- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
omikron23
senior tag
...ha már itt tartunk...
7970 Lightning, vagy 680 Lightning? Nekem most ez a legnagyobb dilemmám. A gtx árban kicsit húzósabb, a 7970 meg többet fogyaszt, és hangosabb is a hűtése... Esetleg valakinek tapasztalata valamelyikkel?
-
szasanyi
félisten
válasz
torma1981 #9793 üzenetére
Akkor most mit is akarsz?
-
Inkv1zítoR
tag
az miért van, hogy az új driver óta, a 12.8 óta ha elindítom a cryengine 3 SDK-t, vagy a Crysis Warheadet lefagy a gép? 12.6-al teljesen jól ment, amikor lefagy, vagy piros csíkos lesz a monitor, vagy csak fekete
-
torma1981
veterán
ASUS HD7950-DC2-3GD5, DDR5 3GB 85k
SAPPHIRE 11196-01-40G RADEON HD 7950 3GB 82k
GIGABYTE HD7950 GV-R795WF3-3GD, DDR5 3GB 82k
Ezek közül szerintetek melyik éri meg jobba?
-
planbmokus
senior tag
Megjött az új Cunci
Sapphire 7950 OC
-
Colos1
őstag
válasz
torma1981 #9788 üzenetére
Akkor meg lehet, hogy az előző gazdája ráhegesztette a Boost BIOST
(#9787) omikron23: Ennek elégnek kell lennie egy darabig, mert nem néztem meg jól az adatait. A CX600 -as néztem, az valami 480 W -ot tud 12V -on. Az utolsó pillanatban töröltem a kosárból, hogy akkor inkább TX650, és az kb. 500 W. A nagy lóf@szt, amikor megjött néztem, hogy 636 Watt 12 Volton
-
Colos1
őstag
válasz
omikron23 #9785 üzenetére
Utólag derült ki, hogy egy ágról hajtottam az egész gépet, mert nem a CPU1 feliratú kábelt kellett volna a CPU csatlakozóba dugni, hanem a P3 jelűt.
Logikus(#9782) szasanyi: Ezen hsz -om második felében a link, szerintem olyan lehet neki.
-
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #9780 üzenetére
Ez az a mit nem értek, hogy visszavette... mennyiről? Nekem is Sapphire HD7950 OC kártyám van, ennél a gyári órajelek pontosan 900/1250
Vagy akkor milyen a kártyád, ha ezek nálad nem a gyári órajelek?
-
Colos1
őstag
válasz
polgi803 #9780 üzenetére
A Sapphire 7950 OC -ből 2 változat van, egy 900 és egy 950 Mhz -es. A 950 MHz -est frappánsan "950 MHz Editionnak" nevezik, és onnan ismerszik meg, hogy a Sapphire honlapjával ellentétben nem 6+6, hanem 6+8 csatis tápcsatlakozót kér.
Én ilyent kaptam, de nekem durvábban rántotta le a tápomat, kikapcsolt a gép a Win7 élményindex számításnál... Aztán -20% PT -val BF3 közben.
Szerk:
Közben rákukkantottam a Sapphire honlapjára, hogy javították-e már a hibát. Erre mit látok? Ezt.
A tiéd nem ilyen véletlenül?Vagy direkt?
Akkor értem a "vissza vette 900MHz -re" mondatot. Nekem nem vette vissza 950 -ről, amikor a PT -t lejjebb vettem. -
polgi803
őstag
válasz
torma1981 #9771 üzenetére
35 fokos, hangja 0. a proci és házventi hangosabb mint ez...a teljesítményt vissza vettem 900/ 1250-re,mert a tápom lehet nem bírja kékhalálozott...amióta visszavettem semmi baj......pedig egy 6950 2 gigásom is elvileg ennyit evett úgy néztem...
Nem baj...ugyis akartam tápot is cserélni...
-
polgi803
őstag
Megjött a Sapphire 7950 OC-m....nemsokára próba...nyamiii
-
Colos1
őstag
Hát, lehet hogy bennem van a hiba, de most megint kipróbáltam, és semmivel sem volt jobb.
De maradjunk annyiban, hogy lehet a játékstílusom miatt van, szóval nem vitatkozom senkivel, aki szerint így rosszabb
Viszont egy valami meglepett, de annyira, hogy kiestem a székből. Amikor megvettem ezt a kártyát, akkor próbálgattam, és Ultra Mesh -en az FPS ritkán ment 55 fölé, a minimum meg 30 volt.
Most simán felment 60 -ig, és 38 alá nem esett.
Azóta annyi változott, hogy a 12.6 -os helyett a 12.8 -as CCC van fent -
Colos1
őstag
Nem vitatkozásképp, technikailag most így reggel 6 felé nem nagyon tudom elképzelni.
Nem az a lényeg, hogy az ellenség hány poligonból áll, hanem a hitbox, ami ugyanakkora akkor is, ha az ellenség csak pár háromszögből áll. Annyi van, hogy egyszer kétszer előfordult, hogy low -on láttam valakit a képernyő oldalán, odafordultam eltűnt. De amint rácéloztam a nagyítás miatt előbukkant.
Viszont tudom hogy tévedhetek, ezért ki fogom próbálni
Arra tudok így hirtelen gondolni - a kávém után -, hogy a magasabb poligonszám miatt finomabban lehet célozniNem szoktam távcsövekkel menni, csak As Val holo -val. Nem szeretem a combat távcsövet, kitakarja fél képernyőt.
-
TTomax
félisten
Én ezt nem így tapasztaltam,jellemzően már egy 4x acog-al kijön az hogy sokkal könnyebben kilősz valakit ha a mesh minőség magasabbra van állítva,egyszerűen több poligon,jobban látod könnyebb aim... amit írsz akkor igaz ha tdmre mész (bár ott sem mindig),és csak rds-t vagy kobrat raksz fel.
Az biztos,hogy az fpst nagyon húzza,már highon is ebben egyetértünk... -
ÁdiBá
veterán
Én szintén próbáltam SSD játszani illetve Merevlemezen.
GTA4 et is kipróbáltam mikor még nagyon bugos volt az AMD driver hozzá. Ugyan úgy ment, akadt orrba szájba.
Jelenlegi GTA4 em már merevlemezen csücsül, és úgy viszi a gép mint a kés vajat az új vezérlők miatt.
SSD játszottam már jó pár játékot és egyszerűen a játékok futtatásában semmi különbséget nem találtam. Még a Starcraft 2 online 4v4 se lett gyorsabb hiszen ott is a net ami számít.
Egyedül gyorsabban indult el a program.
SSD-nek lényege hogy sokkal jobban futtatja az apróbb alkalmazásokat mint a merevlemez ezért célszerű windowsra használni úgy olvastam.
Játékokhoz elsődleges.: CPU-RAM-VGA és valahol utoljára talán az adattároló amin ül a program.
Úgy hogy én úgy gondolom nem luxus, hanem HÜLYESÉG SSD-ről játszani mert több fps kapsz.
Napjaink gyors merevlemezei bőven elegendőek játékok alá.
De természetesen ezzel senkit nem akartam megbántani illetve minősíteni. Ha van az illetőnek pénze SSD-re hogy arról gámázzon, egészségére. De érdemi gyorsulást 3D megjelenítésben nem fog hozni, se plusz FPS-eket. -
Colos1
őstag
Igen, én próbáltam, semmi hátrány nincs abból, ha minimumon van. A minimumon is akkora a látótávolság, amennyi elég. Értsd: hiába látod ultrán a pálya másik feléről, ha nem tudsz addig ellőni. Amivel meg el tudsz lőni, pl. sniper rifle, azzal látod onnan is.
Más téma, a többiek részére, az SSD -hez, a RAM -ot is belekeverve:
Az SSD előnye csak a játék betöltésekor, és a játék első perceiben mutatkozik.
Amikor betölti a pályát, akkor nem a teljesen részletes textúrákat tölti be. A részletes textúrák betöltése úgy történik, hogy körülötted x távolságra folyamatosan olvassa be, ami sokszor látható is. Értelemszerűen ha SSD -n van, ez a betöltés gyorsabb.
És említettem a RAM -ot, az itt jön képbe.
Tapasztalat, egy példa: Amíg 4GB volt a gépben, addig akárhányszor lejöttem a hegyről Caspianon a Gas Station felé, minden alkalommal láttam, ahogy a patak szélén található sziklák textúráját betölti. Amióta 8 GB van, azóta csak akkor fordul ez elő, ha először járok arra, utána már mindig az éles textúrák fogadnak. Pedig a memóriából a progik szerint ugyanúgy 1,6...2,0 GB -ot használ a játék. A trükk a rendszergyorsítótár. (A Resmonban "Készenléti" -nek nevezi) Játék előtt kb. 1,4 GB, egy Csapian után 4...5 GB. Amíg 4GB RAM volt, értelemszerűen nem lehetett ennyi.
Aztán ha meguntad a játékot, de pár óra után a 8GB RAM -al ismét Caspianra mész úgy, hogy közben nem használtál nagyobb RAM igényű progikat, akkor azt tapasztalhatod, hogy sokszor nincs az első betöltés sem, mert ott van a RAM -ban, gyorsítótárazva az összes nagy felbontású textúraA következtetést mindenki maga vonja le, én csak egy tapasztalatot írtam le, hogy könnyebb legyen a vitát lezárni. (Ha egyszer egyáltalán le lesz zárva
)
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #9757 üzenetére
Nekem volt HD7970 el .... textura nem tudd betölteni, főleg ha HD text ra kivan cserélve.... SSD vel meg nem tölt
hanem azonnal ott van minden
ugyan így 5870 és 6970 el -
-
Varázslóó
senior tag
válasz
szasanyi #9755 üzenetére
persze értem... de a jövő úgy is SSD felé megy majd... mert ez tény hogy nagy mappokat szarúl tölti be a HDD... lásd GTA 4
GTA 5 is SSD lesz nekem... mert HDD re már tök felesleges ilyen játékot pakolni
Érdekes módon SSD végén is elértem... mert Win 7 és Win 8 úgyan olyan gyors nálam
mind telepítésbe mind mindenbenbár ez nem ide illik off vége
-
Varázslóó
senior tag
-
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9751 üzenetére
Én sem próbáltam de elképzelhetőnek tartom, hogy a gyors SDD befolyással lehet az FPS alakulásra de nálam ez vitte a pálmát:
Minimum FPSnek a kártyához az ég egy adta világon semmi köze nincs. -
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9749 üzenetére
Ezt a szösszenetet még biztosan nem láttad. Itt is az SSD a lényeg, ha jól értem.
-
-
TTomax
félisten
-
Colos1
őstag
Amúgy a BF3 -ban a Mesh Quality húzza le a legjobban az FPS-t. Meg lehet még nyerni párat azzal, ha kikapcsoljátok a tesszellációt a CCC -ben, amúgy is idegesítő, mert nem szeretem, ahogy nőnek ki a kavicsok a földből ahogy megyek.
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9743 üzenetére
Az a játék pont semmit sem profitál a sávszélességből, még egy GTX660-Ti kártyán is nagyon jól fut.
-
válasz
Varázslóó #9742 üzenetére
Single alap órajelekkel:
Operation Swordbreaker
AVG: 57 MIN: 3612.8....,csut maxon...,ha ehhez hozzájönne a 20% tuning kb átlag 65 és min 45 körül lenne.
Crysis 3ról meg kár még beszélni...
Sok program eredményét előre nemtudom megmondani még 680al,de a BF3 100%,hogy jobban fut -
TTomax
félisten
válasz
Varázslóó #9738 üzenetére
1920ban biztosan nem... bemegy még 60 alá is itt-ott....jónak mondod 700 órát bóklásztam benne...
(#9741) Cybertrone
Igen azt hiszem igen,egy darabig biztosantúl sok volt a headshot amit kaptam,tul sok lett a 10-20órát játszott "esportoló"
No meg ennyi időt nem szánhatok rá,ez csak egy játék az életemben vannak sokkal fontosabb dolgok is amiket elhanyagoltam.. -
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #9736 üzenetére
Így van!
-
-
SSJmeszes
senior tag
Nyugi!
Véleményem szerint tök mind1.. mind2 oldalról erős mind 2 kártya.. Olyan kár ezen "vitatkozni" és állandóan felhozni ezt a témát.
-
TTomax
félisten
Atyaég ezt rossz olvasni... "alázza".. a nagy francokat... a 7970 már egy gtx670-töl kikap bf3-ban... még a ghz is...
A többi játék más tészta,ott is lehet keresni ilyet is olyat is...a jövő majd eldönti melyik megoldás lesz tovább időtálló,ezt sok körülmény befolyásolja...(#9734) torma1981
Hát igen meg kellett lépni az árcsökkentést,mert nem nagyon vitték eddig a 7950-et,mindenki úgy volt vele akkor ennyin nem múlik 7970 inkább... no meg a 660Ti is odaver bf3-ban a 7950-nek (máshol se).. de hát slágerjáték,sokat nyom a latba... (és még gaming evolved,amikor visszanyal a fagyi)
-
Colos1
őstag
válasz
Varázslóó #9729 üzenetére
Szerintem már a 12.7 beta is alázza.Szerk:
Ok, most értelmeztem, arra gondoltál, hogy a BF3 -ban fogja alázni.Szerk2:
Vagy nem? összezavarsz -
Varázslóó
senior tag
válasz
polgi803 #9727 üzenetére
12.8 driver durván 15-20% dobott fps be a BF3 ba
a többibe is ilyesmit... kövi driver el már kicsit durván alázza majd a zöldeketSliping Dogs: ba több fps em van 7970 el mint GTX480 SLI be
vagyis is a minimum fps em 60 a GTX480 SLI nek 50
a maximum meg 130fps a hd7970 el a GTX480 SLi vel 160fps a max -
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #9727 üzenetére
Szerintem nem csak annak... én eddig nem tapasztaltam eddig semmilyen problémát, de már eleve 12.8 drivert tettem fel így nincs összehasonlítási alapom.
BF3, MP3, Sliping Dogs, SniperElite V2 maximális grafikával gyönyörűen fut és pazar látványban is. Batman AC és The Wicher EE esetében (ezek NV-s játékok ugye) kellett egy-egy beállítást módosítani (csökkenteni) a maximumról. Pölö Batman AC az előző GTX570 kártyámmal (DX11 + Extreme grafika) min. 9 max. 47 FPS-t tudott prezentálni, most ezek az értékek 25 és 62 ami bizony nem mind1! -
polgi803
őstag
válasz
Sontir Fel #9723 üzenetére
Értem én...no problem...
-
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #9721 üzenetére
Sajna a BF3pont az a játék, ami nem profitál semmit a nagy memória sávszélességből. MW3 és hasonló játékok nem adják fel, a Crysis 3 meg még olyan messze van.... de szerintem biztosan elég lesz a Tahiti GPU + 3GB VRAM a játékhoz, esetleg maximális grafikai beállításokból kell picit visszavenni. Már ha valóban olyan lesz mint a hírben szerepelt, de ugye ezt már fenntartásokkal kezeli az ember azután miket mondtak / nyilatkoztak már sokszor, sokan azt láttuk mi lett a valóság.
Közben rájöttem, hogy a Heaven eredmény nem itt van.
No, így néz ki a alapon, 4xAA és tuninggal max. grafikával:
-
szasanyi
félisten
válasz
polgi803 #9713 üzenetére
Én elégedett vagyok vele. Tuningban is jól megy, bár az nálam nem számít igazából (eredményeket előrébb láthatod is). Hűtése meglepően jó, még ilyen melegben is nagyon jól teljesít (LOAD) és szinte hangtalan. Ami még fontos volt nálam, hogy max. ugyanannyit fogyaszt mint a ref 7950 (vagy kevesebbet) az OC ellenére, és ezt több tesztben is megerősítették adatokkal. Alapon is jobb, mint egy 7850 tuningolva és ugye ezt is ugyanúgy lehet (az enyémnek pölö még stabil az 1200Mhz a GPU).
A memória sávszélesség okozta FPS növekedés mértéke játékfüggő is. -
polgi803
őstag
válasz
Sontir Fel #9714 üzenetére
Sokat olvastam róla...de vannak tesztek amit nem egyértelműek...nem vagyok azon a szinten mint te mester...taníts kérlek...
-
polgi803
őstag
Végre belépek én is a klubba egy ilyennel ezen a héten...
SAPPHIRE HD 7950 3GB OC GDDR5
Ezek frankó karik? Mik a tapasztalatok? Sapphire 7850 OC után lesz előrelépés?
Néztem teszteket és nem tudom mi számít igazán egy karinál...pl. Pixel rate, vagy Texel rate...pl itt a 7850 erősebb Pixel rate-ben...nem nagyon értem ezért kérdem...
És gondolom az is számít hogy a 7950 már 384 -bit-es...
-
sakal83
addikt
válasz
Motion_Blur #9709 üzenetére
Köszi mindenkinek
-
peterm711
aktív tag
válasz
SSJmeszes #9707 üzenetére
Hozott nekem is rendesen, 44 fokos a kicsike terhelés alatt
(#9708) sakal83: Attól függ, hogy milyen mértékű tuningot akarsz. Ha csak 24/7 re, akkor nem érdemes 3rd party tuning programokhoz nyúlni, simán elég a CCC. Ha ezen programok segitségével túlléped a catamax-ot akkor előjöhetnek bugok amik éléggé idegesitőek.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
sakal83 #9708 üzenetére
0. MSI Afterburert használj
1. 950/1500-ról indulj szerintem, de ha jobbak a ramok mennek 1800 körül is
2. én akármekkora tuningot állítottam mindig rányomtam a +20%-ot
3. 1.3V-t tesztre, ha meg van hűtve rendesen, 24/7-re 1.25V-nál többet én nem adnék neki, ezen a feszen 1100-1200MHz-et viszi, fölötte már rosszul skálázódik
4. passz, először teszteld ki a gyárival
5. hőmérsékletre: Furmark, stabilitásra: játékok órákon keresztül -
sakal83
addikt
Segítséget kérnék tuninghoz. Adott egy Sapphire hd7950 Dual Fan-os vga.
Trixxet használok, és nem tudom, hogy és miképp kellene tuningolni, melyek a határok.
1. Alapfeszen mennyiről induljak (gpu ,ram) és mekkora lépcsőnként? (azok a számok kellenének, amelyeket mindegyik visz)
2. Power csúszkához mikor kell hozzányúlnom és meddig kell állítanom?
3. Mennyi feszt lehet adni neki?
4. Az új bioszt érdemes feltenni?
5. Mivel teszteljem, ami hamar kiüti, ha sok neki a tuning. -
SSJmeszes
senior tag
na mindjárt másabban érzik a kártyák magukat, ebben a hűvösebb levegőben!
70 fok fölé nem is ment egyáltalán.. sokszor még 68°C se ment.Persze BF3Online ról van szó.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Stukker1987 #9702 üzenetére
Nekem ugyan ez volt előző 7970 em el ) csak az félt a melegtől és csak 100% hagyta pörgetni a ventit.... gondolhatod milyen játszani folyamatos 100% venti mellett.....
semmilyen programmal nem engedte lejebb venni 100% ról -
válasz
Stukker1987 #9702 üzenetére
Mondom az újrapasztázást meg lehet csinálni, abból nem lesz gond ha odafigyelsz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest