Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forraszto
tag
Hello
Van egy MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap és egy Ryzen 5 3600 CPU, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Valamiért a vcore feszültség nekem magasnak tűnik, legalábbis ahogy mindenfelé olvasom, az 1.42 körüli érték magas. Ez terhelés alatt, ryzen masterrel nézve, cinebench20-al. 4000Hz-körülig boostol így. Prime, y-crunch és egyéb cpu-nyúzást nem próbáltam, de meglepne ha ott nem menne fel. A hőmérséklet viszont 70-72 fölé nem megy, (Ben Nevis Advanced hűtő), semmilyen terhelésnél, játékok alatt még kisebb.
A kérdésem az, hogy ha már a hőfok ennyi, akkor van értelme birizgálnom, hogy kisebb legyen a vcore? Egyáltalán, miért kell a vcore-t alacsonyan tartani, a hőfok miatt, vagy mert mindegy a hőfok, ha magas a feszültség az árt a cpu-nak? Ha nem árt az 1.42 akkor nem zavar, a hőfok nekem így megfelel, csak azért kérdezem nehogy kinyírja ez a béna PBO.
Beállításaim (ezeket így mindenfelől olvasgatva szedtem össze
) :
PBO: enabled
Global C-state Control: enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
AMD CoolnQuiet: enabled
PPC Adjustment: PState 0
CPPC: enabled
CPPC Preferred Cores: enabledBIOS amivel jött, E7C02AMS.360, build date: 2020.04.22. Úgy látom van egy újabb már, "Updated AMD AGESA ComboAm4PI 1.0.0.6", ez nem tudom jelent-e valamit.
Találtam itt a fórumon egy másik beállítási ajánlást, próbáljam meg ezt esetleg, vagy hagyjam a csudába, jó ez így?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Hardcore café
- Politika
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Trollok komolyan
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest