Új hozzászólás Aktív témák
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1276 üzenetére
Passz hogy ki tudja e hajtani
sosem néztem
Valaki írt itt nem rég aki átjött Amd-re hogy majd ír véleményt,de eddig semmi.
Jött az új platform és váltottam is egyből az újabbra,ebből is végig mentem a lépcsőn,valahogy ebből is itt maradtam.Nem tudom,ezt szeretem,sosem csalódtam benne mégGondolom egy i7 3770 többet kibírna préselni a kártyából de tesztek alapján alapon így is a 3570 szintjén van a proci,gondoltam akkor azért a kis plusszért hagyom inkább.
+ nem kellett mindig azzal foglalkoznom hogy új generációs procihoz új alaplap
árban is jobban jártam és gondom sem volt eddig AMD-vel. -
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1272 üzenetére
szép
nekem is volt egy-pár,nem írom le,DE őszinte leszek,sosem volt még a másik oldalról kártyám.
Halvány sejtelmem sincs hogy ott mi újság.
Nem vagyok elfogult vagy ilyesmi de sosem csalódtam egyik kártyámban sem,tesztet néztem ha venni akartam másikat, "ismerem" már őket,megszerettem az amd-t,Hozzászoktam,úgy mint prociban is.Hiába van le maradva én kitartok.Amire nekem kell abban ott van. -
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1253 üzenetére
El gondolkodtam rajta
. ez van most ilyen áron
CLUB3D ATI HD7990 DDR5 6GB, PCIE 3.0 - CGAX-7999 235.000 Ft
de félek tőle és árban sem bánnám ha lejjebb menne.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1246 üzenetére
Ha kell egy másik, szólj
Fejlesztenem kellene, de tápot meg nem akarok venni. Nagyon úgy tűnik, hogy megint előtérbe kerül nálam az nvidia, mint választási lehetőség. Sokat zabálnak ezek az AMD kártyákDriverekre visszatérve, nekem azzal volt tele a hócipőm, hogy a profilokat rettenet módon kezelték. Ilyenre gondolok, hogy váltás eyefinity és normál profil között. A kezdetekben teljesen rossz volt, aztán kijött egy újabb driver, ott már jó volt, aztán kijött még egy újabb, na ott megint elcseszték, és ez a sor még egyszer. 1 órát kellett szarakodni vele, amíg megjegyezte az aktuális profilokat úgy, hogy váltani is lehessen közöttük. Idegbaj volt. Igaz, már nem lesz több monitoros rendszerem, szóval ilyen problémáim sem lesznek.
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
-
válasz
Apone33 #1228 üzenetére
Had legyen egy apró kérdésem
Nekem cry 3 ban minden maxon grafikai hibák vannak a képben.
A textúrákat vissza kellett raknom high-ra.
Most jó FPS ek vannak, hogy high/very high kombó beállítások és a Filterek max -1 es beállításonNektek is volt gond a very high beállítással ?
13.1 van fent. -
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1208 üzenetére
Hát nehogy már alapon használjam egy ilyen hűtővel
Úgy nem fagy egyébként, ezzel csak azt akartam mondani, hogy a tuningot nem bírja annyira +20-on. Ami furcsa, mert mindenki másnak meg úgy megy jól. Szente kolléga, te meg szedd le a drivert, drviver fusion /régen driver sweepernek hívták/, aztán tedd fel újra valamelyiket. A bios átkapcsolgatást meg hanyagold szerintem, pláne gyári hűtővel. Miért akarod, hogy még jobban melegedjen? A másik bios letilt 1-2 beépített védelmet /pontosan nem tudom miket/ a kártyában, továbbá plusz feszt ad neki. Jah és frissítsed az AB-t, eléggé elavult amit használsz, fontos!
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1211 üzenetére
Nem nem fagy
Mi után segítettél a bios kapcsolós dolgot felderíteni,azután catában vissza tettem 830-ra az órajelet bios kapcsoló vissza alapra és újra indítás.De csak úgy beindítottam az AB és látom hogy az 1.mag 830-on megy a 2.mag meg 881-en.
+20% ra a csúszka felhúztam 880ra,újra indítottam és a 2.mag továbbra is 881-en megy.
Nekem is ki fekteti a játék fullonHihetetlen mi kell ennek akkor max részletességhez ha 6990 is kevés neki már?7990 GTX690?
-
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1188 üzenetére
BF3 és Crysis 1
Múlt héten toltam végig a C1-et, igaz, hogy high és 3 monitor, de izzott a kártya rendesen. Még a brutál hűtőmmel is 80 fok környékén stagnált. Volt hogy 82-83... Fps 60-80 körül. 900/1400-on. Hogy lehet ilyen avatart szerezni amúgy? Alien fan vagyok, nagyon jól jönne
Vagy csak őstagként lehet ilyenem?
