Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Működnie kellene pedig szépen CF-el már mindennel.
Sőt egyre jobb a driver, és ezt látni is lehet észrevehetően a játékokban.
Nálam mindenhol megy.
Már szépen is tuningolható a két kártya egyszerre. Semmi hiba, semmi kék halál.
Csak dolgoznak mint a mérgezett. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Tervben van/volt az intel.. Ez majd attól függ, hogy mire jutok a végén a kártyával... Ha semmire, akkor költsön többet gépre aki akar... Addig egy vasdarabkát nem vagyok hajlandó belevenni.
+ Amiben kitudnám próbálni. Az egy Asrock 970 Ex.4!
De talán egy próbát megér majd. Bár sok kedvem nincs vele szenvedni igazság szerint meguntam már ezt az egész gépesdit.. hogy állandóan a tesztek mennek csak, de amire van arra meg nem tudom..:-/ -
peterm711
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vízre, ezek a csodahűtők nem a vrm hűtésről híresek

-
Motion_Blur
félisten
ASUS 7970 DC2-es hűtését (mire) érdemes lecserélni?
Nem tudok belenyugodni a 100+ fok VRM-be...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
gombcomp
üzenetére
Egyszerűen én sem tudok másra gondolni, hogy valami a CF nél van..
A kártyák egyenként és mind2 alaplap foglalatban teljesen jók. Tehát GPU-VRM hiba kizárt dolog, mert az egy kártyával is jelentkezne.
A legnagyobb baj, hogy nincs alkalmam kipróbálni egy 3. 7970 el...:-/ Az volna a legjobb..
Tehát mielőtt elküldöm a gariba előtte egyeztetek egy emailil, hogy mit lehet ilyenkor alkotni. Igazából amivel tesztelnek programok. heaven/furmark azokkal nem indul el nálam az egyik kártya. Játékban megy viszont, olyannal kellene pörgetni ami hajtja is.. és nem épp egy COD játékkal. Mert azt hiszem azzal szoktak tesztelni.Bár gondolnék még az alaplapra, ami CF et nem tud normális módon kiszolgálni. Elindul vele. De nem bírja sokáig..! Asus Sabertooth 990FX
-
Miner
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült jó áron beszerezni egy HD7970-DC2T-t, viszont van egy kis problémám vele...
Van hozzá egy Dell U2311H monitorom... (van rajta USB hub)
Ha display porton keresztül használom a kötöm a kártyát a monitorra (bármelyiket a 4 közül), akkor folyamatosan kidobja a gép, hogy "Az usb eszközt nem lehet felismerni"...
Amint DVI kábellel kötöm össze, minden működik, gondolom VGA-val is menne, de az nincs a monitoromon. Valakinél volt már ilyen probléma? Rohadt idegesítő, hogy kb. másodpercenként feldobja a figyelmeztető ablakot...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
jones965
üzenetére
Üdv.
Sajnos ez nem a fő problémámra volt gyógyszer.
A pozitív amit hozott, hogy gyorsabban kapcsol ki a gép. és az AB ban mindig mutatja a hőfokot.. Tehát mindig aktív lényegében.. A csíkozódás továbbra is fent áll.. Amit épp a legnagyobb bajom lenne.. Nem messze vagyok attól, hogy fogom az egész gépet széttöröm és kidobom a kuka mellé. Az ember csak költi, költi a pénzt, de minek..
Mert ha tudnám használni normálisan még jó is lenne. Enyhén szólva beleuntam.. Esetleg van még valami ötleted? Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséged. -
TTomax
félisten
Hát nem tudom nekem egy 930-am van 4Ghz-en 24/7 nem hinném hogy egy 7970-hez több kellene 1920X1080-ra... Meg sem fordult a fejemben,hogy SB-re cseréljek,szerintem pénzkidobás...

(#8982) Motion_Blur
Azért az egy 880,nem 860... Már az alap órajele is magasabb mint a 920,vagy 930-é....és kb annyival is megy többet. -
pityu8611
tag
Nemolyan rosszak azok a 860/870-ek.[link]
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez vitán felül áll.
Igazi előrelépés egy SB lenne, és elég lenne egy 2500K. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na a felvágós....

Nem lehet mindenkinek ilyen szerencséje, mint neked

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Te most komolyan a 16x/16x miatt DOWNgradelsz vissza 1366ra?

MarcZ
920-ban nagyobb az ócépotencia.
Ez amúgy igaz, de ehhez szerencse is kell azért

-
válasz
ricshard444
üzenetére
ha csak a játékokban érzékelhető sebesség számít, akkor nemhogy 40k-t nem ér a csere, de még 10k-t se nagyon....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Értem.
Persze én sem kötözködni akartam, meg egyenlőre teljesen felesleges nagyon erős pci3.0 (x16) lapokat vásárolgatni.
Mire jóformán kihasználjuk addigra hatszor itt lesz a következő intel generáció új kártyákkal. -
MarcZ
senior tag
Szerintem ezt itt most jó volna abbahagyni.

Amúgy szerintem is jó választás a 920, simán fel tudod húzni arra a szintre, mint a 860-at, a 920-ban nagyobb az ócépotencia.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Jo lesz az fater! Ne foglalkozz senkivel.
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nyílván vannak durvább lapok amik képesek 2x16x-ra,de mint mondtam ez nem elérhető opció számomra
-
ricshard444
veterán
Nemlátom az összefüggést ebben.Max azért gyorsabb,mert gyorsabb a proci,de mivel a Sandy-ben is csak 2.0 vezérlő van így ugyanakkora a sávszél ha mindkettő 8x/8x felállásban menne,Ivy-vel elérhető lenne a 3.0 akkor oké lenne,de az is csak 2x 8x 3.0-n menne ami meg ugyanannyit dob,mint a 2.0 2x 16x.Nem szeretnék tovább vitatkozni... a lap +10k lenne, a 2600k pedig +25k ergo +40k-t nemér meg semmiképp ezt bekell ismernetek,ennyi
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
De a P67 és társai gyorsabbak Cf*ben 8x8 ban mint az öreg x58 x16x16 ban.

Igaz a különbség elhanyagolható, de semmivel se jobb az x16/x16 jelenleg. -
ricshard444
veterán
-
válasz
ricshard444
üzenetére
i7 920? Az még gyengébb mint a 860... Nem értem miért szenvedsz ilyen régi CPU-kal... Vennél egy 2500k-t és már az is jobb lenne
4,5G 24/7 alázza mindkettőt... -
ricshard444
veterán
Gondoltam ha már utolsó nap van nálam a processzor(i7 860) akkor kipróbálom,hogy Crysis Warhead Benchmarkban hoz e gyorsulást 4000----> 4200ra lépés
Hozott 47-ről 50re min fps-t és átlagra 63ról 64re
Csak reménykedni merek,hogy a 920-s proci képes majd 24/7re 4200-4300-t menni,de ahhoz jó példány kell... 
-
válasz
KAMELOT
üzenetére
A képeket elnézve nekem úgy tűnik, hogy a PCB elrendezése nem változott. Vagyis nem kétszer annyi memóriachip került fel, hanem ugyanannyi (2x12), de dupla akkora (128Mbyte-os helyett 256-os). Márpedig ugye tudjuk, hogy a méret növekedésével az ár közel exponenciálisan nő...
Szóval az extra ár ilyenformán érthető...
-
dergander
addikt
felesleges a GHZ kártyáért többletet kiadni mikor egy bios upgrade mindent átvarázsol

de azért énis várom a gigabyte 7950 ghz kártyákat mert kellene a biosa

-
KAMELOT
titán
Megérkeztek hozzánk is a SAPPHIRE HD 7970 TOXIC 6GB kártyák.
Ára: 670euro...ingyen kiszállítják.
-
jones965
Modder
válasz
SSJmeszes
üzenetére
A probléma a kártya fejlett energia gazdálkodásában van.
Nyitsz egy regeditet. Megkeresed ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák mindegyikében (kivéve sok esetben a 0002-ben) megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra. Tehát, ha a 0000, 0001 és 0003 mappában megtalálhatók, akkor összesen 6 értéket kell 0-ra állítanod. Ha megvan lépj ki, indítsd újra a gépet, majd ha megvolt a restart ellenőrizd le, hogy megmaradtak -e az értékek.
Fontos, hogy minden drivertelepítés után ezt meg kell tenned, mert alapértelmezésként 1 az értékük. -
SSJmeszes
senior tag
Hát Srácok..
Nagyon nem jó nálam a 7970CF!
((
Valahogy segítsetek már pls.. most már tanácstalan vagyok tényleg..Konfigom!
Driver: 12.6 + 12.6 CAP1, 12.7 Beta + 12.7 CAP1, Asus Sabertooth 990FX, fx8120, 8gb 1866 CL11 ram, Corsair AX750W, 128Gb ssd, 2TB WD 5400rpm, Sapphire 2x7970 3gb Dual X,
Teszt!
Játékok: Spec Ops: The Line, Battlefield 3 Online
Programok: Heaven, Furmark
A kártyákat egyenként megnéztem és úgy tökéletesek! Az 1-2 alaplap PCI-E foglalatok jók. Mindkettőben megnéztem mind a két kártyát, és továbbra is jó.
A legmelegebb hőfok azt Furmarkal mértem: GPU: 74°C, VRM: 85°C, Persze játékok alatt max 70°C!CF nél!
Már próbáltam:
2 kártyát megcserélni, 1-2 BIOS, 1-2 Híd, 2 híd csatlakozóval, amit forgattam így is úgyis, de mind hiába.Észrevétel:
- CF esetén sokkal lassabban kapcsol ki a gép. Ezt más is érzékeli?
- A másik nagy érdekesség, hogy Heaven, Furmark ban nem megy a GPU2. Végig 0% on áll.
- És talán ez normális, bár most már ebben sem vagyok biztos. Hogy asztali használatkor a GPU2 teljesen áll. Tehát még a venti sem pörög. De pl elindítom a Photoshopot akkor bekapcsol a másik kártya is.Videó:
És íme videón a CF hiba, ami kevesebb mint 5 perc alatt előjön a játékban!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Amire még én gondolnék, hogy a CF híd, tehát amire rádugod a csatlakozót, ott nincs rendben valami, mert volt, hogy megpiszkáltam melyik nap és hasonló problémák jelentkeztek. Lehetséges ez, hogy az a része nem jó a kártyának/kártyáknak?
Tápra is gondoltam most is, de levettem az fx 8120 ról a tuningot 1.425V ról 1,25V ra így sem jó. Annak reményében próbáltam ki, hogy nem e nem tud elég kakaót adni a VGA k nak.
GPU nak adtam 1.2V ot, de úgysem jó. Tehát egy kártyáson jó, minden.Légyszives aki tud segítsen már. Így lehet kénytelen leszek megszabadulni az egyik kártyától.:-(
u.i.: Bocsi a könyvért!

-
ThodEE
őstag
válasz
Interrupt
üzenetére
Igen. de nem segített a megtörölgetés, ment vissza gariba a Sapphire 7970 em

-
Interrupt
csendes tag
Üdvözletem!
Régóta olvasgatom a fórumot, és sok problémára választ adott már, amit ezúton köszönök Nektek.
Múlt héten sajnálatos módon a gépem leállt, heves sípolás közben.
Mivel akkor időm nem volt rá, hogy kicsit belemélyedjek, hogy mi okozza a problémát, ezért akkor nem foglalkoztam vele.
Akkor egyébként táphibára gondoltam, mert bekapcsolás után kettőt sípolt a gép, és video jel sem volt.
Esetenként előfordult, hogy mégis elindult a win7, de utána következő alkalommal megint fekete képernyő fogadott bekapcsoláskor.
Végül később már folyamatosan be- ill. kikapcsolt a gép.
Mivel az alaplapon (Asus P8P67 Deluxe) státusz-jelző ledek is vannak, láttam, hogy a VGA státusz led folyamatosan világít, tehát vmiféle VGA probléma van.
Nos, kártya (Ref. Asus 7970) kivesz, kicsit letöröl, majd visszatesz, és lám a gép hiba nélkül bootol.
Párszor ki-bekapcsolgattam, és most egyelőre hiba nélkül üzemel.
Valaki találkozott már hasonló problémával? -
MPowerPH
félisten
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Inkább a Lightning.
Itt nem látok tápellátással kapcsolatos infokat, mondjuk a hűtése több mint érdekes. -
ViiiiktorOC
senior tag
Új TPU! 7970 SOC teszt!
[link]
Ördögi masina!

-
daneeeeee
aktív tag
válasz
gabipaci
üzenetére
Nagyon jól fogsz járni azzal a 7970CF-el az biztos. Ha viszont nagyon rá vagy állva BF3-ra és nem nagyon játszol mással akkor(és most fognak hullani a kövek
) én inkább GTX 680-at ajánlanék erre a célra. Tapasztalatból mondom jobban megy vele a BF3 három monitoron, egyedül a 2GB lehet szűkös (tehát az MSAA felejtős).
A legtutibb valami 4GB-os verzió lenne jóárasítva. ha tudsz ilyet szerezni akkor szerintem megfontolandó lehet. -
MPowerPH
félisten
válasz
Varázslóó
üzenetére
És a kártya ahogy eléri a kritikus hőmérsékletet, auton felülvezérel, feltolja 100%-ra a ventit, és visszaveszi a feszt és az órajeleket(próbáld ki, meglátod), utolsó esetben lekapcsol.
A mai technikák már bolond biztosak. Ezt 100-szor eljátszod, és 6 év helyett 4 év alatt megdöglik a kártyád. Kb. ennyire elég. -
dergander
addikt
kár tönkre tenni ilyen drága kártyákat nekem nemlenne szivem hozzá

-
gabipaci
őstag
-
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nekem az teljesen mindegy, hogy mi okozta azt hogy nem volt jobb az 5970-nél.
Nem volt jobb, pont!
Mire meg kiheverte a hibát, addigra meg már beharangozták a 7990-et (idén márciusra, ami ugye azóta is késik
)
Szóval marad a 7970CF
A visszaküldés meg egészen pontosan nem 8 napig, hanem 12 hónapig érvényes. -
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Sajna tévedsz 6990-el kapcsolatban.
Szinte azonos konfiggal Nakos fórumtárs annó 6990-el, én 5970-el nyomtuk a BF3-at eyefinityben (kb BF3 megjelenés után egy hónappal, szal jó régen), és nem volt elégedett a "különbséggel", ami szinte nem is volt.
De most találtam 320euróért Gigabyte 7970-est raktárról.
Szerintem rendelek vagy kettőt, és ha beválik, megveszem a vizet is hozzá, ha meg nem, akkor ugyanoda visszaveszik a vételárért. -
Cybertrone
veterán
-
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azért írtam 2x1GB-ot, tudom mi szörcsög a gépemben

Itt a nagy kérdés az, hogy míg a 6990-re nem igazán érte meg váltani, most van-e értelme várni a 7990-re, vagy mi legyen a megoldás.Bár ebből kiindulva, ha mindenki olyan okosan lehúzza a CF rendszereket, akkor tulajdonképp mi értelme van a CF-nek? /költői kérdés...

Új hozzászólás Aktív témák
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parfüm topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
1 próbát megér.

Van hozzá egy
Mert ha tudnám használni normálisan még jó is lenne. Enyhén szólva beleuntam.. Esetleg van még valami ötleted? Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséged.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)