- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz odorgg #21187 üzenetére
Valamivel jobb, de még mindig nem az igazi. R3laX 1400/2200-as beállítással alig kapott kevesebb pontot, mint te 1450/2250-nel.
Ha van kedved vele szórakozni szerintem próbáld meg és vegyél vissza a memóriából 50MHz-et (a mem. hibák miatt) és adj a GPU-nak több feszültséget. 1450/2200-zal a korrekt pontszám szerintem valahol 15 700-15 800 környékén lenne.R3laX, neked mennyi az ASIC Quality, és mennyi feszültséget adtál neki 1400MHz-hez, nem tudod véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálatok a 17.5.1-es driver nem okozott teljesítmény csökkenést? Nálam átlagban 5-10 fps visszaesés van a játékokban, Far Cry Primal átlag 60-62 fps-ről very highban 55-57 fps... Tomb Raiderben átlag 55-60-ról 45-50.
-
AllTheBest
őstag
válasz odorgg #21184 üzenetére
Nem mondom, hogy hangos, sőt, alapvetően kb 60%-ig még elviselhető a hangja a ventinek, csak én nem igazán akarom overclockolva hajtani a kártyát, jelenelg is 1305mHz-n megy 10115mV-on a kártya, elégg alulfeszelve, ehhez képest bármi hangos
Nálam is inkább a házban a ventik amik hangosak, 40% venti felett lehet csak elkezdeni hallani a kártyát, az alatt végig igazából csendes a kártya
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
odorgg
addikt
válasz AllTheBest #21183 üzenetére
Megvan, meleg. 1800-2000-en már annyira kihalaltszik?
Mondjuk én tényleg nem hallom a házventik miatt az enyémet, így semmivel nem hangosabb mint az ex FC blokkal szerelt 290-em. Dá ha már így szóba került, hozzá igazítom a házventik hangját a kártyáhozOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
AllTheBest
őstag
válasz odorgg #21177 üzenetére
Tegnap raktam fel ide képet róla, hogy 1400-on mit produkált, hw info is látszik vissza, ha kicsit visszakeresel szerintem megtalálod, max kirakom megint Annyi, hogy én pl nem nyúltam hozzá a venti profilhoz, szóval elvileg az enyém is tudna 60 fok körül operálni 1400-on, csak én rühellem, ha akár csak egy kicsi szélzaj hallható a gépházból
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
füles_
őstag
válasz odorgg #21180 üzenetére
A 17.5.1-es driver rosszalkodik? A 17.4.4-est nem próbáltad?
A hónapokban amúgy volt egy driver ami kicsit megdobta a 3DMark pontszámokat, csak már nem emlékszem, hogy melyik volt az.szerk.:
Nem mindig képi hibában jön elő. A HWiNFO írja a GPU Memory Errors-nál.[ Szerkesztve ]
-
-
füles_
őstag
válasz odorgg #21177 üzenetére
Ezt jó hallani. Úgy látszik végre letett az asztalra egy badass hűtésű AMD kártyát a Gigabyte. Az ezelőtti szériákban nem nagyon voltak ajánlottak a Giga kártyái.
Ha 1450MHz-es órajel mellett emelsz még egy kicsit a feszültségen nem fog növekedni a pontszámod 3DMark-ban? Emlékeim szerint volt itt már olyan 480 ami 1450MHz-es GPU órajellel 1500 pont fölött produkált.
2250MHz-es memóriával már van pár hiba a HWiNFO szerint.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz AllTheBest #21173 üzenetére
Nálad milyenek a hőfokok ilyen órajelekkel?
fules
Nem hallani, csak ha lekapcsolom a házventiket. Kb a ref 290-hez tudom hasonlítani hangra, terhelés nélküli állapotban, (nem a terhelt, mert az ipari porszívó kategória ) de lehet annál halkabb kicsivel. Már volt vagy 30db VGA-m biztos, de messze ez a legcsendesebb amivel az évek alatt találkoztam.
(#21176) Pepeeeee
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
AllTheBest
őstag
válasz odorgg #21172 üzenetére
Akkor ebben is nagyon hasonlít a 480-ra Nálam 1120mV-on stabil az 1400mHz, 1425-höz szerintem nálam elég lenne az 1130.
Itt azért látszik, hogy elég jól el lett találva a hűtsée ennek a kártyának, szép az a max 55 fok
-
Ciccuka
veterán
Muszáj volt törölni a hozzászólásomat
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Mike Farrel
tag
válasz syler123 #21144 üzenetére
Hát tegnap óta két játékkal próbáltam ki, az egyik a Crew volt a másik meg a Division. Eddig minden szuper, grafika ment ultrára mindenhol és meg se kottyant neki. Hangosnak se mondanám a kártyát, a hűtése is szuper. A legjobb pedig, hogy ez végre nem cicereg; az MSI az kiakasztott a cicergésével. A többi játék meg majd most megy fel még csak. Forza, GTA V, stb.
Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20
-
lacus83
senior tag
Gratula,de sajnos az is borítékolható hogy én nem nyertem Jó én csak poénból regeltem Ha nyertem is volna visszaküldöm a posztert
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
törölt tag
AZt láttátok hogy egy Vér Bence nevű srác nyert egy 580-ast a sapphirétől ?
Itt vagy Bence ? Akkor nyertél[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz ricsi8800gt #21157 üzenetére
Majd idővel kiderül, de sztem 1600-at nem futja meg léggel.
(#21158) Ciccuka
Nem is tudtam hogy már VGA-t is gyártanak
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
odorgg
addikt
válasz ricsi8800gt #21154 üzenetére
A driver nem tetszett neki, újraraktam, most fut a Dmark. Hasracsapom adtam neki +108mV-ot, és kicsit emeltem az órajeleken
100%-os ventivel nem is melegedett nagyon
Lekell töltenem, addig nemtudom megnézni, az meg egy nap legalább. Majd éjjelre beteszem a letöltést.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
-
odorgg
addikt
válasz ricsi8800gt #21149 üzenetére
1425/2000
Most akartam OC-t nézni de a firestrike feladta a harcot folyamat hibát dob, letölteni a frisset az 1Mbittel örökkévalóság. Ránézek a 11-re hátha az megyen..
-
odorgg
addikt
válasz AllTheBest #21143 üzenetére
Persze, hisz szinte ugyan az a gpu.
(#21146) ricsi8800gt
Igen az.
-
-
syler123
veterán
válasz Mike Farrel #21141 üzenetére
Köszi!
Magával a kártyával elégedett vagy? Nem igazán tudok dönteni, jó lenne ha hosszú távon kiszolgálna és nem murdálna meg, mint a mostani vtx3d 7870.
Alzás garancia nem lehet rosszabb, mint a freesector szürkeinportos darabja. De a srác tud Sapphire pulse-t is, majd kiderül hogy jutok dűlőre vele, szállítással milyen árakat mond.[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz odorgg #21142 üzenetére
Akkor ahogy nézem, simán kihozható az 580 szint itt egy kép, hwinfo+ gpuz értékekkel, msi gaming x 8gb
Annyi, hogy a 480 most is csak 1400-on volt, mert 1425-höz már kellett volna komolyabban feszt emelni, ahhoz meg nem volt kedvem[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
-
Mike Farrel
tag
válasz syler123 #21132 üzenetére
Én tőle vettem Aorust, azt nézd meg neked milyen garancia kell a kártyára. Az aorust a gyerek alzáról szerzi be, az egy szlovák webshop cseh telephellyel. Oda szól a gari, van itthon képviseletük oda besétálva elvileg intézik a garit, kérdeztem erről a srácot, hogy mik a tapasztalatok ő azt mondta nem sokat szoktak szarakodni, csak utazik a kártya kicsit. Én ezzel az árral bevállaltam, hogyha garizni kell lehet picit körülményesebb lesz a dolog.
Másik boltot nem ismerem, arról nem tudok neked nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
Steam: MiKe // Origin: Mikeka20 // Uplay: Mikeka20 // SC: Mikeka20
-
AllTheBest
őstag
válasz odorgg #21136 üzenetére
Így már sokkal jobb az érték Kíváncsiságból megnézem, hogy az enyém mit produkál ezen az órajelen, esetleg majd egy 3dmark firestrike vagy timespy-t tudnál futtatni? Összehasonlításképp csak
-
odorgg
addikt
válasz AllTheBest #21125 üzenetére
Lesz persze. Egyébként az valami pillanatnyi hülyeség csak sztem, az AVG sokkal barátibb, lentebb majd látszik.
(#21126) Looserke 76,5%
(#21130) AllTheBest
Van ebben a hűtésben bőven tartalék hidd el. Kicsit konfigoltam wattmanban, 55 fokra tettem a célt, és 60-ra a maxot, az eredmény 2100-es max fordulat, és még mindíg néma csend, illetve bekapcsolt házventik még most is hangosabbak mint a VGA. GPU max 56 fok, a vrm meg max 71.
Azt a 480-ast meg nézd meg Bf1-el DX12-ben max graffal, és lesz az 150 felett is
-
addikt
válasz AllTheBest #21130 üzenetére
Hát jó, viszont a HWinfo meg nem mért 200 wattot maxra, érdekes. :S
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
BReal
addikt
HWInfo adatainál GPU core power és GPU chip power szerepel. A kettőt össze kell adni az átlag fogyasztáshoz?
(#21132) syler123: Jó eséllyel fel lehet húzni a Sapphire Pulset is olyan órajelekre. A Sapphiret tesztelték, Pulse is, Nitro+ LE is jó értékeléseket kapott.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Akkor a sima aorus nem éri meg a felárat a Pulse radeonnal szemben?
Van itt az oldalon egy ilyen hirdetés:
8GB-os Aorus változat ára: 78.990 Ft (Még 10 darab raktáron.) Ő 3 év bolti garanciát ír.
A freesector-osok pedig a Pulse radeon 580 8gb-ot adják oda 77k-ért itt 2 év gari van.
Ti melyiket vennétek? Így is rohadt sokat kellett várnom, hogy legyen pulse radeon.
Fontos a hosszú élettartam, ha azt mondjátok a Gigabyte Aorus megéri a 2k felárat +1 év garit, akkor azt veszem. Bár prohardveres bolti gari...
Közben lehet a pulse radeon vrm-je nem melegedne ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
az VRM, nem VRAM, egyébként szerintem megpróbálhatja alulfeszelni a kártyát, mert gyáriak szerintem indokolatlanul magasak...
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
Nem igazán, én csak kíváncsiságból fellöktem alap feszen 1400-ra az msi gaming-em és az játékok alatt 130w körül, banchmark alatt 150w volt a max amit csak pár másodpercig tartott, csak azért lepődtem meg ezen a 200w gpu fogyasztáson, 1425mhz-n se enne sokkal többet a 480 szerintem
Szerk: Sikerült is megtalálnom a screenshotot róla: [link]
Odorgg:Azért a vrm-en látszik, hogy azért sokat húzni nem nagyon kéne rajta, elég magas hőmersékleten megy
Looserke:Javítva
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ma érkezett Sapphire rx 580 pulse radeon 8gb 77k-ért. Vegyem azt vagy inkább a Gigabyte rx 580 8gb Aorus 79k-ért?
Van külön Aorus és Aorus xtr?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz AllTheBest #21125 üzenetére
A 480 is kb ennyit fogyasztana ilyen órajeleken.
Bár ugye ez max, nem tudom átlagban mennyi lehetett.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
odorgg
addikt
2 csati van .Fél óra Bf1. Szépen eszik.
(#21118) fules és többiek
(#21120) Pepeeeee
Persze gondolkodtam, de az legalább ennyibe került volna a végén, illetve nem nagyon láttam refet sehol, és ugye sürgősen kellett most VGA. Terhelés alatt a gyári beállításokkal néma, fent láthatod a hőfokokat. Tényleg szinte semmi hangja. Épp ezért biztos alakítok még a ventiprofilon, mert pöröghet jobban is, ugyanis a házventik 1000Rpm-en hangosabbak nála.
(#21123) Looserke
-
-
pilu85
őstag
A karim hátlapja kva forró terheléskor. Érdemes megspékelni egy 12 centis ventivel, akár rátenni a hátlapra?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
-Solt-
veterán
~93000.-Ft a Giga Aorus: [link]
www.smart-bus.hu
-
BReal
addikt
Ha esetleg valakit érdekelnek az extrém változatok, itt Sapphire Nitro+ Limited Edition 98000-ért van.
-
pilu85
őstag
a hangja terhelés alatt természetesen hallható, de cseppetsem zavaró. 3d-ből kilépvel egykettőre leállnak a ventik, s 40-45 fokon pang a gpu. rühellem is mikor feleslegesen pörögnek a ventik.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
lacus83
senior tag
válasz pilu85 #21105 üzenetére
Gratulálok Akkor kb 480 Nitro + a hűtés teljesítménye,valóban javítottak ezen a szériájukon.Hangosabb szerintem nem lesz ,habár erről kérlek nyilatkozz
Alul feszelni Wattmannal a legjobb[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
AllTheBest
őstag
válasz pilu85 #21106 üzenetére
Wattman, radeon beállításoknál megtalálod. Ajánlom, hogy 3dmark firestrike benchmarkot használj alulfeszelésnél, nálam ez mutatta mindig először a feszültség hiányt. 20mV lépésekkel simán kezdheted szerintem, ha crashel vagy egyéb anomáliák jelentkeznek a benchmark alatt, akkor adj rá 5mV-t és próbáld újra.
Majd dobj ide eredményeket ha sikerült valamit elérniMennyire hangos az 580 g1? Esetleg pár nap múlva írhatnál róla pár sort ide arról, hogy szerinted milyen lett a kártya
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz AllTheBest #21084 üzenetére
Mivel lehet egyszerűen csökkenteni a feszkót? Én sem tervezek oc-zni. Semmi értelme most még amíg nincs olyan játék ami microlaggolna.
-
pilu85
őstag
Hali. Na megjött a gaming G1 rx580-am. Nem vagyok nagy tesztelő, de félóra dying light ill fél óra BF4 után 76 fok volt a max. De 72-3-4 a jellemző. Ha érdekel valakit.
Egyenlőre tetszik. Nincs ami megakassza fullhd-n freesync-el. Ha be is futna 60fps alá valami az eltünteti.[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
Van egy asus rx470 4 gb kártyám és van egy próblémám! Időközönként kikapcsol a monitorom játékok közben, amin csak újraindítás segít. Windows indításnál ezt írja ki a driver, hogy "default radeon wattman settings have been restored due to unexpected system failure". Mi az istenért csinálja ezt? Nem rég újítottam a gépemen.
-
Simi37
őstag
válasz MaxxDamage #21101 üzenetére
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
MaxxDamage
félisten
válasz #61847040 #21083 üzenetére
Köszönöm és viszont kívánom neked, nektek is !
(#21096) Simi37: Jól mutat együtt a két MSI , jó használatot hozzá !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest