- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
De, ez az első, és szerencsére az egyetlen ilyen kártya. 4GB van rajta, csaképpen 4GB használhatatlan, ugyanis nem tud egyszerre olvasni/írni csak vagy a 3,5GB-ba, vagy a maradék 512MB-ra, ami elég nagy baj. Kb. mintha adnának mellé egy 4GB-os pendrive-ot, és akkor már 8GB-os VGA.
-
deadwing
addikt
Hát én nem sokat szüttyögtem vele.
Miután feltetted, ugyan azokat a dolgokat kell monitorozni tuningnál mint egyébként.
Ami iszonyat jó benne az az, hogy a VRAM végre reagál a tuningra, nem úgy mint a 290 biossal és szépen skálázódik és ezzel valós teljesítmény növekedést is hoz. -
pcsabat
őstag
én még nem jöttem rá, hogyan lehet
. Elvileg voltage lock. Írták már korábban a fórumon is. GPU-Z nálam a VRM hőmérsékleteket sem mutatja - más programmal nem próbáltam még monitorozni -. A hőmérsékletek viszont a fentebb leírtak és nem igazán dobálja le az órajeleket sem - illetve nem vettem észre -.
-
Mr.Jerk
csendes tag
Nekem sajnos nincsenek összehasonlító táblázataim, szükségből(meghalt a venti a kártyán) kellett cserélnem. Náluk nézelődj.
Én csak egy ilyet tudok dobni. GTA V GPU:1150@1,312V Mem:5500 Power Target: 150%
A VRM1 hőfok így nyilván magas, de nálam semmi házhűtés nincs, meg ezek azért nem is gyári órajelek. Ha tudsz esetleg a VRM-re a gyárinál valami jobb megoldást, akkor nem hinném hogy bármi baj is lenne a hőfokokkal.
-
HSM
félisten
Nekem 350W volt konnektorból a 290-em fogyasztása, gyári órajelen, felfelé kitolt power limittel, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-val, BF4 multiban FHD maxon Mantle-vel. GPU 99%-on végig, CPU 80%-os átlagon. Ez volt a max, amit mértem valós felhasználásban.
460W-os passzív Seasonic Platinum tápról ment. -
darealkilla
aktív tag
Nálam nincs házban, az alaplap fordítva van, tehát felfelé néz a vga hűtése.
A venti profilt átállítottam, hogy csak 69-től induljon, így álló ventikkel a 24 fokos szobában 64-65 fokos a gpu. (Aztán lehet, hogy hosszú távon inkább kicsit mennie kellene az egyiknek, de nálam csak a vga-n van venti, ne menjen már mindig...)Gondolkozok rajta, hogy két 12 centiset teszek rá, mert a nagy piros-fekete műanyag, ami a gyári ventik körül van, szerintem sokat visszafog a meleg levegő természetes felszállásából.
Leszedem a gyári ventiket a piros-fekete kerettel együtt, pont a helyükre fér két 12 centis PWM-es, még be is kötöm a vga-ra, hogy azokat is szabályozza. Gari matricát ezzel még nem érintek.A furmark alatti 75-77 fok nálam is a csúcs, de akkor már 2-2500-at forognak a kb. 10-11 centis gyári ventik.
-
darealkilla
aktív tag
Én MSI 390-et vettem, nem cicereg furmark alatt se, (77 fokig megy fel ilyenkor, de nálam nem házban van), IDLE 60 fok körül van.
Csak két venti, de 2,5 slot-os a hűtés, nagyobb a bordák hőleadó felülete (a plusz fél slot a ventik helye, máshol a 2 slot-ból jön le a ventik fél slot-ja), a VRM-re is jutott vas. A gyári ventik könnyen cserélhetőek két 12 centisre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Android szakmai topik
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS TUF GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING garis 2027.03.28-ig
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 3 év Alza garancia
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest