Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz jokeph #83594 üzenetére

    Igen, CD-t is grabbeltem időnként. Nekem az a lap HDD-ket rakta PIOba, amitől minden lemezintenzív művelet olyan lassabb lett mint a 366-osban volt :(
    Na, de akkor te legalább tudod, hogy milyen mikor ki van szürkítve a DMA engedélyező rész, na nekem is az volt, csak a winyókra :(
    A jóöreg LG 52×-es CD olvasók, szinte mindenkinek volt, akkoriban nagyon tömeg termék volt. Nem számítva a 72× Kenwoodot (ami 4 fejjel operált, és elérhetetlenül drága volt), ha jól emlékszem 52-56× körült állt meg a CD olvasók sebessége.

    CD írás : Nálam ez úgy indult, hogy haver szerzett egy CD írót, de neki amúgy elég gyenge gépe volt hozzá (Pentium 233, 16MB EDO RAM (később edo és SD kombinálva 80MB) ) meg nem is nagyon használta ki (mivel 10GB-os HDD volt a gépében) ezért gyakran megtudtam kérni, hogy napokra adja kölcsön a CD íróját. Nekem ugyanis akkor már 2db 20GB-ás winyóm volt, és faluban mindenkivel kapcsolatban álltam aki gépezett, gyakorlatilag én voltam az adatelosztó központ, mindenki minden cuccot hozzám hozott, és nálam cserélt, így nekem óriási adatforgalmam volt havi szinten (ma már nevetséges, de akkoriban akár 10GB-t is elérte) emiatt nekem eléggé sokat kellett CD-t írni. A gép 192MB RAMmal kezdett a végén 384MB volt benne, de úgy h közben volt 768MB is.
    Saját CD írom egy LG combo drive lett, és 2002 nyarán érkezett az ABIT BD7 + Celeron 1700MHZ + 256MB RAM gépfejlesztési pack részeként.
    DVD íróm meg véletlenül lett kb negyed áron (már csak azért is kellett) 2005 szeptermbere elején.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák