- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
csiga8 #20624 üzenetére
Az intel féle tick-tock stratégiát követi az amd is, olvastam tán pont itt a PH-n. A lényege az az, hogy ugye kijött a Zen anno, utána a Zen+, most meg a 3XXX-esek a Zen2-esek, és a 4XXX-esek meg Zen2+ kategória lesz, tán még az amd is megerősítette, hogy maradnak még egy generációt am4-en, és a 4XXX-eknél az ipc-re gyúrnak rá, sem nem a frekire, sem nem a magszámra. Na most szerintem jön egy 5-8% előny így az előző generációhoz képest, ami igazán nem egy nagy eredmény, de ugye majd a marketing...
Itt is a 3XXX-eknél is mi volt?
Hatalmas nagy hájp, jól sikerült architektúra az igaz, de utána jöttek a gondok...
-Olyan sok AGESA jött, hogy alig győztük BIOS frissítéssel
-Csipszetdriver dettó
-Melegedési gondok (a proci felépítéséből eredően a CCX elhelyezkedéséből adódóan, pl a direkt kontaktos hőcsöves hűtőket el kellett forgatni, hiszen azok még úgy készültek, hogy középről jön a legmagasabb hő)
-Jöttek a PBO gondok, azaz pl. az én 3700X-em is 4400MHz-es, de csak századmásodpercekig volt meg ez az érték és csak maximum 4 magon, de közben meg az AGESA felküldte automatán a CPU feszt 1.51voltra is.
-Aztán ismét hő gondok, majd a magyarázat rá az amd-től, hogy hát izé, kicsike a hőátadó felület, mert 7nm-en pici a CCX és pici helyen van sok mag, stb....úgyhogy egy Noctua D14 sem volt elég hatékony már, mert képtelen volt átvenni a hőt azon a picike kupakrészen, de már azt is írták egyesek, hogy oly kicsike lett a CCX, hogy nem is lehet hatékonyan hűteni, oly picurka.
-Közben jöttek az X570-es méregdrága lapok, szar BIOS-al, aktív PCH ventivel, zéró előnnyel az X470-ekhez képest.Szóval volt itt elég szivattyú...viszont a 2XXX már kiforrta magát, a csipkészletek is amik alá jöttek ki.
Látjátok, én is jövök vissza ide, mert teljesítményt nem vesztek szinte semmit, de ki tudok szedni 30 ezret így a procidowngrédből, amit inkább -ha más nem- elpiálok, mintsem fölöslegesen ott virítson a gépemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest