Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
A topik címével kapcsolatos dolgokról is szokott itt még szó esni vagy az már csak történelem?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Aha, tehát ha én is veszek egy K6-III-as processzort akkor szabadon "szemetelhetek" ide? Szvsz ami itt megy az lassan már a K6-III megszencségtelenítése, mert itt már régen nincs szó a topik címében szereplő processzorról. Már azon sem lepődnék meg ha legközelebb az időjárásról meg a bárányfelhőkről menne is az eszemcsere. Persze mindjárt jön a kérdés hogy mégis ez kit zavar, meg most miért nem lehet hagyni hogy itt zavartalanul menjem bohóckodás. Szerintem egyrészt azért mert ha véletlenül mégis akadna egy szerencsétlen akit a topik valódi témája érdekelne az meglepődve tapasztalná hogy itt jóformán már tejesen elvesztek a számára hasznos információk. Másrészt tessék nyitni egy külön topikot a logout-on (vagy akár még ebben a fő szekcióban is) aminek a címe lehetne oldschool tuning vagy a 2000. év csodái esetleg westlake topikjának a mintájára akosf & basics & peti_s tuningjai/játszótere.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #1481 üzenetére
Látom nem értettél meg... de akkor felteszem konkrétabban a kérdéseimet.
1. Miért kell itt olyan dolgokról on topic hosszú oldalakon keresztül csevegni aminek semmi köze nincs az eredeti topikhoz?
2. Miért nem lehet nyitni egy olyan topikot aminek a témája pontosan lefedné a szórakozásotokat?
Esetleg a kérdések megválaszolása előtt javaslom elolvasni ezt.
Nem, tényleg nem vagyok moderátor és igen, tényleg qrva bunkó vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #1483 üzenetére
"De vedd figyelembe hogy egy évekig már halott topikról van szó, így ha egy kicsit jobban eltér a témától a társalgásl mint más, pörgősebb topikokban talán jobban is belefér."
Nem igazán értem hogy ez miért jelentené autómatikusan azt hogy tele kellene szemetelni olyan dolgokkal aminek abszolút semmi köze a témához.
"Azonban valószínű hogy ha elkergeted innen ezt a pár embert aki ide néha benéz, akkor nem fognak egy újabb topikban összejönni."
Ha jól számolom kb. öten írogattok ide, de legtöbbet talán te és bacsis. Nem értem hogy miért lenne nehezebb vagy miért ne menne át az az 5 ember ha máshol találnátok helyet a K6-III-tól eltérő dolgoknak. Amikor feljött ismét a topik én is érdeklődéssel olvasgattam a K6-III-mal elért újabbnál újabb eredményeket de (és remélem nem haragszol meg) engem az már baromira nem érdekel hogy már megint milyen rossz alaplapot sóztak rád a vaterán.
Én csak annyit szeretnék ha a helyükön lennének a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #1485 üzenetére
"De vedd figyelembe hogy egy évekig már halott topikról van szó, így ha egy kicsit jobban eltér a témától a társalgásl mint más, pörgősebb topikokban talán jobban is belefér."
Erről beszéltem, mert ez nem így van. Attól hogy egy topik évekig halott még nem kellene később teljesen leamortizálni hülyeségekkel. Úgy látom hogy szerinted ez megengedett és teljesen normális, szerintem nem.
"Másfelől nem látom hogy rajtad kívül valakinek is szándékában áll ide szemetelni."
Nem akarom összeszedni az összes posztodat aminek abszolút semmi köze a témához (mert akkor reggelig linkelgethetnék) de ha arra képtelen vagy hogy átvidd a játszóteret egy külön arra dedikált új topikba (mert az olyan baromi nehéz) akkor legalább neveztesd át a topikot hogy ne érjen senkit csalódás amikor betéved.
Az AMD K6-III topik pedig R.I.P
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #1667 üzenetére
Ha már ez úgyis olyan mindenes gyűjtőtopik akkor erre reagálnék.
Fogyasztás
Tuning
"Teljesítmény"
Nekem pedig Intel-em nem volt egy ideje mert a Prescott iszonyatosan nagy csalódás volt. Egyrészt hatalmas volt a fogyasztása, másrészt csigalassú volt, ráadásul tuningolni sem lehetett. Persze a tesztek alapján látszik hogy a Core 2 minden téren jobb, de kétlem hogy annyival hogy ezzel kiengeszteljen.
Inkább veszek egy ST6-ot meg bele valami jó kis Tua Celeron-t.az legalább nem csigalassú.
-
Oliverda
félisten
Erre is van megoldás:
(#1675) peti_s: Így kimásolod a hsz. számát és a nevet. Csak egy ctrl+c, ctrl+v az egész. Így több hsz.-re is lehet válaszolni egyen belül.
Mondjuk ahogy látom nálad rangosabb, és régebbi tagoknak is nehézséget okoz ez a megoldás. Persze az igaz hogy ennek a módszernek a használatával nehezen lesz valaki PH! félisten...vagy legalábbis tovább tart.(#1678) akosf: Szerintem igazítsd meg a kis szemüvegedet aztán nézd meg újra.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #1682 üzenetére
Ügyes vagy akkor.
A "nem gyorsabb semmivel a natív 4" mag pedig nagyon finoman szólva is butaság. Biztos jókedvéből költött milliókat a kifejlesztésére mindkét gyártó. Arról nem is beszélve hogy a monolitikus chipek gyártása drágább. Attól még hogy nem tudsz olyan programot írni ami kimutat különbséget még nem kellene tényként kezelni ezt a hülyeséget. Lehet hogy meg kéne tanulni programozni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz #95904256 #3531 üzenetére
Nekem nem okoztál egyáltalán meglepetést, már amikor először felvetetted ezt a gigászi ötletet már akkor tudtam hogy ez lesz a vége csak nem akartalak már előre elkeseríteni.
"De azzal nem, hogy ez pontosan mivel fog járni így ideje volt kipróbálni."
Mondjuk azzal hogy nem működnek MP-ben?
-
Oliverda
félisten
Hát ha letiltod a cache-t akkor erősen visszalassul az egész, tehát annak az értelme kb 0. Viszont így lehet hogy megelégszek egy G2-vel is. Ha jól sejtem a K6-III+ az alapból 100as FSB-vel rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Oliverda
félisten
Ha te is naponta kaptál volna tök ismeretlenektől privátokat arra vonatkozólag hogy mit vegyenek, mi lehet a baja és hogyan tuningolják akkor sejtenéd hogy miért írtam azt oda ki.
-
Oliverda
félisten
válasz Badman 4ever #3767 üzenetére
Na de pont erre van kitalálva a fórum, nem? Persze az megint más hogyha valahova beír és megkér hogy nézzek rá és válaszoljam meg ott. Így legalább másoknak is hasznos lehet. Amúgy ez nem mostanság kezdődőtt. Akkor telt be a pohár amikor még a másik fél volt felháborodva hogy nem válaszoltam neki és elküldött melegebb éghajlatokra. Na mindegy, ennyit erről, ez nem ide tartozik.
-
Oliverda
félisten
válasz zoltanz #3776 üzenetére
Szerintem meg a fórum pont ezekre a kérdésekre van kitalálva. A privát pedig arra hogy olyan dolgokat beszéljenek meg rajta keresztül az emberek ami egyáltalán nem tartozik másra.
-
Oliverda
félisten
Ilyen proci véletlenül nincs valakinél elfekvőben?
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, de már pár helyen olvastam róla. Egyik lengyel arcnak is van és azt állítja hogy megy neki 200MHZ-et 4V mellett. Jó lenne találni egy olyat (akár 133asat) ami megy 200on.
Amúgy itt egy jó kis kollekció: [link]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Van 45MHz-es FSB a lapon amivel használod?
Amúgy szerintem ez a Cyrix néz ki a legjobban talán. Köszönhetően a bordának. Anno egy haveromnak volt ilyen procija.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Akkor nyilván az órajelgenerátor tud 45MHz-et is csak az nincs dokumentálva a lap manualjaban.
Amúgy megvan az MVP3G2-es Epox lap. Szinte olyan mintha új lenne, eredeti dobozában kaptam meg, mondjuk manual és CD nincs meg hozzá, bár nem mintha ezeket nem lehetne könnyen pótolni. REV 1.4-es a cucc. Majd megnéznéd hogy a tiéd melyik REV.?
-
Oliverda
félisten
Hétfőn megkapom a K6-III+ procit és ha majd PH mester is ideaadja az AGP-s Radeon 9200-at akkor végre összeáll a konfig.
bacsis: Még mindig nem írtad meg a lapod REV számát. Elsősorban a G2 száma érdekelne de akkor egyúttal megírhatod a G5 számát is mert ha minden jól megy akkor majd sikerül szereznem egy olyan lapot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest