Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shkiz0

nagyúr

válasz Foglalt név #4432 üzenetére

Elsőnek is azt javaslom mérlegeld, mire is lesz főként használva a gép.
    Amennyiben munkára is, és az adott program profitál a minél több magból akkor én is a mondó vagyok, az AMD felé hajlanék, és mondom ezt úgy, hogy utoljára AMD-m akkor volt mikor A8-6600K-m volt pár évig amikor is úgy alakult az életem, hogy kb szökő évente 1x volt időm játszani.
    Ha hosszú időre tervezel akkor szintén AMD oldalára billen a mérleg, mert jövőre még a zen3 tuti AM4 onnantól meg bármi lehet viszont.
    Intel mellett az szól, hogy már egy "régi" bejáratott rendszer, nincsenek apró, és bosszantó dolgok amikkel most még AMD szenved az új biosokkal. Amennyiben nagy részt játékra tervezed a gépet, és a munka nem prioritás, akkor esetleg érdemes fontolóra venni az intelt, de azért nem árt szem előtt tartani, hogy ahogy már írták, 1151v2-be már csak a 9900KS érkezik (ua az mint a 9900K csak kitolt TDP-vel, és allcore 5GHz-el) de már vannak kint tesztek, nem sikerült az amire tervezték. Plusz valószínüleg drágább is lesz mint a 9900K nem pedig annak csökkenti az árát, és annak a helyét venné át.
    A 9-es széria már amúgy forrasztott, tehát nem "takony" van a kupak alatt, mint a 8-as esetén, így a hőfokok is sokkal jobbak. Ami még említésre érdemes az az, hogy intelnél már R0 stepping van, ami önmagában nem hordoz túl sok újdonságot, viszont a jelenlegi felhozatal mind 9900K/9700K esetén is gyengébb kicsit mint tavaly. Mindez azért, mert szedik a jobb lapkákat a 9900KS-nek. Százalékosan kevesebb a jobb darab. Sajnos ki lehet fogni jó darabot, meg gyatra szart is. Én már csak tudom, mert volt olyan 9700K nálam, aminek 4.7GHz-hez 1.3V kellett, hogy stabil legyen, a jelenlegi meg egész tűrhető, 1.15V 9700K. Átlagosan azt lehet mondani, hogy 4.7GHZ - 99%, 4.8GHz - 85%, 4.9GHz - 70%, 5GHz- 55-60%, hogy biztosan menni fog.
    Amúgy 9-es szériához sem kell túl drága hűtő, mint ahogy az AMD-hez sem kell űber brutál.
    Intel mellett még szintén csak azt lehet felhozni, hogy ha nem akarsz rekordokat döntögetni, főleg ha nem opció a 9900K/KS akkor a lap akár fele annyiból is kihozható mint az AMD oldalán.
    Az viszont egységesen elmondható, hogy sokszor túl van kicsit pörögve a VRM dolog mind a két oldalon, de ettől még nagyon sok moslék lap van forgalomba mind a két oldalon, ami ugyan támogatja a felső házas procikat, de igazából még söralátétnek sem valók.
    Szóval neked kell dönteni, mérlegelni, mik a prioritások. A jövőállóság is néző pont kérdése, mert ha esetleg intelt veszel igaz a következő genhez megint új lap kell, de ha esetleg a 9-es intel széria mellett is döntesz akkor sem lesz baj, mert 3-4-5 évet simán kihúzhatsz az adott konfiggal, hisz ne felejtsük el, sokan még most cserélgetik a régi 2600K-t meg hasonlókat.
    Viszont tény és való, hogy utóbbi időben felpörögtek az események, és talán az is az AMD felé billenti a mérleget, hogy az új konzolokba is 8 magos procik lesznek, így valószínüleg a játékok is profitálni fognak a 6-8-tól több magból is, tehát egy 3900X jobb lehet, de az is lehet hogy csak nem így lesz, majd az idő eldönti.
    De a döntés a te kezedben van. ami nem könnyű :D

Új hozzászólás Aktív témák