Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
jaroslav #56363 üzenetére
A probléma az 1156-os szériánál, hogy nem támogatja se az AES se az AVX utasításokat. Sajnos hiába teszel bele i7-est, annak is erőből kell majd dolgoznia. Egy sandy i5-2400, könnyedén megoldja, mikor az i7 860 már kilehellte a lelkét.
Manapság már rengeteg program és játék használja ezeket az utasításokat. -
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav #56363 üzenetére
Az nem udvariatlan arcoskodás. A fórumot leszámítva, a való életben elég ritka volt, már a maga korában is (szerk: már a világnak ezen a részén). Az utóbbi időben nekem sem akadt a kezeim közé ilyen gép/proci, pedig szervizelek elég vasat.
Amúgy én is úgy voltam vele: ha adódna olyan biznisz, aminek a keretében le tudnám cserélni az itthoni gép prociját, menne bele egy 860 -as. De annyi pénzért, amibe kerülne a csere, inkább azt csinálnám, hogy passzolom a 2600k -t a páromnak, nekem meg jönne egy újabb vas - a 750 meg menne eladásra, amíg ilyen jó pénzt lehet kapni érte.
-
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav #56360 üzenetére
Ne haragudj, de nem volt itt semmiféle fikázó savazás, udvariatlanság, meg hasonlók. Száraz tényeket írt le, amit sértésnek veszel. Ezért írtam én is, hogy a platformra magára (lásd: i7 860) nem szabad vagyonokat költeni, mert nagyobb összegű pénz esetén célravezetőbb minimum a Sandy i5 -re (k) ugrani.
Nekem is dolgozik itthon egy i5 750 (asszony gépében), kb 4-5 éve. Mégsem veszem sértésnek, mert egyszerűen eljárt felette az idő. Ha tényleg nagyobb összeget emésztene fel a csere, tuningot támogató alaplapot (& normális hűtőt) feltételezve célszerűbb felcsavarni az i5 tempóját, mert többre megy vele az ember.
-
CirrMee
addikt
válasz
jaroslav #56354 üzenetére
Az egyikre válaszolt a kolléga.
A másik: 270X, vagy azzal egyenértékű "zöldség".
Ha fel van csavarva 4GHz körüli tempóra, akkor max 7950/280 (vagy hasonló zöldet), annál nagyobbat tuti nem tud kihajtani.870 beszerzését csak akkor ejteném meg, ha (szó szerint) pár ezresnél nem kerül többe a csere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Windows 11
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HP notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest