- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Teclast Tablet Topic
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Köszi a válaszokat. Rákérdeztem a tápos topicban is, hogy mit mondanak a tápról meg az osztott ágról.
Első körben este leszedem ezt a drivert és felteszem a legutóbbi stablil verziót, aztán meglátom mit csinál.
-
bozont
veterán
válasz turistakolbi #23897 üzenetére
Akkor nem csoda, hogy nálad jobban megy, az ő esetében közel 2,5x-ös pixelmennyiséget kell számolni a vga-nak.
-
Zeratul
addikt
válasz Lacccca87 #23894 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon a táp hatásfoka a leadott/hálózatból felvett hányadosa. 450W-s kimenő teljesítményű táp 80% hatásfokkal csúcsterhelésnél 562W-t vesz fel a hálózatból. Ha az eszközei 350W-ot vesznek fel akkor táp bőven nincs túlterhelve viszont a hálózatból 420W- vesz fel.
-
Lacccca87
addikt
válasz -FreaK- #23892 üzenetére
A táp hatásfokát is hozzávetted a számításokhoz?
Ha 80+ os akkor a normál fogyasztásokhoz nyugodtan adj hozzá 20%-ot.
Mindennel együtt kb 350W ot fogyasztanak az eszközeid ehhez ha feltételezzük hogy folyamatosan 80% os hatásfokon jár a táp akkor 420W kell. Szóval terhelésnél eléggé a végét járja meg persze a hatásfok is csak az optimális terhelési mezőben alósul meg így akár még többet kell felvennie hogy le tudja adni a kért teljesítményt. Alapfogyasztás lehet nagyobb is attól függően hogy mekkora + fesz kell a CPU-nak mert azon a szinten szerintem nem 100-120W ot kajál be hanem 150 körül.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz -FreaK- #23892 üzenetére
Új driver és Fall update már csak ez temérdek hibalehetőséget rejt, főleg az utóbbi. Szóval ezt így nehéz megmondani, de ahogy írták a táp is határon van.
Mondjuk ha más játéknál nem fordul elő, csak a Bf1-nél akkor inkább valami szoftveres hiba. Az is lehet hogy a Bf1 és Creators frissítés nincs jóban.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz turistakolbi #23891 üzenetére
Felmerült ez a lehetőség is, de azért a VGA a legnagyobb fogyasztó, az meg ilyen 220W körül eszik, erre jön még a proci fogyasztása (tippre 100-120 körül lehet max. a 4.4Ghz-es 6600K), meg a perifériák pár W. Szóval így elvileg elég kéne legyen. A tápnak a 400W a folyamatosan leadható teljesítménye, rövid idegig el tud viselni nagyobb peak terhelést is. Bár ettől függetlenül lehet, hogy igazad van.
Oké, hogy több fps-ed van, de milyen felbontásban játszol?
-
turistakolbi
aktív tag
-
-FreaK-
veterán
válasz Tarill #23876 üzenetére
Én tegnap raktam a a gépembe egy Giga RX580 XTR-t, a GTX 970 helyére, öcsém vette, pár hétig lesz nálam. Nálam a felbontás 3440x1440, szóval még ez a kártya is kevés lesz (Vega a terv év végén), de azért a sebesség látványosan nőtt néhány helyen, nem ilyen 4-5fps-t, hanem többet. Pl. BF1 alatt 70-80fps között voltam eddig, kártya csere után 100+ lett volna, de limitáltam 97-re, hogy a Freesync range-ből (100) ne essek ki.
PUBG-ot próbáltam még ki pár perc erejéig, ott is érezhető volt a gyorsulás, bár számokat nem tudok mondani, mert nem emlékszem mennyi volt előtte, de most 50-60 között voltam (very low/low setting), és míg korábban játszhatatlan volt a játék a magas input lag miatt (amit szerintem az alacsony fps okozott) most simán játszhatóvá vált, bár egy nagyon minimális input lag-ot még érzek.Nem volt sok időm tegnap, csak kipróbáltam gyorsan, majd ma tesztelek rendesen, Witcherrel meg CS:GO-val, még.
A helyzet viszont az, ahogy mondták előttem is, hogy azt a 40e Ft-ot valszeg nem ér meg a váltás, sőt rosszabb esetben ez még akár 50 is lehet. Még úgy se, hogy nálam végre lett Freesync. Nekem legalább is.
Kérdés a többiekhez:
Tegnap mielőtt beraktam az 580-at, DDU-val gyalultam az NV drivereket, valamint felraktam a Windows 10 fall update-et, aztán a kártya berakás után a tegnap kijött Beta drivert tettem fel a kártyához.
Volt két fagyásom BF1 alatt, az egyiknél ilyen csúnya színhibák villantak be egy pillanatra, majd újra indult a gép, a másiknál csak a játék fagyott le, driver hibára hagyatkozva. Okozhatta ezeket a Beta driver?
Még egyre tudtam gondolni: lehet, hogy kevés a 400W (de minőségi) táp ez a kártya alá. Bár ahogy néztem ez a kártya ilyen 240w körüli peak fogyasztást tud csak játék alatt, szóval elvileg elég kéne legyen. -
korcsi
veterán
válasz Kiratheonly #23869 üzenetére
Asus ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártyám van. Letöltöttem Asus oldaláról a Quiet BIOS for ROG-STRIX-RX580-at, megnézni editorral, milyen bios van benne egyáltalán. Kitömörítettem, elindítom, erre dobja egyből az ablakot, hogy frissít, most már akkor nem bántjuk... Restart, nem ad képet, szuper, nagy nehezen bebútoltam windowsba IGP képpel, úgy, hogy bent volt a kártya, megvolt a lementett bios, így vissza tudtam írni, jó lett.
Eredeti biosba sub id 519 amit feltett a program abban 529.
A gyári a tpu ról lementett és a frissítő program biosai erre találhatóak.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Valdez
őstag
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata SAPPHIRE NITRO+ Radeon™ RX 580 8GD5 Special Edition kártyával?
-
Tarill
őstag
Rendben! Köszi a válaszokat, akkor várok még
-
füles_
őstag
Szia!
Szerintem ilyen árak mellett ne válts GTX 970-ről, kivéve csak akkor, ha valamilyen okból kifolyólag jó drágán el tudod passzolni a GTX-et és nem buknál túl nagyot az egész váltáson. Várj még amíg mérsékelődnek az árak, már nagyon sokat javult a helyzet nyár óta, csökkentek az árak és készlet is van, de ez még mindig fog lejjebb menni. Elvileg év végén jön a Vega11 is, a Polaris10/20 (RX 470, 480, 570, 580) leváltója, de ez messze nem biztos.
Én már fullHD-ra is 8GB-os RX 580-at vennék, manapság már egyre több helyen jól jön 4GB-nál nagyobb memória. Egyébként nincs más különbség a 4 és a 8GB-os kártyák között a VRAM méretén kívül. -
4264adam
veterán
970-ről váltottam RX470-re. Elég magas tuningal tudtam behozni a 970 teljesítményét. Shadow Of War pedig High texture mellett 3.85GB-ot kér, ha itt hagyom akkor 1-1mp akadás és hirtelen FPS esés van 72-ről 20-30-ra. Mediumon fix 72FPS.
I7 2600 4Ghz
16GB RAM
SSD-n való futtatás.Mindenképpen 8GB-ot vásárolj, tele szemeteli a Vramot és ha kifut belőle akkor tapasztalod az 1-1mp akadást.Most adnám el a 4GB-ot és cserélnék 8GB-ra.
-
Tarill
őstag
Üdv! 970gtx ről váltanék rx 580 ra, kérdésem az volna hogy egy 4 gigás modell elég volna 2560x1080-ra? Illetve a memória méretén kívül van-e bármi különbség a karik között? 4 és 8 gigás közt
[ Szerkesztve ]
-
Kargil
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. A jövőben tervezem, hogy kicsit "harapósabbá" teszem a gépem, amiben jelenleg a VGA a leggyengébb láncszem. A proci sem mai darab, de azzal még elvagyok egy darabig. A fő cél, hogy olyan kártyát sikerüljön találnom, amivel a procit már ki tudom hajtani, de a CPU se váljon még szűk keresztmetszetté. Szóval az optimális társat mellé
A procim egy i7 2600k. Videókártya tekintetében pedig AMD megoldást preferálnák. Egy ideje nem nézegettem aktívan a teszteket/megjelenéseket, így nem tudom, melyik kártya lenne jó választás. Az RX 580 8GB szimpatikusnak tűnik. Mi a véleményetek? Vagy a procim "elbírna" ennél erősebb kártyával is, ha igen, melyik lenne az, amelyiknél még nem válna a cpu szűk keresztmetszetté? Melyiket ajánlanátok? Illetve, a közeljövőben várható olyan új megjelenésű kártya, amire megérné várnom, ha még nem annyira sürgős a dolog?
Előre is köszönöm a válaszokat/a segítségeteket. -
bivalyolo
őstag
-
turistakolbi
aktív tag
Szia.
PUBG nekem is random, 2-3 meccsenként 1x elkezd teljesen indokolatlanul Droppolni, szaggat , szétszakad az egész gép.... Pedig 20% cpu usage 60%vga... semmi nem indokolja. Csinálja 30 sec-ig. majd mint akit lefejeztek minden megy tovább atomstabil 60 fps-el szar az egészhttps://www.twitch.tv/muerte188
-
távcsőves
senior tag
válasz Kiratheonly #23869 üzenetére
Lehet a 09-es számú másik pcb rev-hez van. Van problémád a kártyával? Ha nincs, ereszd el ezt a BIOS kérdést.
-
Szoszo94
őstag
Mondjuk a PUBG még tud érdekes dolgokat művelni, öcsém 1060-án is sokszor laggol, illetve kilép.... Pedig két hónapja raktam neki össze egy zsír új gépet, friss win, driver, aztán ez az egy játék ilyen neki is.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Egy Asus Strix RX580 TOP tulajdonosa lettem, valaki meg tudná mondani, hogy melyik a legújabb BIOS rá? Az Asus BIOS update programja szerint az AS06-os az, de találtam a neten AS09-est is.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
Burki
aktív tag
válasz Szoszo94 #23867 üzenetére
Jól hangzik. Igazából a komolyabb indok a tegnapi Windows frissítés, ami miatt újra akarom húzni. Ebben az évben az összes Windows update után szarakodott a gépem. Nem gondolnám,hogy az 1920*1080-ról 2560*1080-ra való áttérés indokolná az előtte stabil 60 fps-ről való droppolást 10-15-re PUBG alatt.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Szoszo94
őstag
Mostanában néha van egy kis időm játszani, GTA V, Dying Light, CSGO, Sniper Elite 3, Dirt Rally meg még pár játék, amiket mostanában toltam. Ezek közül egyik sem működött furcsán, nem fagyott ki, nem laggolt, mind probléma mentes volt. Tegnap nem kellett estig bennt maradnom az egyetemen, így egy huzamban 6 órát beleraktunk haverral a Dying Light-ba, úgyhogy rosszat nem tudok mondani a legutolsó stabil driverről, nyugodtan telepítsd azt
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Burki
aktív tag
válasz Szoszo94 #23865 üzenetére
Köszi!
Bíztam benne,hogy időközben megszűntek ezek a problémák,de amikor frissen kijött a kártya, még az utolsó "stabil" driverrel voltak gondok, ezért bátorkodtam kérdezni.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Mióta megvettem a kártyát eltelt jó néhány hónap, és nem igazán követtem az eseményeket a topikban, miután sikerült stabilan beállítani egy jó driverrel. Azóta nem is frissítettem. Viszont most vettem egy új monitort is, illetve tele mászott megint a gép jó sok vackerájjal, így újra tenném a Windows-t.
Melyik a legutolsó stabil driver, ami gond nélkül futkorászik?
-
R3laX
addikt
válasz Lacccca87 #23861 üzenetére
Nem csak később jön jól a 8GB. Doom pl már most is 4 giga fölött kér a nightmere texthez(4G kártyával nem is engedi beállítani), ami meg sem terheli a kártyát, kb ugyanúgy megy mint ultrán. Jön az új Wolfeinstein stb... simán itt is idtech6 hasonlóan járnak majd el. Utolsó Tomb Raider is jól érezte magát max texturával bekajált egy 5-6GB-ot is. Quake Champions is simán megeszik egy 5.6-ot, az utolsó már megjelent COD is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz 4264adam #23857 üzenetére
Sokkal okosabb utánajárni
A 8GB olyan 4-7% pluszt hoz a konyhára.
Vagy ez: [link]
Mondjuk 1440-es monitorra nem igazán jó, full hd-ra viszont jó.
1440-es monitorhoz én egy GTX 1070-est vennék minimum(aprókban néha 120 alatt is van), vagy Vega 56-ost, de csak ha AMD köll.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
A két kártya saccra egy teljesítményt tud talán 5%-al jobb a 570. A 8 GB később jó lehet illetve ha jól emlékszem azokon a változatokon magasabb a memória órajel is.
470 4gb ot használtam 1080p-n, de játéka válogatja hogy mi megy maxon és mi nem ( főlge ha az élsimítást is bekapcsolva szeretnéd nyomatni), inkább egy erős High-Med kevert beállítást saccolnék meg élsimítás nélkül az újabb játékokban.
-
4264adam
veterán
válasz ricsi8800gt #23859 üzenetére
max részletességet írt. Ami ugye az ULTRA, nem pedig a High.
8GB vram nem kell. GTX970 980 szintre.
[ Szerkesztve ]
-
Od!3
tag
Sziasztok!
RX 470-ből vagy RX 570-ből érdemes a 8GB-os verziót választani? Teszem azt elég lehet 1440P-re Max részletességgel való játékra?
ASUS M5A99X EVO R2.0, AMD FX 6300 (1,26V 4,2 Ghz), Arctic Freezer Xtreme R2.0 borda+2x(12cm) Noiseblocker BlackSilent XLP, 16GB DDR3 HyperX Blue (1866Mhz), GIGABYTE GeForce GTX 1060 Mini ITX OC 3GB, Be Quiet! Pure Power 9 500W, 1TB Seagate HDD (7200RPM)
-
BReal
addikt
Úgy nézem, kezdenek alakulni az árak, már 2 RX580 8GB van 100e körüli áron (XFX GTS, MSI Armor), MSI Gaming X is van 110-ért. Még úgy 20000 Ft, és lehet mondani, hogy nagyjából az eredetileg tervezett árakon lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz MasterMark #23851 üzenetére
Naná. Nem véletlenül írtam meg ide is, veletek is vagyok.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
Akik VGA vásárlásán törik a fejüket, egy másik topikban összeszedtem pár elég jó vételt, itt is hasznos lehet: jó RX 580-asok jó áron.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
gacsip
csendes tag
75-80 fok körül mozog. Egy 50%-os fan speed-el. És szerintem ez sok. Nemtudom ti mit tapasztaltok ilyen kártyával. Illetve mennyivel kéne lejjebb venni?
-
Cirkaloo
tag
válasz gacsip #23843 üzenetére
Gondolom valami komolyabb monitor!
Nem feltétlen lesz alacsonyabb a teljesítmény, ha lejebb veszed már mv-al.
Azonban kisebb fogyasztás, és kevesebb hőtermelés lesz. Az extra áram ami veszélyes.Mennyire melegszik jelenleg? Ventik mennyire mennek? Lehet elég lenne csak a ventit feljebb húzni.
A jó üzlet alapja a kölcsönös tisztelet és bizalom!
-
gacsip
csendes tag
válasz Cirkaloo #23842 üzenetére
A vírust kizárnám mivel csak akkor és csakis akkor pörög a kártya ha az új monitort kötöm rá, réginél semmi probléma. Az áramkorlátozás nemtudom mennyire biztonságos, mivel logikusan kevesebb áram kevesebb teljesítmény? Szóval ezt egy kicsit körültekintőbben le tudnád írni, hogy miért jó? Köszi előre is
-
gacsip
csendes tag
Előző véletlen új kommentre sikerült, ezért leírom mégegyszer, hogy én is néztem, kicsit körül tudnád írni hogy mi is ez, és ez miért is jó? Illetve a legfontosabb kérdés talán az, hogy ez garancia vesztéssel jár-e?
-
gacsip
csendes tag
Detto néztem, nem mertem bele vágni, nem tudom, hogy kell és nem tudom milyen veszélyekkel jár. De azért köszi
-
gacsip
csendes tag
Nyugalmi állapotban nincs semmi baj ha ismét mondom a régi monitor van bekötve, ezért kész káosz ez az egész.
-
R3laX
addikt
válasz gacsip #23835 üzenetére
Az is lehet, h a mostani driver kicsit több feszültséget adagol a kártyának és ezért melegszik jobban. Illetve vannak a fórumban asszem giga 470 tulajok, sőt, mintha biost is flashelgettek volna, h ne feszelje alapból túl a kártya magát. Várd meg az ő válaszukat, sztem tudnak segíteni. (a 480 látom 81 fokon is képes terhelve üzemelni, de ez 470)
-
Csupingo
veterán
válasz gacsip #23835 üzenetére
Nyugalmi állapotban megnézhetnéd az órajeleket gpu-z -vel. Lehet, hogy bányászvírusod van, vagy driver gond és nem veszi vissza az órajeleket a kártya. Driverben nincs maximális teljesítményre rakva?
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
gacsip
csendes tag
Bocsánat, a gépház egy Kolink Punisher, elől 2 venti, hátul 1, felül 2. Proci egy i5-7400 és 16 GB DDR4-es RAM-om van, Próbáltam mindent, a nagy monitoron vissza vettem ugyanúgy 900p-re, nem sikerült, a kártya túl melegedett. Még kisebb igényű játékoknál is hihetetlen a melegedés, de csak az új monitornál. Okozhatja ezt valamilyen úton módon a monitor? Ugye FAN STOP-os ez a kártya, és ez a monitor meleltt képtelen addig lehűlni, hogy ez aktiválódjon. A réginél minden pöpec
-
R3laX
addikt
válasz gacsip #23833 üzenetére
Heló! Pedig vszeg kis felbontásnál cpu limites lehettél, ezért nem tekerte annyira a vga-t. Adatlapodat kitölthetnéd, milyen proci, milyen gépház? Elég jó a szellőzése a háznak? A sercegést hallgasd meg jobban, sztem coil whine lesz, amit a vga tekercsei adnak ki és nem veszélyes együtt kell vele élni.(nézz videót róla youtubeon). Esetleg még meg tudsz nézni 1-2 tesztet a kártyáról, másnál mennyire melegszik, google a barátod
[ Szerkesztve ]
-
gacsip
csendes tag
Sziasztok,
Egy kompley kérdésem lenne, egy Gigabyte rx 470 G1 gaming kártyával rendelkezem, tudhatjuk nem a legjobb hűtéssel rendelkező kártya. Szóval a lényeg, monitort cseréltem, egy 900p-s monitort egy FullHD-sra, na a csere után egyszerűen a videó kártya mintha kikelt volna magából. Egy játékra mondok példát. Eddig megvolt olyan 75 fokon a kártya a játék alatt, egy jó 1100 rpm-es ventillátor kihasználtsággal. Na a csere után ez 85 fok volt és 2000es rpm-el fordulattal. Gondoltam, hogy nagyobb lesz egy kicsit a kihasználtság, de ez a véleményem szerint irreálisan nagy. Ez után vissza raktam a régi monitort és azzal tökéletesen ment. Szoftvert frissitettem, és minden játék alatt megfigyelhető ez a változás. Valaki esetleg tudna segíteni valamit? A monitor hátuljából némi sistergő zaj jön, és fogalmam sincs, hogy ez mennyire "veszélyes". A monitor egy AOC G2460VQ6. Köszi előre is! -
Televan74
nagyúr
válasz varmi2 #23831 üzenetére
Hol,mikor és mennyiért? Nálam is Vega56 lenne a cél.De amit láttam refet Magyarországon azt 200k körül árulták.Reménykedjünk hogy decemberre lesznek normális árak és normális készletek belőle.
És csodálkoznak hogy a játékosok átmennek a konkurenciához!
Mindenbe beleugatok!!!
-
Lacccca87
addikt
Nem flamet szeretnék indítani, csak hátha van itt olyan aki rendlekezett minden VGA-val ami érdekelne.
Szóval deceber környékén ha találok eladót/raktárkészleten akkor tervezek VGA-t venni ismét.Korábban RX470 volt azzal meg voltam elégedve, azt hozta amennyibe került kb... eladtam mert jól jártam, pont.
Amit nézegettem az az 580 8 GB, 1060 6Gb, de nem kizárt a 1070, csak pénzmagtól függ meg hogy éppen mit kérnek értük.
Elsősorban az első két kártya egymáshoz viszonyulása édekelne teljesítményben, hogy most van-e különbség vagy vezet-e valamelyik valamennyivel?
Ami eddig fix hogy a 1060 biztosan csendesebb és hűvösebb kártya, de nem riadok vissza az 580 alulfeszelésétől sem ha kell ( 470 is alulfeszelve OC val ment).[ Szerkesztve ]
-
NoiZz
tag
Sziasztok, GIGABYTE AORUS RX 580 XTR 8GB kártya mennyire ajánlott? fontos lenne hogy minél halkabb legyen
-
Novver
senior tag
Köszönöm!
Akkor DDU, aztán megy föl a legfrissebb Relive. Én egy pár FPS többlettnek is nagyon fogok örülni, illetve ha feljebb tolhatom a settinget mondjuk ultrára a mostani high helyett.
Köszönöm még egyszer. Legyen nyugis napotok!
UI: Ugyanitt bojler és 7970 eladó
Life is a game... The game is my life!
-
Novver
senior tag
@Lacccca87 @Televan
Nagyon köszönöm, igen, kb mindenhol ezt olvasom, gyakorlatilag csak megerősítést szerettem volna meglévő tulajoktól, illetve hozzáértő koponyáktól, hogy valóban ez-e a legjobb amit tehetek a gépemmel fejlesztés terén.
Remélhetőleg 35-40 körül eladhatom a jelenlegi kártyát is.
Még abban kérnék sgítséget hogy ha megtörtént a csere, essek neki az AMD Driver Cleannel és rakjam fel a legújabb radeon drivert, vagy csak cseréljem ki és utána rakjam fel a legfrissebbet?
Nagyon régen cseréltem VGA-t reinstall nélkül, de most nem szeretném.Driver terén pedig még anno olvastam hogy lesz valami más is ha jól emlékszem Omega driver vagy mi.
Gondolom a Relive ami letölthető a honlapjukról tökéletesen megfelel a célra.Ha ezeket még megválaszoljátok, ígérem több ilyen kérdés nem lesz már
[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
Televan74
nagyúr
RX 480 vs HD 7970 in 6 Games -majdnem duplája az fps.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Novver
senior tag
Szervusztok!
Egy komplexebb kérdéssel fordulok felétek.Adott a gépem, és ebből szeretnék plusz teljesítményt kicsikarni.
Sajnos egy Ryzen gép építését nem engedhetem meg most magamnak, emiatt a szűkös budget.Lényeges paraméterek:
Asus Crosshair Formula-Z
FX 8350 @4.0 ghz
Corsair Vengeance 16GB 1866mhz
Sapphire 7970 Dual-X OC 3GBVéleményem szerint a legszűkebb keresztmetszet jelenleg a VGA ebben a konfigban, tekintve hogy a VGA-t 2013 nyarán vettem, egyedül ezt mentettem át a régi gépből, a többi az 2015 vége.
Szemezek egy aprós kolléga RX 480-ával, és ez érdekelne hogy ár érték arányban megérné-e beruháznom.
Tudnék-e nyerni pár FPS-t játékokban?Fogyasztása elméletileg jobb mint a 7970-é, így a táppal sem kéne hogy gond legyen
Elég jól elvagyok a legtöbb játékkal amivel jászom, némelyiknél kompromisszumot kell kötnöm néhány beállítás mellett.Viszont a Battlefront II BETA Ultra beállításai a szárazföldi mapokon már igencsak az FPS rovására mennek, ezt szeretném feljebb tornászni.
Szerintetek reális lehet az RX 480 a teljesítménynövelés szemponjából? CPU limitet nem éreztem, és a proci sem megy maxon egyik játék alatt sem, ebből gondoltam hogy a VGA-t kéne végre leváltani
.
Észrevételeket és tanácsokat/kritikát tisztelettel fogadok.
Előre is hálás köszönettel
NovverLife is a game... The game is my life!
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy Asus Rx 560 Strix OC kártyája az ismerősömnek és azon panaszkodik hogy amikor játszik alig megy fel a VGA hőfoka 55 felé de a hűtés mégis iszonyatosan megy (2000 rpm felett). Ez miért van? A Windows 10 által feltelepített drivert használja amelyik a 17.1.1 es.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
R3laX
addikt
válasz ricsi8800gt #23811 üzenetére
Az odavág majd szépen . Nekem egy Sapphire 580 Nitro+-ra fájna a fogam, de vannak most fontosabb dolgok is amire költeni lehet(lakásfelújítás). Jó kis kártya ez az Msi, szépen pörög vele minden.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
Majd most még az XTR 580-ra leszek kíváncsi,Annak az Asic-a 80.4 %
[ Szerkesztve ]
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
R3laX
addikt
Lejártak a szerkesztések, sorr a sok hozzászólásért.
Az ivyben lévő msi 82.8% Asic volt, a mostani pedig 69.5%.
Érdekesség: egyébként a kettő között volt egy Sapphire R9 390 nitro kártyám, azzal a combined simán volt egy 5400 körüli score. Most ez nem tudom hogy a kártyának tulajdonítható, vagy a Sapphire-Asrock közös munka eredménye. [link] A jelenleg is használt Ryzenes Asrock X370 killer lapnál a biosban volt olyan opció, hogy Sapphire-Asrock boost. A Sapphi 390-nel ilyenkor adta a magas combinedet. Msi-Asrock boost már nincs, eltűnt a beállítás.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz ricsi8800gt #23804 üzenetére
Itt még az I7 3770k-val 4.6-on 1420/2200-on az előző msi kártyám. [link]
Szerk.: ugyanúgy megy, pedig tök más rendszer, msi 480 is másik. Kb csak a lapnak a márkája egyezik meg(Asrock), a kártyán kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz ricsi8800gt #23805 üzenetére
Hmm ilyen sokat szamitana 100mhz cpuban?
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
-
Simi37
őstag
válasz ricsi8800gt #23801 üzenetére
Annyit nekem is megy folotte mar elhasal
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
R3laX
addikt
válasz ricsi8800gt #23798 üzenetére