Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2415 üzenetére
hogy az AMD azt mondja, június: láttuk, mi volt a Bulldozer-rel is...
Azért a Trinity már egy ideje működőképes és a mobilos cuccok már szállingóznak, a Llano egyáltalán nem volt drága induláskor csak később nagyon elromlott a forint és a hiány miatt a kereskedők is felverték az árakat.
-
Tompie
őstag
válasz
echterion #2413 üzenetére
Igen, ez a lap valóban jónak tűnik.
Nem hiszem, hogy vala is használnám a DVI-t és HDMI-t egyszerre
Amíg lehetett kapni ez is számításba jött. Viszont lehet türelemre intem magam és várok FM2-ig ha a hírek igazak akkor az június. Aztán majd kíváncsi leszek az (FM2) árára
Mikor bejött az FM1 nem tudom milyen árakkal jelent meg a piacon így fogalmam sincs FM2 milyen árral várható :S Ha magas lesz akkor marad FM1 max olcsóbban veszem meg akkor, mert elvileg FM2 lenyomja az árát
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2410 üzenetére
Viszont az nem olyan lap mint az enyém és könnyen meglehet hogy azon működik mert nincs rajta a 2 jumper ami az enyémen van J6-J7-ról beszélek nálam az váltja a DVI-HDMI-t és nyilvánvaló hogy mindkettőbe nem lehet bedugni viszont a stabilitása nagyon jó, nálam meg nem volt szempont a HDMI-s dolog.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #2327 üzenetére
Alt. amig nem mesz nagyon le a szorzoval megy a C'n'Q. (Nalam ugy remlik 24-es szorzonal pukkant meg.) Az IGP miatt nem erdemes elborult HC-t beallitani, hacsak nincsenek mellette extrem RAM-ok ugysem kapsz kiegyensulyozottan magas teljesitmenyt, pont kritikus helyzetekben fog ugyanugy kapitulalni szerencsetlen.
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2313 üzenetére
140-en neked megy a C&Q? ...mert azért egyáltalán nem olyan korrekt az a lap, nálam nincs C&Q kb 110MHz "fsb" felett, a DP port 105MHz körül adja be a kulcsot, terhelve (1,5GHz feletti szorzókkal) "zajos" lesz a pci bus (az x-fi kimeneteiben hallható lesz a cpu terhelés...az alaplapi hangot ezek után már nincs kedvem kipróbálni, tapsztalataim szerint azok zajosabbak az x-fi-nél)
A cpu is zabálja az áramot, meglepődtem, hogy kicsivel nagyobb a fogyasztása full terhelve, mint a C2D (3GHz-en... 65nm) + HD 5670-nek, csak üresjáratban jobb az A8 (C&Q-val 800MHz-en)
"Viszont natív 4 magosként "
ugye most nem az A6-3500-ről beszélsz? (hiszen az 3 magos)
Ad-m
szerintem a 160W-os táp elég sovány lesz egy 3-3,5GHz-es A6-hoz, mert az 100W felett is kérhet, plussz az alaplap memó, hdd... 90%-100%-os terheltsége lenne...
-
-
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #2176 üzenetére
Ezt nekem a Samu SSD Magician software-e játszotta el.
Kinyomtam, azóta jó (ebből a szempontból).Most visszavettem 125-re a BCLK-t, így a memória kerek 2000-en megy, így atom stabil, bár a 133-MHz-en sem volt gon, de ott már 2128-on megy a memória, az meg már tuning.
Valószínűleg az lesz, hogy ezeket a "gyengébb" beállításokat használom normál esetben, ha valaminek nem elég, akkor megnézem, hogy a 150-es BCLK hoz-e valamit a konyhára...
-
válasz
echterion #2165 üzenetére
Tényleg, de azért írja, hogy kilehet használni az integrált videovezérlőt is, csak ugye ahhoz kell egy kompatibilis dedikált GPU. Sok értelmét mondjuk így akkor sem látom, én a magam részéről kifejezetten az APU mivolta miatt fektettem a platformba, semmi esetre sem akarnék külön videokártyát.
-
kzkz
őstag
válasz
echterion #2159 üzenetére
A próba ne annyiból álljon, hogy lesleep-eled v. hibernálod, és utána egyből visszaállítod, mert úgy általában jó. Tartósan több órát, fél napot aludjon/hibernáljon.
Nekem úgy van beállítva, hogy ha 9 percig nem nyúl a géphez senki, akkor hibernálja magát. Csakhát ugye innen nem mindig akar feléledni, pedig ez még a régi S939-es Nforce-os gépemen is ment, és a régi 880G+Phenom II -n is
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2138 üzenetére
Ez jó hír. mert egy darabig nem szándékszom. Az élmény indexben továbbra is 5.9 maradt a merevlemez adatátviteli sebessége. Én sem vettem észre semmi különbséget, így pá-pá AHCI. Egyedül a CPU számítási sebessége nőtt 7,2 ről 7,3 ra.
Érdekes, hogy a grafikai teljesítmény és az aero ugyan annyi maradt, pedig a BF3- ban kézzel fogható a különbség.
Igaz az is, hogy csinál néha olyat a game, hogy nincs előttem senki, a következő pillanatban varázsütés szerűen ott áll a rosszfiú. Ezt hívják LAG-nak? Bár ilyet jóval a tuning előtt is csinált, de csak ennél a játéknál. -
-
kzkz
őstag
válasz
echterion #2055 üzenetére
Ők is ezt írják a honlaponjukon, de a jogszabály mást mond, és ez ellen nem tudnak mit tenni:
"1. § (1)2 A rendelet hatálya arra a szerződésre terjed ki, amelyet fogyasztó és vállalkozás köt egymással termék, illetve szolgáltatás értékesítésére irányuló, a vállalkozás által működtetett távértékesítési rendszer keretében olyan módon, hogy a szerződés megkötése érdekében a vállalkozás kizárólag távközlő eszközt alkalmaz (távollevők között kötött szerződés)."Mellesleg másik cégnél már csináltam ilyet, és szintén személyesen vettem át. Szóval kötelesek visszaadni az árát! Azért viszem kinyomtatva nekik a jogszabályt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2006 üzenetére
Az AOD az AMD tuning szoftvere, nagyon hasznos de a Llanoval nem működik, persze minden 1X kártya működik 4X-8X-16X foglalatban is, sőt a 16X is megy az 1X foglalatban csak ki kel vágni finoman a végét és veszít a sebességből.
Bizony az USB kezelése nagyon gyatra a SideWinder X4 billel kifagyott már a Biosban aztán végül rájöttem hogy mindent ki kell húzni az USB dugaszokból és úgy elindítani, utána működik. Olyan mint az asszony, ki kell tapasztalni a nyűgjeit.
Remélem ezen a csipkészleten még javítanak a kövi prociknál.
-
kzkz
őstag
válasz
echterion #1999 üzenetére
Nos, próbaképp megszűntettem a raid-et, a bios-ban ACHI-ra állítottam, és íme!
Megy 2133-on a ram
Dögöljön meg, hogy a RAID-et nem tudja így kezelni
Most lassabb lesz a rendszer működése
Most próbálhatom a RAID-es vinyóról backup-olni a rendszert, majd szétbontani a raid-et és visszaállítani az egyik vinyóra. Tuti nem sikerül és telepíthetek megint újra mindent...
-
zetecR
addikt
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1893 üzenetére
Egyreszt eladasnal vagy van meg ra gari, vagy nincs, nem tudjuk. Es attol, hogy adott alaplapban nem megy a RAM alapfeszen meg nem hibas, ugy meg 3 nap utan nem kotelesek cserelni. Max. valamennyiert beszamitjak ha jofejek es rafizetessel vehetsz masikat.
#1900 menyus11: Nem artana figyelembe venni a tap teljesitmenyet sem, mert az A8-3870K valoszinuleg nem eszik 100W-ot maximalis terheles mellett sem, de 65W-nal garantaltan tobbet fogyaszt, es akkor az egyeb alkatreszekrol meg szo sem esett. Ez egy 65W-os tap eseteben problema...
-
Fooler89
őstag
válasz
echterion #1871 üzenetére
Csak annyit akartam elérni, hogy 1866-ra emeljem a ram frekvenciáját, de bedöglött.
Kipróbáltam azt amit te írtál, de 10 mhz fsb növelésnél, el is dobta a vinyómat.
Régen is csinált ilyet de nem tudom mi oldotta meg.#1872 azzal kezdtem, de 1.7v-nél már úgy gondoltam, nem a ram a hibás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1839 üzenetére
Ez alaplaptol, BIOS verziotol is fugg. Minden esetben lutri. A JEDEC szabvanyokat a memoriagyartok egyebkent is mindig telibe****jak. DDR eseteben en egy db. alaplappal nem talalkoztam, ami szabvany 2.5V-ot adott a RAM-nak, mind 2.6V-on jaratta oket. DDR2 eseteben a fapados deszkak kerdes nelkul 1.9-1.95V-ot lottek be, mert nem volt lehetoseg allitasra, 1.8 V-on meg meg se nyekkent egyik sem, de a legtobb esetben 1.95V is keves volt, 2.0-2.1V-on voltak biztonsaggal hasznalhatoak az atlag es a tuning modulok egyarant. DDR3 eseteben sem talalkoztam meg olyan memoriaval, ami szabvany feszen problemamentes lett volna. Ezek utan szerintem tokeletesen mindegy, hogy ker-e plusz feszt az adott modul vagy sem. Adsz neki es elfelejted az egeszet, minek rohangalni memoria utan?
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1839 üzenetére
Feltéve ha tényleg maga a RAM miatt jelentkezik a probléma, amit továbbra sem tudunk. Mint írtam nekem tök ugyanilyen kitem volt és gyári feszen atom stabilan mentek, még alulfeszelni is lehetett volna. Én inkább esetleges inkompatibilitásra gyanakszom.
Brekkk: CR1 vagy CR2-re lötted be a command rate-et? Llano-nál érdemes CR2-re állítani (vagy 2T-re, hol hogyan jelölik), 1T-n nem volt stabil egyik kitem sem (Kingston blu, Kingmax Nano).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1798 üzenetére
Ahhoz meg semmi köze, máskülönben a lap nagyon jó csak valahogy az A8-3870 procinál elszúrtak valamit, remélem az 1,5 ben javítják.
(#1799) zetecR A miket leírtam általános problémák a Gigánál és sajnos elég sokan ismerik, csak tegnapelőtt este 4 Giga tulaj kért segítséget 2 zúgó tekercsel egynek elhalálozott a VRM, egy meg a jól ismert memóriagondokkal, nekem is volt 3 lapom tőlük nem kell bemutatni, mindenki azt vesz amit akar és amit kap.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #1784 üzenetére
Például nálam nincs CPU core voltage, később rájöttem hogy elnézték és úgy szerepel hogy nordbridge voltage de tulajdonképpen a CPU feszt állítja. Viszont tetszik hogy internetezés közben alig megy a CPU ( a G6950 40% dübörgött ha flesh weblapot nyitottam) és a Windows 8-al még javulhat is.
-
válasz
echterion #1775 üzenetére
nagyon kedves felajánlásod, én sajnos pest keleti csücskében, azaz nagyon messze
egyelőre próbálok közelebb segítségre lelni, hátha...
atti_2010: neked is köszi, sajnos az végképp kiesik
ez az a4-3300 nagy mumus, az asrock topikban másnak más lappal szintén nem indult, ill állítólag ez manapság kezd egyre szokásosabb lenni - azaz adott lap csak a támogatott cpukkal indul. régen unknown cpu vagy cpuidt kiirva nekem is elindult minden lapom, akkor is ha nem volt a cpu supportedként a weboldalon, de ez nem. már kezdtem kételkedni a kingmax überkompatibilitásában, amikor megjöttek az adatáim és azokkal sem indult + olvastam mások keserű 3300as tapasztalatát.
armagedown: nem, teljesen döglött. ha kiveszem a ramokat, akkor 3 hosszu sip, de képet nem tudtam kihozni a gépből... hétvégén rápróbálok dedikált vga-val, de ez az utolsó esélyem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1739 üzenetére
A dual graphics is csak Crossfire, semmi extra nincs benne azon kivul, hogy DX10+ fel van keszitve az asszimetria kezelesere, de ettol meg a korabbi CF modok mehetnek DX9-ben, csak a skalazodas lesz pocsek. Mondjuk eleve nem voltam hive a tandemnek soha sem, nincs garancia a mukodesre.
-
atti_2010
nagyúr
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
echterion #1652 üzenetére
Ha most épp elég egy X4-es neked, vagy spórolsz, akkor azt veszed. Ellenben 1-2 év múlva elkellhet a nagyobb erő, ekkor pedig elég mindössze processzort cserélned és még 1-2 évet kibírsz vele. Nem kell az egész gépet kihajítani. A videókártyákat meg ugye alapból cserélheted, illetve pénz(de nem energia)takarékos megoldásként CF-et is építhetsz.
Szerintem az alacsony fogyasztás mellett a fejleszthetőség is fontos tényező. Ez nem garasoskodás, ésszerű minimalizálni a kiadásokat és a termelt szemetet és nem havonta cserélgetni a gépet.
Egyébként bőven lehet hosszútávon tervezni az informatikában is, a 3-4 éves LGA775-ös core 2-esek még ma is megállják a helyüket.
-
atti_2010
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1594 üzenetére
Nalam egyszer 17 oran keresztul hiba nelkul ment, aztan inditottam volna mellette egy Firefoxot es instant resetelt a gep... en a magam reszerol azota nem futtatom fel-egy oranal tovabb.
De Memtest86+-nal meg mindig hatekonyabb alattomos memoriaproblemakra. No1 tesztprogram nekem a CS Source.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1588 üzenetére
Passz, nalam eddig minden ment FullHD-ban. Nemreg kiprobaltam a CoD MW3-at is. Az Extra texturaminosegnel sem folyamatos alacsony fps volt, hanem csak beakadt amikor uj palyareszletet kellett betolteni, valszeg az 512MB VRAM adta meg magat, nem az IGP. AA-t persze soha semmire nem rakok, mert az a savszeligenyevel azonnal ketvallrafekteti a rendszert.
#1587 audi100td: Annyit nem tudtam elotte ulni, hogy bugokba fussak... Kar erte, anno napokat toltottunk H2-3-4-gyel, hot seat rulez.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1574 üzenetére
Rákaptam megint Heroes 6-ra, oda meg a monitoromhoz kevés, Diablo III is várós és attól tartok oda sem lesz elég, persze az még odébb van, de most még kis bukóval el tudom adni.
zetecR: i3-530 volt kilátásban valami olcsó mATX lappal +tuning, de találtam egy 4 magosítható Athlon II X3-at 15k-ért, még alaplap ügyben kell megegyeznem és akkor kijöttem 26,5k-ból ha minden igaz, de elég lassan ír vissza, remélem nem vadásszák el előlem. A RAM-okon is tudok spórolni pár ezer Forintot, feltéve ha van még a nagykerekben az olcsó 8GB-os Crucial kitből. Vga még kérdéses, lehet 1GB HD4850 / GTS250-re futja csak, meglátom melyiket tudom olcsóbban beszerezni, teljesítményben elég lenne mind a kettő, csak kicsit tartok attól, hogy az AMD már nem igen foglalkozik ennek a szériának a szupportjával, ami újabb játékoknál megint balul sülhet el.
-
edward2
addikt
válasz
echterion #1563 üzenetére
Na közben sikeresen rátaláltam a weboldalra ahol leírták korábban hogy kell.
Tehát:
-windowsban legyen fent minden driver, catalyst stb.
-BIOSban állítsuk be, hogy multimonitor IGFX support ( gondolom ez alaplaponként változó hogy hívják pontosan) és a monitor kábel legyen a diszkrét VGA-n
-restart: fekete képernyő fogad majd a monitor is kikapcsol stb. várd meg amíg eljut a gép a windowsig, mert akkor lesz majd kép
-catalystba belép: dual graphics funkció alatt -> enable dual graphics és kész.
Hardware fül alatt lehet ellenőrizni, hogy Primary display: HD6670 linked: HD6550
Már csak a teljesítményre vagyok kíváncsi.
-
edward2
addikt
válasz
echterion #1485 üzenetére
valami ötlet hogyan? ha biosban engedélyezem az integrált gpu-t akkor csak ott hajlandó jelet kiküldeni. Control centerben meg semmi beállítást nem találtam rá.
Az Asus user manualban arról papolnak, hogy primary secondary display-t kéne váltanom, de ez az a menü pont ami totál máshogy néz ki, mint a könyvben.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest