Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CirrMee

addikt

válasz Atti777 #55942 üzenetére

Én is majdnem így "selejteztem" pár hete a sima 270 -es Asus -t az asszony gépében. Amikor átköltözött az én gépemből oda, akkor kezdett balhézni a gépe (8.1, összekuszált képpel kékhalál, hibaüzenet azonosíthatatlan), így mire is gondolhatna az ember, ha nem a kártya hibájára. Próbálkoztam hűtő pucolással, driver cserékkel, órajelek csökkentésével, és sokszor tűnt úgy, hogy sínen van a dolog, aztán csak-csak egyre gyakrabban fagyott. Akkor engedtem a win10 frissítésnek, oda is felment. Innentől kezdve viszont olyan hibaüzeneteket dobált, ami alapján egyértelműen hardver hiba lett azonosítva. Beszórtam a 7970 -es kártyámat a gépébe. Már boot közben megreccsent kékhalállal, akkor jött a többi alkatrész. Memtest szerint a dram -ok (4x2Gb) hibátlanok. Google szerint statisztikailag pont ezek, majd sorrendben proci és alaplap a legesélyesebbek a hibaüzenet alapján. Már éppen szerezni akartam alaplapot (kb lehetetlen az 1156 miatt), amikor jött a tipp kollégától, hogy azért próbáljuk meg a dram modulokat (látott már memtest hiba nélkül is elszállni), ezért elkezdtem a párokat kiszedegetni. Nosza meg is lett a hiba, az egyik párosból valamelyik tag hibás - ismét memtest, ismét jó szerinte. :)

Új hozzászólás Aktív témák