- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Muszáj ezt választaniuk. A zárás az egyik oka annak, hogy 100 ms-on belül órajelet válthat a hardver, mert az UVD nem fog instabilan működni az órajel ugrása nélkül. Például az egyik ok, amiért az NV-nek másodperceket vár a váltással, az, hogy nem zárják a VP hardver órajelét. Ezt a weben gyorsított tartalmak növelésével 20 másodpercről le kellett vinni, ami meg hozta maga után ezt - [link]. Hosszútávon az AMD döntött jól ezzel, mert nem kell aggódniuk a webes üzemidő visszaesése miatt. Nyilván a mobil a legfontosabb manapság. Cserébe, ha játszol, akkor be kell zárnod a youtube fület. NV-nél nincs ilyen limitáció, viszont 10-15 másodpercig nem válthat órajelt a hardver. Nyilván a Youtube-on ez is beáll a saját köztes órajelére, de ami gondot jelent az az idle. Sokszor ugrik az órajel web alatt, még akkor is, ha nem kell, de a hardver nem tudja előre, hogy egy feladat mennyire fog terhelni. Ha nem terhel, akkor az AMD ezt 100 ms-os extra fogyasztással megússza, míg az NV-n 10-15 másodpercig fogyaszt többet a hardver. Nem mindegy az üzemidő szempontjából.
Egyébként az UVD 3.2 már bír 1 GHz-es órajelet, csak az AMD nem azt állítja be UVD-re, mert nem tekintik reális felhasználásnak, hogy a user ugyanazon a kijelzőn egyszerre néz youtube videót, és egyszerre játszik. Szerintem sem az, de nyilván vannak extrém igények.(#7898) Colos1: Az UVD nem tud 500 MHz fölött működni. Az UVD 3.2 tud, de nem állítják be, mert 1 GHz az többet fogyaszt, mint 500 MHz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem bug. Az UVD nem képes működni 3D órajelen. Zárd be azt az oldalt, amin videó megy, és akkor az UVD órajelzárása megszűnik. Vagy ne kérd a Flash beállításainál a stage videó gyorsítást, és akkor az UVD zárás sosem következik be.
Ezt az AMD szándékosan így csinálja már generációk óta. Így lehet a leghatékonyabb energiagazdálkodásra szert tenni. Maximum annyit lehet tenni, hogy az UVD órajelet 3D-re állítják, de a Flashvideókhoz nem kell annyi. -
Def26
félisten
Most majdnem mondtam, hogy "rohadjatok meg".

-
keIdor
titán
Én nem vártam vele többet. Nem akarok kirobbantani vitát, de tedd azt, amit tettem én vagy Tirexi, gyere át zöld oldalra. Pont most téma a 670 OC, olcsóbb mint a 7970, de 680 teljesítményét hozza és pl. a Gigabyte kártyája mocskos halk is. Felesleges szvsz várni az AMD-re.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Szintén HDMI kábellel használom, TV bekapcoslása után 2-3at villog azután tökéletesen működik. Catalystban RGB-re át kell állítani a színmizériát, ezután nekem megszűnt a folyamatos villogás, csak a bekapcsolás utánit csinálja és annyi.
Ádibá: Este utánanézek, most már késésben is vagyok -.-"
-
DjDanee87
addikt
-
mlinus
őstag
Örülök hogy végre szóba hozta valaki a flashes dolgot. Már a HD 5870es időkben is ez volt. Egyébként ha kikapcsoljátok a hardveres gyorsitást flashben akkor eltünik ez a gond.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Lehet eddig nem vetted észre,ugye bf3 alatt nekem nyitva van a firefox mert a battlelog miatt kell.Ha véletlen egy flash oldal is nyitva van,mondjuk a youtube akkor szépen felezi az fps-em bf3ban... ki lehet próbálni,szerintem nem csak nálam van így...

-
-
TTomax
félisten
Azért megcsinálhatnák már azt a nevetséges bugot,hogy felére esik a vga teljesítménye 3D-ben ha a böngészőben nyitva van egy flash oldal...
Nem tudom mióta van,nagyon bosszantó egy "csucs" vga-tól...Nem érdekel hogy mi váltja,az se hogy most az adobe a FF vagy az amd hibája...azt sem hiszem el,hogy ez csak engem zavar... -
MontyCrew
senior tag
válasz
zozyboy89
üzenetére
Hát nekem Philips van, én már teljesen átálltam erre, monitort meg eladtam... Már nem is kell..
Haveromnak Toshiba van, azon is be tudta lőni a PC funkciót, viszont nagyon sok TVnél nincs erre lehetőség, azért is kell tájékozódni erősen, mert ez esetben csúnya élettelen szellemképes képet is kaphatunk a TV-n ami elrontja az élményt...ÁdiBá: egy pontos Típust ha leírnál a TVről kicsit megkönnyítené a dolgot.
-
MPowerPH
félisten
-
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem tudom amúgy, az Asus 7970 először Cybertroné volt, utána megvette SzlobiG, majd én tőle, és most ricshard444-é a kártya. Nem tudom Cybertrone vagy SzlobiG mivel tesztelte, de 1200MHz-en nálam pl. csak Alan Wake-ben volt stabil, meg asszem talán BF3. De volt olyan játék, ahol azonnal kidobta a driver a hibát. Nem biztos, hogy minden körülmények között stabil az a stabil, ki mivel tesztel az a kérdés, de ugye ricshard meg azt írja nála egyáltalán nem stabil 1200-on a kártya. Lehet alaplapfüggő is a dolog?

ÁdiBá: Ha ez a kép tűéles lenne menne háttérnek.
1440p pont jó is lenne. -
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az én kezem alatt is volt már egy GTX680, barátomé. Zöld vs. Piros
Ő ragaszkodik a zöldekhez. Én meg minden evő vagyok.
Szépen muzsikál a GTX680 is. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ma vissza kellett szolgáltatnom a kártyát, de jeleztem a srácnak, hogy még igényt tartanék rá egy rövid napra.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
A minap szépen felfúrtam az LCD tévémet a falra bátyám segítségével.
Lenne két apróság ami számomra kicsit fura.
Első. CrossFire módban nem működik a monitor kettőzése játékban. Ez tényleg így van vagy csak béna vagyok?!Második problémám az a tévémnek a úgy mond a színe illetve a felíratok milyensége.
Sokkal csúnyább fakóbb a képe mint a monitornak, ez mitől van?!
Tévém egy 32LE5300 (LG FullHD Led).
Valaki esetleg tudna segíteni a beállításokkal kapcsolatban hogyan érdemes úgy beállítani a tévét a kártyámmal, kártyáimmal, hogy olyan képet kapjak mint a monitoron?!
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Persze. Kepler és a Tahiti megjelenésével fordult meg a kocka.
-
-
Zoli54213
aktív tag
Én is egyértelműen a HD7970 mellett vagyok....szerintem ebből a kártyából még többet is ki lehetne hozni...mind GPU erőben, mind mem sávszélben egyértelműen jobb. Driverrel semmi bajom sincs, csak annyi hogy gyorsulhatna még a kártya...
Arról meg nem az AMD tehet hogy a játékot NV-re írják meg....ott jó hogy gyorsabb, ahol direkt erre mennek

Clock to clock nézzük nagyobb lesz a különbség. Hogyha alap órajelen az NV-nek 1050 boostot számolok, annyit minden 7970 visz bőven. Ha így állítom be még egyértelműbb hogy melyik a jobb

-
MPowerPH
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azért a -5°C cb elég kiábrándító, sejtem milyen nagy reményekkel vágtatok neki a tesztnek, és utána milyen hangulatban voltatok.
az járt a fejemben, hogy : FEL-DA-RA-BO-LOM

79-83%-ig
amik nagyon szarul mentek gpuba azok voltak a magasabb ASIC-osak, szerintem szart nem ér igazából .. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
1960mhz bench stabil jó ?

Amúgy a core értékekre reagálva, valamelyik nap összeszámoltam, eddig 14-15db 7970 est teszteltem ki, abból majdnem a fele, 7db 1200mhz-re is képtelen volt stabilan ..
Én három kategóriába sorolom a kártyákat, mivel a tuningos szempontokat nézem elsősorban, vannak amik használhatatlanok, 1170-1180mhz maximum benchelhető gpu órajel, feszre nem skálázódnak, ugyanúgy pixeleznek alapfeszen mint 1.3v-on, vannak az érzékenyek, amelyikek csak bizonyos fesz tartományban érzik jól magukat, pl 1.22v 1220-1240mhz, felette instabilitás, és fagyogatás, látható pixel hibák nélkül, és vannak az igazán jók, amik 1300mhz körül futnak bench stabilan 1.3v-ig skálázódva. Egy ilyet ( 1280 / 1900 ) kipróbáltunk nitrogén alatt, na annak viszon -5°C on coldbugja volt szóval nem voltunk ki a vízből
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Láttam én már 1900-as értékeket is, szóval nagyon az.

-
-
MPowerPH
félisten
Innen látszik, hogy nekem csak magas VID-es kártyám volt(vagy volt vele dolgom), alias gyenge ASIC, nem találkoztam ilyennel. Szvsz szépen skálázódik, 1175mV -n, tehát alapfeszen 1200-ig tökéletes, 1225Mhz -hez 1225mV kell, 1250MHz-hez 1250mV kell, 1300Mhz-hez 1300mV kell, de ott már 1 perc után jönnek a pixelek. 1250MHz-ig 50%-os ventit használok így a nagy melegben, télen 35%, és nem melegszik túlságosan. Összeraktam 5 gépet 7970-el, ott szintén megkértek, hogy lőjem be a kártyákat magasabb órajelre. Mindegyik 1200 fölött ment stabilan, Cyber kártyái is 1250 fölött mentek, és ahogy tudom Subaruék által tesztelt darabok is simán tudták az 1250-et. Tehát a nagy átlag igenis tud 1200-at. GTX vonalon is van bőven példa, hogy már 1200MHz alatt kifullad a GPU.
Egyébként közben a Trixx is meggyógyult.
AMD kártya, idő kell sajnos, mire rendesen kiforr.De a Te érveid világosak, azért írtam utólag, hogy tisztelet a kivételnek.
Emlékszem is, hogy már az elején is panaszkodtál, szóval érhető. Te nem a jóba nyúltál bele.
Mondjuk Te nem is azok közé tartozol, akik nyál fröcsögve írogatnak itt a 7970 topicban.ricshard444: Nálam a memóriák piszok gyengék...
1750-nél végük van, 1700-at talán bírná 24/7. Szerencsére az itt nem számít, hála a kövér ramsávszélnek. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nálam a GPU megy 1200 at feljebb nem mentem, mert így is pixelesedett már. Így vissza tettem 1175Mhz ra. Azon se pixel se semmi hiba. Tehát menni megy, csak pl a durvább játékoknál már pixelesedik már 1180 nál is.
Tehát mondhatni lényegében ez a vége a kártyának, ami így se kép hiba se semmi nincs jelen. -
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
1,05V-os VID-nél ugyan nem, két ilyen kártyám volt 1075MHz felett vége volt a dalnak.
Nem érv, a TriXX is bugos volt, 1,1V-ról folyamatosan visszaugrott 1,05V-ra magától, elég volt neki egy restart, nem jegyezte meg. (1 napos friss Windows volt)Senki nem állította, hogy lassú, egyszerűen hangosabb és több vele a baj, ezért váltottunk sokan. Tisztában vagyok vele és tiszteletben tartom, hogy te szereted az extreme tuningot, ezáltal nem sajnálod a kártyát 1250-1300MHz-en sem járatni, de fogadd el, hogy engem nem érdekel mit tud ennyin, mert sajnálom rá az időt is, hogy kiteszteljen a kicentizett végét. Az sem érdekel, hogy 12.6-al kevesebb vele a gond, én 2 hónapja akartam használni, nem 2 hónappal később. Megkérdezhetem, hogy 1200 felett te hány voltot adsz neki? Mert én pl. már 1200MHz 1,17V mellett majd meg süketültem úgy üvöltött, az asszony is ki akarta vágni a kártyát, utálta a hangját hallgatni órákig. Lehet téged nem zavar a hangja, de másokat zavarhat, vegyél figyelembe több szempontot is, a sebesség se minden.
Kocsit se úgy veszel, hogy hmm, 250km/h a végsebessége és ennyi. Nézel futóművel, elekronikát stb. Nálam ezekben nem jött be a kártya... -
MPowerPH
félisten
Nem tudod feltelepíteni pl. a Trixx-et, és nem tudod a csúszkát feljebb tolni? Kb. 15s. Vagy elég csak Cataban belőni mindent maxra. Ez nem érv.

Amit másodjára írsz, az érv, jó érv.
Csak ugye a többség nem ezzel indokolja, és közben veri a nyálát. Nekem ez nem tetszik. Elfelejtettem odaírni, hogy tisztelet a kivételnek, ezek szerint Te oda tartozol. De pl. Cybernél minden rendben volt addig, amíg nem váltott. Utána ő is elkezdte szajkózni a bugokat. Valszeg nála nem voltak, mert soha nem említette és nem panaszkodott, csak szimplán azért csinálja, mert beállt a másik sorba.Az meg, hogy alapon jobb, nem állja meg a helyét, ezt is már jó lenne beismerni, és nem az ős driverrel készített teszteket nézegetni. Alapon is gyorsabb, húzva még gyorsabb, és ezt tényleg kár tovább csavarni. 12.6-os Cata pedig itt még nem volt, pedig azzal is volt gyorsulás.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Azt is meg kell értened, hogy van, aki már nem tuningol, mert kinőtt belőle, ahogy én is.
Nem vagyok már kíváncsi az ezzel járó anomáliákra, meg úgy alapból az időt is sajnálom rá.
Alapból meg jobb a GTX-680, nem beszélve arról, hogy halkabb és kevesebb driveres nyűg is van vele, nekem a ZeroCore is bugos volt, és nehogymár 100k feletti VGA esetén még én kapcsoljam ki vezérlőpultban a monitor alvását. Én nem a sebesség miatt váltottam, problémamentesebb PC-t akartam, meg halkabbat.Ezeket is vedd figyelembe, lehet ezek neked nem szempontok, de nekem meg pl. az azonos órajel. Azok csak számok, engem hidegen hagy c2c melyik jobb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Millio bug? Sorold kérlek, mert nekem amióta megvan, még eggyel sem találkoztam.
Egy 7970-et mutass, ami nem ment 1200-at GPU-ban. Innen a topicból is akár, de máshonnan is. De Te is bedőltél a marketing sz@rságoknak, mert mielőtt cserélted, beszéltünk telefonon, és akkor még az ellenkezőjéről nyilatkoztál. Egyik napról a másikra megváltozott a véleményed. Akkor még Te sem tapasztaltál bug-okat, hanem agyondicsérted a CF-t. Sőt, tudnék azért idézni már hsz.-t, ahol még Te sem így nyilatkoztál.Ráadásul 1440P-ben BF3-azol. A poén, hogy a 7970 alapon 3FPS híján ugyan annyit tud azon a felbontáson, mint a 680. Az általam említett órajeleken pedig ugyan ott van minimum. És a BF3 a GTX húzó alkalmazása...
BeLucZ: Mire a hőzöngés? Amióta kijött a GTX680, azóta megy a nyálverés a topicban. Eddig nem szóltam bele, de betelt a pohár, ezért is kértem kölcsön haver 680-asát.
Az órajelek meg pont így voltak rendben, bármelyik 7970 tudja az 1200MHz-t 24/7-re, egyszerűen gyárilag downclockolva lettek. Pont ezért hagytam meg a +35MHz-t a GTX javára, eddig azt hittem, hogy kb. annyival tud többet nagy átlagban. Ez egyébként kb. reális is. Gyárilag a 131MHz-s órajelkülönbség irreális, főleg, hogy a GCN magas órajel hatására nagyon jól skálázódik.Mindig a BF3, a BF3... Itt van az asztalomon az eredeti több hónapja, be sem aktiváltam. Nem mindenki a BF3-ra izgul, de azt is állítom, hogy lehet a
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Atibol is van ami szarul megy... Es sokaknak nem a kari a bajuk ha nem a millio bug, amit ki lehet magyarazni, csak sokan azzal kitorolhetik! En elegedett vagyok a 3 db 680al nem banom a cseret! Es ezzel sokan vannak meg igy szerintem
Azok neveben pedig akik csereltek kerlek a jelzot moderaltasd, nem kell igy ledegradalni minket
-
BeLucZ
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem tom mire ez a nagy hőzöngés részedről
Alapon teszteld a kártyákat, ne szarrá húzva össze vissza, mert az kártyánként változhat melyik mit tud! A másik meg hogy mindenki olyat vesz amilyet akar, örülj neki hogy te ilyen okos vagy és nem estél az ő hibájukba 
Az igények meg az hogy kinek mi a fontos egy kártyánál szintén egyénenként változnak!
Full hdig még ok a 680 fölötte egyértelmű hogy 7970 a nyerő mert ott már nagyon kiütközik a spórolás nv részről, csodát azért nem kell várni! -
MPowerPH
félisten
No srácok. Tegnap kölcsönbe kaptam egy GTX680-at, kíváncsi voltam mi az a nagy dolog a 7970-hez képest, amiért az emberek nem rég bagóért eladták a AMD kártyájukat, és egy vagon pénzért megvették a 680-at. A kártyák közötti irreális órajelkülönbséget megszüntettem, a 7970 1225/1650-en járt, a GTX680 pedig 1260-at/1800-ra(fölötte nem volt stabil).
Következőt tudtam leszűrni az egészből... Aki a 7970-ét lecserélte a 680-ra, azért hogy jobb teljesítményt kapjon, az nagy láma, már bocsánat.
Tudtam én, hogy megtévesztők a tesztek a régi driver használata miatt, no meg a hatalmas órajelkülönbség is közrejátszik, ami valójában nincs is. Mert a 7970-em 1260-at tud 24/7 -re biztosan, de direktbe hagytam 35MHz előnyt a GTX-nek. Szvsz BF3 alatt is minimális a különbség mostanra a 12.6-al. Metroban meg volt ahol a 680-al játszhatatlan volt a game, addig a 7970-el még a határon belül volt. Máshol ugyan ez a helyzet.Szóval az a mondat, amit az első 680-as tesztben olvashattunk, -miszerint: "Mindenesetre jelenleg még így is az első helyen áll a GTX 680 az egyetlen GPU-s VGA-k versenyében." - már meg is van cáfolva. Igaz már a PH-s teszt is megtette a 670-nél, de ott elfelejtették említeni, hogy a leggyorsabb 1 GPU-s kártya címét ismét a 7970 birtokolja. És ez még csak 12.4-es driver, a 12.6-al még tovább gyorsult. Villódzás, órajel visszavétel hiba megoldva, Trixx szépen kezeli a VGA-t, AB felejtős.
Aki meg nem rég még azon tanakodott, hogy a 670-t vagy a 7970-t vegye, annak is egyértelmű kell legyen a választás. A 7970 hatványokkal gyorsabb, mint a 670, mellette ugyan annyiba kerül. A 680 árazása érdekes. Kicsit drágának tartom, mivel lassabb a riválisnál, ellenben két dolog mellette szól. A fogyasztás, és a melegedés+némileg csöndesebb. Ezen a téren tényleg jobb, de nem vagyok benne biztos, hogy megér ennyi felárat.
Erősen filózok egy írott teszten, ahol a kártyákat a következő módon tesztelem: Ahogy néztem, a maximális OC-ban ilyen 20-30MHz-s különbségeket látok maximum az NV javára. Így a Radeon 1240-en, a GTX 1260-on menne első körben. Utána pedig még egy sorozat, ami a csövön kifér. Ez a GTX -nél necces lesz, mivel elég gyengus(vagy mégsem, most olvasom, hogy van olyan, aminek az 1200MHz is necces, WTF?!), a 7970-emnek olyan 1280 körül van vége. Csak hogy végre pontot tegyünk az i -re, és a GTX tulajok is végérvényesen csöndbe maradjanak.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Több Fps?!

Teljesen mindegy mit tunindolgsz.
Úgy is az Fps-re lesz hatással, csak a memória annyira nem számít mint a Gpu.#7828) SSJmeszes Túl sokat nem fog szerintem számítani. Lehet 1-2 Fpsnél többet.
De nem akarok hülyeséget mondani. Ha tudod húzni és hűteni is, akkor miért ne?!
Nem lesz tőle semmi baja a kártyának. -
SSJmeszes
senior tag
Memori Clockot érdemes tuningolni?
Miben nyilvánul meg a gyorsulás? -
Xmister
senior tag
Képes mindenhez külön hangfolyamot rendelni, de értelemszerűen csak akkor, ha ugyan azon a kábelen kell menni a hangfolyamnak, mint a képnek. Szóval ez arra való, hogyha lenne 2 TV-d, mindkettőt rádugnád, és külön menne rajtuk a kép és a hang is.
Nálad a hang mindkét esetben külön van választva a képtől (füles, illetve hangszóró), ehhez már sok köze nincs a kártyának.
-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Én 6950 után váltottam 7970 re.
Többnyire BF3 játszok amikor van időm/kedvem!
És, hát úristen!
Kegyetlen erős VGA.
Csak annyit mondok, és nem kamuzok, hogy 1080p. ben mindent csutka Ultrán. a min 40-45FPS Max meg mikor hogy. Ha jetelek ugye van, hogy 110 fölé is megy. De úgy átlag FPS az 50-70FPS környéke. Szóval kell a csudának 2 VGA s rendszer.
Ebből elég egy is BF nek 1080p. hez.u.i: Tehát nagyon megvagyok elégedve a kártyával!
-
ÁdiBá
veterán
Én tudok olyan játékot mondani ahol a proci a korlátozó tényező.
SC2. Nah az nem semmi. négyen neki esünk egymásnak pár száz karakterrel, az i7 is csak könyörög hogy legyen vége a harcnak. Kártyák meg csak állnak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ebbe ne menjünk bele, valószínűleg nem teljesen használja ki a processzor adottságait a program ez miatt van ennyire nagy skálázódás. -
BeLucZ
addikt
válasz
peterm711
üzenetére
ezért mondtam hogy gondolom a tesztekben nem véletlen szerepel jobban a 680, igy hát ha a proci soha nem korlátoz akkor vga limit lesz és ugyanugy jobban fog menni a multi is mint a single, ennyi, kár ezen rugózni
de mondjuk nem tom ki az aki 1 játék kedvéért vesz uj vgat 
tök mind1 mit vesz 680, 7970 mind kurva jo vga és fej fej mellett van, ami az egyikkel nem megy másikkal sem fog menni hiába gyorsabb 0,0001%al

-
peterm711
aktív tag
A gép része még talán menne is, ismerek egy illetőt a konkurens topikban, aki ugyanolyan procival tolja mint én, csak 2 kártyával többel
a beállitásokat is össze lehetne hangolni, csak a multiban nem lehet két ugyanolyan helyzetet teremteni, (lövés-robbanás mennyiség, pontos helyszin), ezért is lenne torz az eredmény. -
BeLucZ
addikt
válasz
peterm711
üzenetére
csak nehéz lesz két ugyanolyan helyzetet teremteni, meg két olyan gép kéne ami szoftveresen is tökéletes állapotban van, mindenből legfrisebb és rendesen bekonfigolva minden, illetve driveres beállitások is ugyanazok legyenek
kár hogy nincs beépített benchmark benne, de ha a proci nem korlátoz akkor ugyanugy a 680nak kell jobbnak lennie mint a singleban, de hát ugye hogy mind2 illető gépében ugyanolyan proci legyen ugyanolyan orajelen stb stb, körülményes ez ha tökéletesen megbizhato összehasonlítást szeretnél

ha rengeteget akar a bf3al mulitzni az illető akkor vegyen 670et vagy 680at azt huzza föl az egekbe azt adj neki full hdban fullon, de arrol ne nagyon álmodozzon senki hogy single gpuval soha ne menjen le 60 alá, még ha szénné van huzva akkor se
-
peterm711
aktív tag
-
odorgg
addikt
Nekem eggyértelmű, hogy 7970

BF3 már lilett tárgyalva, neten csak singleplayer teszteket találni, ahol valamiért NV jobban teljesít, min FPS terén is. Viszont Multiban MinFPSben ugyanaz a két kártya, és átalg FPS-ben is nagyon hasonlóak.
Vólt itt szó pár hete, 1 Multiplayer tesztről, mind a két VGA-val (680-7970), friss driverekkel, esetleg meglehetne valósítani, hamár ennyire sok embert érdekel a téma.
Mindenesetre ezen Hsz-ben van két link, ahol a fen t nevezett két VGA-a BF3-as teljesítménye ősszehasonlítható, persze jobb lenne ha friss driverekkel lenne a teszt.
Ádibá:
Azért nem lennék benn bisztos, hogy az a Windforce sokkal hangosabb a 2 slotos DCU-2-nél

-
ÁdiBá
veterán
Nem szeretnék hülyeséget mondani de a dual gpu 7970 kártyák augusztus illetve július vége felé várhatóak.
A Ghz edition valószínűleg ezekkel fog jönni, vagy nem is pontosan velük, sokat már nem kell várni érte.
Szerintem inkább magasabb áron fognak érkezni, hiszen a GTX680 tekintik teljes mértékig ellenfélnek. -
ÁdiBá
veterán
GTX670 hűvösebb halkabb és lehet olcsóbb is és jól húzható, tud fizikát. Nem említetted az árat, így ezt nem tudom megmondani.
HD7970, gyorsabb alapjáraton legalább 8-9% biztosan. Program függő mikor mennyivel de az átlag olyan 9-10% talán. Jól húzható, melegebb, többet eszik, hangosabb viszont több a memóriája ami jelenleg még nem előny de kitudja mikor lesz az, avagy egyáltalán valaha is számítani fog.
Én a 7970 est csak is minimum GTX680 re cserélném, azzal is egy az egybe.
Ha azt nevezed időtállásnak hogy egyik kártyán 10 fps lesz másikon 12-13. Akkor a radeon időtállóbb. -
AMATŐR
őstag
Bocs srácok, ha már felhoztátok az Nvidiát, lenne egy kérdésem!
Jövő héten kell választanom két kari közül!
Asus GTX 670 DCII Top ill. Gigabyte 7970 OC Windforce !
Melyik lenne időtállóbb?
Nem egyszerű a döntés!
Jelen pillanatban főleg BF3 multit nyomok.Ada egyértelműen jobb az nvidia!
Tudom, Google a barátom. Sok oldalt megnéztem , de konkrét tesztet nem találtam!
Segítség kellene!
-
peterm711
aktív tag
válasz
zozyboy89
üzenetére
Elég érdekes dolog a 680at 7870-hez hasonlítani. Másik dolog, manapság nem úgy van, hogy elfogy a vram és KO, játszottuk mi a crysis2-t 580-nal is, 1,5GB memóriahasználattal és nem volt semmi lassulás. Most 7970-nel ugyanaz a crysis 2 2gb memóriahasználatot ir

És ne feledkezzünk meg a csodás AMD driverekről sem.Február óta nyúzom a kártyát, és még nem kellett semmilyen játéknak 2gb-tól több vram, nyugodt lehetsz, mire szükség lesz a 3gb-ra, addigra kevés lesz ez a gpu.
-
DjDanee87
addikt
válasz
zozyboy89
üzenetére
Ha azon aggódsz, hogy jövőre nem elég egy 680 akkor miért lenne elég a 7870? Válaszd a 7970et ha már AMD (ugyan addig lesz elég, mint a 680 szerintem, de mind1).
BF3 multi pedig nem fog 1 kártyával fixen 60 FPSen maradni max grafikán fullHDben. Érdemes 1-2 dogot levenni, asszem HBAO-t szokták. Én mondjuk azt is, meg mindent mást bekapcsolva használom, szintén fullHDban, minden maxon. FPS 30-70 közt talán átlag olyan 50 akkor esik le 30 körülire ha pofánlőnek egy rakétával mondjuk és minden porzik/robban körülöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- További aktív témák...
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G - 3 év gari ALZA - minimális alku OK
- XFX RX 7900 XTX SPEEDSTER MERC 310 24GB BLACK EDITION - 3 év Alza Garancia
- GIGABYTE RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING OC Eladó
- 27% - ASUS ProArt RTX 4060 Ti OC 16GB GDDR6 Videokártya!
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 16GB GDDR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Vivo V50 12/512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Helyeshelyes
Mondjuk Te nem is azok közé tartozol, akik nyál fröcsögve írogatnak itt a 7970 topicban.

van 4 gb-os 680 is, na de nem offolok,mert kitesztek