- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
fatal1ty1984 #1797 üzenetére
Western lenne már halott lennél. Én voltam a gyorsabb
-
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #1794 üzenetére
Mi az az AB? jah télleg....tehát az sem "tesz" jót mindig ezek szerint....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Motion_Blur #1788 üzenetére
Erről volt vmi hogy új driverrel megy 47%-ig...de lehet most keverem a dolgokat ,)
-
Oliverda
titán
válasz
Rakd fel a legújabb beta-t.
-
N.Ferry
senior tag
Még mindig úgy látom,hogy ha nem akarok/tudok vizes rendszert,akkor inkább ki kell várni a hűtéseket,mert ez elég lehangoló.
-
válasz
Ja a 40% az semmi, minimum engedd 55%-ig.
-
Motion_Blur
félisten
Nagyon kevés neki a 40%-os venti, Crysis3-ban és Batmanben is ahogy bemelegszik rögtön visszaesik 700MHz környékére a GPU. Cata-ban 90fokot állítottam be neki és 60%-os ventit, de nem megy 40% fölé, inkább leveszi az órajelet
Amúgy Batmant nagyon viszi a 7970-hez képest
mod: a max. GPU freki természetesen 947MHz volt, csak a legkevesebbre mentem rá a kurzorral
-
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #1785 üzenetére
Hangkártyától megállt a 250?! Vagy mi van?
Én is agyalok egy Xonar DX-en, de ha ilyen van, nem kő másik hangkari
Inkább vga legyen tuti!
-
Soraszemp
tag
válasz
stargazerhu #1782 üzenetére
Azt a 3 hetet bírd még ki!
Én is vagy 4-5 hete a HD4600tal elvagyok! De már nekem is viszket!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Motion_Blur #1773 üzenetére
Grat!!! szép darab
Győzzetek meg, hogy várjak 290-esre (amíg normálisan beárazódnak) és ne vegyek egy 280X-et!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Motion_Blur #1779 üzenetére
Nem ment 70fok fölé? Az hogy?
(#1780) hash99 Le-le
-
hash99
senior tag
Engem csak az érdekelne hogy mondjuk 1100-ra húzva beéri\lehagyja e a 290x-et!?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Goldmen75 #1778 üzenetére
Idle semmi hangja, GPU 42 fok, VRM-ek 28/34.
A venti 40%-ig számomra elviselhető, a 47% viszont már egyértelműen hajszárító-effektus. Eddig démárkozgattam fix 40%-on, így nem ment a GPU 70 fok fölé. Valahogy 95 fokig nem merem elengedni, de azt is megnézem persze.
Pozitívum viszont hogy a házban "hideg" van, a vízhűtő bordáján keresztülfújt levegő eddig meleg szokott lenni (DC2 miatt), most meg szinte fázok
a gép hátulján viszont szépen ömlik ki a forró levegő, de azért közel sem olyan mértékben mint ahol pár helyen olvastam.
-
Goldmen75
őstag
válasz
Gratula!
Hangja érdekelne, számodra milyen egy 2000W-os hajszárítóhoz viszonyítva
Meg esetleg game alatt hány %-on pörög a venti ill. fordulatszám, s hő?THX
-
omikron23
senior tag
válasz
Gratula...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
-
Xirtam
veterán
válasz
-
westlake
félisten
válasz
ricshard444 #1770 üzenetére
Megfelelő beálításokkal az is jelzi, csak nézni kell.
Egyébként egy programra sosem szaba "építeni". Én is három alkalmazást használok. -
-
Zoo123
senior tag
"melyik MSI ? ami már a 280X -re is kevéske a gaming?
-VRM circuitry overheats
Could be quieter under load
High temperatures
ha van egy kis eszük, azt nem teszik mégerősebb kártyára"
Ezt ti. hogy az MSI R9 280x Gaming VRM túlmelegszik, ezt cáfolnám. Nekem is ilyen kártyám van, játékok alatt GPU 69 fok, VRM 75 fok, furmark alatt valóban túlmelegszik, a VRM 2 perc alatt eléri a 99+ fokot, kevés az a fémlemez.
Mondjuk én teleraktam alubordákkal azt a féémlemezt, így már elég hűvös, furmark alatt sem éri el a 85 fokot a VRM, a GPU meg a 76 fokot. És halk! -
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #1764 üzenetére
Látod, nem vagy egyedül, mint mi se az univerzumban!
))
Ezzel csak az a baj, hogy a gyári tok, spéci ventit rejt, azt megbolygatni nem éri meg...max kívülről de az meg hatástalan, szal. 5let kukába -
Goldmen75
őstag
Ha valakinek jó táp kell : Ez jónak néz ki ezekhez a vga-k hoz
-
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #1761 üzenetére
Az íróasztal is "spéci" úgyhogy ahhoz se nagyon kéne, hogy fűrész érjen
)
Na de most már kivárom a végét, mennyire lesz hajszíárító a ketyere, aztán meglássuk, ha más nem extreme 3 marad...vagy kikötöm a gyári ventit s körbedamilozom spéci 12cm-es ventikkel -
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #1759 üzenetére
Aham! Köszi! Jók a képek, jól néz ki az a corsair venti! Attól félek nem fog beférni a házba...de emiatt most nem szívesen cserélnék házat, végre megtaláltam a megfelelőt, ami az asztalba is befér
-
RiZool
tag
Na egy [link] vételezek
elvileg ma vagy holnap jön. Úgy tervezem, hogy egy darabig kipróbálom a gyári hűtéssel aztán ha gázos lesz veszek rá valami jófajtát. De akkor majd úgy is zaklatlak titeket, hogy mit érdemes
-
Goldmen75
őstag
Megnéztem élőben a Prolimatech MK-26-osát, tényleg nagy darab, de nagyon szép! Majd ha megjön a kari hozzámérem, meg kicentizem a házam vajh hogy állna.
Kérdés hogy 1 ventivel mennyire hatékony, mert elvileg csak a nagy bordára szerelhető nagy venti?!... -
Immy
őstag
Sziasztok!
Tudom elég vad a kérdés, de várható fél éven belül, hogy megjelenjen GHZ edition a 290X-ből?
Elsősorban olyan felhasználásra akarom használni, ahol a GPU órajele a legfontosabb.Üdv:
Immy -
Macka
veterán
Overclock.net-en vannak eredmények elszórtan, általában 1100-1150 Mhz környékiek.
Pug: amit küldtél BIOS-t, az a gyári ASUS?
-
Nálam léggel esélytelen az 1200, nagyon kéri a feszt és nem merem azt a moddolt bios-t ráereszteni, amitől elvileg minimális a fesz drop plusz a védelmek 80%-a ki van lőve. 1150-en menne, de csak 75 fok alatt, 75 fok felett hibázik, szóval én megvárom az izmosabb tuninggal a vizet.
1100-hez 1.318V beállított fesz, ami brutálisan droppol olyan 1.170-1.160V-re kb (amennyire GPU Tweaknek és GPU-Z-nek hinni lehet.
Macka:
Amit küldtem az a gyári Asus.
De ha kérd küldhetem a két moddoltat is
Az egyikkel próbálkoztam (a lightosabbal), csak ott desktopon is kerek egy gigán megy a GPU. -
ffodi
veterán
válasz
ricshard444 #1747 üzenetére
Hamarosan lesz, ha minden igaz.
-
-
-
Macka
veterán
válasz
Malibutomi #1744 üzenetére
Csak akkor kezdődik szerintem a baj, ha plusz feszt adsz neki. A VRM hűtés miatt én nem erőltetném... A Powercolor 7950 VRM-je Alpenföhn Peterrel melegemm volt, mint a gyári hűtéssel (Igaz a GPU meg 20 fokkal hűvösebb).
-
MPowerPH
félisten
Igen... Pedig ha a ramokat nem is, de meg lehetne ezt a AC bordát is tervezni olyan módon, hogy a VRM-et is fedje. Már sok-sok éve ugyan ez a forma, semmi változás, pedig már a 2900XT esetén is tudták, hogy a VRm-ekkel nehezen birkózik meg. Azóta eltelt sok-sok év, év semmi változás...
-
Macka
veterán
válasz
MPowerPH #1738 üzenetére
Az az összes aftermarketnél karcsú. Gondolom azért, mert univerzálisak (vagy legalábbis annak szánják), és mindenhez a "sünöket" adják, nem foglalkoznak azzal, hogy a a VRM-eket és a RAM chipeket egyaránt lefedő bordát tervezzenek/gyártsanak, ami nem volna költséghatékony sem.
Jön rá víz, azt kész.
-
Macka
veterán
-
SkyS1gn
félisten
NEED A BLOKK!
Mennyit megy blokkal tuningban + hőfokokban? Van már valami ilyen teszt?
-
MPowerPH
félisten
Otthon megőrültek a nagykerek...
Ha gondoljátok, én középárfolyamon számolva 112k+pk körül tudok 290-et, 2 év garival.(ha gond van, visszaküldöd, és intézem) Egyébként az oka, hogy készlethiány van. Itt is egyébként, de ami van, azt legalább normális áron adják, nem úgy mint otthon...
-
Sonja
nagyúr
Svéd infó az ASUS 290X/290 DC2-ről. Új PCB-t kap, ami jobb lesz (nyílván
), mint a ref.
Szerk.: Megjelenésről nem esik szó a hírben.
-
Xirtam
veterán
Igazából most még elvagyok 55-60 fps körül a 7850-emmel. Megvárom a Mantle mennyit segít rajta. Ha nem hozza a várt eredményt akkor nem fogok várni és megveszem azt ami a piacon lesz.
De szeretnék a DCII-nél maradni. Iszonyat jól hűti a mostani kártyámat is. 10% venti fordulatszámmal 25-27 fokos folyamatosan a kártyám.
