- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
John Carmack, Tim Sweeney, & Johan Andersson MAD Mantle vélemény
Kicsit kellemetlen lehetett hallani a kérdést
-
laca000
őstag
Hát, most ahogy olvastam, hogy jön ki a GTX780TI, már én is elröhögtem magam.[link]
Maszkabál.
-
Malibutomi
nagyúr
Komolyan kiváncsi lennék, miért kell már az nv fanboyoktól a feszültségkeltés. Most azon megy a téma, hogy szemét AMD 31-én adja ki a kártyát, miután a BF4 megjelent. Mindezt egy HW bolt oldalán lévő kiirásra alapozva.
Utánakerestem kicsit és:
3 nappal ezelőtt már le lett írva: [link]Egyébként pedig az előrendelés óta így van az oldalon, 3-án már így irta meg az Anandtech. [link]
Tényleg kezd nevetséges lenni, ennyire bántja valaki önbecsülését, hogy az isteni kártyája teljesítményét eléri a konkurens?
-
SzlobiG
félisten
Ha mind Quiet módba készült akkor nem véletlen a magas hő gondolom minimalizálja a zajszintet meg nem boostol annyira. Úgy képzelem el a dolgot mint a bios kapcsolós dolog amibe két állás volt (6990) az alap állásba 375W az oc állásba 450W volt a tdp. Ilyesmire gondolok csak szoftveresen power tune-el.
(#190) Malibutomi Sokat a 6990-nél se ért a másik bios mindössze 830Mhz helyett 880-on ment magasabb fesszel.
(#192) Cris99 A grafikonok alapján nem lesz magasabb órajel, lehet csak a tuning opciót fog engedélyezni a quiet helyett.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Malibutomi #188 üzenetére
Most nem a hídon lesz összekötve hanem PCIE szóval kitudja..
Amúgy azt vágjátok hogy az eddígi benchmarkok QUIET módban készültek a 290X-el? Nem lehet hogy visszafogja kicsit?
-
Malibutomi
nagyúr
Kiváncsi leszek, tényleg ilyen jól skálázódik-e a CF...nem mintha érintene a közeljövőben
Forrás: [link]
-
nem a VRAM fogy el, hanem a pixel-kapacitás. a Hawaii chip, ha lehet hinni a pletykáknak, rendelkezik 64 művelet / clock scanline konverziós tudással és 64 ROP-pal, szemben a GK110 40 /clock konverziós kapacitásával és 48 ROP-jával. nyilvánvaló, hogy a sok pixeles teszteket nyomják, a 4K meglovagolása pedig ügyes marketing-húzás. szépek a számok, de meg kell várni az objektív teszteket.
-
laca000
őstag
válasz
#35434496 #177 üzenetére
Egyébként "érdekes"..
Miért nem FHD teszteket linkelgettek, kit érdekel, hogyan produkál a kártya 18990x96870-ben?
Valahogy én nem indulok be tőle, hogy azonnal rohanjak majd a boltba vásárolni egy 290-est..
Mire lesz olyan monitorod, a kártya rég nyugdíjba vonult, nem beszélve róla, hogy oda kellene a gépbe kb 3, hogy normális FPS számot produkáljon.
"Bullshit" marketing.
..és közel ugyanannyiba kerül majd, mint a 780-as, vagy lesz max 10k-val olcsóbb.
Hú-ha!
Oda ne rohanjak!
Azt a világmegváltó VGA hétszentségit neki.
Majd akkor szóljatok, ha az AMD valamit valóban letesz az asztalra.
..mert ez nem túl sok minden.
Kedvező árcédula, semmi több, ennyi. -
TTomax
félisten
Kezdem magam kicsit hülyén érezni,hogy 1920x1080ra veszem a kártyát...
Viszont baromi zabos leszek,ha az előrendelt kártyám nem ér ide amikor a BF4 elstartol...
Most egyébként nem látom a grillrácsos képeket radeon felirattal,amik legutóbb a GTX480al jöttek... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #162 üzenetére
Ezt a nullát mire alapozod? De ha úgy is van, azonos árban mit vennél két kártya közül amik FHD egyforma erösek? Amelyik nagyobb felbontásokon elhúz vagy amelyik lemarad?
Amit itt rendezel arra a "bitchin'" tökéletes szó. Mindegy milyen hír jön belekötsz. Ha jobb a titannal akkor miért csak annyival, ha valahol nem jobb akkor szar/csalódás, ha 4k-ban jobb akkor kit érdekel a 4k...stb...stb...
-
TTomax
félisten
Tök jók ezek a 4K-s tesztek,ahol a 780 alól elfogy a VRAM... marha mérvadóak... 1440,1080teszt nincs??
-
törölt tag
válasz
Sondi1986 #160 üzenetére
Ha én linkelem az a baj ha más az is baj. Marha jól néz ki 3840x2160
Csak az a gond, hogy ezt jelenleg nagyon kevesen tudják megengedni maguknak. Inkább olyan teszteket kellene linkelgetni amit minden átlagos felhasználó használ pl: 1920x1080.... Ott pedig az előnye 0
Mellesleg volt giga 780 oc karim. alapon 1100MHz-re boostolt 2.0 és tartotta is akár egész nap mehetett. Soha nem érte el a 70fokot.
Inább te szenvedsz itt és foggal körömmel próbálod megmagyarázni azt amit nem lehet.
-
Sondi1986
addikt
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #154 üzenetére
ki fog Magyarországon 160k kártyát venni.
ha elolvasod ezt a tesztet [link] itt se fog a ref 780-es végig boostolva menni, ez épp arra jó hogy fél óra alatt valaki lefuttat egy játékot, utána úgy is eléri azt a kritikus hőmérséklet ahol már szépen vissza áll a megadott órajelre.
Különben én se értem hogy most láttál egy grafikon és egyből tudsz következtetni abból hogy az összes 95fokon fog menni.
Igaza volt Cris99, nem tudom mit vergődsz itt!
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #157 üzenetére
Értem de pl ha szeretnél egy kis oc-t? 110fok? Grat amd
. Ismét sikerült egy csoda hűtést összehozni.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #157 üzenetére
290X is designed to run at 95c so it'll get hot but it won't throttle nor get damaged by this. This is the target they're aiming for. The GPU will run really hot but will still be stable
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #151 üzenetére
A 290x 95fokos volt a teszt alatt???
-
törölt tag
válasz
Ennek a felbontásnak semmi értelme. Ki fog Magyarországon 1millió forintért monitort venni?[link] Bocs mobilról vagyok.http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=424924
-
Drizzt
nagyúr
Érdekes ez a dolog, mert anno épp 6950-nél éreztem, hogy hiába volt hivatalosan gyorsabb mint a gtx560ti, a valóságban sokkal lassabnak, framedropposnak érződött a dolog. Hátha leküzdte már ezt az Ati. Ha nagyon jó áron lesz, s tényleg tud kussolni terhelés alatt, akkor majd megfontolom én is. Azért még az NV is bekavarhat az új karijaival, amik szintén pár héten belül itt lesznek. Sajna még nem a Maxwell.
-
Erdei88
veterán
válasz
280X esetében is írtak arról hogy "smoother" mint a 770-en, annak ellenére, hogy kevesebb fps-e volt az adott játékban
Nagyon kiváncsi vagyok már, de az aftermarket hűtésekre még inkább, mert 95 nem mondható kevésnek -
Malibutomi
nagyúr
Innen: [link]
Originally Posted by Shadow_UGZ:
Just came back from the AMD event in Montreal and wanted to share the info I got. The event was in a small room with 3 AMD guys, 2 identical rigs (except for GPUS) and some refreshments.
I think the specs/benchmarks have already been posted so I'll just post some observations and other info I got from the AMD guys.
- The 290X was MUCH smoother than the GTX 780 (The GTX780 was tearing like a mofo in Bioshock Infinite, painful to watch...)
- The 290X has a "UBER-mode" switch on the side which he couldn't tell more about because of NDA
- 280X is still Tahiti but it's a "completely new ASIC"
- Never Settle will not be bundled with R7/R9 series at launch but will be eventually. It will still be bundled with 7970, etc
- The 290X was surprisingly very quiet and looks amazing (much better than GTX780 IMO, I love black)
- 290X is HDMI 1.4 (not 2.0, so it's limited to 30Hz @ 4K on HDMI)
- NDA lifting this month "for sure"
- They are testing some BETA drivers with 12K (3 x 4K) eyefinity support which they will be releasing soon
- He would not let me run GPUz...
- Very disappointed by 4K, expected a lot more. Not worth it IMOI have some pics but they are very blurry, I can dump them in an imgur album if you guys really want to see them.
Here are the pictures: http://imgur.com/a/MEXNo
Just noticed why the GTX 780 was tearing so much when looking at the pictures: Minimum FPS
Bioshock Inifinite Benchmark
290X
Min: 33.0 FPS
AVG: 43.3 FPS
Max: 56.6 FPSGTX 780
Min: 9.89 FPS
Avg: 39.49 FPS
Max: 59.21 FPSOriginally Posted byJuub:
-He also said their aim is to compete with the GTX 780 and not the Titan. Surprisingly, Bioshock Infinite had the 290x beating the 780 by about 15% but in Tomb Raider only about 5%. It's weird considering Bioshock tends to favor NVIDIA and Tomb Raider AMD. He couldn't reveal the price but he did tell me we'd be ''extremely happy'' about it. Considering it's aiming to compete with the 780, I wouldn't be surprised to see it priced lower.
-He didn't tell me Never Settle bundles will be eventually included with the R series, he simply told me people love bundles and it's a great incentive to buy so they'll definitely try to have some in the future.
-The Sharp monitors were both 4K 60HZ and 30''. They looked good but not nearly enough to justify their ridiculous price tags of 3,000$+. 4K doesn't look that much better than 1600p at that screen size but that's probably due to the screen being too small to display UHD in its full glory. Still, for those who absolutely want a 4K 27'', you'll be disappointed.
-290X is designed to run at 95c so it'll get hot but it won't throttle nor get damaged by this. This is the target they're aiming for. The GPU will run really hot but will still be stable.
-Mantle will be strictly up to the developers to use or not to use. They apparently have some big name players in the field who will use Mantle. Dice is the first big one but expect to see more in the near future. Mantle is what everyone say it is. It brings a console-like development environment to the PC. I wouldn't hold my breath for 20% better performance. I would however expect much smoother and better ports.
-The tech demo showing Ruby with the not so great TressFX had around 23 different effects designed by AMD and it was just a beta. A finished version will apparently look much better.
-CPU's running on both systems were i7-3960X.
-The AMD rep said he saw the rumors about the pricing online and the most widely accepted prices are ''completely wrong''.
-He couldn't reveal anything about the specs. No GPU-Z. Nothing. Just the cards as is.
- I attempted to get the price out of him by first asking how much the monitors were worth and then by asking how much the whole system was worth. He didn't bite.
-
törölt tag
Nézd lehet hogy később kiadnak valami (csoda drivert) ahogyan tették 7970 esetében és lényegesen megugrott a teljesítménye. Csak akkor váltok ha valami komoly előnyre tesz szert amd a 290x karival. Egyébként van valami infó arról, hogy mikorra várható nem ref változat? Az én fanboyságomról annyit, hogy volt msi 7970 lightning karim.
-
törölt tag
Igazad van. Egyedül maradtam az olyan elfogult amd fanokkal szemben mint amilyen te vagy.
Pedig én nem csinálok mást csak szkeptikus vagyok az utolsó pillanatig. Ha tényleg olyan jó lesz a 290x akkor én is váltani fogok 780-ról. Engem elsősorban FHD tesztek érdekelnek. 24" a monitorom 1920x1080
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #139 üzenetére
Ez mind szép és jó de ki fog 3840x2160-ban játszani? Kissebb felbontáson elolvad az előny.
-
lotTóni
tag
válasz
Sondi1986 #103 üzenetére
Jó kis porszívók voltak ezek
A gazdája jobban szívott,mint maga a "paketa"
Nem vájt fülűeknek való,azt értem,de nem a szomszéd helyiségből kellett volna a teszteket elvégezni a mérnökbácsiknak.Lehet a golyóálló üveg mögött nem féltek annyira a teljes terhelésen pörgő sugárhajtóműtől?
No,mindegy.Ha végre lesznek szívesek kiadni a teszteken kiderül.Addig malmozok.......
-
Sondi1986
addikt
Szerintem a tesztelők asztalán ott virít a 290x csak AMD mondja meg hogy melyik játékot milyen felbontásba engedhetnek megmutatni.
-
Xmister
senior tag
Vagy annak, aki bf4-el akar mantle alatt lényegesen jobb teljesítményt.
Vagy annak, aki arra számít, hogy a konzolok miatt a jövő játékai jobban fognak amd-n futni.
Vagy annak, aki a későbbiekben szeretné kihasználni a trueaudio előnyeit.
Vagy...vagy...
Nem minden fekete-fehér, még akkor sem, ha néhányan ezt szeretnék. -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #141 üzenetére
Ezek olyan minimális különbségek, hogy gyakorlatilag elhanyagolhatók.
Ugyanaz a súlycsoport.
És erre felesleges a szokásos demagóg témával előhozakodni, hogy "driver optimalizáció", és hasonlók.
Hiba lenne "megváltóként" tekinteni erre a kártyára, nem hozott semmi újat.
Hacsak nem annyiban, hogy minimálisan olcsóbb lesz, talán, a gtx780-nál.
Aki most, jelen pillanatban szeretne egy erős VGA-t, annak jó.
Titan helyett megfelelő választás, egyébként nem nagy szám, értelmetlen túlreagálni ezt a eredményt.
Aki Titant szeretne és nincs rá pénze, annak jó.
Senki másnak. -
Malibutomi
nagyúr
BioShock Infinite
Setting: 3840x2160 systemspec=ultraAMD Radeon R9 290X "Quiet Mode" average frame rate: 44.25
NVIDIA GTX 780 average frame rate: 37.67Tomb Raider Setting: 3840x2160 16xAF Tressfx=off aatype=fxaa texturequality=ultra shadowmode=on shadowresolution=high
ssaomode=ultra dofquality=ultra reflectionquality=high lod=ultra postprocess=on highprecisionrt=on tessellation=onAMD Radeon R9 290X "Quiet Mode" average frame rate: 40.2
NVIDIA GTX 780 average frame rate: 34.5 -
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #139 üzenetére
Remélem azért szerényebb felbontásban is fogják őket tesztelni
-
Malibutomi
nagyúr
Jöttek újabbak:
Ezek már megbizható helyről
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #131 üzenetére
Ott kezdődik, hogy egy giga 780 oc alapon 1100 ra boostol 2.0 Ezek után megkérdezném az illetőt, hogy sikerült elérni max gpu clock 1035MHz-t????
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #131 üzenetére
Jó nagy barom volt aki ezt készítette. Max gpu clock.
Eddig 3db 780-as volt nálam mind jóval többet ment.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #129 üzenetére
Itt van: [link]
Itt azért látok egy kis bibit:
Vagyis ugyanazt ami mindig előjön minden nagyobb kisebb kártyánál. A "OC-val behoztam a nagytesót..jó akkor én is húzom kicsit, és marad a különbség" effektre gondolok.
Mondjuk amennyi a Titan és a 780 árkülönbözete, szerintem őrült aki titant vesz.
-
Sondi1986
addikt
válasz
#35434496 #129 üzenetére
Ez se jó!
Nem ezt akarod: Gigabyte GTX780OC gyorsteszt -
törölt tag
Mobilról vagyok elnézést.[link]
-
Sondi1986
addikt
-
Efelett én átsiklottam,ami felé van irva azt olvastam,amit bemásoltam!
Viszont attól még nem fogom elhinni az AMD-nek ezt sem!
Könnyű olyanra hivatkozni ami még meg sem jelent,és még a kártya sincs forgaloman,hogy a beta-n megnézhette volna bárki!
Lehet süketeléssel magyarázni az AMD részéről,aztán majd az is "vakításba" fullad!Jó lenne ha vki tudna linkelni bármilyen AMD-s nyilatkozatot.
Aztán megint lehet találgatni melyik hír valós és melyik nem. -
daveoff
veterán
És ha 3-5%-al lassabb lesz, mint a Titán....kit érdekel, megspórolok 80-100k-t majdnem azonos teljesítmény mellett.
-
Nem álmodtuk olvastuk.
Mindenki eldöntheti melyik oldalt tartja hihetőnek és melyiket nem.
Itt az AMD szavaival éltek.
and they say that the 290X will “ridicule” the Titan in performance.A másik topicban már lett linkelve.
Lehet azt nem olvastátok.#120 laca000 :
De még az NV mindig nem tört össze, bugyuta reklámjaiban AMD VGA-kat.
+1 -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #117 üzenetére
Az ilyesfajta melldöngetések gyerekesek.
És a féltékenység is.
Mindkét oldalról.
Mindegy, hogy NV vagy AMD, nem számít.
De még az NV mindig nem tört össze, bugyuta reklámjaiban AMD VGA-kat. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #117 üzenetére
Viccet félretéve hamarosan kiderül az igazság. De szerintem töm mindegy, hogy valaki nv fan vagy amd. Mindenki azt várta amit mondtak, hogy a 290X nevetségessé teszi a titant. Az eddig kiszivárgott infók alapján pedig óriási csalódás amit látunk.
-
bsh
addikt
-
TTomax
félisten
Hm hm hm...ez elég jól hangzik
[link] (Oc.UK staff...)
Lehet igaza lesz akoska07-nek az 500fonttal..
-
Hogyne láttam volna ,folyamatosan figyelem az árakat
Én is gondolkodtam rajta.
Még utána nézek mit fogyaszt és hogy melegszik.Vhol irtam is,hogy mindenképp jobb árban van a 7990,akkor 499font volt.
És ami még fontosabb 5760*1200-on elég erős.
Figyelgetem a 7970 árait is,abból is jó lenne egy CF.
Nagyon ugy néz ki sok más jó megoldás lesz,mint beszerezni egy 290X-et.
Csak akkor érdemes olyat venni,ha terben van mellé egy másik is,akkor nagyot üthet. -
TTomax
félisten
-
Malibutomi
nagyúr
Én továbbra is megvárom a rendes teszteket, mert ez a 400W és 93 fok fogyasztás pont annyira megbÍzható, mint amit fentebb linkeltem, ahol meg kevesebbet fogyaszt mint a Titan.
-
lotTóni
tag
Volt anno egy ref giga 6970-em.Nem hallottam a hangját a themaltake element-t házikómban 5 venti mellett.Ha hasonló hangja lesz a 290x-nek,akkor amiatt nem kell aggódnom. Furmark alatt 77 fokos volt.Ha azt is tartja,akkor sem lesz min morfondíroznom.
Ám,ez a nagy titkolózás és az,hogy gondolom az utolsó pillanatra hagyják (bf4 start) ,nem nyugtat meg.Igazán jól esne,ha kényelmesen meg tudnám rendelni,tesztelni előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest