Hirdetés

Hirdetés

  • HMD Skyline - jó szerelés

    ma Az eddigi legnagyobb tudású HMD telefon lépett piacra, ami külsejében a Lumia modelleket idézi, más szempontból viszont az utóbbi évek Nokiáinak problémáit hurcolja tovább.

  • Színpadon a hardverzenekar

    ph A hangeszközöké és monitoroké a rivaldafény, de asztali gépekről, komponensekről, notebookról és egérpadról is szó esik.

  • A gépház modding sötét oldala. (rewrited)

    lo RGB? Világítós ventik? LCD kijelző a gépházban?Biztos láttál már ilyet és lehet, hogy használod is de utána néztél,...

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz Xmister #26171 üzenetére

    Persze a rosszul illeszkedő hűtő okozhat meglepetéseket, de én most arra próbáltam rámutatni, hogy ha egyenetlenül melegszik egy chip, és/vagy egyenetlenül hűtöd, akkor míg alapon ezeket a különbségeket nem feltétlen okoznak problémát, emelt fesszel azért könnyebben belefuthatsz. :R

    Az 1.45V az nem a túllőt érték, az az, amit meg kéne kapnia, és kis terheléssel meg is kap. Ha terheled az áramfelvétel hatására beejti a feszt a vrm. Erre jön még a tüske.
    Ezt legbiztosabban egy szkóppal lehetne mérni, nekem sajnos nincs, de akinek megvan hozzá a felszerelése és kedve/ideje, szívesen olvasnék ilyen teszteket.

    HSM: a fesztüske független a hőmérséklettől, hidegen is agyoncsapja egy idő után a chip-et. Persze a folyamatos, magasabb tápfeszt jobban bírja hidegebben.

    Proci: Nem kell tartani a trotyitól, sőt alapfeszen simán 1100 felett fog menni a tied.
    Nekem pl. 1150 felett kezd el torkos lenni, addig elég a +60mV de 1170-hez már kell a +100. Persze ez chip-függő, de támpontnak jó lehet. :)

    Kíváncsian várjuk az eredményeket.

Új hozzászólás Aktív témák