-
ST05
őstag
válasz
Motion_Blur #1723 üzenetére
szerintem ezt ne terjeszd, mert nem ígért semmit az asus,
annyit írtak, hogy remélik decemberre, meg ilyet irtak hogy: bizzunk benne.. stb.
szóval felesleges tippelni ilyesmitSonja: melyik MSI ? ami már a 280X -re is kevéske a gaming?
-VRM circuitry overheats
Could be quieter under load
High temperatures
ha van egy kis eszük, azt nem teszik mégerősebb kártyára -
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur #1723 üzenetére
-
Xirtam
veterán
Kacsingatok én is, az R9 290 kártyák felé. De megvárom a ASUS DC-s kártyáit. Erről tudunk valamit?
-
Goldmen75
őstag
Többre jön ki a végösszeg, de sztem lehet jobban járunk egy accelero 3-assal vagy az a MK-26-amit egyik kolléga is írt?!...
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ScomComputer #1719 üzenetére
Hónap vége elvileg.
-
ScomComputer
veterán
Arról van már valami hír,hogy mikor jönnek e nem refhűtős kártyás?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Goldmen75 #1714 üzenetére
Én már 5 éve nem nézek tv-t egyántalán. Internetről beszerzem a híreket, sorozatokat/filmeket is gépen nézem. Multkor egy tv-vel egy szobába voltam és csak az alatt a pár perc alatt felb. az ideg hogy nyomatják a sok fgyatékos reklámot, meg megakarják mondani a tuti hogy mit vegyél! S mi a kínálat: éjjel nappal izémizé.., x traktor, 68 millió tini/mások problémájával foglalkozó adás, fúj, ezt kösz nem!
-
törölt tag
Ez már tényleg a kabaré határát súrolja. R9 290 (160k) 290X (170K) Mi van itt? Nem azt mondták, hogy 110k és 145k körül lesznek ezek a karik?
-
Goldmen75
őstag
válasz
SkyS1gn #1713 üzenetére
Hát igen! Inkább a PC s gamék, mint a tv-s butítás
)) Megfigyeltem, az utóbbi 1 évben már alig nézünk tv-adást, főleg filmeket nézünk de azt is vinyóról....Inkább a PC- elé ülünk s informálódunk, vagy game
Más: Néztem újabb teszteket, 780Ti nagyon halk ref hűtéssel, nem tudom hogy csinálják, hogy az AMD 280-290 széria majd 2x annyi?!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Howkeddlee #1709 üzenetére
Pici kisfiú egyen bejglit, meg nézze a tv-ben a sok agymosást!
-
Erdei88
veterán
Volt szó róla, hogy November környékén jöhetnek non-ref hűtős 290-ek. Ebből lesz valami vagy csak később jönnek?
-
Goldmen75
őstag
válasz
Howkeddlee #1709 üzenetére
Ezzel max egyetértek, de mi mint kisker, már emelt áron kapjuk a cuccokat, mi nem emelünk, marad az eredeti árrés pl!
De sajna ez mo.! Elég körülnézni a környezetünkben lévő országokban...drasztikusan olcsóbb néha minden ilyen jellegű dolog... -
válasz
SzlobiG #1701 üzenetére
Szerintem meg jön a Karácsony,és azért emelik fel itt az árakat már most! Csak,hogy apuci és anyuci és a család (nem akarok itt ezzel megsérteni senkit!) feltudjon addig készülni anyagilag rá,hogy a pici kisfiúknak megtudják venni a ~130-150-170ezres videókártyát! Az üzletek/nagykerek most berendelik mert még most "olcsó",és dupla haszonnal eladják,mert hogy "a gyerek nem maradhat mán videókártya nélkül itt Karácsonykor,mert olyan jó gyerek volt és megérdemli!"
Lemegy a Karácsony,Szilveszter,Újév akkor csend van,mert mindenki kiköltekezte magát az ünnepekre. (Igaz januárban a Karácsonyi pénzből megint veszik majd a drága kártyákat!)
Februárban/márciusban meg mikor már kezdik összeszedni magukat az emberek,akkor meg az üzletek/nagykerek visszaveszik olcsóbbra az árakat (a mostani árral kalkulálva,annyira mint amennyiért most külföldön megkapható,és igaz nem dupla lesz rajta a haszon csak szimpla,de így is megéri nekik) és akkor majd mindenki megint lefog csapni rájuk,hogy húha mekkorát estek megint az árak,most kell megvenni!Ez amúgy szinte mindennel így van nemcsak a videókártyákkal,és sajnos évek óta ez megy nálunk!
-
Goldmen75
őstag
Ez durva! Merlinnél pl LEJJEBB mentek az árak pár e-el!
Hogy lehet az IPON-nál aki az olcsóságáról híres 290x árába a sima?! Vagy lehet elírták...Merlin MSI 130k
-
Sonja
nagyúr
Szégyennek tartom ezeket az árakat.
A németeknél pl. az XFX 103eHUF! Eszméletlen itthon milyen pofátlanok.
Nem biztos, hogy ezek az árak olyan hamar le fognak menni, de ne legyen igazam.
(#1705) Erdei88: Tudom, olvastam. Legyen igaza, de amilyenek az itthoni kiskerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest