Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Meddig kell még várni a hivatalos tesztekre? Abu azt mondta már nem kell sokat aludni. Vagy csak szédít minket és már tudja jó ha a jézuska ideér vele.
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #293 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #291 üzenetére
Hol vetted a 290X karit?
-
Meggyüttem srácok, érdekel a topik
-
Malibutomi
nagyúr
Legviccesebb a Hitman chart
A 270X lenyomja a 7970CFX-et, a 7970 triCFX-et, a 7990-et, és 0,5fps-re van a 290X-től...Kemény tesztlabor lehet ez
-
törölt tag
-
törölt tag
Pár friss teszt vagy találgatás. [link] Ez alapján eléggé vegyes a kép. Kicsit hihetetlen számomra a fogyasztása.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #276 üzenetére
Ez így igaz. De abban remélem egyetértesz velem, hogy erre a karira nem egy ilyen hűtést kellett volna tervezni.
-
Malibutomi
nagyúr
Azért legyünk reálisak, ne csak egy oldalról nézzük, a furmark 95fok meg 50% ventivel volt, szóval sztem játék alatt az 50% is megfogja max 80 fokon, az meg már okés egy refhütötöl.
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #265 üzenetére
Fogj egy 780 ref kártyák és küld neki a Furmark-ot. Utána fixáld le 50% venti fordulatra.
Utána nézd meg a hőmérséklet. ha nem érte el a 90fok-ot akkor néz meg per pillanatba merre tar a boost ja, mert a gyárinál is jobban vissza veszi ilyenkor magát.Azért tette fel 100% a venti fordulatot hogy ne vegye vissza az órajelet.
Egy megoldás van a 290x-re nem ref hűtőst kell akkor venni vagy víz blokkosat.
Különben nem tudom honnét szetsz ekkor a hülyeségeket?
Mivel nem alapon ment! -
p87
senior tag
Mivel ha jól tudom a BF4 10.29. jelenik meg Amerikában így stílszerű lenne pont egy héttel bemutatni a 290X-et esetleg a 290-est így szerintem holnapi nap lesz az NDA vége.
Hallgatás beleegyezés.(#265) players111:
Na jó, de azért nem olyan nagy tuningot kapott, hogy ne bírná ezt 70-80°C-on jóval halkabban, bár ki tudja mennyire járnak határon.
De amúgy tényleg komolyan nem értem miért nem csinál az AMD már normális ref. hűtést, mert ahogy nézem szinte a 7970 széria ref hűtőjét kapja és már azért ott is remekelt. -
Nah...
Megkaptam az e-mailt az OC.uk-tol.
Amiben viszaigazoltak a rendelesem torleset.
Kovetkezo het napban visszajuttatjak az eloleget is.
(meg nem neztem a paypalomat,lehet mar vissza is kuldtek)Lehet majd visszaterek a 290X-hez december kornyeken amikor mar lesz normalis hutessel es kiderul mit tud a mantle.
-
p87
senior tag
válasz
#35434496 #255 üzenetére
Azért nem kéne egy széjjelhúzott vizesblokkos eredményhez hasonlítani, 18,5K-s physics ponttal...
Ezzel reális összehasonlítani:
TITAN @1123 max boost / 1750mhz mem
3770K @ 4700
16GB ADATA 2400mhzAkárhogy nézem Titan simán megvan...
Majd ha ez is megkapja a vizesblokkokat akkor lesz nemulass.Csak jönnének már. Amúgy engem a sima 290-es érdekelt eddig, mert a kezdeti árazás 700USD-ről szólt a 290X-nek és ez nekem már sok, de szerencsére a NV hamar válaszolt így ha jön a 780Ti 650USD áron akkor nem nagyon adhatja az AMD 700-ért, mondjuk 600-625 minjárt kellemesebb lenne és talán bevállalnám.
-
Dr.FantastiK
őstag
Hat legalabbis eddig ugy nez ki hogy ez a 290x majnem 'csak' annyit tud mint egy Matrix.
-
-
Sonja
nagyúr
A 290 a 290X-el együtt jelenik meg (majd egyszer)?
-
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #253 üzenetére
Olcsóbban elérhető lesz egy Titan, csak kicsit később, AMD fejlesztés alatt.
Ez mégis díjazandó.
És ha az ára mellett a driverei is tökéletesek lesznek, valóban el lesz mondható, hogy megéri megvenni.
De nem kell feltétlenül a valóban, igenis kedvező ára mellett, amíg nem láttuk a valós teljesítményt, a tuning potenciált, a hőfokokat, pusztán az "olcsósága" miatt, az egekbe emelni, isteníteni, és ezt túlreagálni.
Amiben fölékerekedett most az AMD, az nem a teljesítmény, de
árban mindenféleképpen. -
törölt tag
válasz
-
SzlobiG
félisten
válasz
Vagy még az AB nem képes fesz állításra.
-
Malibutomi
nagyúr
Viszont ahogy valaki irja, nem volt fesz állítás, vagyis valószínű a lockolt quiet módban volt a kártya, látszik is, hogy csak MSI AB-vel huzták fel a fant.
Mostmár tényleg kiváncsi leszek meddig lehet majd húzni. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #245 üzenetére
Ha ez valós adat akkor 3dmarkokban a titannal szemben nincs esélye.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #237 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #237 üzenetére
Azért itt azt is tegyük hozzá, hogy ezek a hőfokok 100% ventifordulat mellett születtek.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
CsigaGyilkos #240 üzenetére
Ja aztán a világ másik oldaláról lehetett előrendelni...
Simát mert BF4 + Prémium úgyis be van rendelve. De ha egy árba lenne akkor BF4-est.
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
CsigaGyilkos #238 üzenetére
Azthittem arra fel is tudok szerelkezni vele, de jól keresztbehúzzák a számításaim, még ha meg is jelenik hivatalosan, mire lesz kapható? Noveber közepe? Kösz b+
-
-
Malibutomi
nagyúr
XFX Radeon R9 290X overclocking and temperatures exposed [link]
Furmark — 94 °C
3DMark — 52 °C
3DMark + OC — 55 °C
Metro 2033 — 70 °CGPU Clock: 1130 MHz
Memory Clock: 1450 MHz (effective 5800 MHz) -
SkyS1gn
félisten
Legalább 2héten belűl? Mert ha nem akkor vár a tököm veszek egy 7990-et.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CsigaGyilkos #230 üzenetére
Az AMD-nek fogalma sincs, hogy honnan került elő október 15. Valaki lehozta és tényként átvette mindenki. Egyébként már tényleg nem kell sokat aludni.
-
Hát igen... Igazából Én azt sem tudom, hogy honnan szednek mindenféle információkat (inkább pletykákat) amit utána készpénznek vesznek és szidnak mindenkit, ha a pletykáktól eltérő lesz az eredmény. Én special ilyet nem olvastam, hogy iii, meg huu mennyivel jobb lesz mindennél ez a kártya. Én konkrétan egy videot láttam amin a BF4 valóban 3 monitoron a legmegterhelőbb pillanatokban is reccenés mentesen futott. És a video végén megtapsolták a nézők ezt az "eredményt". + láttam én is egy grafikont, amin a 290x valóban jól szerepelt a GTX780-hoz képest 4K felbontásban. Na de most ezeket szvsz nem érdemes készpénznek venni. És én személy szerint nem is veszem!
A megjelenési dátumot (okt. 15.) én is olvastam, de az sem hivatalosnak olvastam! Ha valaki figyelmesen olvasta a cikket csak a tesztet ígérte az AMD okt. 15. és azt sem biztosra!
"Ez annyit jelent, hogy ekkor megjelenhetnek a termékről készített első részletes tesztek, viszont az egyáltalán nem biztos, hogy ettől az időponttól kezdve az R9 290X videokártyák is elárasztják a boltok polcait"(#229) players111: Ja az megint más, de ez egy BF4-el beharangozott kártya, ami annyit jelent, hogy jó esetben szebben fut a GTX780-nál ebben a játékban
. Ergo aki ilyet szeretne az első sorban a BF4 miatt fog ráizgulni. Meg esetleg nagyobb gamek miatt. Nem ígéri senki, hogy markok alatt na majd aztán...
-
-
válasz
Malibutomi #226 üzenetére
írtam már korábban vhol - a titoktartás egyik fő szabálya, hogy nem kommentálunk pletykákat. esetleg gerilla-módszerekkel át lehet ezen lépni - külön csatornákon elterjesztesz 1-2 ellendátumot. de ez a max., amire számítani lehet.
és persze azt sem lehet kizárni, hogy szerették volna a 15-ét, csak vmi közbejött.@Drizzt: logikus volt a 780 Ti bejelentés akkor, függetlenül a pontos 290X dátumról.
-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz
#35434496 #223 üzenetére
Sorry azt nem olvastam, hogy ilyet írtál. De olyan dolgokon lamentáltál, hogy nem értettelek meg. "1920x1080 nem is lesz gyorsabb a kártya?" Lehet, hogy nem lesz látható gyorsulás, de oda nem is kell gyorsulás egy GTX 780-hoz képest, hiszen szvsz az is viszi azon a felbontáson a gameket fullon. Úgyhogy arról a kártyáról Én se kapkodnám el a váltást. Ne értsd félre amiket írtam neked ezeket nem kötekedésnek szántam!
-
törölt tag
válasz
CsigaGyilkos #222 üzenetére
Ezt ne kezdjük újra légyszíves. Már leírtam párszor ha igaz amit írnak pletyka szinten akkor érdemes váltani mert óriási különbség lesz mint azt bárki is gondolná.
-
válasz
#35434496 #219 üzenetére
Jó Neked ebben igazad van, csak azt nem értem, hogy ha nem akarsz váltani, meg szerinted amúgy se lesz egy nagy szám ez a kártya, akkor miért okoz ekkora szenvedést? Ne foglalkozz ezzel!
Egyébként az új r9 290x körül valóban nagy felhajtást csinál az AMD, de ezt elég sok cég csinálja, ahhoz, hogy rutinból tudni kéne kezelni. Kár előre ráizgulni. De az biztos, hogy 2-3 monitoros rendszereken nagyon jól fog muzsikálni a kártya.
Az áráról: csak a BF4 limited edition kártyák lesznek 700-800 dollár körül. Amik utána jönnek (sima 290x) azok 600 dollár körül lesznek, ami azért már nem rossz.
-
válasz
Malibutomi #220 üzenetére
a dátum azért titkos, hogy a konkurencia ne tudjon valami ellen-eventet ráidőzíteni.
-
Malibutomi
nagyúr
Azt én sem értem, hogy még a dátum is titkos...tök hülyeség.
-
törölt tag
Oké. De egy hónapja amd azt mondta emberek itt az uj csdafegyver baromi gyors + ez meg az. És azóta semmi. Ennek nem igazán látom értelmét.
Mindenki nagyon kiváncsi mit sikerült összehozni amdnek a 290X karival. Erre senki nem mond semmit. Legalább írnák le, hogy mit tud a kártya. Azért ez az időhúzás már súrolja a vicc kategóriát.
-
keIdor
titán
válasz
#35434496 #213 üzenetére
Gondolom a gyártás is közrejátszik. Amúgy se siessék el, a két konzol esetében is kiderült mennyire rossz a rohanás, szoftver nincs, de jön a karácsony és erőltetik a megjelenést.
Közben 2014 volt az eredeti terv, sőt Xbox One 2014 vége csak a Sony miatt előrehozták, de ott is ezért limitált a darabszám, játék meg alig lesz rá. -
törölt tag
Tényleg nem értem amd marketingjét. Miért nem lehetett kiadni a 290/290x kártyákat bf4 előtt? 1 Hónapja megy a találgatás. Mire jó ez a titkolózás? Mire várnak??? Se hivatalos teszt de még konkrét időpont sincs?
-
Pug
veterán
válasz
Malibutomi #207 üzenetére
És ha a kb 170K-ból kivonom a kb 100$-t, akkor kb 150K-t kapok. Szerintem csak álmodozhatunk a 120K környéki R9 290-ről.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #209 üzenetére
Itt van róla német nyelvű teszt, igaz csak 2 játékkal:
[link] -
törölt tag
válasz
Dr.FantastiK #209 üzenetére
Azért ez az amp változat nem egy rossz vétel ennyiért. Mire tippeltek 290x hivatalos teszt lesz hétfőn?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Malibutomi #207 üzenetére
van itt valakinek ZOTAC ? Nem ismerem, megbizhato ?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Dr.FantastiK #206 üzenetére
Miért akarnék kettőt? 1kell, de az múlt hétre!
-
Pug
veterán
válasz
Malibutomi #203 üzenetére
Hát ha a szokásos EUR váltás játszik, akkor az úgy drága lesz itthon, legalább 150K...
-
SkyS1gn
félisten
Über und unüber, Asus doboz meg miegymás...
CSAK GYÜNNE MÁ!
-
Pug
veterán
A nem X-es 290-es árban kb hol landolhat? /tudom, majd kiderül
/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
- Gigabyte 1660 Super 6GB (GV-N166SOC-6GD) videókártya
- MSI SUPRIM X RTX 4070Ti 12GB MAGYAR GARANCIA 2026.12. GYÖNYÖRŰ KARCMENTES!
- GIGABYTE GV-R9070GAMING OC-16GD Radeon RX 9070 16GB GDDR6 GAMING OC bontatlan dobozos új 3 év gar
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS DUAL RTX 4070 SUPER EVO 12GB OC MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest