas modulokat, de így is sokkal többet költöttem mint amennyit akartam. Szóval ebben a kategóriában, (30K alatt) lenne olyan memória ami oc-vel menne 3600-zat és meg is enné a lap?[ Szerkesztve ]
V6
-
fanti
addikt
Nos, 64GB RAM......
Most már van tapasztalatom.
Történetem onnantól indul ezen trémakörben, hogy még az Intel Z270-es lapok fénykorában vettem egy 2x16GB-os memóriakittet, méghozzá egy ilyet : G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK
Az ABBA megjelenését követően 3266MHz-en működött stabilan a gyári időzítésekkel (nem X.M.P !)Mivel a memória árak nagy mértékben megnyugodtak, ezért egy hirtelen fellángolást követően vásároltam a héten az Alza-tól még egy ilyen kittet (50K).
Az új kitt is dettó megegyezik nevében a régebbivel, csak ezt 2019 augusztusában gyártották, míg az előzőt 2016-ban, amikor vásároltam.
Az új kitt viszont már nem Hynix MFR-es hanem Samsung memóriákkal van kiszerelve :
Így nem is volt egyszerű a beüzemelése, ugyanis hiába totálisan megegyező paraméterek és X.M.P-k. mégis csak 3000MHz az amin stabil (6 óra Prime95 Large FFTs, és 12 óra MemTest86)
Ehhez 1.4 volt kellett memória feszültségnek.Ezt sikerült kihoznom a 64GB-ból :
És ez volt korábban a leggyorsabb 32GB-os beállításom előtte :
Úgyhogy sebességben nem buktam sokat, és okulás miatt írom le a történetet.
-
Alpi.
addikt
válasz arnoldito #7472 üzenetére
Magamrol egy kepet, amikor hangolom ? (allitom-ot irtam eloszor, de az eleg felreertheto lett volna XDDD)
Kezzel van belove minden kb., de mindenkinek vannak apro kis titkai, ezek az enyemek. :) Egyebkent nem olyan regen leszedtem a Dram calculatort es ahogy neztem bdie es zen2 parosra egeszen jo kepletet ad ! Onnan mar nem sokat lehet javitani.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
tag
Akit érint esetleg, egyre több helyen elérhető már hazánkban is a 3900x. Úgy látszik kellett néhány hónap mire normalizálódik az ellátási lánc.
Holnap veszem át én is -
arnoldito
senior tag
-
SEMY
tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni beállítások és optimalizálás miatt, új vagyok AMD oldalon.
ASUS B450-F GAMING STRIX
AMD Ryzen 7 3700xKöszönöm !
Battle.net : SEMY#2518 Battlefield : SEMY_HUN Uplay : SEMY72
-
Sz4bolcs
senior tag
nálam 4050 mhz-n pörög végig az allcore teszt 1,32 vcore-ral 80 C fokon. :/
-
snecy20
nagyúr
Legújabb chipset driverrel nagyon ugrálnak a hőfokok, ment is vissza a régi, Júliusi, azzal jobb . Remélem egyszer vagy Windows Update, vagy AMD Chipset driver oldalról javítva lesznek ezek a tüskék, mert elég zavaróak.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz snecy20 #7490 üzenetére
Húzd feljebb a hőmérséklet-ventifordulatszam szabályozót és ne nezegesd. Szerencsére nem a szépségre mentek. :)
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
mozso
senior tag
Levettem a venti fordulatszámokat a korábbi 1100rpm-ről 900-ra, amíg 57 fok alatt van a proci (alaplapi hőmérővel mérve), így jóval csendesebb lett a rendszer. Ma sok videót rendereltem és mindkét program szerencsére kihasználja a 12 magot rendesen. Jobban boostol valós terhelésen, mint a Cinebench R20 full teszt alatt.
Cinebench R20 max 4.15GHz, inkább 4.125GHz, max hőfok 73 celsius
Video vágó szoftverek: 4.25GHz, néha 4.2GHz, max hőfok 73 celsiusA sebességre nem lehet panasz :-) Elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Egyébként a többi Ryzennek is megvan ez a nyűgje, hogy melegszik vagy csak a 3600? 3600X-en esetleg 3700X-en gondolkodom.
Ilyen szempontból nekem kissé csalódás a 3600. Az 1700 (3.9GHz 1.435) 4 hőcsöves 7e Ft-os léggel alacsony ventifordulaton nem akart 70C fölé menni, ez meg vizzel 80+, pláne, hogy azzal érveltünk szar a melegedő Intel. Erre itt van nekünk a 7nm 80C-os proci...
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
A második DRP4-et vettem, mindkettőt "síkolni" kellett, mert - szerintem- direkt domború a talpa.
A 2700X-emet ( most fix 3900MHz, de 4000 MHz-en is) stressz teszt alatt max 74 C fok még nyáron is. ( NT-H1 pasztával) Játék alatt nyáron 51C most 49C fok.A most összedobott 3700X-en fix 1,25V fix 4200MHz-en stressz teszttel még a 65 C fokot nem tudtuk elérni.
( MX4 pasztával) Játék alatt max 51C fok.Nem értem ezeket a 80 fokokat....
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Mivel nézitek a hőfokot és melyik értéket ? Nem egy offsetelt érték az, amivel 80 fok fölötti eredményeket láttok ? Ma néztem épp, hogy fix 4.2-n, 1,33Vcore mellett 65 fok fölé szinte alig ment a procim benchmarkok alatt.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest