Új hozzászólás Aktív témák
-
robertkill
aktív tag
Helloo
Lenne egy igencsak bosszantó problémám az adataimnál olvasható konfigommal.
Remélem jó fórumba jöttem, mert gondoltam utánakérdezek mielőtt hajmeresztő hardverhibajelenséggel állítok be a kisker szervízbe és hülyének nézetem magam.Nos a lényeg annyi, hogy összedobtam egy nem gyenge Llano gépet, minen remekül megy rajta és játszok vele mint gép... de bizonos időközönként és sajnos egyre sűrűbben a monitoron elkezd vízszintesen kb 2-3 mm-es kilengéssel remegni a kép, és emiatt kb szétcsap az ideg már.
Alaplap: ECS a75f-a
CPU: AMD Llano A8-3870 Bleck EditionAmit eddíg csináltam:
- bios frissítés
- driverek frissítése
- win újrahúzás
- hőfokok rendben vannak, bár Aida szerint 18 fokos a proci ami necces, de biosban 45 körül mozog
- a monitor kipróbáltam más géppel és ott hibátlan
- kábel kicserélve
- egyenlőre csak a D-Sub kimeneten tudtal lecsekkolni mert a DVI-hoz valami speckó átalakító kell... hdmi kábellel még nem próbáltamHát röviden ennyi lenne, jólenne valami tanács, hogy a proci videókártyája a ludas vagy az alaplap mert mindkettőt máshonnan vettem.
UI: ami rettentő fura jelenség még, hogy Aida futtatásánál ha remegés közben ráindítok a 100%-os stabilitás teszt terhelésére akkor megszűnik a remegés, így pl játék közben nem remeg.
Előre is köszönöm mindenkinek aki építőjellegű, vagy bárminemű tanáccsal el tudna látni.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
#92888064 #2601 üzenetére
Pontosan.
Keresek 2x2GB 2400-as Kitet is, de egyenlőre nem jelentkezett egy eladó sem.
Ahogy figyeltem, egész tűrhető a Garlic memvezérlő, 1866-os ramokkal van akkora memória-sávszélessége a iGPU-nak, mint egy 5570-nek, amin 1600-ra van állítva a memória...
Most adtam el az Asrock 880G,980BE gépemet ( HD 6870 még az asztalon pihen egyelőre), mivel nem használom ki. Ha hazatévedek vidékre,elég egy ilyen tuningolt 3870K is.
Elcsövezek vele a Trinity-ig.
-
törölt tag
nem babráltam vele, mert fos ramokat vettem. 2db volt elmentve a könyvjelzők közé, és sietősen rendeltem. későn vettem észre, hogy a gyengébbiket választottam, és már a futárnál volt a gépem.
nálam az ahci hamar elszállt, talán 107mhz környékén nem talált sata eszközt. dsub-ot nem használtam, így arról nem tudok információt szolgáltatni.amúgy a cpu alapfeszen 3200on megy (így használom), és értelmes fesszel 3500 körül van a vége. az igp 775nél adja meg magát, hiába adok feszt a biosban. bevallom hősiesen nem tudom, hogy minek kellene feszt adni, de kipróbáltam egyesével és úgy is, hogy mindennek adtam feszt, de akkor is fagyott a skyrim. sc2 magasabb órajelen is elment feszemelés nélkül.
-
BlueAthlon
senior tag
Sziasztok
Nemrég szereztem egy Giga A75M-UD2H-t és egy A3 3870K-t. Memória adott : Geil 2200Mhz 2x2GB. Monitort most fogok cserélni, DSUB kimenet miatt 105-ös host clock felett már nyűglődött...
Egyelőre az elvárt teljesítmény legalább :
125 Mhz Host Clock, CPU x28 = 3500 Mhz, Memória x8 = 2000 Mhz, GPU = 900 mhz ( 3600/5*125).
Esetleg:
133 Mhz Host Clock, CPU x27 = 3600 Mhz, Memória x8 = 2133 Mhz, GPU = 912 Mhz ( 3600/5,25*133).
Kinek van tapasztalata tuning terén?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2594 üzenetére
De neki most csak a max terhelést kell megnézni arra meg tökéletesek, a többit meg úgyis a valós felhasználás alatt lehet kitapasztalni, nekem is volt hogy tuningoltam a Crysis W, Far Cry 1,2 kitűnően ment aztán nyitottam egy weboldalt és belefagyott, ilyen a tuning.
-
zsolt734
tag
Köszönöm segítségeteket, a hét végén összeállt a gép, A6-3650, GigaByte A75M UD2H és 2x2GB Kingmax 1600MHz személyében.
Teljesen jó, viszont a hűtéssel nem vagyok elégedett. A gyári hűtőt inkább hanyagoltam, és a S754-es 3200+-ról átszereltem a Zalman CNPS9500A hűtőmet, ami viszont most jóval hangosabb, mint az előző procin (tudom, 110W vs 65W). A kérdésem az lenne, mivel lehet halkan és hatékonyan hűteni? Például CoolerMaster Hyper TX 3-at használ valaki? Vagy valami más? -
Dr. Student
senior tag
Hali!
Milyen memória ajánlott egy FM1-es rendszerhez, A6-3650-os procim van, és egy Asus A75M-es alaplapom van, és többször előfordul, hogy kékhalálzik a gépem, a memóriára gondolok... van egy mezei kingmax ramom 4gb-os, és van egy kingston low voltage ramom, egy ilyen rendszerhez ezek a ramok megfelelőek ?
-
IRON STORM
őstag
Giga UD2H lapban 3850 es APU. Néha csinál olyat, hogy egy pillanatra elmegy a kép majd vissza is jön. Filmnézés közben, de néha simán netezés alatt is. 2x4 gb Kingmax Nano 1600 ram van 1.5 volton,elképzelhető hogy kevés?
-
hétalvó
addikt
Van itt egy a6 3500 előttem, mit lehet ebből kihozni tunninggal?
-
pockhome
senior tag
sziasztok!
ezt tervezem venni:
AMD A6-3500 FM1, 65W BOX proci
ASUS F1A55-M LX soc.FM1 A55 DDR3 mATX 2xPCIe RAID GL iG D-Sub PP COM alaplapaz lenne a kérdés hogy ebbe a lapba lehet e 3xxx-as 4xxx-es vagy 5xxx-es szériájú vga-t beletenni vagy csak 6xxx és 7xxx-es sorozatokkal megy együtt?
illetve hogy mivel a lapon 2xPCIe van, tri-cfxben működne e a szerkezet?
-
törölt tag
válasz
Borokafa #2465 üzenetére
ezt ajánlották nekem:
GIGABYTE GA-A75M-UD2H
ennek egy butított verzióját néztem ki, mivel inkább áldozok a szorzózár mentességre és a biztos tuningra. eredetileg a6-3500at néztem ki, amit ha lehetne rendesen húzni akkor kellemes alternatíva lenne. de inkább veszek egy 3670k-t, mivel komolyabb vga-t is meg lehet vele hajtani. azonos órajelen jobb a phenom 2-nél, és a gyártástechnológia miatt kevesebbet kell fogyasztania. egy árban van az i3-2100al, de az utóbbit nem lehet húzni, és az igp is gyengébb. -
Borokafa
őstag
Továbbra is fontolgatom az FM1-re váltást, a proci szerintem valamelyik K-s 4magos lenne, de a lap az kérdés, mert bizony lenne komolyabb cpu és igp tuning is.
Tudtok ehhez ajánlani lapot? -
azozo
senior tag
válasz
echterion #2434 üzenetére
Kis játék is néha (fifa 2012,f1 12,maffia II ) amugy Hd nézés stb....
Meg persze majd egy kis pofás ház kb max 40 cm széles és 15cm hogy a TV polcára beférjende van egy msi 5770-es ez alá
2 vagy négy magos vacilálok
pl:
Phenom II X4 910e 2,6 4 magos 65W
vagy
Athlon II X4 620e 2,6Ghz 45 WCsak tudnám mit jelent az e betű....
esetleg athlon x2-x4 -es a kis fogyasztású
Ezárt néztem a LLianot kb 40 alatt lenne és nagyábból az igényeimnek elég lenne
Csakhát az a6-35000 2.1 ghz-e hhmmm -
fury71
aktív tag
Én is gondolkodom az AM2-es rendszerem lecserélésében. Érdemes-e erre az új FM1-re váltani? Jelenleg egy Gigabyte 790X DS4 lap, Athlon X2 6400+ proci, 2x2 GB Kingmax 800Mhz memó, és Radeon HD 4850 512Mb van a gépemben.
Gondolkodom, hogy cseréljem le csak a procit egy Phenom II X4, vagy X6-ra és elvagyok egy darabig, vagy váltsak egy FM1 konfigra?
Lenne pár kérdésem. Az integrált VGA milyen teljesítményű? Ha legalább hozza a 4850-s szintjét már nekem elég lenne. A tápom egy Cooler Master GX450 aminek a kiegészítő táp csatija 4 pines, de pl ennek a lapnak 8 pines a csatija. Esetleg van valami átalakító hozzá vagy jó a meglévő tápé?
Mindenesetre ezeket néztem ki:
GIGABYTE GA-A75-D3H
A8-3850
A-DATA 4096MB XPG -
Tompie
őstag
Igen azt hiszem Gigabyte lesz
de pl én nem látok olyan eget rengető nagy különbséget
ezek közt kivéve az árat
GIGABYTE GA-A75M-UD2H
GIGABYTE GA-A75-D3H
GIGABYTE GA-A75-UD4H
Prociban meg egyelőre AMD A6-3500-re gondoltam az A8 ehhez képest nekem már elég drága -
Borokafa
őstag
Sziasztok! Milyen lapot javasolnátok egy 3870k alá, természetesen tuning is lenne
-
-
sintér_07
csendes tag
AMD A8-3870K
ASRock A75M
Kingston 1600 CL9 8Gb kitJátszottam, majd elkellet ugranom 10 percre és otthagytam. Visszajövök és megint random csíkozta a képet. Ha tálcára teszem ott is látni. 3-5 perc és lassan elmúlik.
Kb. ilyen
http://kepfeltoltes.hu/120318/_j_bitk_p__2_.bmp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
echterion
nagyúr
válasz
atti_2010 #2353 üzenetére
Nekem nincs meg ez a játék. Esetleg mással tudnám.
(#2354) zsolt734: Az én A8-as hűtőm nekem hangos, de 54 fok fölé nem engedi a cuccost. De mondom, nekem hangos, de én csendmániás vagyok, amúgy nem vészes.
(#2356) Skynet258: Nem használom a sleep módot, így nem tudok jó tanáccsal szolgálni.
-
Skynet258
veterán
Srácok, 3650-es APU-m van Asrock lapban. Érdekelne, másnál nem jelentkezik az a probléma, hogy sleep-ből néha (elég gyakran) nem ébred fel a gép? Ilyenkor restart sem segít, hátul a tápnál áramtalanítani kell, majd kapcsoló vissza, és akkor rendesen boot-tol (eltekintve attól, hogy a gép váratlanul leállt szöveg jön be a 30 másodperces hülyeséggel).
Adjak valaminek feszt esetleg? Nincs húzva meg semmi, és ez egy eléggé idegesítő hiba.
-
zsolt734
tag
Még egy kérdésem lenne; az A6-3650-es procihoz adott hűtő mennyire jól látja el feladatát, illetve mennyire zajos? Dobozos kivitelben rendelném.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segíteni nekem abban, hogy a Gigabyte GA-A75M-UD2H alaplapok mennyire szeretik az 1600MHz-es Kingmax memóriákat, valamint ha most veszek egy 2x2GB-os szettet, majd azt később bővítem további 2x2GB-al, akkor azokkal is minden rendben lesz, nem fognak összeveszni? A proci egy A6-3650 lenne.
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2331 üzenetére
Nem is tuningoltam extrém módon. Általában 118-as buszsebességgel tolom, csak kíváncsi voltam, mit tud 100-on. Ez a k10stat-os állítgatás nekem nem jött be. Vagy működjön automatikusan, vagy kisebb tuning kell.
Viszont úgy néz ki, behalt valami, mert ma reggel bekapcsoltam a gépet, nyikkant egyet, aztán annyi. Azóta be se tudom kapcsolni.
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2313 üzenetére
140-en neked megy a C&Q? ...mert azért egyáltalán nem olyan korrekt az a lap, nálam nincs C&Q kb 110MHz "fsb" felett, a DP port 105MHz körül adja be a kulcsot, terhelve (1,5GHz feletti szorzókkal) "zajos" lesz a pci bus (az x-fi kimeneteiben hallható lesz a cpu terhelés...az alaplapi hangot ezek után már nincs kedvem kipróbálni, tapsztalataim szerint azok zajosabbak az x-fi-nél)
A cpu is zabálja az áramot, meglepődtem, hogy kicsivel nagyobb a fogyasztása full terhelve, mint a C2D (3GHz-en... 65nm) + HD 5670-nek, csak üresjáratban jobb az A8 (C&Q-val 800MHz-en)
"Viszont natív 4 magosként "
ugye most nem az A6-3500-ről beszélsz? (hiszen az 3 magos)
Ad-m
szerintem a 160W-os táp elég sovány lesz egy 3-3,5GHz-es A6-hoz, mert az 100W felett is kérhet, plussz az alaplap memó, hdd... 90%-100%-os terheltsége lenne...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#92888064 #2314 üzenetére
A 3500MHz-hez 145-os HC-re van szukseged, azert ehhez kell a mazlifaktor eleg rendesen, es az IGP meg ezzel a HC-vel is csak 640MHz-en fog jarni, ami nem rossz, de alig valamivel tobb egy A8-as alaporajelenel.
Ha diszkret VGA-t tervezel akkor nem FM1 kell neked, sok vele a szivas es zsakucca, nincs fejlesztesi lehetoseg. -
törölt tag
milyen matx lapot tudnék 143-as "fsb"-n használni?
a6-3500 vásárlásán töröm a fejem, de 3ghz-en szeretném használni. viszonylag olcsó sata 3 és usb 3-as matx lapot szeretnék hozzá venni (ipon), és valamikor olvastam arról, hogy bizonyos lapok 133mhz fölött fixálják a pci és a többi órajelét. -
Zoltn
senior tag
Valaki tudna mondani nekem egy pontos méretet, az A8 3850 es hűtőbordájára ventistől.
Fontos lenne. Befér-e a htpc-mbe.
Neten nem találtam adatokat rá sajna, szóval valaki legyen oly kedves és mérje meg az alaplaptól a venti teteéig a méretét.Köszi!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tibor_560sec #2278 üzenetére
[link] Ebben is megy jól a tuning, de azért azt ne feledd hogy a Llano nem tuningra lett csinálva és még néhány gyerekbetegsége is van, ha véletlenül nem sikerül az egekbe húzni akkor úgy kell elfogadnod ahogy van.
Még valami, minél gyorsabb ramokat szeret és mindenképpen dual chanell-ben legyenek mert különben nagyon belassul a GPU. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Tibor_560sec #2278 üzenetére
Konkretan azt az alaplapot kell venned ha FM1-et akarsz tuninggal, nagyjabol egyedul a Gigabyte rakott ossze epkezlab lapot erre a platformra.
-
echterion
nagyúr
válasz
Tibor_560sec #2276 üzenetére
Lehet, de nem lesz stabil...tapasztalat mondatja velem, nem az előítélet. Ennél a platformnál nem szabad sajnálni a pénzt az alaplapra, ajánlom a Gigybyte A75M UD2H lapot. Nekem ez van, nagyon pöpec, tuningra is. Jelenleg 143-as alapfrekin használom, feszemelés nélkül.
-
tkesy
addikt
Olyan problémám lenne, hogy ma raktam össze ismerősnek gépet az alábbi dolgokból:
- Gigabyte GA-A55M-S2V
- AMD A6-3650
- Corsair 2x4 GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT ( CMZ8GX3M2A1600C9 )és ha a bios-ban beállítom a 8x-os szorzót a memóriához, miközben minden mást alapon hagyok, akkor nem boot-ol be a gép...
jelenleg csak DD3-1333-on hajlandó működni, CL9-ben, pedig a rammok gyárilag tesztelve vannak 1.5V-on 1600-on CL9 mellett, és az alaplap kompatibilitási listájában is benne van...
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget...ui: ha van valakinek esetleg Everest 5.5-ös, megnézné, hogy lefut-e a memória sebesség teszt, mert nálam csak ez volt éppen, és az állandóan bezárta magát, ha memória sebességmérést futattam...
-
r3dsnake
nagyúr
az A6-3500 esetében a HD6530D honnan kapja a memóriát? a ramot eszi, vagy van saját memje?
köszi!