-
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1090 üzenetére
A TS igazán csak a részletek megbeszélésére fog kelleni, az eredményeket aztán egy excelben vagy bármiben összesítenénk. A lényeg valóban a más környezeten van. Procik, azok órajele, kell-e tuning, ha igen akkor mennyi, stb. Tisztább képet kapnánk a kártya étvágyáról és ezáltal arról is, mit és mennyire érdemes tuningolni, stb.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1082 üzenetére
Köszi, hogy emlékeztettél, szükség is volt rá
Átgondoltam a dolgot utána, aztán meg megijedtem a feladat komplexitásától...A lényeg, hogy legelőször is ki kellene találni milyen beállítások mellett mérjünk... Rengeteg dolog változhat, pont ezért nem tudom, hol legyen a határ. Amíg ezek nincsenek lefektetve, addig nem tudunk semmi komolyat csinálni. Beszéljük meg TS-en szerintem holnap, amennyiben ráérsz. Priviben ez hosszadalmas lenne. Ha ezt kitaláltuk, csinálhatunk egy leírást, hogy a többiek is be tudjanak szállni. Nem ártana több játékkal tesztelni, továbbá egy BF3 benchmark mód is kellene. Más oldalak nem tudom hogyan csinálják? Kéne valami progi, ami fps érték mintát vesz 2-3 másodpercenként a játékból, aztán azt legyűjti egy logfile-ba. Aztán ezt könnyen átlagolhatjuk, kb fél óra játék után. Fraps pl tud ilyet esetleg? Egyelőre ennyi jutott eszembe, kissé fáradt vagyok most, holnap, illetve ma jövök dél körül legkésőbb.
Szerk.: ha csak ketten mérünk annak nem sok értelme van, így legelőször meg kéne tudni, kik azok, akik beszállnának egy ilyenbe? 5-6 ember minimum kellene még.
-
szente80
aktív tag
válasz
Apone33 #1075 üzenetére
Nem hinném hogy addig meg tudod állni,mert az tuti lesz még 2év is mire nem bírná.Nekem most is pihen egy 4870x2 a szekrényben és annyira szeretem hogy nem bírom eladni.Bár nem mai darab de szépen fut rajt minden.6990-ven szerintem jó árban van erejéhez mérve.7950-em volt,szóltak rajta a kondik mint a tücsök ciripelés,de 7970-re is kíváncsi vagyok és a 7970x2-re is.Vagy majd jön DX12 vagy nem tudom mi amiatt elcsábul az ember.De én is úgy vagyok már vele hogy szeretném sokáig ezt meg tartani.
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1039 üzenetére
OK. Napközben is jó neked? Ha hazaérek én azzal fogom kezdeni, hogy csinálok bc2 meg bf3 teszteket üres szerveren 1 ponton megállva. Alap proci, alap gpu, és ugyanez tuning mellett is. Ez az első amit majd mindenkinek érdemes lenne. Van BF3 alatt valami beépített benchmark szted? Elég nehéz lesz azonos körülményeket produkálni máskülönben. Az is számít ha pár centivel arrébb néz a játékos.
TS IP: 91.82.224.70
Az időpontot meg kell beszéljük, mert fent kell lennem, hogy adjak reget a csatlakozáskor.Nem kis meló lesz egyébként ha alaposak akarunk lenni. Screenshotolás hegyek lesznek...
Egyébként már rég gondolkodom egy ilyen közös tesztelésen, legutoljára akkor jutott eszembe, mikor ismételten láttam egy AMD vs Intel vitát.Bárki be akar szállni, jöjjön. Minél több eredmény lesz, annál jobb!
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1031 üzenetére
50% GPU kihasználtság?? Erre mi a magyarázat vajon? Fú csak menjek haza, megnézem én is, mert ez így nagyon-nagyon kevés valamiért. És ami a fura, hogy full be van állva 50%-ra. Fura, hogy pont én mondom ezt, de itt valami nem stimmel. High vagy low graf?
Csináljunk már egyszer egy tesztelős napot /pár órát/, TS szerverem van, tudunk közben dumálni, és lennének mérési eredményeink mindenféle konfiggal. Hm?
-
deadwing
addikt
válasz
Apone33 #1025 üzenetére
Teljesen mindegy mivel sztem... BC2 vagy BF3 van? Ha igen, ezekkel megnézhetnéd mit mutat az AB. Továbbá, ha már megteszed ezt a szívességet, pls csatolj már be egy képet, kíváncsi vagyok milyen GPU kihasználtságod van. Nálam BF3 99%-ra hajtja highban, de lowban meg csak 70% körül megy a kártya és alig van fps növekedés
-
deadwing
addikt
-
-
szente80
aktív tag
7990-re én se adnék ki annyi pénzt amibe kerülni fog.Régen erre is ezt mondtam de szerencse előbb utóbb minden elérhető.Én nagyon szeretem ezt a karit nagyon nem bántam meg.Volt 4870x2-öm és 5970-em is de ez szerintem halk is és még nem tudtam semmivel se ki akasztani.Nekem biztos maradni fog míg a 7990-en nem kerül annyiba mint most ez.
-
-
deadwing
addikt
No ennek nem is hinnéd mennyire örülök
Berendeltem viszont egy ilyet. Ha ezzel jó lesz, majd jól meg is ráncigálom a bajszát
Csak azért voltam megijedve amúgy, mert game alatt sokszor csinált olyat hogy eltűnt a kép 1-2 másodpercre. Nem is tudom hány fokos lehetett akkor az a szerencsétlen gpu...
-
deadwing
addikt
Köszi, asszem jól jönne. Folytattam a csiszolást, de nem lett jobb semmivel. Arra gyanakszom, hogy mivel sokáig a gyári állapotában használtam, és valószínű 100 fok körül, nem lehet hogy megfőtt a GPU? Az okozhat ilyet, hogy indokolatlanul sok hőt termel ez a mag? Nem örülnék neki mondjuk, de nincs tapasztalatom...
-
TomiLi
addikt
Semmi gond! Én is kutakodtam a netet, de semmit nem találtam sajna.
Nekem már eleve ránézésre nem tetszik a hűtője a ref. 6990-nek, mert nem jó a házamhoz. A venti két irányba fújja a levegőt, ha jól gondolom, viszont nekem a vga végénél lenne egy befúvó venti (házé), ami egyből galibát okozna.
Meg gondolom elég nagy a hőtermelés is, így annak a kis "malomkeréknek" tekernie kell elég magas fordulaton, ami zajjal jár....
Nem értem, hogy miért nincs még legalább aftermarket hűtő hozzá. Az Artic Cooling pedig szeret az ilyen vga-khoz hűtőt gyártani.... Arra tudok csak gondolni, hogy az AMD nem adott rá engedélyt.... (vagy esetleg a korábbi két gpu-s vga-khoz gyártott aftermarket hűtők nem fogytak kellőképpen - lehet a gyártók abból indulnak ki, hogy aki ilyen vga-t vesz, annak nem gond bevizezni sem) -
TomiLi
addikt
Pont én is érdeklődnék, hogy nem lesz a referencia 6990-eken kívűl egyedi megoldás? A gyártók "szokásos" megoldásaik gondoltam. (pl: Asus Ares) De megelégednék a módosított hűtővel elátott vga-kal is...
Én sehol nem olvastam utána, pont én szeretnék érdeklődni, hogy esetleg más hallott-e, olvasott-e valamit ebben a témában. -
Steady74
addikt
Nálam a hálószobában van a gép, nagyon jól szellőző házban van a kártya, de mégis felpörög időnként elég szépen, bár ahogy írtam F1 alatt 2-3 körönként teszi, amíg viszont e pörög, addig elég hangos. Mivel általában este 9-10 után ülök le a gép elé, amikor a család már alszik, akkor hatványozottan igaz, hogy hangos a kártya.
Vízhűtés annak megoldás, akinek már van rendszere. Egy VGA köré építeni 100 ezerért egy hűtőt szerintem nem annyira pénztárcabarát megoldás, mint az AC léghűtői 14-16 ezerért...
-
-
cyberkind
félisten
Vantage 5970 alap : kb 24.000 pont !
6990 Alap Bios : 33.000 pont !
Metro 2033 dof-on kívül minden bekapcsolva, és full-on : 5970 850/1200-on, a min fps 20 volt, de a max fps 80 !
6990 940/1375 : min fps 50, max fps 100 !
Egyenlőre csak ezeket néztem, de jönnek még a többiek is !
Rettenet nagy különbség van a két kártya között, a tesztek 20-25%-ot írtak, nekem ez többnek tűnik ! -
gombcomp
senior tag
Mindegyik gyártó vállal az átkapcsolás után is garanciát!
Az alap garancia szöveg arról szólt,hogy az átkapcsolás miatt bekövetkezhető
károsodásokért (táp,alaplap)nem vállalnak felelősséget.
Amúgy ha elszáll (esetleg) a kártya akkor már nem tudod visszakapcsolni a kapcsolót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenWRT topic
- ASUS ROG Ally
- Formula-1 humoros
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged