Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricshard444
üzenetére
vsync-gyanús...
-
SSJmeszes
senior tag
Én Full HD tolom és még nekem is felmegy BF3 Online 3000Mb Fölé a VRM használat!
-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Mármint 2x1GB

Nos, gyorsan elolvastam a rám eső részt, és úgy néz ki, hogy nem a 7970-ből kell kettő, hanem a 7990-ből
Annyi pénzem meg sajna nincs 
Megfontolom, lehet bevállalom a két 7970-et, de nem tudom megéri-e. Egyet biztos nem veszek, akkor inkább marad ez a mostani.
Kösz a gyors segítséget
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Használ valaki ezzel a kártyával eyefinity-t?
Érdekelne, hogy mennyi fps-t produkál.
Az 5970-em kezd izzadni bf3 alatt.
LOW beállításoknál van 70 fps-em, de ha kicsit feljebb veszem, akkor bizony durván lemegy 10-20 köré.
Nem nagyon van már kedvem tovább várni a 7990-re, és azon tűnődöm, hogy a 7970 mekkora előre lépés lenne.Szép napot.
-
keIdor
titán
Kis érdekesség, de írtam én ezt pár hónapja.
Core i7 920 @ 3,8GHz 1,16V
2x AMD Radeon HD 7970 3GB CF @ alapon 1,05V
Corsair HX620W...és elvitte.
Pedig számolgattam, 2x 250W az 500W, CPU 130W és elvileg ki is futottam. Jó LinX-et meg játékot sosem kapott, nem mertem, meg minek. De Battlefield 3-ban órákat ment így. Persze, mert nem vette fel egyik sem a max TDP-t így 550W körül megállhatott a maximális fogyasztás, de eléggé peak. Napokat ment így, de kevesebbet mertem játszani, mindenesetre a táp nem melegedett annyira. Gyorsan be lett szerezve egy HX850W, ez mondjuk hideget fújt hatul, szóval biztosan jobban érezte magát.Más kérdés, hogy azóta 1db GTX-680 meg 3770K van, a gép maximális fogyasztása valahol a 300-400W körül lehet, unatkozik ez a nagy táp itt.
De ahogy Cyber írta a vantól nem kell félni, bármikor bebaszok még két GTX-et, mert elviszi. -
peterm711
aktív tag
A furmakkal mért fogyasztás egyátalán nem tükrözi a valóságot, mivel a kártyában ott van a hardveres védelem a program ellen, így hát ebből adódóan a kártya e program hatására nem fog maximális tdp illetve az fölött fogyasztani.
olta: Ismételd meg a mérést crysis 2-vel, kártya 1,2v, proci 1,3v vagy az felett, nyugodj meg más eredmények lesznek. Nekem ezeken a beálitásokon nyaldossa az 500w-ot, de még fölötte is, és csak 1 kártyáról van szó. Igaz a proci tdp-je alapon nagyobb mint az ivy-nek, de szerintem annál az 1,3v-nál nem fogyaszt többet 200w-nál. Szóval akárhogy nézem 7970 fogyasztása 1,2v-nál ott van a 300w-nál.
-
ÁdiBá
veterán
Ezt ellehet indítani radeon kártyákon is?!
Nem mondod.
Ez nagyon úgy nézz ki mi a zöldek tech demója.
(Hallottam róla egy-két hírt hogy 680GTX-re már vissza kellett butítani a programot mert megölt mindent és 690GTX-re tervezték elsősorban, lehet csak pletyka)(#8869) Lord Vader Így van. Én is figyelek rá azért hogy hangos - e a táp, nem beszélve arról hogy kikapcsolás után még vagy egy percig hűti magát.
2-3 havonta takarítom sűrített levegővel minden pór cicától legyen mentes a tápegység és ilyen meleg időben is 14 fokos levegőt áramoltatok a gépre.Igaz a klímát nem számítógéphűtésre találták ki, de a gép meghálálja.
-
TTomax
félisten
-
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Rendben össze szedek akkor pár ilyen játékot.
Köszi a segítséget! -
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Attól félek hogy nem fogja produkálni ezt a hibát amikor tesztelik. Mert ritkán jön elő. Vagyis van úgy hogy egyáltalán semmi hiba nincs, máskor viszont 2 újraindítás után is ezt csinálja. Magyarul nem folytonos a hiba.
-
-
tomi0829
csendes tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Táppal nem lehet gond?
-
tomi0829
csendes tag
Ja és catalyst 12.6.
Az elképzelhető lehet hogy a táppal lenne gond?
Egy gigabíte superb 470 táp van, i5-750es procival.
De ha táppal lenne gond, akkor memória hibát meg miért találna? -
tomi0829
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, egy XFX 7950, pontosabban a FX-795A-TDBC típusról van szó tehát GPU: 900Mhz. Kb 3 hete vettem a kártyát, és játék közben elsötétül a monitor, néha pedig szines kockák jelennek meg a képernyőn. Ha kilépek a játékból akkor is ott vannak a kockák, ezen csak az segít ha újraindítom a gépet. A kép akkor szokott feketedni, ha a vsinc nincs bekapcsolva. ha be van akkor csak nagyon ritkán jön elő a jelenség. Arra gondoltam, hogy memória hiba, ezért vga memory stress testet lefuttattam ott talált is hibát, viszont azt írja ki, hogy nem kompatibilis a kártyával, és csak 1 gb-ot képes kezelni. Ezért nem biztos hogy hiteles a kapott eredménye. Most csökkentetem az órajelet 700/1000mhz-re, a hűtés pedig 100% így 65fok körül van a kártya max hőmérséklete 1,5h játék után és nem feketedik. Ha minden gyári értékeken van, akkor kb 74fokos a kártya és feketedik, meg néha színesedik. Ha húzom akkor hamarabb beáll a kép, néha kékhalál,majd reset. Nem tudom eldönteni hogy mi okozhatja a hibát. Másik kérdés, pedig ha garanciával cseréltetném a feltüntetett órajel emelésre lehetne hivatkozni? Tehát jól értelmezem hogy a gyártó garantálja a megemelt 1050mhz-en a működést?Már csak azért is, mert akkor sokkal hamarabb előjön a hiba.
http://xfxforce.com/en-us/Products/Graphics-Cards/AMD/AMD-Radeon-HD-7000/AMD-Radeon-HD-7950.aspx
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ohh, tevedtem, igazad van, viszont ez megsem magyarazza, miert tud mindent OC-va bekapcsolni a gepe a forumtarsunknak

-
ricshard444
veterán
Az Furmark volt,legutóbbi 2 kártyás rendszerem 4890 volt 620-s Enermax táppal.Minden játék szépen ment,Crysis alatt 10 perc után kb mindig lekapcsolt,mert túlmelegedett. Megnéztem a Furmarkkal,kb 2 secig bírta,majd lekapcsolt
Részemről befejeztem,elég sok konfigom volt már és csak 2gpu/2 kártyával tudom mi mennyit megy.Vegye meg azt használja,nekem mind1 
-
Cybertrone
veterán
A tx750 Első szériája CWT beles... de szerintem most már fejezd be... elég volt ma estére

"TX-750 – Channel Well (CWT) (PSH(older) platform)" Csak kiragadtam az egyik tesztből a sok közül ami a neten fellelhető!

Lord Vader:
No problem, sejtem kinek ment volna eredetileg! Hál istennek ilyen esetekre van a HX1000 nek egy overventi beállítása, ahol is elkezd süvíteni mint az állat... én 14-es ventit még így pörögni nem láttam
ricshard444:
Hasonlóan énn is befejeztem... jött ment emberekkel nem vitázok, elég volt, elfáradtam, este volt, és nem akarok megint szabira vonulni, mert elgurul az esti bogyesz
Szerintem a kedves fórumtárs képes kiértékelni a beszélgetést, és dönteni!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Igaz, jóval kisebb számokról tudok nyilatkozni, de az tuti, hogy neked is peak közelében megy a tápod. Nekem a Q6600 és a 4870-es kb. 1 évig "forralta" a 350-es FSP tápot, amiről csak jót tudok mondani, mert derekasan állta a sarat. De egy idő után idgesítően elkezdett hangosodni a venti. Garis volt még, bevittem, raktak bele egy új ventit. Korán örültem, mert miután visszaraktam a gépbe, az új venti is ugyan úgy üvöltött benne. Olyan meleg volt a táp belseje, hogy a max fordulat felett, 2x-esen hajtotta már a ventit, hogy meg ne főjjön.
Az se volt semmi, amit hatul kifújt magából. El is adtam gyorsan, majd vettem bele egy 480-as tápot, ami éppen langyos levegő tolt ki hatul, minden hang nélkül.
De ezt ti is tudjátok, csak azért írtam le, mert írhatnékom van.
Na ezt nem neked szántam válasznak, mellé nyomtam
(#8864) ÁdiBá - erre akart menni -
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Csak megnyugtataskeppen jelzem, hogy eggyel korabbi fejlesztesu Seasonic belsovel rendelkezo tapegysege van ÁdiBának, mint a nagyon sokkal elottunk kerdezonek. Es 6A a kulonbseg a 2 tap kozott, azaz 72W. ÁdiBánal allitasa szerint minden huzva van, es 720W-bol eldegel minden 7970CF-el OC-vel. De egy 650W leadasara kepes tapegyseg nem birna el hasonlo OC-val egy kevesebbet fogyaszto 7950CF-et
Erre nem is mondok semmit. Sot ÁdiBánál mar nem is megy a gep, mivel a linkelt youtube-os video szerint mar reg le kellett volna kapcsolnia, mivel ott csak alaporajelu kartyakat teszteltek -
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Persze. Kicsit szét b@szarintana az ideg ha játék közben volt kép, nincs kép.
De jelenleg nem találkoztam ilyennel, pedig metrótól kezdve elég sok játékot végig vittem ahol azért pörögtek az alkatrészek.
Tápomat amúgy is tervezem leváltani, de csak azért mert öreg. (5 éves)
Eddig még szépen ment, anyám gépébe jó lesz. De az tuti minimum 1KW szeretnék bele. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Játszani lehet vele.
Ha nem bírja jó esetben kikapcsol majd a táp.
Kivesz egy kártyát, vesz alá nagyobb tápegységet, és kész.#8863) Lord Vader Holnap kíváncsiságból lemérem a gépem.
750TX táppal hajtok 3 vinyot 1 SSD, egy creativ hangkártyát, 2 hd7970 kártyát, 6 házhűtőt, 3 optikai meghajtót bluray írót.
Én is kicentizve használom a dolgot. Processzorom húzva is van. Kártyákat is többnyire OC használom, de még egyszer nem mondta be a gépem az unalmast, és már fél éve megy így.
Többnyire non-stop. 2D-be persze nem lényeg. Furmark + Linxel lehet kikapcsolna nálam is mint a huzat.
Holnap majd mérek egyet.
Igaz én 20 fokos szoba körülményekben játszom. 55 fokos gpu hőmérséklettel. -
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
CF-be a 650 watt sima ügy, játék alatt is. Egy valamire való 850-es táp a minimum, a 700-as is kifingana elég hamar.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Szerintem itt mi már megdönthetetlen dolgokat mondunk, de látod nem feltétlen hiszi el mindenki!

Lord Vader:
Erről van szó, immár fél icaka
köszönöm! -
ricshard444
veterán
És itt csak a Furmark megy
Ha leszámítjuk a hatásfokot ami kb 80-85% akkor a gép úgy 550-560W-t eszik,ha ráküldöd a LinX-t alap procival az kb + 100w ergó 660. És maxon megy a táp, reálisan ha játszól egy csúcs játékkal kb 600w-t ehet a gép és az aztjelentené,hogy a táp 90%-n pörögne,hol jó az neki? Nekem nincs kétségem afelől,hogy elbírná e,csak nagyon hajtaná a tápot... -
Cybertrone
veterán
válasz
Alister71
üzenetére
Én a 2vga-t min 400w-nak fogom fel, aztán ott a proci amire 130w-ot lazán odatolok, és akkor ott vannak a vinyók, meg a többi sallang esetlegesen... már ha jól számolok peakben van az erőmű... ami nem gond, csak én mondjuk 24/7 nem bíznám oda ... sőt semmiképp nem bíznám oda... védelem ide vagy oda nekem az előző hx100 nem kérdezte meg hogy akarom e hogy a fél gépet elvigye a sírba...

-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
1 vga-val gondolom, kettővel semmiképp.
-
ÁdiBá
veterán
Here is Guru3D's power supply recommendation:
Radeon HD 7950 - On your average system the card requires you to have a 500~550 Watt power supply unit.
Radeon HD 7950 Crossfire x2 - On your average system the cards require you to have a700 Watt power supply unit as minimum.
Radeon HD 7950 Crossfire x3 - On your average system the cards require you to have a 850~900 Watt power supply unit as minimum. -
jilian
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek!

Érdekes érvek szólnak mindkét irányba.
aztán most döntsem el mi legyen.... 
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ember, nem vitatkozom, kesz tenyeket raktam az "asztalra". Ez a valosag, azt hogy egy gyarto mit ad meg TDP-nek, abban tobbszor van tulzas, hogy beleferje.Amugy pedig te kerted, hogy legyen linx, en adtam neked linx+furmarkot, es erre azt mondod, hagyjuk. Nem erdekel, viszont a leendo vevonek uzenem, hogy felesleg a tapegyseg

Ha az neked okoskodo, aki kimeri pontosan az ertekeket, te pedig a levego dobalozo nem alatamasztott tenyekkel, akkor sorry, mindenki dontse el, hogy kinek hisz

-
olta
aktív tag
Kivancsi leszek a reagalasodra

Na szoval, akkor jatszunk nagyban. Furmark+Linx. A fogyasztasmero egyszer ugrott 410W-ra, mikoris a tap hatasfokabol adodoan leadott ~340W kornyeket a teljes konfiguracionak. Nem csak a videokartyanak, hanem az egesz gepnek. Ismetlen, az egesznek
. Szoval te azt mondod, hogy egy egyagas, 12V-on 54A-es, azaz 648W-os tapegyseg nem birkozna meg 2db 7950-el (mert neki CF-ben 7950-es kartyaja lesz, mely meg ettol is kevesebbet fogyaszt valamivel, foleg ha nem lesz tuning, de meg tuninggal is, mint ezt mar mondottam, ha nem lepi at az 1.2v-os hatart a feszemelesnel) a maradek 300W-bol meg egy kartyaval, mikor osszessegeben eszik egy komplett konfig 340W-ot olyan terheles alatt, melyet ezen a ket programon kivul semmi massal nem tudsz eloallitani, akkor feladom, nem tudlak ettol jobban meggyozni... 
-
Cybertrone
veterán
válasz
Alister71
üzenetére
580 sli alatt nálam egy tx850 melegedett el rendre... 20-25 perc kellet neki, és ontotta a meleget... aztán kattant, és lakapcsolt... mint kiderült a ventije gyárilag halkra van tervezve, és még félig egy plexi el is takarja ismeretlen okokból... egyszerűen nem tudta lehűteni, pedig papíron elég kellet volna hogy legyen... ezért is írtam, nem minden a minőség, az is lekapcsol... de legalább lekapcsol, és nem felrobban mint anno a NorthQ 500-as tápom, ahol a pufferkondi úgygondolta hogy meghasad, és kiengedi a dszint, amit némi amperszaggal fűszerezve tolt az arcomba... de szerencsére más nem halt meg... ez még a 8800gtx-es időkben volt... na akor volt fogyasztás rendesen

-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az mekkora faszság volt, mikor a haverom gépe attól dobta el magát, ha beraktam egy lemezt a dvd meghajtóba.
Az a táp milyen szinten a peak-en járt
Vagy 10 perc kellett mire kisakkoztam, hogy a táp a ludas. 
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ha a 650W-osról van szó, ami 12v-n 640W körül lead, akkor nem.
7970-nek húzva mennyi a TDP-je? Proci min.100W plusz. Ha el is bírná, akkor se menne sokáig, hatalmas terhelést kapna, ami nem egészséges. -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerinted az a táp vállalható cf-re?

Igazából maga a boot az első stabilitási pont, ha bejön vmi, akkor jó nyomon halad a faszi... bár ha egy egérmozzdulatba belefagy akkor még nincs közel a cél... Én a jelekre szoktam alapozni, ha nincs hang, vagy usb-s eszköz, akkor fix nem stabile, akkor már lövöm is az újraindítást!
ez az a táp... szerintem se bírná... a tx650-es-ünk is megfőtt , és saccra ugyan ez a bele neki
-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ennyi.
Én a Codemasters játékaival szoktam tesztelni a túlhajtást. 100x stabil volt Vantage-ban, de a Dirt3, 2 perc alatt megfingatta, ha valami nem stimmelt. -
Cybertrone
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Én Linxet se használok... majd kiderül ha nem stabile valami a hétköznapok során... vagy egy fasza konvertálás közbe, vagy megdöglik a renderbe... pont elég... vagy megfő netezés alatt ki tudja

-
Alister71
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ezt az OCP tesztet még én sem mertem sose elindítani.

mod: nincs egy világrengető konfigom, de ha egy szarcsimbók program kifingatná, lehet, hogy átmennék Jason Statham-be.

-
Cybertrone
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha fogyasztást mérünk akkor mérjük rendesen... még jó hogy nem a ruszki OCP tesztet mondtam... mái napig nem mertem elindítani
de szó mi szó nekem mind 1 hogy a kedves fórumtárs megpróbálja e a dolgokat, viszont az igen is karcsu ami a tápra van írva... SZERINTEM! 
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ki fog Linx-el a háttérben játszani?
Persze, tudom így lehet a legjobban fingatni a gépet, de teljesen életszerűtlen. DMarkokban is vga vagy cpu teszt van. De egy esetleges combined se terhel annyit mint Linx + sárkány 
-
Cybertrone
veterán
a szép sárkányos teszted szépen terheli a vga-t de a prociból max 1 szálat használ... ismételd meg a fasza mérésedet egy linx, és egy sárkányos tesztel...
De azért kösözönm hogy fáradoztál! Ezen kívül nem egy több gpu-s rendszerem volt... ebből egy tx850-et egy 580 sli kifekttetett... hogy miért? mert tartós használat mellet melege lett a tápnak... azóta volt 7970 cf-em 680 tri-m és mindezt egy 1kw-os egységgel hajtottam... A vantól nem kell félni, és nem szabad kicentizni a tápot, kell lenni tartaléknak... plusz neki lehet több a vinyója, több a ventije bla bla bla... ez mind számít 
-
olta
aktív tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Akkor cafold meg a keszitett videom, hogy mi nem stimmel: 7970 @ 1100/1600 @ 1.1v A processzorom TDP-je 95W Intel szerint, es legyen huzva az Ivy allitasod szerint 150W(1.4v-tal elhiszem hogy lesz annyi), azaz a teljes tenyleges fogyasztashoz meg hozzaadok 50W-ot, meg igy is ~280W lesz a gep fogyasztasa egy tuningolt procival, es egy tuningolt VGA-val. Ez VALOS hasznalat, Furmark alatt tutira tobb lenne ~50W-tal a fogyasztas, viszont olyan terhelest soha nem fog kapni a VGA

Elnezest a minosithetetlen minosegert

-
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Épp most akartam írni,de ugyanezt , szóval +1
-
Cybertrone
veterán
Megosztom veled hogy meghúzva az Ivy is eszik legalább 150w-ot a vga meg nem tudom honnan szedted hogy 190w-ot eszik, mikor terhelésen, tuningolva 300w-os tdp-ből gazdálkodik...
54A-ja van jelenleg a 12v-os ágon... ez karcsú...
Mellesleg egy táp sem érzi jól magát 90%+ használaton, mert ott már peakbe üzemel amit álltalában nem szeret egy táp sem
Szerintem csak nem baj hogy nem bíztatjuk, mikor egy elég fasza rendszert akar meghajtani, és nem hiányzik a baj senkinek sem... hiába a fasza táp, az is tud okozni meglepiket
Tehát megkérlek hogy amennyiben nem tudsz objektíven a dolgokhoz hozzászólni inkább figyelj csak
-
olta
aktív tag
Mar ne haragudjatok, de az a tap akkor is eleg, ha mint irtam is, 1.2v alatt marad VGA tuning eseten.
Es a 80-90%-os hasznalatban pedig igencsak "jol erzi magat" a tap. Egy ekkora tapnal a 80%-nal meg van ~130W tartalak, 90%-nal ~65W.
Miert kellene egy nagyobb tap, ha a 7970 1.1v-tal ~190W-tal beeri. 2 db 7950 fogyaszthat 1.1v-tal tuninggal ~370W kornyeken, mivel a 2. kartya mindig kevesebbet eszik. Erre jon a processzor "durva feszelessel"(1.25v-1.3v) ~120W, es a maradek komponens ~30W. Ezekutan mondja meg valamelyikotok, miert dobalja feleslegesen nagyobb tapra a penzet, ha tukorsiman viszi a jelenlegi tapja is? -
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az viszont tényleg nemárt,mert nemegészséges 80-90%-n járatni.Arról nemis beszélve,hogy úgy gyorsabban öregednek a cuccok benne így csökken a teljesítmény is.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ez esetben csereljen tapot! Peakben nem biztos a hosszu idotartam!
-
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Feszemelős nemkell,nem pedig tuning.Tapasztalatom szerint FHD mellett is kell egy durva proci(nem alapon) ilyen vga páros mellett.
-
Cybertrone
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem fogja a proci limitalni, a fhd elegge csak a vga-ra alapoz
a tapot meg lehet hajszolni, de attol hogy seasonic meg lekapcsol...
nem tom minek irod az elso mondatban hogy nagyon ne hozzon semmit, a procira meg mar combos tuningot mondol... Ellentmondasos ez igy! En egy 850es tapot tennek oda, jobb lenne! -
ricshard444
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Elbírja a táp,mert sosem fog minden maxon menni,azért annyira nem kell feszemelős tuningot betolni, nem kell csúcson járatni a tápot.... Szerintem működne,de olyan lesz mintha 2db 7950-d lenne,mert hozzá igazodik a gyorsabb sebessége a lassabbhoz.Proci az jó,csak húzd meg rendesen,mert limitálni fog fullhd-n.
-
olta
aktív tag
A crossfires reszre nem tudok erdembeni informacioval szolgalni, viszont a tapos kerdesre igen.
Ha akarsz tuningolni cf eseten is, akkor alapfeszen vagy csak minimalis feszemelessel, ertsd 1.2v alatt elbirja, folotte mar nem tennem ra a nyakam. Seasonic gyarto ott van a TOP 3-ban, elegge megbizhatoak, es meg nagyobb terhelest is elbirnak a matrican felul, kerdes, hogy ez mennyire degradalja azt. Peldaul, az adatlapomon levo konfig 1.1v-tal 1100/1600-on 280-300W-ot szippant ki konnektorbol heaven alatt, ami azt jelenti, hogyha veszem a tap hatasfokat, akkor ez valosba ~250-260W. A processzor elbirja, az hogy milyen orajelen elegiteni ki oket az felbontas,- es alkalmazasfuggo, de nagyjabol 4,5Ghz-en szep "triot" alkotnanak es a fogyasztas is megallna alapfeszes tuning eseten ~550W kornyeken, feszultsegemelessel ~650

-
jilian
addikt
Mennyire lenne barátságban egy 7950 egy ref. 7970 -nel?

Ha menne a dolog:
1. az alaplapom mennyire fogná vissza őket?
2. a tápom elbírna egy ilyen CF -et? tudása
3. a procimmal kombinálva meddig lenne hatásos a cumó?
Full HD-ről nem szándékozom a közeljövőben váltani, addig bizti maradna a két kártya amíg a cpu-m.
-
ricshard444
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mostnyaldmeg

-
Motion_Blur
félisten
Kicsit megizzasztottam a DC2-est: [link]
29 fokos szobában, zárt házban.
Játékok alatt max. 100-102 fok a VRM.
-
jilian
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Akkor hàtha lesz egy jólelkű emberke.

Mondjuk amikor vettem, megràngattam, nekem vitte az 1200-at boldogan, (vissza lehet olvasni)
úgyhogy jòl esne egy màzlistàbb pèldàny csrèbe is.
-
jilian
addikt
Szeretné valaki a ref! 79X0 -jét valaki vízzel hűteni?
Sajnos nagyon becumiztam, ugyanis az én 7950-em gyárilag OC-s ezért más a nyák, és nem tudom felrakni a HeatKillert.Szerintetek sokat "buknék" ha a kártyámat cserélném el valaki ref 7950-ére?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
dergander
üzenetére
Ne legyünk már egyoldalúak.
Mindkét oldalon lehetne felhozni olyan játékokat amelyik nvidia illetve amd kártyáinak kedveznek.
A lényeg hogy nagyjából fej-fej mellett dolgoznak ezek a kártyák. GTX680/HD7970.
Itt már tényleg nem az erő a kérdéses a vásárlás előtt, hanem hogy melyik szimpatikusabb a felhasználó számára és milyen áron.
Én teljesen elégedett vagyok a HD7970 kártyáimmal, de zokszó nélkül becserélném őket egy az egybe GTX680-ra is. De, szigorúan csak kíváncsiságból. Az miatt meg nem fogok ráfizetni, se szaladgálni érte.
Mondjuk úgy lusta vagyok rá, hogy most zöld logo legyen az asztalon, vagy piros van jelenleg, édes mindegy. -
dergander
addikt
az nvidiával az a helyzet hogy kezd kihalni,már már kevés logo jelenik meg játékok elinditásánál inkább az amd evolved van,és át is veszi a helyét.
A 7900es családba több potencia van ami valószinü a windows 8al fog előjönni,nameg a 384bit masszivabb élsímitásnál és nagy felbontásoknál elönyös lesz.
Bár a metro 2033 anomáliaként hat mert nv játék mégis radeonon megy jól.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy a Ram volt a ludas lehet hogy a kártya fogyott ki alóla. A drasztikus lassulással lehet kicsit erősen fogalmaztam tehát nem az volt, hogy pl: 80 fps-ről esett mondjuk 15-20 fps-re hanem inkább 40-ről esett.
Ettől függetlenül szerintem is rakhattak volna rá több memóriát. -
daneeeeee
aktív tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Nagyából olyan 350 játék támogatja ma az Eyefinity-t vagy az NV Surroundot.
A hétvége alatt jópár játékot kipróbáltam ezek közül (az általam kritikusabbnak vélt darabokat) és komolyabb lag sehol sem jelentkezett őszinte meglepetésemre. Pedig elővettem a BF3-mat a Cysis 2-őt, a Batmant AC-t. A Dirt 3 a fenti felbontáson 8xQCSAA sem fogyott ki a 2GB RAM-ból.
Inkább drasztikus lassulásokról tudok beszámolni (ez a BF3-nál volt a legnyilvánvalóbb), de ez is csak néhány játékra volt jellemző.
Szóval úgy fogalmaznék, hogy most jelen pillanatban a 2GB pont elég. -
Miner
csendes tag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Igen 570 GTX... igazából teljesen jó, eddig nem játszottam olyan játékkal, amivel problémája lett volna 1920x1080-ban, max. beállításokkal... csak az a baj, és ezzel gondolom nem vagyok egyedül, hogy szeretem kipróbálni az újabb kártyákat, így nem töltenek hosszú időt nálam... Bár 7970-től feljebb egy darabig tuti nem váltok.

daneeeeee:

-
daneeeeee
aktív tag
Huh most megnyugodtam....
A témához visszakanyarodva szerintem is jól döntöttél előző hétvégén volt szerencsém kipróbálni egy GTX 680-at, az is szuper kártya, hangja az tulajdonképpen nincsen még terhelés alatt sem, a teljesítménye nagyából hasonló volt, a 2GB ramból pedig nem fogyott ki 5760x1200 Surround alatt sem (egy két necces helyzet azért volt) -
Miner
csendes tag
Azt hiszem eldőlt a kérdés...
Kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy ASUS HD7970-DC2T-re... 
-
ricshard444
veterán
ÁdiBá:
Tesszellálásban sokkal erőssebb a 7970,amúgy kb 5-10%-al van lemaradva 1125-n tőle.Persze Metroban 10-15fps-el,de azt úgysem szeretem.
Nem melegedett jobban,mint ez.Kb azonos hőfokok voltak,még hangosabb sem volt,mikor kérdezték,hogy úgyhallották 5970től hangosabb és melegebb megkellett cáfolnom,mert egyáltalán nem,ellenkezőleg...
Nemmondanám,hogy stabilabb az fps 7970el(kivéve tesszellálásban Heavenben,ott nagyon hullámzó volt),szóval meglepően jó volt a skálázódás minden játékban,de 1 GPU mégiscsak jobban skálázódik
Cybertrone:
Igen,a fogyasztás miatt váltottam,az a 450W túl sok volt,és elég jól kijöttem az üzletből.Először nemtitkoltan 680t akartam,de aztán olvasgattam külföldi fórumokat és aztmondták még annó,hogy azt vegyem amelyik olcsóbb,mert teljesítményben egyformák.
-
Miner
csendes tag
Radeonból egy Sapphire 5870-em volt korábban, azzal semmi gondom nem volt driverek terén... Az tény, hogy Nv-nél kevesebb user error szokott lenni a telepítgetésekből kifolyólag.
Ami igazán megtetszett most a 7970-ben, az a teljesítmény növekedés az újabb driverek hatására... Míg az első tesztben a 680 lenyomta, addig a legújabb tesztben új driver-el már a Radeon volt a jobb... Árban kb 5-6.000 lenne különbség a 2 kártya közt (sajnos a 680 már nem fér bele a keretbe). A bolti áraknál a 2 kártya közt 20.000 különbség van a Radeon "javára"...torma1981: hangról, melegedésről a tesztekben hasonló eredményeket találtam, és egyik sem volt rosszabb a mostani Asus 570 Gtx-nél... egyedül az Ati fogyasztása

Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- VGA kibeszélő offtopik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
CF-nél nem adódik össze, tehát ha kevés lenne, akkor hiába bírná a két kártya, a memória korlátozna.

Pedig számolgattam, 2x 250W az 500W, CPU 130W és elvileg ki is futottam. Jó LinX-et meg játékot sosem kapott, nem mertem, meg minek. De Battlefield 3-ban órákat ment így. Persze, mert nem vette fel egyik sem a max TDP-t így 550W körül megállhatott a maximális fogyasztás, de eléggé peak. Napokat ment így, de kevesebbet mertem játszani, mindenesetre a táp nem melegedett annyira. Gyorsan be lett szerezve egy HX850W, ez mondjuk hideget fújt hatul, szóval biztosan jobban érezte magát.

aztán most döntsem el mi legyen....
Vagy 10 perc kellett mire kisakkoztam, hogy a táp a ludas.