-
szekera
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek új gép beüzemeléséhez!
Most raktam össze a következő konfigot:
ASUS F1A75-V PRO alaplap, AMD A8-3870 proci, Kingston Hyperx 1866 MHz 2*4GB kit, Seagate Barracuda 7200.12 1TB SATA3, ASUS 24B3ST DVD/RW, FSP400-60GHN, CM Elite 335 ház, Dell U2311H monitor.
A gép bekapcsolása után a ventillátorok és a vinyó+DVD felpörög, minden működőképesnek látszik, de a monitor tök sötét marad.
Mi lehet a bibi?
Régi a BIOS, ezért nem ismeri fel a procit? Hogyan tudom frissíteni? Másik (kölcsön) procival?
Vagy valamelyik alkatrész nem frankó? hogyan tudom kiszűrni?
Valami elkerülte a figyelmemet az összerakáskor?Előre is köszönet a segítő tanácsokért!
Üdvözlettel: Szekér Ákos
-
zetecR
addikt
A memvezérlő ugyanaz az A6-ban és az A8-ban is, úgyhogy ilyen szempontból semmi különbség köztük.
Érdekes látni ebben az esetben is, hogy mennyivel többet jelent az alacsonyabb időzítés akkor is, ha alacsonyabb frekvencián futnak a ramok.
Ha stabil a rendszer, akkor nem kell feszt emelned.
-
medek3
aktív tag
az enyém is elkészült. Ahhoz képest, hogy csak A6 nem is olyan rossz.
-
echterion
nagyúr
A kisebb a jobb. Lődd be kézzel az időzítéseket, a gyári megadottakra. Kizárt, hogy ennyi a gyári, csak nem ismeri fel a lap rendesen. Ezzel nálam is volt gond, szóval ez is a platform gyengesége.
Tudom, majd atti_2010 jön azzal, hogy nem platfor, hanem alaplapgyártó, de ez egy platform, ami így közel sem tökéletes, sőt. De nekem ezzel együtt is tetszik.Amúgy még majd megnézem, mennyit fog lassulni, ha lazábbra veszem az időzítéseket, csak kíváncsiságból. 300 MHz-es ramfreki csökkentés után a WoT-ban feleződtek az fps-eim, mikor még az egyes komponensek tuningpoteenciálját vizslattam (a procifreki pár 10 MHz-es különbséggel ugyanannyi volt, a vga freki volt valamivel magasabb).
-
tomesto
aktív tag
Mai nap folyamán neveztem be egy Gigabyte A75M-S2V + AMD A6 3500Apu-ra + 2x2GB Kingmax DDR3 1333 egy vinyó és egy dvd író van a gépembe.
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, idle állapotban a gép eszik 39Wot, fullon terhelve 94W
További élményekről majd a későbbiekben beszámolok -
atti_2010
nagyúr
Egy újabb bugot csíptem fülön a tegnapi nap folyamán, memória tuning esetén bizonyos beállításoknál minden elindul teljesen jónak tűnik csak a Windows olyasmit ír ki hogy 4Gb memóriából 3,70 Gb foglalt, és a Vantage tesztben 3970 pont helyett 2002-őt csinál a GPU, felére esik a teljesítménye.
-
Tomix24
addikt
Srácok,
A75M-ITX + A6-3500+Corsair 1600Mhz Cl7 - 1.65v
Biosban kinek van bevált tunningja(mihez adott voltot és mennyit), amitől még nem is száll el a gép, de egy 10%-ot erősödik a VGA rész? Proci ereje nemgond ha nem emelkedik.
Mert sokan írtatok eredményeket, de úgy konkrétat stabil tunninghoz nem láttam
-
sintér_07
csendes tag
Mikor másodszor fordult elő 3,2Ghz-en ment. Első esetnél 3,0 , akkor még azt gondoltam, hogy valami zavar, ki-be dugtam a monitor kábelét.
Nem értek nagyon a tuninghoz, csak szorzót emeltem. (Gondoltam, ha már megvettem kihasználnám amit tud biztosan)
Hűtő egy scythe shuriken rev.b
-
sintér_07
csendes tag
Volna egy kis gondom.
ASRock A75M - AMD A8-3870K
Melegedéskor "zajos" lesz a kép. Pixelsorok váltakozva elcsúsznak 1 pixelt, először azt hittem valami zavarja(pl. telefon)
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #2176 üzenetére
Ezt nekem a Samu SSD Magician software-e játszotta el.
Kinyomtam, azóta jó (ebből a szempontból).Most visszavettem 125-re a BCLK-t, így a memória kerek 2000-en megy, így atom stabil, bár a 133-MHz-en sem volt gon, de ott már 2128-on megy a memória, az meg már tuning.
Valószínűleg az lesz, hogy ezeket a "gyengébb" beállításokat használom normál esetben, ha valaminek nem elég, akkor megnézem, hogy a 150-es BCLK hoz-e valamit a konyhára...
-
medek3
aktív tag
Jó dolog ennél az asroc-nál hogy különböző beállítási szisztémákat tudsz csinálni a bios-ban, majd ugyan itt el is mentheted. Három profilt hozhatsz létre amit már a windows alól tölthetsz be bármikor az ASRock eXtreme Tuner program segítségével. Így nem kell állandóan mennie a tuningnak csak ha szükség van rá. Játék után betöltöd a szolidabb beállítást és sitty- sutty ismét működik az AHCI, USB3 stb....
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2138 üzenetére
Ez jó hír. mert egy darabig nem szándékszom. Az élmény indexben továbbra is 5.9 maradt a merevlemez adatátviteli sebessége. Én sem vettem észre semmi különbséget, így pá-pá AHCI. Egyedül a CPU számítási sebessége nőtt 7,2 ről 7,3 ra.
Érdekes, hogy a grafikai teljesítmény és az aero ugyan annyi maradt, pedig a BF3- ban kézzel fogható a különbség.
Igaz az is, hogy csinál néha olyat a game, hogy nincs előttem senki, a következő pillanatban varázsütés szerűen ott áll a rosszfiú. Ezt hívják LAG-nak? Bár ilyet jóval a tuning előtt is csinált, de csak ennél a játéknál. -
zetecR
addikt
Tuning mellett használ valaki Sleep módot?
A netet túrva többször futottam ebbe a hibába (nem csak Llano-nál, hanem pl i5-nél is), hogy tuning mellett sleepből visszajövet akkorát droppol a lap, hogy BSOD-t produkál...
Tegnap 1 órán keresztül ment az OCCT és a LinX párhuzamosan, hiba nélkül, tehát a feszelés jó, csak ezt a nyominger sleep-et nem bírja a rendszer.
Csak ezért meg nem akarok plusz feszt adni a CPU-nak, jó lenne rá valami gyógyír. -
medek3
aktív tag
A tuningot manual módban vagy cpu oc módban érdemes?
-
medek3
aktív tag
cpu nb/ gfx voltage 1.200V-ra
cpu voltage 1.4625V-ra
dram voltage 1.700V-ra állítottam, de nem engedi állítani a frekvenciát.
Ha beírnám a 105Mhz-et visszaugrik 75 re és utánna már a százat sem engedi.
Lila betűkkel kiírja, hogy invalid input.A biosban azt írja processzor maximum voltage 1.4125 V
Viszont a tuninghoz emelni kellene. -
zetecR
addikt
Hol tudnám megnézni a procim gyári, default feszültség értékeit?
Ha a BIOS-ban Auto-ra állítom a feszszabályozást, akkor nem ír értéket, ha átteszem Manualra, akkor a legutóbb beállított értékeket hagyja defaultnak...
Igazából a gyári APU VDDP Voltage érdekelne; elég ellentmondásos értékeket találok a neten, hol 1.1-et, hogy 1.2-t írnak alapnak.
Az AMD honlapján pedig egyik pdf-ben sem találta, bár lehet, hogy vak vagyok...Az A6 3650-é kellene.
-
echterion
nagyúr
Szia!
Nekem volt ilyenem, elmondom, mi volt vele a helyzet. Fasza kis lap, árához képest nagyon sok extrával, számomra egy gond volt vele: nem lehetett tuningolni benne semmit. A legkisebb tuningtól kiakadt, több bios-szal is próbáltam, de nem ment. Ha nem akarsz tuningolni, akkor nem kell neked jobb lap. Ha tuningot is akarsz, akkor A75 UD2H a javaslatom, némileg drágábban.
Üdv. -
kzkz
őstag
Nos úgy tűnik ez a tézis is megdőlni látszik, ugyanis van egy Asrock A75M-HVS lapon + egy A6-3650-es proci. Elvileg itt 100-as FSB-nél 444Mhz kellene járnia fix-en a GPU-nak, és csak akkor lehetne magasabb, ha emelem az FSB-t.
Nos a bios-ban a GPU órajelét külön tudom állítani, és próbaképp 500-ra tettem, és a GPU-Z ennyi is mutatott a 444 helyett.
Most akkor mi van? Proci és alaplapfüggő is a dolog?
Mert a giga lapban az A8-3870K procinál hiába állítottam 600Mhz-re a GPU-t, ha az FSB-t 100-ról feljebb emeltem, akkor a 600-at figyelmen kívül hagyta, és megemelte az FSB-vel arányosan...Most akkor mi az igazság???
-
zetecR
addikt
Oliverdáék azt modják, hogy a PCIe vagy fixálva van, vagy nem.
Ha jól tudom, emiatt nem lehet a SB-eket sem tuningolni, mert ott nem fix a PCIe és csak pár MHz emelést bírnak a rajta csücsülő perifériák.Valahol én is olvastam ezt a 133-on visszaosztó dolgot, de Oliverdáék egyértelműen cáfolták.
Sőt ezt is alátámasztja az, hogy 160-170MHz-es BCLK-t is el lehet érni, ami majd' 30-40 MHz-cel magasabb PCIe-t jelente...
-
kzkz
őstag
Egyik fórumtársunk adott egy linket a tuningról: [link]
Itt a követekező érdekes dolgot írják:
...And thirdly, once you exceed 133 MHz BCLK frequency, AMD A75 chipset automatically adjusts the multipliers for frequencies of peripheral controllers, which guarantees normal operation of the system.Tehát 100 és 133 között kérdésesebb a tuning, mivel ilyenkor emelkedik a perifériák sebessége is, azaz a PCIE, SATA, USB is. Viszont 133-as FSB felett ezeket fixálja a chipset, hogy normál sebességen menjenek! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én eddig ezt nem tudtam, így nem csoda, hogy pl 114-en nem akart menni a cucc.
Mint 1x írtam, a Giga lapban 133-as FSB-vel elindult a 2133-as ram, és 8000 feletti értéket kaptam a 3DMark 2006-ban, csak újraindításnál nem látta a vinyókat. Nos lehet, hogy ha 133 fölé állítom, pl 134-re v. 140-re, akkor fixálódott volna a perifériák sebessége, és megoldódik a probléma. Mivel a lapot már visszaadtam, így lehetőségem nincs kipróbálni
De nektek még van
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2053 üzenetére
Mostani eszemmel én se vennék Llano-t, de ha már megvan, akkor megtartom. Annyit szívtam vele, mire meglett az ideálisnak mondható összeállítás, meg aztán most már frankón működik rajta minden, még tuningolni is lehet egészséges mértékben. Ráadásul az igényeimnek maximálisan megfelel.
(#2054) kzkz: Böngészd át a jogszabályt, mert én is úgy emlékszem, hogy a postai úton van csak elállási jog. Ha jól emlékszem azért, hogy nehogy ne azt kapd, amit rendeltél, viszont személyes átvételnél látod, mielőtt megveszed, ezért nincs.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
xAttilax #2025 üzenetére
Jelenleg en akkor sem vennek Llanot, noha amire kell arra jo, sot. Ellenben gyakorlatilag mindenrol le kell mondanom ha tuningolni akarok es a Trinity sem fog menni az alaplapomban. Nem mintha az barmilyen problemat is megoldana. Az ANUS megadta a kegyelemdofest a gyatra A75-os hidnak. Talan az A85 egy Trinityvel... de azt majd csak akkor ha mar van vele tepasztalat es tenyleg jo.
-
kzkz
őstag
válasz
audi100td #2030 üzenetére
Dual Channel DDR3 2400+ MHz
Delivering native support for DDR3 memory up to 2400MHz, GIGABYTE Ultra Durable series motherboards allow users to easily reach higher memory frequencies at lower voltages; achieving higher memory performance with lower power consumption to run even the most memory intensive applications such as high-definition video and 3D games with ease.Te is (és én is) csak azért tudod/tudom, hogy ez tuning és emelt fsb-vel jön elő, mert beleástad magad a témába. Ez még nem is lenne gond, csak EZT ELFELEJTETTÉK ODAÍRNI, hogy ezt semmi nem garantálja. Az meg nem tájékoztatás, hogy a speci oldalon ott van a 2400 mellett egy két betűs varázsszó, hogy OC. És? Ez mit jelent? Ez már sehol. Nyugi tudom mi, de az OC még nem jelenti azt, hogy nem fut ezen. Azt jelenti fut, csak felórajelezve. HÁT NEM FUT, elmondom! És nem is a 2400 a vágyam, hanem a 2133, ami ugye meg sincs említve!
Szóval jogosan kérhető számon, mert félretájékoztattak a gyártó oldalán! Amúgy még ez se kell hozzá, ugyanis a webshopok kötelesek visszavenni 8 napon belül, indok nélkül. Nekem még indokom is van hozzá!
A Ramok meg jók, mert ha elindul a gép, akkor fut vele, csak újraindítás után felejti el a vinyókat. És ha visszavettem a frekit 1866-ra, akkor se ismerte fel őket újraindításkor, tehát az FSB a gond, pedig bőszen hirdetik, 2400Mhz, ez pedig csak FSB emeléssel lehet...
-
echterion
nagyúr
Nos, mivel a platform hivatalosan támogatott legmagasabb memóriafrekvenciája 1866 MHz, így a Giga sem tud nagyobbat vállalni. Gondolom, ezért nincs 100-as alapfrekihez olyan osztó, amin ennél nagyobbra állíthatod a ramokat. Ha pedig az alapfrekit emeled, az tuning. Ennyi a lényeg.
Amúgy nekem jóval több, mint egy hónap volt, mire minden klappolt. Illetve még mindig nem minden, mert most az új ramjaimhoz procihűtőm túl nagy, a héten jön meg az új, ami alatt már elférnek a ramjaim (remélem).
(#2021) xAttilax: Én is szeretek tuningolni, de sok időt elvesz ennél a platformnál, mert elég nehéz megtalálni az ideális beállításokat.
-
audi100td
nagyúr
"giga honalp szerint a A75M-D2H-nak natív ddr3 támogatása van 2400Mhz-ig, innentől kezdve nem beszélünk tuningról, ha natív."
Nem tudom hol olvastad ezt a butaságot, oda is van írva, hogy a 2400 MHz tuning esetén értendő, hivatalosan 1866 szerepel náluk is, a proci is ennyit garantál. giga honlap
"tököm tele már az egésszel, 1 hete szívás van és nincs használható gép, csak a kamu marketing szöveg, amit nem teljesítenek..."
Ugye arra még véletlenül sem gondoltál, hogy esetleg a RAM-ok szarok, mivel Geil-ről van szó egyáltalán nem lepne meg, illetve 1866 felett minden tuningnak számít.
-
kzkz
őstag
nos most veszett el az elemzés, amit írtam jópár bekezdésen keresztül, szóval most röviden.
tuning:
giga honalp szerint a A75M-D2H-nak natív ddr3 támogatása van 2400Mhz-ig, innentől kezdve nem beszélünk tuningról, ha natív.
Ezzel szemben nem megy még 2133mhz-es se normálisan, mert újraindításkor nem látja a vinyókat, ki és bekapcsolás után látja megint. Amúgy 8000 pont felett volt a 3dmark 2006 egy A8-3870K-val...
Raid-ben már 1866Mhz felett használhatatlan a cucc.Asrock A75M-HVS is 2400-at ír, kicsit óvatosabban ugyan, de írja. Nos ezzel el se indul a windows 2133-on, magától kékhalál és reboot. Viszont ez rebootkor is látja a vinyókat
Kettőből kéne 1 jót összetenni
)
A gigát visszaadom Asus F1A75-M Pro lesz drágábban
. Ennél már csak 2250-et vállalnak a honlapon...
tököm tele már az egésszel, 1 hete szívás van és nincs használható gép, csak a kamu marketing szöveg, amit nem teljesítenek...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Python programozás
- Macska topik
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest