Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
üdv
megrántottam a 955be procimat 3,2 röl 4 re, 2400 ht vel. Ezek a beálítások már jól ki vannak tesztelve, nem először csinálom, csak egy problémám lenne: Mikor változtatok az órajelen ( mind1 h felfele vagy lefele ) teljesen megajdul a league of legends. vsyncel 72 röl 57 re ugrik le az fps, és ugrálnak a karakterek, és nincs szinkronban a kép és a hang sem.
Sosem jövök rá hogy hogy oldjam meg a problémát, és mindig 1-2 nap alatt az órajel változtatás után eltűnik a hiba magától. Valakinek lenne rá ötlete hogy mit csináljak h ne keljen rá várnom tuningnál h használhassam a gépem ? -
Wikoo
aktív tag
válasz
HERR Z #26180 üzenetére
Pont ettől tartottam. Asus M5A97 lapot nem fogok venni, főleg nem használtan, a többi meg alapból storno, annyit nem költenék rá a lapra, inkább vennék akkor erősebb vga-t annyi pénzen. Titkon reménykedtem h többért menne el az alaplapom.
Neked milyen hűtőd van ? Szerinted mi a legbrutálisabb hűtő, ami még bevarázsolható? A ram nem probléma, nem magasított kiszerelés. -
Wikoo
aktív tag
válasz
HERR Z #26176 üzenetére
Azon gondolkozom h eladjam a lapot, és vegyek egy gigabyte GA-990XA-UD3at. Nagyon tetszik ez a lap, de röhejes h milyen magas a cpu hőfok. Csak nem tudom mennyiért mehetne el itt ph-n. ( minden alkatrész doboz cd megvan, tökéletes állapotban és nem szénné húzott )
(#26177) csabika0001:
Igen, én is azt nézem h biosba adtam 1,35 öt, és 4ghz-n megy, nagyon durva. VRM re hogy mérnél rá potméterrel? Engem is érdekelne h mennyire valós ez a fesz.
Nálam is mx 4 van, nem apróztam el. -
Wikoo
aktív tag
válasz
csabika0001 #26173 üzenetére
Más is írta a fórumban h Asrock lapban kb 8-10 fokkal melegebbek a procik. De én sem értem, ugyanez a hűtő és fesz más lapban -10fok volt kb. Pasztázva és hűtő feltéve tuti jó, a ventilátorok is jó felé fújnak ( 4 venti a gépházban, elöl szív 3, hátul 1 fúj. )
(#26174) HERR Z :
Nem inkább -5 fok ? -
Wikoo
aktív tag
Üdv
Bátyám lapot cserélt és megkaptam a régi ASrock 890fx deluxe5 ös lapját.
Egy 955 ös megy benne, 3,5ghz-n. ( nincs egyenlőre normális hűtőm, később lesz nagyobb tuning )
Viszont ugyanazzal a procival, ugyanazzal a hűtőpvel, ugyanabba a házba, pasza és minden megegyezzik, kb 8 fokal melegebb a cpu. Nagyon nem értem. A lap biosban is van 1-2 beállítás amit nem tudok hova tenni. Segítenétek ?Mi a tököm ezek és miket kéne beállítanom ?! ( csak arra tudok gondolni h több feszt küldenek és azért ugrik meg ennyire a hőmérséklet )
-
Wikoo
aktív tag
Egy Asus M3A78-EM vrm re honnan tudnék szerezni bordát ? 4 ghznél már lassan felgyullad a lapom.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
F e Z o #25134 üzenetére
Teszt idejére kipróbáltam 4ghz-en, stabil is volt ( kb 1 hétig használtam ) de lapon nagyon melengetett a vrm rész és a 7770-hez meg ugye felesleges 4ghz. És a lap is nagyon kaki: Asus M3A78-EM. Csoda h a 4ghz-t bírta vrm rész. ( feszt is Overdrive-al állítok, bios-on belül nem lehet
)
-
Wikoo
aktív tag
Van egy 955be cpu-m amit 3.6 Ghz-n járatok.
Most akarom lecserélni a hd7770 esem, és azon gondolkoztam h egy 7850-est vegyek vagy esetleg erősebb vga-t is kihalytana a cpu-m? Procit nem szeretnék cserélni, és szigorúan 1920*1080p ben játszom. -
Wikoo
aktív tag
válasz
apollo12 #21589 üzenetére
250*16 4ghz
ram 1666
nb 2500
ht 2500
winfosban 8gb ból 2gb enged használni. winfos ezt írja: 8,00gb (6,00gb használható)240*16,5 3960ghz
ram: 1599
nb 2400
ht 2400
8gb ból 6gb enged használni. winfos ezt írja: 8,00gb (6,00gb használható)Nem értem mi a baja, ha a ramokat 1x val lejjebb veszem akkor látja mind a 8gb ot, de a lapnak meg a ramnak a gyári értéke a 1600 mhz.
-
Wikoo
aktív tag
üdv
Ismerősöm Gépét most pakoltam össze, és most egy kis tuningra gondoltam.
Cpu: 955be
cooler: Alpenföhn Brocken
lap: ASRock 880G Pro3
ram: Kingston HyperX DDR3 1600Mhz CL9 KIT 4*2GBAgyon fesztelni nem szeretném, azért nem kínoznám meg.
Nem tudom hogy honnan induljak el,
- szorzót vagy ref CLK érdemesebb e emelni?
- a DRAMSB arány számít vmit? (egymáshoz közeli értékekre törekedjek vagy teljesen mind1? )
- milyen progival érdemes teszteli, hogy tuti betonstabil legyen? ( mivel nem az én cuccos, minél hamarabb végezni akarok vele, gamekat nem pakolok fel, de ha lefagy vmi alatt akkor hozhatja megint ismerősöm ide kocsival a cókmókot. ) -
Wikoo
aktív tag
válasz
csucsbicep #12888 üzenetére
és a memória ht ingadozásra tudtok valamit mondani?
-
Wikoo
aktív tag
válasz
csucsbicep #12882 üzenetére
Annyira nem foglalkoztat hogy menyit teljesít a szintetikus tesztekben, de apróban nézegetem egy 4magosított phenom x2 őt 3.5ghz-n, aszem 25000 körülit kapot és félek hogy valami gubesz van nálam
Meg még egy hibát vetem észre, néha 1-2 sec-re lemegy a ram 800 mhz ról 757 mhz re a ht órajel is 1800 körülire, valamennyivel meg ugyebár a proci órajel is csökken. Alapból meg 800 helyet 804en megy a ram, ht meg 2011en. Pedig nem ezt az értékeket adtam meg biosban..
Ez gond lehet?
Vigyem vissza lapot, ramot vagy procit gariba? -
Wikoo
aktív tag
üdv
életemben először van amd-s gépem, de úgy érzem kevés amit 3DMark Vantage alatt produkál
szerintetek?
Proci: zsír új 955be 3.7ghz-n
lap: Asus M3A78-EM
ram: GEIL Black Dragon 2x2gb
táp: Chieftec GPA550AB A
gondolom a többi nem érdekes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest