-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #1098 üzenetére
A proci órajelét nézd. Szerintem az egyiken turbo on volt, a másikon turbo off. Vagy csak report bug...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #1093 üzenetére
Sok értelme nem volt össze hasonlítania a stock 290-est a húzott 7970-el.
De legalább látjuk, hogy alapon sem marad el tőle nagyon. -
válasz
akoska07 #1076 üzenetére
Killerkoat-tól kérj képet, mert én egy órája vittem vissza garanciáztatni az Aquába,persze cserélni nem tudták, elvileg pár napon belül kapok újat. Nem volt hangulatom patáliázni, hogy vagy cseretermék most, vagy pénz vissza. A szervizes csóka nagyon jó fej volt, így nem volt kedvem Őt szívatni, de ha holnapig nem kapok másik kártyát, akkor megyek vissza a pénzemért.
(#1080) tobi''
Ha a kártyának valóban 42 A kéne, az eléggé gond lenne, hiszen az több, mint 500 watt
Maga a kártya mellé ajánlott egy legalább 500 wattot huzamosabb ideig leadni képes minőségi táp. Én két kártya mellé 750 watt valós teljesítmény alá nem adnám, de inkább egy 850-es biztonságból, persze ez csak a tuning nélkül értendő. -
M3nyus
aktív tag
Na basszus
-
tobi''
tag
válasz
KillerKollar #1077 üzenetére
Én viszont a tápod miatt kérdeznélek, hogy ha egy darab 290X-nek 42A az ajánlott 12V-n, akkor két kártyánál ez hogy jön le, duplázódik? Csak mert látom, hogy a tápodnál max. 70A van feltüntetve, és ilyenekhez nem nagyon értek, ezért is lenne jó tudni, hogy a jövőre gondolva, ha mondjuk két karit kötnék össze, akkor vajon milyen táp szükséges hozzá?!
-
M3nyus
aktív tag
-
Sonja
nagyúr
(#1079) M3nyus: A linkelés nem jött össze, pedig érdekelne!
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #1069 üzenetére
Közben ez megoldódott...
-
SkyS1gn
félisten
Sapphire tényleg ilyen matricás?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar #1069 üzenetére
Alaplapos topicban folytasd kérlek.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Dr.FantastiK #1068 üzenetére
Na jó,most vagyok bajban...feltettem a legújabb BIOS-t erre kész vége meghalt...minden indításnál kékhalál...Próbáltam többször felrakni ezt a BIOS-t,semmi...Ilyenkor mit lehet tenni?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
KillerKollar #1067 üzenetére
az alaplapra mindenkepp huzd ra a legfrissebb BIOS-t.
nem lenne szabad ilyenek eloforduljanak, meg ritkan sem !! -
KillerKollar
őstag
válasz
Dr.FantastiK #1066 üzenetére
Azóta igen,közben a random újraindulásról eszembe jutott hogy amikor megvettem ezt az alaplapot+procit+a 690-et akkor is voltak már ilyenek,az elején elég gyakran,illetve a Serious Sam 3 szeretett kékhalálozni...Aztán azóta nem volt azzal a géppel kékhalál,ha jól emlékszem,lehet hogy az csak a Serious Sam 3-at nem szerette,viszont újraindulás volt,de nagyon ritkán,utána volt hogy kb 2 hetente 1,aztán elmúlt sok időre teljesen,volt hogy hónapokig nem volt,de ha jól emlékszem a legutóbbi 1 hónapban volt már egy,úgyhogy nem kizárt hogy annak semmi köze sem volt az új kártyákhoz,hanem egy régi,általam a szőnyeg alá söpört probléma jött ki újra,mivel olyan ritkán volt ilyen újraindulás,ezért nem tanusítottam neki nagy jelentőséget.A következő pár napban úgyis meglátom hogy előfordul-e ismét a dolog,illetve folytatom a tesztelést,lehet hogy a Metro csak egyszeri eset volt,ha pedig nem akkor végére járok a dolognak de általában fejlesztés után mindig van valami probléma ami eddig mindig megszűnt egy idő után,remélem ezúttal is így lesz.Amúgy "Easter Egg"ként írom hogy minden csúcskártyának van valami vicces dilije
A 690-nél az volt hogy néha ha elindítasz valamit akkor a képernyő közepe elkezd "remegni",ki kell tabolni,átállítani a felbontást,majd vissza és megszűnik,de van hogy visszatabolok és ugyanaz,így többször meg kell ismételni ezt amíg nem jó.A 290X -eknél böngészőben pl itt is ha beleviszem a szövegdobozba az egeret,a négyszeresére nő,ez csomó helyen előfordul,de nem csak a chrome-nál játékonál is ha játék közben megjelenik az egér olyan mintha 640x480 lenne a felbontás akkora,Windowsban viszont tök normális a mérete.Ezt nem azért mondom mert akkora hiba,inkább ilyen vicces apróság
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
KillerKollar #1065 üzenetére
tuning nelkul, mostmar jol mennek ?
-
KillerKollar
őstag
Vettem egy mély levegőt és lefuttattam a metrót mégegyszer 2 kártyával CF-ben,most lefutott.
-
KillerKollar
őstag
Ma még próbálgatom,hogy megint előjön-e valami hiba,lehet hogy egyszeri alkalom volt mint ricshard444-nél.Ha nem akkor holnap újratelepítés+kipróbálom mind a két kártyát külön.Itt van egy teszt a tápomról,elvileg 1000 Wattot is el tudna bírni,persze az már nyilván nem egészséges,de bírnia kéne...De amint néztem a legújabb driver is béta,a kártya nagyon új,ez a fajta CF is új hiszen eddig crossfire híd volt,elég sok mindenből adódhat hiba...
-
válasz
Dr.FantastiK #1062 üzenetére
Még akkor sem 100%, lehet valami más bug is, de akkor már valóban a táp lesz a sanszosabb.
Amúgy nekem annyira ki van a bucim, hogy az elmúlt egy hétben ez a második szar kártya amibe belefutok...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
KillerKollar #1060 üzenetére
'' de ahoz túl drága egy 1000 wattos táp hogy megvegyem és aztán továbbra is kékhalálozzon a rendszer '' ...
pont ezert mondjuk hogy elobb egyesevel probald a karikat ,, mert ha mind a ketto megy kulon-kulon akkor a tap csere lessz a megoldas.
@Pug :: nemtudni hogy van a Rail kiosztása annak a tápnak ,, mert hiába 850W ha tul van terhelve egy/ketto ág.
-
válasz
Dr.FantastiK #1059 üzenetére
Brutális tuning nélkül annak a tápnak is bírni a kéne. Prime95+furmark mellett sem kéne a rendszernek megenni 840 wattot...
Játékok alatt meg még kevesebb a fogyasztása rendszernek.
Ettől persze még lehet defektes a táp, de kétlem, hogy az lenne. Mindenképpen érdemes lenne egy szűz wint húzni és egyenként checkkolni a kártyákat.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Dr.FantastiK #1059 üzenetére
De abba azt is beleszokták számolni hogy tuningot is kaphat a kártya,én viszont nem húztam és a Corsair-om is elég minőségi,ha tudnám biztosra hogy a táp a ludas,vennék másikat,de ahoz túl drága egy 1000 wattos táp hogy megvegyem és aztán továbbra is kékhalálozzon a rendszer...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
KillerKollar #1058 üzenetére
mindenesetre egyesevel probald ki hatha megis lehet a tap nem birja oket egyszerre !_es figyeld meg meddig melegszik fol.
A Metro nagyon alapozan megdolgoztassa a kártyakat, ha eltudod erni hogy ezzel menjenek CF-be akkor már Kánaán.
amugy CF-hez az idealis tap 1000W. (egy minosegi).
-
KillerKollar
őstag
válasz
Dr.FantastiK #1057 üzenetére
Hát ha elhalálozott akkor már föl se ismerné semmi nem?Ismeri még a CF meg mondom metro-n kívül eddig nem volt gond,kivéve az az újraindulás,amit viszont nem értek,mert nem terhelés alatt történt,és nem közvetlen utána hanem egy kicsit később.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
KillerKollar #1047 üzenetére
Nem akarlak elszomoritani de pont ugy nez ki a helyzet mintha valamelyik kartyad 'elhalalozott' !!
probald ki eloszor egyett majd a masikat az elso 16x slotba. -
westlake
félisten
válasz
KillerKollar #1051 üzenetére
Ahol van két darab 290X, ott legyen már egy elfekvő adathordozó, amire fel lehet parrintani egy másik oprendszert.
-
válasz
Any luck?
-
válasz
Én javaslok neked egy egykártyás win reinstall és úgy próbálgatni, hogy minden OK-e. Ha úgy minden rendben van, akkor az a kártya ki, másik kártya be. Ha így is minden rendben van, akkor CF próba. Elsőre szerintem ugorj neki így. Elvileg a tápnak bírnia kéne 840 wattig, nem hiszem, hogy az hasalna el.
-
Macka
veterán
válasz
Win 7/8/8.1-ből mi van fent?
-
KillerKollar
őstag
Na most meg kaptam egy random gépresit,windowsba...azelött 3D Markoztam,de akkor nem volt gond,utána indulna újra a gép?
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #1049 üzenetére
Hát leszedtem,elindítottam,nálam semmit nem listázott ki
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Kiolvassa kicsit részletesebben, hogy mitől volt a kékhalálod. Csak el kell inditani, és listázza a naplót.
-
törölt tag
válasz
Ki ne találd már, hogy a 290x cf alapon kell egy 1000w-os táp.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #1046 üzenetére
Nem hallottam róla,az mit tud?
Amúgy azt lehetne hogy letiltom a CF-et és 1 kártyával kipróbálom a metro-t?Ha úgy is BSOD,akkor nem lehet a táp,mert 1 kártyát tuti bírnia kell. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #1040 üzenetére
Bluescreenviewer-t próbáltad?
-
Még egy kérdés.
Az az audio dolog csak hdmi-n és dp-on használható, vagy az alaplapi kivezetéseken is?
Ja azt nem tudjátok, hogy a bf nélkülieket mennyiért lehetett kapni?
Nehéz a döntés, a gtx780 131 Mátyásért elég jó azért. -
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #1039 üzenetére
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
- EventDataBugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0 -
válasz
KillerKollar #1036 üzenetére
Nézd meg az eseménynaplót
-
SkyS1gn
félisten
válasz
-
törölt tag
válasz
Pedig el kéne mert ha valamelyik kari rossz az inkább most derüljön ki mint később.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #1033 üzenetére
Nem emlékszem már mi volt az,pánikomba gyorsan reseteltem,de nem merem mégegyszer elindítani a metro-t ezek után...látszik hogy Nvidiás játék
-
válasz
KillerKollar #1031 üzenetére
Lehet, hogy a kariknak nem tesz jót a metró zötyögése és a sugárzás.
-
válasz
KillerKollar #1031 üzenetére
Nézz rá a hibakódra, az választ adhat.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #1028 üzenetére
Egy újraindítás is megoldotta...már ami a Crossfire-t illeti,felismerte a kártyákat megint.De a kékhalál továbbra is aggaszt :/
-
SzlobiG
félisten
Idáig nem túl rózsás a helyzet 290 fronton pugnak csattog, killernek kékhalalozik.
Ezek alatt szépen lement a 780 ára már 130k-ert kapni kis kerbe.
-
válasz
KillerKollar #1027 üzenetére
Pucold le rendesen a drivert, vagy cseréld meg a kártyákat, detto ugyanez a hiba jött itt is elő, de szerencsére nem tartott sokáig.
-
KillerKollar
őstag
Béta 7 van és nagyobb a gond mint gondoltam...Ugye kékhalál után kiírta hogy a rendszer nem tudott elindulni és felajánlott egy ilyen windows javítást és jelezte hogy pár frissen telepített programot lehet eltávolít...oké letörölte a catalystot...újraraktam és a teljesítmény alatt már nincs ott a crossfire opció...néztem,mind2 kártya hűtése megy,illetve Catalyston belül rámegyek hogy információ/hardver ott ezt látom...van egy elsődleges adapter amit fölismer és egy "csatolt" ami a másik kártya és föl sem ismeri...
-
JaniS
senior tag
válasz
KillerKollar #1019 üzenetére
Csak viszonyítás végett, egy 520-as Corsair mellett megy 3 éve egy GTX295 (majdnem 300W-ot eszik), húzott Core2Duo-val, ami szintén nem keveset zabál. A te tápod elég ahhoz a kártyához...
-
daveoff
veterán
válasz
westlake #1023 üzenetére
Akkor már inkább ezt próbálja ki AMD Catalyst™ 13.11 Beta7
-
válasz
westlake #1022 üzenetére
Köszi az infot. Remélem én is a legjobbakat, holnap is esti shiftem van, mint ma (14:30-23:00), így szervíz nyitásra tudok menni. Nagyon jó lenne, ha még aznap intézhető lenne, d emajd kiderül. Az utóbbi 2 vga vásárláskor folyamat belefutottam gebaszokba. Jó lenne már egy rendben levő példányt kifogni.
-
westlake
félisten
válasz
KillerKollar #1016 üzenetére
Nem tudom próbáltad-e már a 13.11 Beta6-ot.
-
westlake
félisten
Nekem azt mondta egy AQUA-s csóka, hogy mivel kiemelt partnerek az ASUS-nál, ha kell, napi 5 kártyát is el tudnak hozni. Mondjuk ezt nem egészen értem, mert tudomásom szerint egy képviseletnél csak mintapéldányok vannak, nem pedig raktárkészlet. Na mindegy. Reméljük, hogy nem kell sokat várnod.
-
válasz
KillerKollar #1019 üzenetére
Ilyen gondom nekem is volt 7950CF-el, aztán egyszer csak jó lett, azóta sem tudom mi volt a gond.
-
hash99
senior tag
válasz
Driver hiba lesz sztem is. Vagy leolvadtak a nyákok a magas hőtől
a 850-es tápnak simán bírnia kéne...
pont ez az hogy Crysis meg Heaven simán ment akkor nem a táp a kevés.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #1017 üzenetére
Több külföldi fórumon is utánakérdeztem a dolognak,itt például az AMD hivatalos fórumán,megosztóak voltak a vélemények,de a nagy része azt mondta hogy ha nem tuningolok bírnia kell,de határeset,ha kicsit húzom a kártyákat,vagy esetleg bekerül valami még a gépbe ami többet fogyaszt mint az előző hardverelem már lehet hogy kevés lesz a táp.Idézek:" I would not recommend running two 290X off that power supply, I would not do it myself, and just because a PSU has protection against catastrophic failure, it does not have protection against voltage droop below 11.8v, or insufficient amperage, both of which can lead to BSODs as well as potential data loss and disk corruption. " Úgy tűnik igaza lett :/
players111:Hát nem tudom,Heaven,Crysis 3 alatt ment,amennyit próbáltam,de metro alatt nagyon hamar megnyalta a fagyit,1 loop-ot futtattam,kb olyan 2 perc után már fagyott is. -
törölt tag
válasz
850-es táp? Az elég ha alapon megy a kari. Pár napja jones965 és 04ahgy 4db titan-t hajtott oc és 1db 1200-as tápot használtak.
Ott valami más gond lesz.
-
válasz
Inkább csak tuning, driver, program hiba.
Ha nem lenne elég akkor lekapcsolna. -
KillerKollar
őstag
Nos le akartam futtatni egy Metro Last light tesztet de nem ment végig,megfagyott a gép,aztán újraindítás után kékhalál,szinte biztos vagyok benne hogy mégsem elég neki a tápegység :/
-
Beszéltem Aqua szervízzel. Holnap battyoghatok be a kártyával. Remélem tudják raktárról cserélni. Ha nem akkor megint várakozás, imádom....
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #1012 üzenetére
Telefonnal vettem,nem a legjobb minőség :/ de azért a lényeget ki lehet venni belőle
Mindjárt lesz Metro Last Light is
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1012 üzenetére
Elnézve a teszteket nagyon komolyan átdolgozott egyedi hűtéseket kell ehez a karihoz tervezni. Nagy fogyasztás rengeteg hőt termel. Kiváncsi leszek meddig tudják levinni elviselhető hang mellett a hőmérsékletet.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #1011 üzenetére
Úgyértettem, akkor beindul a tuning biznisz
Na meg persze halkan
Nyomass a benchekről screenshotokat...mert a kamerázásodtól tengeribeteg lettem
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #1009 üzenetére
Ref hűtéssel is bírja(alapórajelen),csak van hangja
De quiet módban valóban kevés.
-
válasz
Malibutomi #1009 üzenetére
Ja, vagy ha eyefinity lesz.
-
válasz
KillerKollar #1005 üzenetére
Rakj be zenét, vagy használj fejest.
-
Nem a hűtés kattog, így a vízzel sem leszek előrébb, konkrétan a VRM-nek van nem cicergő, hanem csattogó hangja, de nagyon durván, mint mikor pattogó elektromos kisüléseket hallgatsz, hangosabb, mint egy öngyújtó kattanása mikor lenyomod. Gondolom defektes a VRM, holnap megy is vissza.....
-
válasz
ricshard444 #1001 üzenetére
Legalább a másik monitoron mehet más gpu igényes dolog.
-
KillerKollar
őstag
Most csináltam Heaven-t úgy hogy 40%ig engedtem föl a hűtést(quiet mode) és bizony az órajelet levitte ~725ig,a végén 725-800 között mozgott.Az előző Heaven tesztben 70%ig engedtem a hűtést és soha nem ment le 1000 alá.Aki bírja a hangot annak több az fps
-
westlake
félisten
AQUA Expressz-ben van raktáron.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha valakinek nagyon sürgős, úgy látom, ez is rendelhető.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest