- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
-
hobizoli
nagyúr
mivel a VGA a PCIEX tapcsatirol nyajla be a loerot, kb qrva mind1, mibe rakod bele
a tapegyseg biiirgyja el, oszt joidoha megfigyelted olyan deszkakat ajánlunk szinte mindig az olcsóbb mATX-kból is, amin a VRM-n van hutobordazat, amit a CPU kulerrol levalo levego meg tud fujni, elvezetve a hot rola
azert a mai CPU-k nem a Prescott-D meg az AMD FX villanykalyha tulajdonnsaguak, megis gyorsabbak65W-s CPU-ra kepes lapok donto reszen meg borda sincs a VRM-n, megis boldog-boldogtalan hasznalja evek ota teljes megelégedéssel
nezd meg mennyi 1155-s vagy 1150-s lapon van/volt VRM-n barmi hutes
hat, nem sokon, nem is volt nagyon szempont
akkor egy mai VRM bordazottal biztos nem lesz gondja senkineka tuning deszka felaran inkabb vennek karajabb VGA-t es/vagy gyorsabb RAM-t, mert azzal tobbre megyek, mint +500MHz CPU orajellel +50W fogyiert
zart a haz, szoval kb pont lesz.rom ballisztikus ivben, hogy mi hogyan nez ki benne, meg hogyan vilagit benne, vagy hogyan nem
hiaba van rajta tobb csati, ha nem hasznalom semmire
nekem (is) USB-s hangzsugam van, amit a gamer headset-hez jart gyarilag, úgyhogy meg ahhoz sem kell PCI/PCIe hely a lapon
GigabitLAN ugyanaz a Intel 219-s chip-s megoldas van ezen isUSB-n amúgy nagyon sok mindent meg lehetne oldani, egyetlen egy porton is akar, lasd a Type-C
több drón kell ;P
-
diegho
nagyúr
Ez csak részben igaz, hiszen ha nem tuningolsz és ugyebár a felhasználók döntő többsége nem tuningol, akkor szinte semmi előnyt nem ad egy 60k-s alaplap egy 20k-s laphoz képest átlagos használat mellett, pláne ha nem i9-et rak bele, ami ugye kb megint a felhasználók 1-2%-a. Én idén 11 gépet raktam össze magamnak, volt benne i3, i5, i7, ryzen, voltak 15k-s és 60k-s lapok is, több vga-val. A legolcsóbb alaplap (jelenlegi) és egy Z370 Pro Carbon között teljesítményben csak annyi különbség jön ki, ami a húzható memóriából adódik, tehát 1-3%. Nem bootol gyorsabban, nem gyorsabb a lan, semmivel nem jobb a venti szabályzás. Több a csatlakozó, ez tény, de ha nem kell, akkor minek? Nem mindenki üzemeltet lopószervert otthon (torrent a gyk.) Egyedül a hang jobb, de USB-s kártyát használok, szóval ez sem érdekel. Viszont, ha nincs tuning és 40k-val több pénz jut a VGA-ra, az már akár masszívan látszik a játékok alatt. Az pedig, hogy hogyan néz ki a Meshify C-ben a filléres lap? Mivel egy asztalba van berakva, ezért sosem látom, még portalanításkor sem, tehát szintén nem érdekel. Ebbe a lapba nem tudok belerakni i7-et valóban, de szintén nem érdekel, úgyis a procival együtt adom el, tehát a bővíthetőséget szintén nem buktam, pláne így a Zen2 megjelenése előtt.
-
HSM
félisten
Ebben az a mókás, hogy egy 550-es tápnak ezt vígan bírnia kéne. Nekem még a régi 4Ghz-re húzott eléggé torkos hatmagos CPU-mmal és az Rx580-aknál lényegesen torkosabb 290X-es Radeonommal is untig elég volt a minőségi 550W-os tápom... Nem is hangoskodott, semmi. Corsair RM550X amúgy. 400-450W_okat mértem anno játék közben. Ehhez képest képest egy modernebb középkategóriás (s115x/AM4) CPU és Rx580 az semmi.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Nem, hogy szakadjon meg Alapvetően nem is akartam venni vga-t, csak szerettem volna már jó ideje lecserélni a HD7870OC-t. Típusban RX580 alá, árban meg 78e fölé nem akartam menni, de ezt nem lehetett kihagyni. 120e szállítással, de bízom benne, hogy a három játékot el tudom passzolni 10-13e körül, és akkor 90e-ből kijön a kártya. Néztem itthoni árakat, az átlagár 185e...
HR24.hu
-
varmi2
nagyúr
A módosított biosban általában csak a memória időzítést szokták állítani, a feszültségeket nem. Azt elég programból a windows alól. Egy eset van, amikor a biosban a feszültséghez is hozzá nyúlnak. Ha a bányászrigen nem windows fut, hanem linux, vagy speciális bányász os, ami linux alapú, mert ott nincs lehetőség feszültség csökkentésre, illetve sokáig nem volt. Nézze meg mennyi feszt kap a gpu, ha 1100mV körül, akkor a gyári érték van, ha 900-1000mV körül, azis elég-nek kell lennie, bár kicsit emelhet rajta 1000mV körülre.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
-
krizsi94
csendes tag
Nálam is hasonló a gond,kb 2 driver ezelőtt óta. Pubg alatt 56 fokos a kártya,90%-os venti mellett, Hellblade alatt is ugyanez volt (Msi Rx 480 GamingX). Folyton frissítgetem a drivereket,hátha valamelyik megoldja,eddig sikertelen.
Msi Ab-t csak monitorozásra használok,Wattmanhez sose nyúltam. -
turistakolbi
aktív tag
Válás után van ideje az embernek főleg ha másfél évig a tesódnál csövelsz, hogy összekuporgasd a pénzt a lakásvásárlás hitel önrészéhez
De ezt a témát hanyagoljuk ha kérhetem.
Lényeg hogy visszatértem a gémer szekcióba és elkezdtem sztreamelni, játszani, és hát itt tartok.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
-
Mclovin
senior tag
Nos akkor ebbe beletorodom...csak furcsa volt, hogy az elozo kis egyventis (bar hocsoves) EVGA SC 1060-m is igy muzsikalt ebben a konfigban (igaz nem fogyaszt annyit). A hang engem nem zavar, egyreszt van egy minimalis hangszigeteles a hazban, masraszt nagyreszt fejhallgatoban jatszom. En a BF1-ben es Valley alatt mertem 74 fokot.
Ahogyan nezem a Techpowerup cikkben is 68 fokot mertek, gondolom ott is tesztpad volt mint a Gurunal.
-
turistakolbi
aktív tag
Durva anyját már nemazért érted.. VAn fps em rendesen, és a 3d markon is teljesen jó pontokat kapok.... De azért van rog strixx hűtő, hogy menjen az OC és halkan és hűvösen üzemeljem... Na hazamegyek, kapja az új windowst... csak a sok OBS beállítás elvész mind1. 7 fele jelentkezek az eredményekkel. gl hf
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha nem is agyon, de azért worst case szinten kell a LinX, egy stabil eredményhez (10kör/4GB, ~konstans GFLopsok jelzik, meddig okés minden, a hőmérséklet meg hogy meddig érdemes menni). Vegyes terhelésnél nyilván lesz szitu, ahol elesik, de ez nem a LinX hibája, hanem a tápé..ugyanis amikor a VGA is beindul, drop lehet CPU ágon..emiatt szokás picit emelni a LinXstabil feszt még leginkább. <1.2V 4.5Gn nem volt rossz darab, nekem 1.25Vos jutott, amivel a 90°Ct megugrotta..relid után 60on megállt. Guánó..
[ Szerkesztve ]
-
-
bozont
veterán
High-on simán megvan 70-80 fps 1440p mellett is. Nyilván vannak játékok amiknél jó ha megvan a 60 fps, de egyelőre még az a ritkább. Többnyire high vs ultra között minimális a látványbeli különbség. Sokszor meg elég csak azt az egy teljesítményigényes beállítást visszavenni, mai megint csak nem sokat ad a látványhoz és megy is a játék szépen.
-
KAMELOT
titán
Bocs, hogy ideírok nekem a szobában 37 fok van és a kártya tartja a 80 fokot. Amikor a szobában 23-24 fok van akkor is 80 fok. GTX 780 REF van. Ja ventihang éppen, hogy hallom pedig nyitott a ház.
Onnét tudom, hgoy mennyi van a szobában, hogy a proci alapjáraton 25 fok. Most ebben a melegben alapon 35 fok![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
turistakolbi
aktív tag
DDU-zva
https://www.3dmark.com/3dm/27396562?
semmi változás
Flashelnem kéne a biosát ? na most kérnék helpetOFF: nem lehet az az oka, hogy A MSI B350 tomahawk Nem első számú PCI Slotjába raktam (erősített foglalatú is)
Hanem, egyel lentebb? (hogy több levegő jusson a felfele néző CPU hűtőmnek.)
Csak 2017.04 havi biost látok
https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING/HelpDesk_Download/[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
-
Televan74
nagyúr
Neked a Sapphire kellene, szép kék - fehér változatban. Special Ed. Az én kártyámon most piros burkolat van, az eredeti fekete ventilátorokkal.Nem volt szívem a piros ledes ventilátorok darabjáért 4.800Ft -ot kiadni.
Egyébként a Sapphire Trixx -be könnyedén lehet kezelni a ledeket.Én mivel zárt házam van OFF -ra szoktam állítani.
Mindenbe beleugatok!!!
-
petya220
senior tag
Msi-vel nekem csak 2 gondom van...
1. A b_zi MSI felirat színe nem állítódik be automatikusan reboot után... És zenére sem tud pulzálni..
2. CrossFire-ben elég gáz... nem mindig megy úgy, ahogy illene. (Elvileg más Rx-el nincs gond, csak az MSI-vel. ) Crashel. szóval ja.
De így jól néz ki a dual rx meg a dual cpu.
Kaputelefonnal fotóztam!
és kell egy új e-atx ház, hogy tudjam hová tenni a kábeleket...[ Szerkesztve ]
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
távcsőves
senior tag
Elöször is, én nem emelek feszt egyetlen vga-n sem tartósan. Ezen is minimálisat emeltem egyszer, és megálapitottam, felesleges, 1380mhz után kazán lesz. Te hogy is használod? Másodszor, Bitfenix Shinobi a házam, ami ma már öregecske, semi trendi (csillámpóni extra) nincs benne, egy dolgot kivéve. Léghűtésre tervezték. (Még kapható újonnan aki emberi áron akkar ATX házat.) Nemhogy egy vacak polaris-t kiröhög, de egy gtx480 is kényelmesen érzi magát benne. A ventilátorok is számítanak, és bár budget kategoria mind, de nem kinézetre/találomra vettem őket. Ez lehet a különbség oka szerintem. És nem a doboz, nem a paszta és végkép nem a csavar. Itt kiszáltam a témából.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
A kártya ki volt hajtva. És a pasztázás is rendben volt. Ezt tartom, az a 80% venti fordulat amit írtál, hihetetlen nekem. Intelburntest és furmark kombóval értem el egyszer 60%-ot. Majd egy óra után.
Szerk:ekkor jöttem rá, felesleges 6db müködő venti a gépbe, elég 4 is.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
De már nem lesz az enyém, az is biztos. Viszont a következő vga-m is samsung ramos lesz, ez a kicsike ami most van, szintén az. Némi bányászatból kölcsön vett időzítés ezen is nagyon klassz memoria tuningot hozott. De csak samsung ramhoz találtam ilyen one click patch megoldást, a többihez, marad a copy paste alacsonyabb órajelhez való időzítés másolás. Kevésbé maximalista megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
-
gacsip
csendes tag
Na mostanra sikerült pontot tenni a mondat végére. Úgy látszik nekem lett igazam, a kártyának az ég világon semmi baja nincs. Vissza küldtem hang illetve eme probléma miatt szervizbe (a monitort), a szerviz érdekesen egyetlen egy nap alatt azt állapította meg hogy semmi baja nincs. Ámbár ezt nem hagytam és érdekesen pár levelezés után levásárolhattam az összeget. Milyen érdekes, szerintük jó bár mégis levásárolhatom. Rendben, kinéztem egy másikat, ez már ACER, ugyanúgy 75 Hz, Freesync-es, 24-es. És lásson csodát az ember, nem ég le alatta a kártya. Én még ilyet nem láttam, hogy egy monitor enné meg a kártyát. Szóval ha bárki így járna mint én. Küldje vissza szervízbe. Illetve ezek után nem merem ajánlani az AOC monitorokat!
Köszönök azért mindent.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
De a vicc az, hogy még a GPU-z alap képernyője is 1400/2000-t ír, ja ez driveres b@szakodás. Erre mondom, hogy azt gondoltam akkor a Wattman csak tudja mi van, de még az sem .
Szerk.: Ránéztem amúgy ezzel a driverrel a Quake Championsra, úgy tűnik kellemesebb frame-ekkel működik. Lag az még mindig iszony, de ez már egyre jobb .
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
-
Lacccca87
addikt
Igaz csak R9 270X-el próbáltam de nálam tökéletesen megy a memória huzigálás.
#23976 : ez a nomrál működés, amikor beálíltod pillanatra megemeli az órajelet a kért értékre majd viszaáll nyugalmi állapotba. Terhelésen meg a kért órajelen teker. Ezen felül több állapot is van szóval azért láthatod hogy több értéken is ugrál.
[ Szerkesztve ]
-
-
turistakolbi
aktív tag
Tess OFF PUBG miatt..
Máshoz nem nyúltam. 1180 mV +50% power és ennyi. a többi látszik
viszont nem tudom még mennyi a max. mert 1500/2225 nél elindítottam a pubg.t és azonnal kifagyott, a játék és a wattman is. (az is lehet hogy maga a pubg dobja az egészet mert annyira fosul van még optimalizálva... )[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Nálam pl Nvidiánál nincs ilyen.csak radonnál,lehet egyéni a gond.De 480 vagy ha 580 van a gépbe néha elő jön ez,pár pillanatra,játékok alatt nem,csak ha pl be kapcsolom a gépet vagy ha el indítok egy játékot az ikonrol és mikor el feketedik a képernyő akkor elő jön,de aztán ennyi és megy minden szépen
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Torrent meghívó kunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest