Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forraszto
tag
Hello
Van egy MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap és egy Ryzen 5 3600 CPU, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Valamiért a vcore feszültség nekem magasnak tűnik, legalábbis ahogy mindenfelé olvasom, az 1.42 körüli érték magas. Ez terhelés alatt, ryzen masterrel nézve, cinebench20-al. 4000Hz-körülig boostol így. Prime, y-crunch és egyéb cpu-nyúzást nem próbáltam, de meglepne ha ott nem menne fel. A hőmérséklet viszont 70-72 fölé nem megy, (Ben Nevis Advanced hűtő), semmilyen terhelésnél, játékok alatt még kisebb.
A kérdésem az, hogy ha már a hőfok ennyi, akkor van értelme birizgálnom, hogy kisebb legyen a vcore? Egyáltalán, miért kell a vcore-t alacsonyan tartani, a hőfok miatt, vagy mert mindegy a hőfok, ha magas a feszültség az árt a cpu-nak? Ha nem árt az 1.42 akkor nem zavar, a hőfok nekem így megfelel, csak azért kérdezem nehogy kinyírja ez a béna PBO.
Beállításaim (ezeket így mindenfelől olvasgatva szedtem össze
) :
PBO: enabled
Global C-state Control: enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
AMD CoolnQuiet: enabled
PPC Adjustment: PState 0
CPPC: enabled
CPPC Preferred Cores: enabledBIOS amivel jött, E7C02AMS.360, build date: 2020.04.22. Úgy látom van egy újabb már, "Updated AMD AGESA ComboAm4PI 1.0.0.6", ez nem tudom jelent-e valamit.
Találtam itt a fórumon egy másik beállítási ajánlást, próbáljam meg ezt esetleg, vagy hagyjam a csudába, jó ez így?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i5-12400 Processor ( IGPU-val ) + ajándék Bending correction frame (Finalcool)
- AMD Ryzen 9 9900X OEM (egyszer letesztelt)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X OEM Új tálcás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest