Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
válasz
daneeeeee
üzenetére
hát ha már van ahol kompromisszumokat kötsz akkor ne csodálkozz...dobj fel minden szűrőt, húzz mindent maxra, ha van High res pack mint pl Crysis 2-nél akkor azt is tedd fel...azért úgy mindjárt más lesz a leányzó fekvése!

egyébként 3GB elég kell legyen 3 monitor esetén is, viszont kimaxolva az 1 gpu már kevés lesz néhány esetben.igazából ami zavar h a zöldek a GTX-et reklámozzák ezerrel h 3 monitoron 3D-be jujj de jó a Skyrim csak egy FPS értéket is megnéznék azért...
-
daneeeeee
aktív tag
Írtam egy kis szösszenetet a 7970-ről Eyefinity módban. Tervezek majd komolyabb cikket is a témában (remélem lesz időm) ez amolyan nyers vázlat a lényeg benne van.
A "mindjárt kifogyunk a memóriából" témához kapcsolódva nem tudom hogyan működik az AB, de nekem 2700Mb-nál többet még nem mutatot (pedig 5760x1200-ban játszok). Szerintem a GPU ereje hamarabb fogy el mint ennek a VRAM-ja. -
blaca83
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Az Asus már lehet,hogy van de az MSI 7970 Lightning még biztosan nincs hivatalosan forgalomban a MO.-i nagykerekben.
Akinek van az biztosan külföldről rendelte, személy szerint Én hazánkhoz legközelebb és legolcsóbban Lengyelország-ban láttam "debütálni" már az MSI Lightning-ot.

-
SkyS1gn
félisten
Valakinek van 7970 DC II-ese vagy 7970 Lightning-je? hőfokok és zajszint érdekelne

tudom nem egy kategória de most vagy vízhűtésen vacilálok vagy új vga-n
-
blaca83
őstag
Rengeteget gondolkodtam, hogy ár/érték arányban mire kellene váltanom az MSI gtx 560 TI 448-ról és először az 580-asra gondoltam majd jött és győzött nálam a Sapphire 7950 OC!!
Tetszett a tesztekben szereplő előnye az 580-ashoz képest és a "fogyasztási különbség" is meggyőző volt számomra az árról nem is beszélve!!
Jövő héten megjön a kártyám és most szembesülök azzal, hogy ekkora problémák vannak az Ati-nál driver oldalon???

-
ÁdiBá
veterán
Rossz helyre írtam. Itt már mindenki 680-ról beszél, és nem tudtam hogy most melyik topikban is vagyok.
Sorry. -
Cybertrone
veterán
válasz
Keksz03
üzenetére
Ösz visz kb 1 hónapig volt FHD monitorom... az sem a saját hibámból, ha nem mert így hozta a sors... nem kell félteni érkezik az 1440p... és mint mondtam nem vagyunk egyformák, ki így ki úgy ki amúgy
Mellesleg megsúgom hogy nincs kisegítve a 7970 a 3gb memóriával, sőt jelen állás, és user tapasztalatok alapján kb ennyi az előnye, semmi más... 
-
Keksz03
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Full HD-ra 3 darab GTX680 ereje, össz-vissz 2GB memóriával szerelve...te dolgod, nem vitázok!

-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
3 monitoron a BF3 2,5GB-t eszik
Erről is van szintén videó
Igaz nem tudom a monitorok felbontását
De min 1080p x 3 -
Cybertrone
veterán
válasz
Zoli54213
üzenetére
3 monitorról beszélünk ahol szarrá szürve a 3 giga is elfogyhat főleg ha 3* 1440p-t összedugol... nyílván 1 monitorra van tervezve a 2gb-os 680-és azt ki is szolgálja!
Na akkor örülj neki hogy nálad nem fog elfogyni a vram... és már csak azt kell megoldani hogy érzetre is fusson 120 fps-el a game főleg mikor 120 fps-ed van, meg órajelváltáskor ne reccenjen a monitor, a zero core ne fagyassza szét a gépet, cf-be ne kín legyen a tuning, ne villogjanak a textúrák stb stb stb... én is voltam 7970 tulaj... sőt cf-em is volt belőle, nekem nem kell megmagyarázni hol a vége és hol az eleje a cuccnak Jelenleg a 680-as sincs semmi bajom, majd ha lesz ilyen jelenség akkor szólok és tapsolhatsz, addig tubos videóra ne támaszkodj 
Keksz03:
Szvsz még jó hogy nem vagyunk egyformák! Leírtad a véleményed ami becsülendő, másnak más a véleménye...! Jelenleg úgy áll a haklezyet hogy hiába a 3gb vram, hiába az erős komplex számításokra kihegyezett gpu a tulajok menekülnek a kártyától és 110k-ért hajítják mindenki után mert olyan gyérek a driverek hogy borzasztó(itteni, és netszerte fellelhető forrásokból ) Na most jelenleg 1db 680-van a gépbe, a polcon van még 2 db... hidd el nem arra fogok gondolni mikor berakom a mind a 3 kártyát a gépbe hogy vajon el fog e fogyni a vram ha nem arra hogy b+ megy minden ahogy kell... és hát ha nem lesz bugos minden hónapban egy driver(nálam nem volt egyik se bugos, bár én a 7970-es páylafutásom alatt 2 drivert raktam fel összesen) ha nem stabil és ez van akinek többet jelent mindennél!
-
Keksz03
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
szvsz rendben van a 2GB-os GTX680, mindaddig amíg nem SLI-ről van szó...
aki már 2db-ot venne ebből a komoly kártyából Full HD-ra az vagy agyonszűrőzi a játékokat vagy grafikus moddokkal pakolja tele amitől szépen megugrik a memóriahasználat...
értem h most még egyelőre elég, de 2 kártya esetén már majdnem 300 ezer ft-ról van szó és ha ennyire trendi lesz a jövőben a high res pack és az ENB modok akkor semmiképp nem vennék 2GB rammal szerelt kártyából 2 vagy több darabot...de ez magánvélemény, én nem vagyok benchmark huszárm nincs merevedésem a 60 feletti FPS-től és nem zavar ha csak 2 vagy 4szeres AA-t tudok használni a 8 helyett...ezért is adtam el a 7970-et!
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Érdekes, mert előtte még 1800 valamennyi MB volt, addig jól ment, aztán fel 2000MB körülre 5-8FPS....
6:45-től: [link]
-
Cybertrone
veterán
válasz
Zoli54213
üzenetére
Az a baj hogy az az állapot amiről most írsz hogy egyszer jól mutatja egyszer nem az nem létezik... a progi nem fér hozzá a memóriahasználat adataihoz, és csak tippel... A BF3 meg fps csökkenés szempontjából érdekes... ha a böngészőben a kliensen kivül meg van nyitva egy youtube vagy egy flashes oldal már is ugrál az fps... te hát vajmi kevés köze volt a 680-nak az fps dropphoz... sokkal inkább más miatt ugrált!

-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Most ezzel nem azt akarom mondani hogy mindig jól mutatja, de van hogy jól mutatja

-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
GTX 680-aknál mégis igaza volt
Mikor 4db GTX680-nál 2088MB-t mutatott BF3-ban akkor 5-8 fps
És ugrált mint állat... -
BeLucZ
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
régen azt hittem hogy valós értéket ír ki, de utólag kiderült hogy szart ir, meg abu is leirta régebben hogy hibás a program ezen része, volt hogy havernál 1 gigás karinál elfogyott a vram és elkezdett akadozni a game egyik pillanatrol a másikra de Ab szerint csak 910 megát evette a játék az 1024ből, na itt vált világossá nekem mi is a pálya
-
MarcZ
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ilyenkor kb. milyen folyamat játszódik le, ha ekkora számot ír ki?
(#7078) Cybertron: Ez így teljesen oké, de a kártya nem reagál erre semmit?
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Tudniseakarom....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Varázslóó
őstag
BF3 ba túl lépte a 2088MB a memoria használata
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gera021
aktív tag
szeretném tuningolni a vga-m (asus 7950 tuningolt verzio), kérdésem az lenne h memoriákat kezdésnek mennyire huzzam? mennyit birnak kb.?
-
Novver
senior tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Szerdán jön meg a 7970 OC, melyik driverrel próbálkozzak?
Összezavarodtam pár nap alatt, mert van aki isteníti, van aki pedig anyázza a 12.4-et.Semmi más nem lenne fent, se TRIXX, se AB, Overdrive, se semmi, csak a driver.
Mit tegyek?
Friss install lesz, mert jön a 120as SSD is, tehát egy szűz win7 ultimate 64bit lesz, csak a legszükségesebb programokkal. + 3 játék. -
Varázslóó
őstag
Minden játékba hibázik és villog 12.4 driver
ismét szart adtak ki.... -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Most itt van ez az új Trixx, 4.3.0 ebből tényleg kivették a fesz. állítási lehetőséget? 1,2V-ot adnék a vganak az 1250mhz-hez, de nem tudom állítani. MSI afterburner meg nem engedi felvenni 1125/6300 felé hiába írom be azt az unofficaloverclock parancsot :S
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Alapból jobban megy NV-nel a bf, de szerencsére engem nem fenyeget a dolog..

-
Cybertrone
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Hírtelen meg nem tudnám mondani hogy a 680-nál van e.. de min fps-ben stabilabb az biztos eddig ennyi derült ki számomra!
Jó lenne ha kezdene a tisztelt game megcsinálója ezzel a szarral valamit mert hihetetlen... Holnap ráfekszek és keresni fogom game közben a hibát, hát ha felfedezem érdemben! 
-
SSJmeszes
senior tag
Na én azt hiszem akkor, a Asus HD7970 DCIIT mellett lerakom a voksom. És akkor ez fog jönni csütörtökön.. húúúúhhh de nagyon messze van még.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez egyébként GTX-680 alatt nincs? Se egy, se több kártyánál?
TTomax: Akkor az a baj, hogy ingadozik az fps gondolom. Más játékoknál ki látta még ezt a jelenséget?
-
TTomax
félisten
-
Weareus
addikt
Kérdés: meddig bírja a hőfokot (Cata max, ref hűtő. no MSI AB, M2033, Cr2, stb. maxed out 1920x1200) a 7970-es?
Játék alatt nálam (ugye most fűt már a szoba is...) 85 fokon stabil, de tudom, hogy sokan nem engednék föl eddig az értékig.
Mik a tapasztalatok hőfokügyileg? -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Igen igen! Aztán írták priviben, hogy ez tipikus AMD microlagg, amit látok.
Rátolok egy OC-t, de kétlem, hogy változna bármi érdemi... -
Cybertrone
veterán
Ilyet én is éreztem... csak én le*zartam! Hiába volt 100fps plusz néha olyan volt mint amikor hirtelen 30-ra zuhan, de közbe nem... aztán nem vettem róla tudomást és toltam tovább!

A lényeg tudom miről beszélsz! Tipikusan olyan mint amikor kevés a sávszél és látod hogy meg van az fps, de faszán lassul az egész!
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Bugra nem OC a válasz. Most néztem megint BF3-at, érdekes ha Vsync-et benyomom, akkor 60fps, de nagyon smooth az egész, ha viszont kiveszem, akkor 90-100fps, de olyan, mintha 50 lenne. Nézem az eget vagy a földet, gyors, de ha egyenesen megyek hiába 100fps látom, hogy lassabb, mintha az előbbi kettő felé nézek, de Vsync-el normális. Ez valami AFR bug lesz, erre nem OC a megoldás, semmit nem érnék vele. Lenne 120fps, csak ugyanúgy nem érezném.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Itt neked mi volt kiválasztva? Most váltok alapértelmezett üzemmódról, eddig ezt a menüpontot észre se vettem. Hátha lesz egy kis javulás.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ma eddig szerencsére (kopp-kopp) nem volt semmi...
-
keIdor
titán
Azért elég szépet gyorsult a második kártyára, +50%. Heaven
-
keIdor
titán
Kíváncsiságból nyomtam egy Performance-t is, kártyák alapon. Nem semmi.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
gera021
üzenetére
Szia
Alapon kb egy szint, csak mindegyik 7950-ben 35% tuning van minimum.
ÁdiBá: Azt tudod csinálni, hogy még jobban lehűtöd a kártyád, sajnos gyenge a VRM, vagy kitrükközöd, hogy hol nem száll el a VRM. Nekem 58 fokosan is eldobta magát, felfűtötte a gpu-t, stb...Alapon hagyod a frekiket, beállítod a vgpu-t és nyomsz neki tesztet (crysis 2, bf3 pl.) ha sokáig bírja akkor elvileg freki emelés alatt is fogja, legalább fekete képernyőnek nem szabad lennie, max TDR.
-
gera021
aktív tag
hali,
kérdésem az lenne h a 7950 elveri a gtx 580-at?
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van két darab HD7970 videokártyám (ASUS, SAPPHIRE) szeretném őket 1100 / 1575 órajel körüli értékre felhúzni.
Kicsit macerás most a tuning.Kivitelezésem az lenne hogy CCC-ben beállítom őket 1125/1575-re, majd MSI AB beállítom a fezsültséget 1.175V.
Ezt kis is próbáltam.
3DMARK11 hibátlan, szépen futott.
StarCraft2 fantasztikus, hiba nélküli több órajáték.
3DMARK Vantage pedig megállt. Majd jöhetett a reset.Próbáltam 1.200V de akkor meg kikapcsol már a monitor.
Valakinek valami ötlet?!
Esetleg kihagytam valamit?! Máshogy kellene húzni a CF- rendszert?!
-
Cybertrone
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Így már korrekt!
Sok sikert! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Mivel egy versenyre (is) épülő modról van szó, ezért a konkrét kialakításáról nem írhatok.
Legyen elég annyi, hogy még számomra is nagy falatnak ígérkezik.
-
SSJmeszes
senior tag

Márt előre látom a végzetem!
Hogy pont egy enyhén tuningolhatót fogok ki!Figyeljétek meg, hogy így lesz!

-
subaruwrc
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
konkrét értéket nem fogok tudni neked mondani. vízzel gondolom full cover blokkok képében lesz hűtve a rendszer ami azt jelenti hogy a vrm-ek is rendesen fognak kapni nem csak olyan fél megoldást. az 1.3v / 1.7v is stabil maradhat évekig, minden hőfok függő. ki kell tesztelni hogy milyen karakterisztikájúak a kártyák, lehetőleg egyesével, azután többet tudnék mondani erről. ha nagyon most tippelnem kéne, kis szerencsével mindegyik kártyád legalább az előbb felsorolt 3 ból a 2. csoportba esik, szóval mondjuk 1200mhz 1.22v-tal beton lehet 3 éven keresztül is.
ZozzHUN
főleg a DC2 porszívó ?
a 7950 lehet, de hogy a 7970 nél a ref hangosabb mint a DC2 arra a nyakamat teszem ...
hát mindennapi használat, ez annyira szubjektív. neked az a mindennapi de ha én 24/7 be benchelem őket akkor elhiszed hogy végig 100 on megy a venti és nem auton.
általában 100 as ventivel futják csak ki magukat teljesen, és ahogy én néztem, elég érzékenyek a hőfokokra artifact szempontjából, ha 80 helyett 100 on megy a venti simán lehet hogy nincs is képhiba mert 2 fokkal hűvösebb a gpu ( vagy valamilyen másik alkatrész ) -
válasz
Cybertrone
üzenetére
Akkor semmi.

-
ZozzHUN
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Én leginkább a hétköznapi reális körülményeket próbáltam előteremteni. 100% ventivel elég érdekes ezt elképzelni, nem annyira csendes már, főleg DCII esetében (porszívó
)Azt tudom, hogy Gigabyte susogós hangon bírta a 1.25v 1250/1575öt. Perfect, én annál fogom letenni a voksom ha veszek egyszer

TESCO-Zsömle: Valami légmozgást kénytelen leszel csinálni, különben valami előbb utóbb besül. HDD-ODD-alaplap-SSD-RAM és legfőképpen a táp, hacsak nem vizezel mindent

-
Cybertrone
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A kialakításra gondoltam...-_-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Publikus. Értelmező kéziszótár is megmondja.
Hermetikusan - légmentesen.
-
Cybertrone
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hermetikusan? ez mit takar ha publikus!

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Mint szakértőt kérdeznélek, hogy szerinted mennyi az a fesz és/vagy freki, amivel elegy a cucc 3 évet, ha vízzel van hűtve?
Mert ha elkészül a projektem, akkor 2015-ig valszeg még takarítani se lesz szétszedve a gép, ugyanis a belső rész közel hermetiksuan el lesz zárva.
2015-ben tervezek újra gépet venni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
igen referencia
amúgy nemhiszem én sem hogy a referencia pcb-k között van különbség, maximum abban hogy milyen gpu-t fog ki az ember. volt már egy pár a kezem alatt ( mondjuk 10 kari,ref nonref ) és van olyan ami 1200 at se nagyon megy, feszfüggetlenül, van ami jól megy 1220-40-60 at, de csak 1.25v alatt, felette fagy, és vannak amik 1250 et mennek simán, 1.3v os AB max feszen, 100as ventivel, éjjel nappal.
ZozzHUN
hát milyen ventivel nézted ?

ha nem 100%-on tesztelted a különféle kártyákat akkor elég érdekesen hangzik azt kimondani hogy a gigabyte jobb ..
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
7950esekből a Gigabyte-on van jobb VRM, és az bírja is.
TESCO-Zsömle: Nincs különbség.
subaruwrc: Amit én fogtam ki kettő ref pcb-s 7950 az nem volt kielégítő az biztos, 75% asic ide vagy oda, gigabyte 71% asic-kal simán vitte amit tesztekben látnak az emberek, 100% ventit nem néztem, de lehet azzal még durvább lett volna

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Igazából tényleg az érdekelne, amit kérdeztem, jogy van-e bármi különbség a ref modellek közt, mert én anno úgy tanultam meg, hogy nincs. Azért ref, mert a nyák színén és esetleg a hűtésen kívül mindent az AMD szab meg.
Viszont ha van, akkor én hatványozottan szeretném inkább a jobbat venni, mivel vizezve lesz.
subaruwrc: Ref?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Olvass vissza ha nagyon érdekel, csak hülyeséget kérlek ne állíts...
Fogyasztásmérővel mértem ASUS és Sapphire és Gigabyte példányt is. Nem volt különbség, egyszerűen Gigabyte nem kapcsolt le. TDP limit amúgy is throttlingot csinál, nem lekapcsol. Ezt már más is mondta akinek volt DCII-ese és nézte a tuningot.
VRAM hogy jön ide? És milyen spéci?
TESCO-Zsömle: Ha jól meghűtöd akkor lehet tovább is bírja, ezt nem tudtam megnézni.
-
ZozzHUN
addikt
Szokásos gyenge VRM, tessék Gigabyte-ot venni, ott erősítettek ezen a fronton

Cybertrone: Hagyd már ezt a TDP limitet, 20x elmagyaráztam, hogy nem az... És alá is támasztottam.
SSJmeszes: Nézd meg, ha referencia nyákra épül, akkor ott is le fog kapcsolni kb ilyen feszültségnél. Gigabyte-ot néztem meg havernál a 7950ből, és tényleg simán bírja az 1.25V-t, szemben a Sapphire és az ASUS referencia nyákos megoldásaival (OC és DCII Top verzió is lekapcsolt 1.2v alatt-fölött nem sokkal, alig bírták a tuningot, slussz poénként DCII Top hibás hűtővel jött, Sapphire pedig CCC resetet csinált alapjáraton is...)
TESCO-Zsömle: Nincs ref kártyákon különbség, csak azt tudom, hogy 7950nél a Gigabyte WF3-nál jobb a VRM, és megnéztem személyesen is múlt héten, tényleg jobban bírja. Tippelnem kéne akkor 7970 fronton is ez a helyzet.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Azt nem tudod véletlen, hogy Sapin van e TDP limit?
-
E1even
senior tag
válasz
SSJmeszes
üzenetére
NPM!

Közben a választ megkaptad.
Az biztos, hogy én sem láttam ilyen alacsony feszen, 1200MHz-en 7970-est járni.
Nálam is 1.112V (akkor lehetséges, hogy minden Asus-on ugyan annyi) az alapfesz és érdekes, mert 1.2V felett az istennek se bírta a tuningot, viszont 1,175V-on simán vitte az 1200MHz-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

köszi 

Sorry.

))
Amit subaruwrc használt feszt. Az az alap feszültség ugye? Mert ha igen.. Akkor az odavág.