- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére

Csak azt szeretem, ha egy vga van a rendszerben, ha több van, mindig csak a baj van. Egyébként több oka is van ennek a tápnak. Egyrészt stabil, erős 12V-os ága van, halk (ami nagyon fontos, illetve csak ennek a hangját (venti) hallani üresjáratban), jó áron volt, és mindig kell a tartalék. "Extrém" tuningra pedig kiváló 1 vga-val, sőt kettővel is. Van a phtoplistán eredményem 2db tuningolt 7970-el, ott már cibálta teszt alatt a konnektorból (vagyis az UPS-ből) a 700-800W-ot, és a táp "meg se rezzent". Na ezért jó. Próbáltam a CF-et 7970-ből, de nem tetszett, úgyhogy maradok a jól bevált 1 kártyás megoldásnál.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Neki egy Cooler Master Sileo háza van nekem Thermalke Commander MS-I. Neki 2 + házhűtő van nekem 3.
És így is 10C-vel melegebb az enyém, plusz még a hűtő is hangosabb, mert ugye feljebb veszi a fordulatszámot. Ezért gondolkodtam az újrapasztázásban.... 
-
-
ffodi
veterán
válasz
ViiiiktorOC
üzenetére
Nem mértem le. A ventik egy külön kereten vannak, szóval azok nem húzzák le a vga-t, sőt a keret inkább támasztja kicsit (14-es ventik vannak rajt egyébként
). A vga + a bordák súlya együtt nem olyan vészes, kb, mint a gyári hűtő, talán picit nehezebb.ricshard444:
Köszönöm.

-
-
MarcZ
senior tag
válasz
krisztofer55
üzenetére
Oh, pedig a referencia a legjobb véleményem szerint.
-
Cybertrone
veterán
válasz
krisztofer55
üzenetére
"A reftől jobb hűtéssel rendelkezőt."
Ez így hülyeség... amit te mondani akartál az az hogy ref pcb-s costum ventis megoldást szeretnél...
A ref az minden tekintetben ref, a venti is az... és a ref hangosabb a nem refnél
-
ffodi
veterán
Az ígért képek:
7970 naked (a nagy vrm borda még hiányzik)
7970 @ Alpenföhn Peter 79xx Edition
Komplett gép (1)
Komplett gép (2)Az első két kép kicsit rosszabb minőségű, de a lényeg látszik. Takarítás pedig ráfér a gépre, tudom.

-
Zoli54213
aktív tag
Nem tudjátok nincs hír valami új driverről?

-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ah, hogy így hívjak. Szóval olyat, igen, mint a TwinFrozr, vagy a Windforce.
-
MarcZ
senior tag
válasz
krisztofer55
üzenetére
Referenciát szeretnél, vagy ilyen 2, vagy 3 hűtéses kártyát?
-
I
tag
válasz
Enclave
üzenetére
Szia
Thanks, mind a két problémámra megtaláltam a megoldást, a két hátsó hangszóróm azért nem szólt, mert az erősítőn be volt kapcsolva a második zóna, (+ 2 hangszóró ami nálam nincs bekötve), a másikhoz meg találtam egy meghajtóprogramot, ami közös a TV és erősítőmhöz: Panasonic TX-P42GT20E - ONKYO TX-SR308.inf
Ezután elérhetővé vált a 7.1-es surround is, és működik a DTS-HD MA és a Dolby TrueHD is!

-
Enclave
aktív tag
Ilyesmivel én nem nagyon foglalkoztam de itt az áll,h. ha a hanggal van gond, akkor az driver probléma, a hozzászólások szerint előbb mindent el kell távolítani, (nem csak a CCC-t! hanem "Amd high def. aud. dev.", stb-t is, ha jól értelmezem) majd utána a hanggal kezdeni (ezt nem tudom hogyan) végül a CCC-t felrakni,h. megfelelő driverek kerüljenek fel.
Valahol még mintha a hangszóró beállításokat írták volna,h. meg kellene nézni, nincs-e 2.0-ra állítva 5.1 helyett. (nem tudom,h. az "Amd high definition audio device" eszköznél lehet-e ezt állítani)... -
deicide
veterán
válasz
krisztofer55
üzenetére
Minden nagyker le fogja vinni az árát, mert az AMD állja az árkülönbözetet, így hamarosan látszania kell az árcsökkenésnek.
-
Varázslóó
őstag
válasz
krisztofer55
üzenetére
Én Sapit vagy Asus vennék a helyedbe mást nem

-
krisztofer55
tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Húzni nem szeretném. Inkább a 3 év gari, és a "csendes" működés lenne a lényeg.
Sajnos csak a Sapphire, vagy a Giga jöhet számításba 7870-ből. Ebből ahogy olvasgattam a Sapphire halkabb, viszont melegebb, és 2 év garos.
7950-ből csak Giga van "jó" árban.
Nem tudom mi legyen, minél többet olvasok utána, annál jobban elbizonytalanodom.
Most kellene döntenem, mert sajnos kártya nélkül vagyok.

-
Varázslóó
őstag
válasz
krisztofer55
üzenetére
Megérni meg, de 7870 et szerintem jobban lehet húzni

-
krisztofer55
tag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Igen, de van még 1-2 nagyker, aki a készleten lévőket nem tudja sajnos levinni.
Van valakinek tapasztalata Giga 7870/7950 ventilátorával/hűtésével kapcsolatban? Írták többen, hogy probléma van a 7850-el mert zörög a venti.
Kb 8k különbség van a 7870-7950 között. Gigabyte. Megéri szerintetek a többletet?
-
SSJmeszes
senior tag
Mikortól kezdődik az árcsökkentés? Mert nem nagyon látom még...
-
I
tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene, az a problémám, hogy vettem egy HD7970-es videokártyát (Gigabyte GV-R797OC-3GD), és a HDMI hang kimenete nem működik megfelelően.
12.3-as Catalyst van telepítve, 5.1-es erősítőn keresztül (Onkyo TX-SR308) megy a TV-hez.
A hangszóró beállításainál ha tesztelem, a két hátsó hangszóró hangja is a jobb és bal elsőnél szólal meg. Másik probléma, hogy a DTS-HD MA és Dolby True-HD sem megy át rajta, pedig a tulajdonságok szerint támogatja. (Csak sima DTS-t ír ki az erősítőm)
Azt hozzátenném, hogy előzőleg HD6970-es videokártyám volt, és tökéletesen működött mindez.
Többször is újratelepítettem, régebbi driverrel is, leválasztottam, eltávolítottam, de semmi nem segített. Gyártó honlapjáról letöltött driverrel sem működik.
Ha valakinek lenne ötlete valami megoldásra, szívesen venném. -
Varázslóó
őstag
Akit érdekel The Witcher 2 Enhanced Edition , bírja a 7970 a legjobb sémát is...
amin a GTX580 HD6970 en meghalt
40-50+fps között megy minden benyomva 
nagyon baba
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez óriási. +1

ffodi: Csinos lett a hűtés.
Nincs róla kép a gépen kívül? -
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Értem. Nekem a 30% is kezdett bántó lenni már.

SzlobiG:
Látom eladod a vga-t. Mi lesz helyette, hogy ez nem elégítette ki az igényeidet?

-
Cybertrone
veterán
55 fokig 30%-on van a cuccos, így net alatt nincs hangja mert nem éri el az 55 fokot... én sem tolom mindíg tornádóban
Aztán 55 foktól 85 fokig ível a vonal, és akkor kezdb el élni, így olyan 60-65 fok... tény hogy nem halk, de nekem alapjáraton a gép sem az... 6 12-es venti és 3 14-es van benne 
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Volt nálam CF is teszt erejéig, annak még betegebb a hangja. Egyébként ha egészséges hangerő mellett játszottam, akkor is bőven ki lehetett hallani a vga hangját. Nem beszélve arról, hogy ha megnyitottam pl. egy videót youtube-on, akkor is szépen megjött a hangja.
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Persze......... 70%-os vagy magasabb ventifordulattal nekem is megvolt ez a gyárival, csak ott 10min után garantált a halláskárosodás, és ez nem vicc.
-
ffodi
veterán
Egy kis összefoglaló a hőmérsékletekről:
1155/1625 MHz-en teszteltem most, VRAM-ok alapfeszen(1,6V), GPU 1,17V.
Ventik 800 rpm-en, szobahő 23 °C.Üresjárat:
Állandósult állapot (kb 10 perc után): GPU 27 °C, VRM 29°C
Terhelés, 30-40 perc Crysis 2 multiplayer /max grafika, DX11, Hi-res pack, etc../ (~1300MB körüli memóriahasználat):
GPU 64-65 °C, VRM (itt már bemelegedtek a 10 perc ezek szerint nem volt erre elég) 75-78 °C
SzlobiG:
Ventikkel együtt, kb. egy blokk ára. Ahhoz viszont nekem kellene egy komplett rendszer. Emellett csend, és léghűtés mániás vagyok.
Ha 2AC 120mm-es ventit tesz rá az ember, akkor jó esetben 20k alatt megvan. -
Varázslóó
őstag
Kint 7% az áfa itt 27% kb..... semmi nem látsz abból a 120ezres 7970 ből

max kiskerben vagy nagyon okos emberek vehetik meg annyiért
prota
jó lesz ha 135-140körül lehet kapni... egy drágább at
Sapot meg 130körülMost Asus ára : 155ezer
Sapi ára 140ezer átlagbaÉs én a javított Asus ból kaptam már, OC maxot elbírja

-
odorgg
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
140-esből kettő megy rá, 80-asból 4db.

-
Weareus
addikt
Szlobig:
Itt találtam árat, egy blokk árának kb. 2/3-a. (És akkor még a venti, stb.) -
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
A sok helyet igazából a ventik miatt foglalja el, mert azoknak kell egy külön keret. Tuningban kb. ugyan azt tudja szerintem, mint a gyárival 100%-on, igaz ezt még nem teszteltem ki.
Weareus:
A VRM-re az a nagy fekete borda való, mint ahogy ezen a képen is látszik. A különbség, hogy itt nincs mód csavarozásra, hanem a hűtőhöz kapott hővezető ragasztóval kell feltenni.
-
warcat
veterán
70 dolláros árnyesés a 7970-en, fincsi ez bizony azt jelenti,hogy ~125-130-ért is lehet majd boltban venni,szokásos 'ha nem dől a forint' kitétellel.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Sapphire-nál vajon meglehet valahogy nézni?
(#6629) ffodi
Gondolom neked is ASUS van?
-
ffodi
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Jó az, CF-et úgy sem akarok. Mindig bajos ha több GPU van a gépben, mint 1.

odorgg:
HWInfo-val.
Más:
Idle hőfok: 27°C.
-
ffodi
veterán
Ma megjött az Alpenföhn Peter 79xx Edition hűtő, + 2db 140mm-es Noisblocker PK-3. Elöljáróban annyit, hogy 5 slotot foglal, 700-800 rpm-en hajtva a ventiket, semmi hangjuk nincs, és 1200/1600MHz-en 1,18-1,2V-on 60-62 °C a GPU, és 1-2 °C-al több a vrm, 10 perc Crysis 2 után. Képek hamarosan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ittakary
üzenetére
Nekem is az jött be, de Mobilarena-s háttérrel

de itt az igazi link: Hivatalos infó,Radeon árcsökkenések
-
Novver
senior tag
Nem tudom hogy ide lett-e linkelve vagy kibeszélve de,
[Radeon Árcsökkentések]Keksz03: na igen, pont ezen filóztam hogy a jelenlegi árukászletet nem hinném hogy olcsóbban fogják adni... ejj, nem baj, addig visszamondtam a rendelésem

-
Keksz03
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
egyelőre hiába volt ilyen hír nem igazán lettek olcsóbbak sőt még drágultak a 7970-esek!
Novver: ez még pont nem de már írták ugyanazon az oldalon, azt mondom épp h jelenleg ebből nem érezni még semmit nagyker szinten sem, a kérdés az h mikorra ér ide mert sokaknak lehet beragadt 79xx drágább áron...:S
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére

-
Varázslóó
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
BF OC Max al átlag fps minden max 75-85fps.... Max fps amit mértem 180fps volt feküdve

Minimum fps 55 volt
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Volt tesztelve mind a kétféleképp

pm-be küldök pár eredményt.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nekem csak az edigital lesz jo, ha valtok

Tenyleg, multkor neked alapon ment vagy volt huzas?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Majd adsz fel egy hirdetést, 7970-et 680-ra cseréled. Hátha kap rá valaki

Egyébként iponon, akár 999 darab Zotac680 is rendelhető, szóval van belőle bőven

-
Sontir Fel
őstag
(#6611) SzlobiG : igen lattam, szomoru dolog

Igazad van. A 7 fps nem sok, bar ha jol remlik a sracnak alapon ment a kartya, nekem meg 1200on. Vagy rosszul emlekszem?
Meg nem dontottem, csak jatszadozom a gondolattal. Ujra indul a garancia, stb, kesobb talan konnyebb lesz eladni, ilyesmi. -
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
De te is láttad a BF3 multi tesztet a 680-as topikban, kb ugyanazt tudja 2 VGA, max fps-ben jobb valamivel 680, ez dobta meg az AVG-t is nála kemény 7fps-el, de az a jáékélmény szempontjából lényegtelen.
Adj időt a Radeon-nak sztem, közben talán driver fronton is öszébszedik magukat, és ha töltődnek 680-ból is a raktárkészletek, akkor az árak is mérséklődnek majd.
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Én ezért is adom el nem használom ki alapon megy...gém sincs diablo 3-hoz túl erős más meg nem érdekel, de hát 110-ért se tudom eladni...
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Az a kérdés, van e olyan game amivel játszól, és nv-nek jobban fekszik?
Ha van akkor érdemes lehet váltani. Esetleg mert csendesebb a hűtése, és valamivel kevesebbet fogyaszt, ezek lehetnek a szempontok.
Viszont 154k-ért vetted, 120-nál többért nagyon nem lehet elpasszólni, a 680 pedig aprós viszonylatban is 130k. Buknál közel 40-50k-t, na ennyivel azért nem jobb az a 680
Egyébként nekem nincs problémám a kártya hangjával, mert 2d-ben hangtalan, BF3 alatt néztem gyári szabályzással 36%-ig pörgött fel 1125Mhz-es GPU-val, és abszolút nem vólt hangos, s GPU is max 71 fok vólt.
Mondjuk az elmúlt 1 évben, vólt itt GTX280,285,4870X2,GTX580 duplaventis Gainward verzió, és mindnek nagyon dúrva hangja vólt. Na ezekutánn nekem már nemsok VGA hangos

-
Varázslóó
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Szerintem nem érdemes, és jövőben jobban jársz vele, + 7970 nincs annyira használtan kereslet
nincs sok embernek pénze ...rá max beszámítással adnád el 
És Számolásban tuti a 7970

Cibálás meg lesz ...

-
Varázslóó
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Jaja Asus
P4 1.5Ghz után 256MB VGA után
brutál gyors Raid 0 SSD vel

BF3 mat tolom is fel SSD re
kíváncsi vagyok 7970 mennyit hoz , Cryber driverével -
Varázslóó
őstag
nah megvan a HD7970 em....
mehet a teszt 
Már csak emerico2004 kell kifizetnie a graztatás és szállítást

Posta oda 1500ft , vissza utánvételel 5000ft
kelett neki, szart rám sóznia 
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
Sapit majd 125ért is kaphatsz kiskerbe

). Majd ha holnap világosabb lesz, csinálok róla újabb képeket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ne legyünk ennyire pudingok

Meg hogy egyaltalan erdemes-e.