Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
asturel
őstag
Jól gondolom, hogyha DPM6 órajel alá kicsivel lövöm be az órajelet akkor a kártyának maximum a DPM6-os feszültséget kéne kapnia? Mivel úgy tűnik, hogy a DPM7-en megadott feszültséget kapja.
-
asturel
őstag
Az normális, hogy a GPU 1050Mhz -t még -37mV on bírja, viszont 1080MHz-t már csak 0mV offszettel? Nem igazán tudom, hogy megér-e ennyit az a +30Mhz
Mióta kivettem a 'zárt' asztal alól a gépet sokkal könnyebb lehűteni a kártyát(de így télen mi fogja az asztalom felfűteni?). Annó azt hittem, hogy lehetetlen a WF3-al normális hőmérsékleten tartani a kártyát, amíg az asztal alatt volt..
-
asturel
őstag
válasz
bajnokpityu #30149 üzenetére
Nekem volt egy hasonlo tortenetem, beadtam a VGA-t szervizbe mert csapagyas lett a ventilatora picit, vegul aztan visszaadtak, hogy nincs baja. Itthon beraktam, fekete kep, elindul a gep nem is latja a kartyat. Masik gepbe tokeletesen ment, illetve masik kartya is ment a lapban, nem is szorakoztam tovabb, vettem egy uj lapot (ez meg regebbi lap volt, csak egy pci-e x16 slotja volt, tobbi rovid x4-es volt), beszerelve meglepoen ugyanazt produkalta, de egy slotban mukodott a kartya (de csak a lassabban). Vegul kiderult, hogy a processzorban a pci-e vezerlo doglott meg. Az az erdekes, hogy amit neztem kartya (nV 660 az tokeletesen ment, meg egy radeon x1600 is)
-
asturel
őstag
Van valami trükk, hogy AB-ben a 'minimum' alá állítsam az órajeleket (amin idle-ben megy -- mert így nem sok értelme van a 2D profilnak
)?
-
asturel
őstag
Jött ki új MSI AfterBurner elvileg sok javítást tartalmaz (nameg 980 supportot), changelog.
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #27126 üzenetére
Attol felek, hogy elforditva tul fog logni az elso 2 ram sloton, a masik 2-ben pedig mar nem low profile ramok vannak, illetve hogy nagyon felfuti a CPU-t.
Mellesleg multkor megmertem es 36-37 °C meleg levego jon ki a gep tetejen, viszont terheles megszunese utan par perccel mar teljesen tavozik a meleg a gepbol. -
asturel
őstag
válasz
Xmister #26984 üzenetére
Most volt idom par kepet csinalni. Valszeg nem a legoptimalisabb igy a hutes. Ha jol emlemszem amugy a hutot csak amd-nel lehet elforgatva felrakni, a neten talalhato manualban nem nagyon ternek ki ra, 4 ev utan meg az analog manual biztos nincs mar meg
Kieg: felso ventilator kifele fuj, elso 2 befele, hatul kifele, proci pedig fujja a bordara, illetve a 90es noctua sziv. -
asturel
őstag
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #26978 üzenetére
Hőfokokkal még mindig küzdök sajnos, pedig már a ház tetejébe is raktam ventilátort és kivettem a középső hdd keretet is, de FurMark alatt egy idő (5+ perc) után elkezd throttlingolni (84 fokig engedi Quiet modban..), amíg a gpu 950Mhz-en ment -87mV fesszel jó is volt, de 2D-ben láttam egy két artifact-ot, így -81mV lett a vége, aztán nem hagyott nyugodni, hogy 3D-ben mit mehet, 1030Mhz lett a stabil vége -81mV-on, viszont így már megint irdatlanul melegszik, bár GTAV alatt pl. kicsivel hangosabb csak a tápomtól (amiben már BeQuiet! Shadow Wings van) ha van vsync, vsync nélkül kb. FurMark szintű terhelést kap a kártya
-
asturel
őstag
Uber modban 95 foknal kezd el throttlingol a kartya vagy ez biosonkent valtozo? Most Quiet modban van, viszont igy CCC-ben 85°C a max (azaz 83-84-nel feljebb mar nem megy inkabb throttlingol) es MSI AfterBurnerben sem latok ilyen opciot (hogy feljebb lehessen tolni a temperature limitet)
-
asturel
őstag
20 percig futott a FurMark + lenyomtam egy heaven benchmarkot is, mi massal tudom meg tesztelni, hogy stabil-e a kartya? Ugyanis GTA V 1-2 orankent appcrash-el:
Faulting application name: GTA5.exe, version: 1.0.323.1, time stamp: 0x5527f187
Faulting module name: atidxx64.dll, version: 8.17.10.581, time stamp: 0x551aff3f
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000000000059d466
Faulting process id: 0x1578
Faulting application start time: 0x01d077a00aa37ace
Faulting application path: F:\Rockstar Games\Grand Theft Auto V\GTA5.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\atidxx64.dll
Report Id: 2fc1e84f-e39d-11e4-9c90-bc5ff467d0e1Mivel nem olvastam tomeges appcrash-eket es atidxx64-re hivatkozik igy arra gyanakodtam, hogy nem birja az alulfeszt, de hiaba vettem visszabb, ugyanugy crashelt 1.5 ora utan (alapon meg nem neztem, viszont mashol meg nem jott elo..)
-
asturel
őstag
'Core Voltage' (AB-ben) a memóriára is vonatkozik? Van külön 'Memory voltage' csak az nem állítható. (2 hétig használtam -87mV alulfeszeléssel a kártyát, pár napja 'felhúztam' memóriát 1300-ra egy ideig ment is jól de tegnap csíkozott egyet aztán jött 2 BS -- egyik windows indulás után rögtön ahogy gpu-z betöltött volna
/lehet a GTA5 Launcher tett be neki -- 1000 fps-el renderel a chromium benne/)
-
asturel
őstag
3D-ben ha nem bírja a kártya az órajelet csak újraindul az atimtag és nem fagy csontra a gép? Ha jól emlékszem 7870-nél csak annyit láttam, hogy villant egyet a kép és újraindult a vga meghajtó és minden ment tovább.
2D-ben sajnos nem bírta a -100mV-t és csontra fagyott a gép, mivel sok app fut amiben dolgozok így nem szívesen játszanám ezt el megint, de kíváncsi vagyok hogy -87mV alulfesszel bír-e valami tuningot -
asturel
őstag
válasz
Xmister #26367 üzenetére
Ez az OCCT elég érdekes program, FurMark alatt 0.96-0.97mV a GPU fesz (már rányomtam -100mV-ot) míg OCCT alatt 1.000mV alá nem nagyon megy (1.000 és 1.016mV között ingadozik) és a GPU Load is elég tüskés. Számomra kissé hihetetlen hogy -100mV-tal is stabil lenne a kártya, először azt gondoltam van valami safe limit, de 217W-ot eszik csak FurMark alatt így 950Mhz-en
-
asturel
őstag
Ha alulfeszelve nem stabil a kártya elég hamar ki kéne jönnie pl. FurMark alatt, nem? Kicsit gyanús, hogy 80.7% ASIC és -70mV alulfesszel (1.000V És 0.992 között változik) stabil a kártya.
-
asturel
őstag
válasz
Xmister #26356 üzenetére
Nemrég vettem direkt 4db Pure Wings 2 ventilátort + van egy 90-es noctua a backplate-n is. Elől 2x140 PW2, hátul és alul (kb. közvetlen a kártyára tolja a levegőt) egy 140 PW2.
HSM: Igen, arra gondoltam, viszont olyan brutális különbség nincs 850Mhz vs 950Mhz között hőfokban. (950Mhz-en is ugyan úgy 90% +/- 3-4 a fan speed és 83-84°C a GPU).
Viszont az normális, hogy Quiet módban amíg meg nem közelíti a Target temp.-t (80 fok körül kezdi el a ventilátor fordulatszámát növelni míg a Target 85°C) addig alapon megy a hűtés (550 RPM) ?
-
asturel
őstag
Az mennyire gond, hogy 850-en Furmark alatt csak 90% ventivel tudja 85 fok alatt tartani a kártyát (GV-R929WF3-4GD)? Heaven Bechmark alatt viszont 50% alatt van a venti es 80 fokot se éri el.. Van valami jobb tool tesztelni, ami még reális terhelést csinál?
-
asturel
őstag
Ha mar a Hz-ekrol van szo, nem lehet megoldani, hogyha a monitor >60Hz-en megy akkor a memoria ne menjen maxon? (Gondolok itt valami powerplay profile hackre akar
) Filmekhez kenyelmesebb ugye a 24 tobbszorose de az se kenyelmes hogy a video player allitja be az adott frekvenciat mig desktop 60hz-en megy (na meg sok jatek nem ad lehetoseget a frisstesi frekvencia modositasara)
-
asturel
őstag
Tegnap este vettem észre, hogy egy elég erős fényű zöld led villog a kártyán (GV-R929WF3-4GD), feltételezem, hogy a zero core aktiválódását jelezte, mivel ahogy bekapcsoltam a kijelzőt rögtön abba maradt. Valahogy ki lehet ezt kapcsolni vagy ragasszam le?
Illetve ha mégse a zero core miatt csinálja akkor mi lehet? :/
-
asturel
őstag
Adott egy GIGABYTE GV-R929WF3-4GD kartya, hawaiinfo szerint nincs unlockable shader, de gpu-z szerint ez a bios van rajta (md5 hash is egyezik), ami 290x kategoriaban van, viszont a modell meg 290, ilyenkor mi van?
mod: gpu-z screenshot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- World of Tanks - MMO
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- LED világítás a lakásban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Aláírások a PH!-n
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest