- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyomtató topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
[link]
gondolkozok egy ilyenen,nemtudom működne e mai lapban -
djculture
félisten
válasz #95904256 #13183 üzenetére
ja volt nekem is átalakítóchippes meg direkt agp-s verzió is,ezekböl még készültek natív agp-s chippek is.
Memória busz korlátozó tényezőjéra mai példa.Elkezdtem nyomni a singularity gamét 8600gt vel,mondom driverbe forceolom már a 8x élsimitást,mivel a gamébe erre beállitás nuku.Elinditom már amneü amikor beteszi a vizbe lévő szobrot átment lassulásba,probáltam magot húzni meg shadert semmi javulás,huztam 770*2 re a memóriát egyböl gyorsult normálisan adta be ezt az animációt és játékba is isten.Már ezt a 8600gt is a memóriabusz fogja vissza pedig itt ddr3 van csak ugye 128bit.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #13188 üzenetére
Dual P3-on is lehet HD-t jatszani kb 720p-ig, de ha tudja a GPU, akkor eleg egy slot 1-es is. De az elobbivel es egy ujabb kartyaval akar krizis helyzetbe is kerulhetsz. Egy COD4 profin fut egy ilyen gepen.
DIVX-hez es regebbi jatekokhoz persze folosleges.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
balux33
csendes tag
Nemrég szereztem egy ASUS v7700 TI-t és meglepődve néztem hogy 3d mark 2001 ben csak 3600 pont körül ad. Egy tuningolt mx400 adott enyit ugyanabben a gépben
Próbáltam felrakni egy ASUS drivert de nem engedte telepíteni mert nem ismerte fel a kártyát
menyit kéne hozni ennek a kártyának? mi lehet a hiba?
250/400 mhz en megy egyépként a kártya. -
frescho
addikt
válasz laci1128 #13184 üzenetére
Azert nem vettel eszre kulonbseget a teljesitmenyben, mert az SM3 ennyivel megterhelobb. A DDR2 egy epic fail a 3650-en. Az arak aranyosak a teljesitmennyel, tudassal. A 9800 4-5k, mig a 3650 8-10k. Szerintem ket fo erv van a 3650 mellett: P3-on is lehet akar HD-t is nezni, 2-3 eves progiknal mar kotelezo az SM3. Ha egyik sem kell, akkor az olcsobbat erdemes megvenni.
Esetleg egy x800-850 is jo lehet. Ha jol emlekszem bacsis csinalt osszehasonlito merest.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
A Geforce 6800XT sok jött ki 128 bit -es mem interfésszel? (azokat kihagynám meg a nagyon ritka 6800XE -ket is)
-
zoltanz
nagyúr
Esetleg még AGP Geforce 6800 tetszene.
-
laci1128
tag
válasz frescho #13181 üzenetére
Természetesen az általad említett szolgáltatások hiányoznak a 9800-ból, ezek tényleg az újabbak előnyére válnak (a PowerPlay-ről nem is szólva, meg úgy a fogyasztás általában), ellenben szót sem ejtettem olyasmiről, hogy a 9800 tudna ilyesmiket.
Az biztos, hogy teljesítményoldalról rosszul közelítettem meg a "párban van" dolgot, ugyanis az általad említett különbségek tényleg megvannak, ellenben újabb programoknál jönn(én)ek elő (amiket én tényleg nem vettem figyelembe az előbb , vagy éppen az SM2 támogatás miatt amúgy sem futnának a kártyán). Régebbi programok (~kb. az előbb az általam említett Oblivionig bezárólag) használata esetén azonban továbbra is fenntartom azt az állításomat, hogy nem rosszabb választás a 9800 a gagyibb HD 3650-eknél. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a DDR2-es memóriával szerelt HD 3650 memória sávszélessége egyszerűen röhejes, ami elég brutális szűk keresztmetszetet képez a fejlettebb GPU-nak. Azért példálózok a gagyibb HD 3650-esekkel, mert AGP-s kiadásban ritkább a GDDR3-as memókkal szerelt változat.
Egyébként pont a 4 generációnyi visszaváltás után volt meghökkentő az, hogy az általam próbált programokban nem tapasztaltam visszaesést a teljesítményben.akosf: Akkor dupla fail ma a tudásomnak.
[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
törölt tag
válasz laci1128 #13178 üzenetére
Épp ma délután hoztam el bacsis mestertől az AGP csatolós HIS X850 Platinum Edition kártyámat. ( Mégegyszer köszönet a mesternek a közbenjárásért... ) De most, hogy kézbevettem, nem látok rajta Rialto chipet. Csak egy bazi nagy GPU, 8 memória, egy ATI Rage Theater és néhány apróbb (meghajtó, órajelgenerátor, stb.) chip van rajta. Megjegyzem a GPU Review oldal adatbázisa szerint is, az R360-ra épülő 9800XT utáni X800 / X850-es széria többféle GPU-val készült. Az R420 lletve R481 AGP interfészes, míg az R423, R430 és R480 már PCI-E interfészes. Egyébként én is úgy sejtettem, hogy a 9800XT-be került az utolsó natív AGP interfészes ATI GPU. Hát nem.
-
frescho
addikt
válasz laci1128 #13178 üzenetére
Ezt ugye nem gondolod komolyan. Durvan 4 generacio (9800 -> 850 -> x1800 -> 2900) van kozottuk, ami meg ha egy kategoriat ugrasz is lefele ngyon sok . A legtobb szolgaltatasrol meg csak nem is hallottunk akkoriban (SM3, DX10, UVD...) Marpedig ugy konnyu hasonlo fps-t produkalni, hogy 2/3 annyi dolgot szamit csak ki a 9800.
Teljesitmenyben 850XTX SM2-ben tud annyit, mint egy kutyauto lefolytott passziv DDR2-es 3650 SM3-al. A 850 pedig kenyelmesen lemosott barmilyen 9800-as ATI-t, nehol dupla teljesitmenyt nyujtva. Ami kimaradt: HD gyorsitas, SM3 (DX9c-hez feltetel)
Ákostoth: Tudsz + feszultseget adni a CPU-nak, ha megdrotozod a labait. Ha jol tippelek igy, de ellenorizd, hogy jo CPU-hoz van-e a leiras. Ha nem, akkor google < socket 370 voltage pin mod
[ Szerkesztve ]
-
laci1128
tag
válasz zoltanz #13179 üzenetére
Sajna méréssel (3DMark vagy hasonló) ugyan nem tudom alátámasztani az állításomat, de ugyanazon a vason, ahol nem volt követelmény a SM3.0 vagy újabb, ott egyáltalán nem tapasztaltam visszaesést teljesítményben a HD 3650 után a 9800 Pro-val, sőt! Pl. Oblivionban megengedhettem a maximális minőséget ugyanazon a felbontáson (az élsimítástól eltekintve). Eléggé számít a szélesség (8 ROP vs. 4 ROP, 256 bit vs. 128 bit memória szélesség, ez mind a 9800 Pro javára). Szerencsére a HD 4650 óta a középkategória aljában szereplő Radeonok is megkapták a 8 ROP-ot.
-
laci1128
tag
válasz djculture #13172 üzenetére
Ez így van, DDR2-es AGP-s HD 3650-el párban van egy 9800 Pro (sőt, ami a memória sávszélességet illeti, abban a 9800 Pro jócskán előrébb van a DDR2-es 3650-nél), aztán van néhány év különbség köztük.
Nowhereman: Szerintem az utolsó natív AGP-s ATI kártya a 9800 XT volt. Az X000 és az X1000 széria már PCI Express-re lett tervezve és azzal a nevezetes Rialto chip-pel volt megoldva az AGP támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
Ákostoth
csendes tag
válasz Nowhereman #13176 üzenetére
turbo ra van állítva a memória időzítés de nem indul be az xp már vele!
Mindenkitől kérném valki nem tud nekem linkelni egy magyar windows- milleniumot mert ME-t akarok xp helyett a retró konfigomra! -
Ákostoth
csendes tag
Üdv régebbi gépemben van egy soltek alaplap 512-mb pc 133-as sd ram 900 mhz es celeron cpu mit kéne tennem hogy 1100-mhz fölé tudjam tornázni?! fsb-t még állíthatok de feszültséget sajna nem 1200mhz nél már nem bootol a windows
-
djculture
félisten
válasz Nowhereman #13170 üzenetére
Nvidia chipszetű alaplappal volt bajuk mással nem nagyon,abbol is nf2 inkább .
-
Nowhereman
őstag
jut eszembe, ha már a AGP-s videozsugákat említjük: az X-es sorozatú radírok mennyire rinyázósak az alapi AGP-portra windows alatt? Nem olyan gázosak, mint a HD-k?
Utánam a kondenzcsik!
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz zoltanz #13162 üzenetére
Point of view 7600GT ddr2 8k
Inno3D 7600GT 256mb DDR3 8k talán ez utóbbit érdemes megvenni, a DDR3 ramok miatt, ha jól emlékszem egyébként az inno3D volt az egyetlen gyártó aki a 7600GS kártyáit DDR3-al szerelte fel, szinte azonos teljesítményt hozva a GT kártyákkal.
Pont ebben a korszakban vettem egy Gigabyte-os GS-t, az inno3d "pazar" hűtése végett választottam a passzív kártyát, ha inno-t választom gyorsabb lett volna, és csak egy hűtés csere kellett volna....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz bacsis #13160 üzenetére
Szerintem ha már 10k magasságában gondolkodsz, akkor egy X1950pro-t lenne érdemes, ezek agp-ben 10-12k körül futottak pár hónapja, és teljesitményben egy 8600GT-t hoznak simán, tehát 7800GT-7900GT-ket megverik, ráadásul 256bites a memória vezérlője.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
zoltanz
nagyúr
Nem könnyű találni AGP -s 7600GT -t, nem értem miért volt ilyen ritka annó.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #13137 üzenetére
persze. a jumpert a 2X szorzóra kell tenni, ami K6-osoknál a 6X-osat jelenti
Rive! Emléxel mikor a jó multkorjába beszéltük, hogy mi a tosznak tud némely EGA monitorvezérlő ilyen "extrém" felbontásokat? már nem emléxem de vlaami 896Xmittomén mekkorát?
Hát úgy látszik ezért... mert az ilyen "all In One" monitorok lehet tudják EGA módban a magasabb felbontást -
Rive
veterán
válasz adrian87 #13147 üzenetére
Diskless: pl. Ubuntu Live. CD-romról, akár vinyó nélkül üzemképes rendszer.
Táp: másik korabeli táp nem feltétlnül biztos... Próbáld ki valami modernebbel is, ha tudod.
Ellenőrizd a gombelem feszültségét: mondjuk főleg Tomato lapokra volt jellemző, hogy lemerült gonmbelemmel hülyeségeket csináltak, de fene tudja.Mellesleg én továbbra is kondikra gyanakodnék, hiába néznek ki jól. Menj rá egy hajszáritóval és melegitsd át egy kicsit a lapot, úgy elindul-e rendesen. Ha igen, akko nagy eséllyel mégis kondi.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
adrian87
tag
válasz zoltanz #13143 üzenetére
- a kondik tökkéletes állapotban vannak mindenhol
- mi az a diskless disztribúció? 98-as boot lemez elindul rendesen..de nem értek hozzá
- 2002-es a táp...másik hasonló korú táppal is próbáltam használni
-biost már többször rezeteltem (már a gombelemet is kivettem nehogy tönkremenjen) -biosban minden jónak tűnik és még alapbeállításokkal is próbáltam
-a Hdd-k tökéletesek a nagyobb nincs 3 éves és alig volt használva
- már többször pucolgattam a csatlakozókatMég mit tehetek? (van a gombelem helyétől előre felé egy kék 4 pöckű valami "on" és "1 2 3 4" felirattal amihez még nem nyúltam )
[ Szerkesztve ]
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
-
Rive
veterán
válasz adrian87 #13140 üzenetére
- nézd meg a processzorslot melletti kondikat, púposak-e - a lap hirhedett volt a kondijairól.
- próbálj meg valami diskless disztibúciót bootolni és megnézni, jók-e még a vinyók
- mai vagy korabeli táp van a lap alatt?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
adrian87
tag
Van egy P3-as gépem amin operációs rendszer nincs. Próbáltam rátenni ubuntut, puppy linuxot, Xp-t, de csak elkezdi telepíteni és megszakad.
Két merevlemez van hozzá 3gb és 80gbal és 700 valamennyi ramja van, 677Mhz-es processzora. Néhány hónapja 1 xp 800x600as felbontással futkosott, de meghalt és nem indul. A vga 32 mb-os, lehet bootolni CD-ről, floppyt nem tudok írni, ha a merevlemezre teszek valamilyen linuxot egy másik gépbe és ebbe vissza teszem nem indul el.Az alaplap tipusa: EP-6VBA
HELP![ Szerkesztve ]
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
snake1977
őstag
Üdvözletem urak!
Van egy eladó Creative 3DFX Banshee kártyám (CT6750), agp-s 16megás ha érdekel valakit dobjon pü-t.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Rive
veterán
válasz Penyus #13126 üzenetére
Hümm. Magáról a monitorról tudnál lőni egy képet? Mert rémlik, hogy dolgoztam egy időben valami efféle csodával - vitt mindent, CGA-tól SVGA-ig (egész extrém felbontásokkal). A szokásosnál kisebb képernyője volt (érzésre olyan 13"), és tűéles képe. Nomeg mintha más-más kébel kellett volna neki az egyes üzemmódokhoz.
De ez is egy olyan hardver, amit - ha nem sürget az idő, mert annak nem vagyok bővében: nomeg, ha valaki eljuttatja hozzám - szivesen felderitek, mert megéri.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #13131 üzenetére
CPU-Z-ből nem min degyik látja az alaplapi kess-t, próbáld az 1.44-es CPU-Z-t... annak látnia kell...
-
zoltanz
nagyúr
Felraktam a Half Life CS -t az Xfire szerverkeresővel, egy szerverre enged(ne) be az is állandóan tele...
-
válasz telescreener #13131 üzenetére
SS7 lapnál az alaplapi cache csak korlátozott méretű RAM- ot lát be.Tapasztalatom hogy 512K cache 64M- át képes kezelni.128M- nál ( vagy nagyobb ) jelentősen visszalassul ezen redszer.1M már belátja a 128M- át.Ha a CPUZ kódja a cacheletlen memóriaterületre esik nem fog tudni az alaplapi cache- ről.A sebességcsökkenést jelentősen ellensúlyozza ha K6-III, K6-2+ vagy K6-III+ procit használsz, mivel itt a procitokban van L2 cache.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
telescreener
tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz telescreener #13124 üzenetére
honnan veszed hpgy nem működik?
Elvileg az alapból be van kapcsolva, van egy olyan hogy external cache, az enabled-en van és ennyi... ha átteszed disabled-re akkro van tiltva...más:
Szereztem pár 1gigás körüli lapostopos hdd-t most bodotá' van[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Penyus #13126 üzenetére
Régebben a VGA-nak volt egy 9 pines változata. VGA (9) pinout
De a fotó alapján (táblázat) nem hinném, hogy ez VGA csatlakozó.szerk.: Ugyanitt találtam 9 pines EGA kiosztást is: EGA pinout
[ Szerkesztve ]
-
Penyus
senior tag
[Ehhez] szerintetek honnan lehet szerezni kabelt, vagy milyen lehet a bekotese?
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
zoltanz
nagyúr
Agyam eldobom gyári hibás egy Router... MAC cím szűrés nem működik a biztonságnál csak az IP.
-
telescreener
tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy EPOX MVP3G2 lapra, de nem tudom életre kelteni benne az alaplapi cache-t légyszives segítsetek és küldjetek egy működő cache beállításról bios fotót. A konfigom: AMD k6-2 500mhz+ 2x128SD+ a lap
Kérlek segítsetek nagyon fontos lenne. Előre is köszi
TSC[ Szerkesztve ]
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
laci1128
tag
válasz zoltanz #13122 üzenetére
A legtöbb régi (és újabb, az integrált Intel Extrém HD Graphics Media Decceleratorral szerelt) notival szerintem bizonyos tesztekben csupán tized FPS-ek születnének nagy felbontáson.
A T60-asomban levő Mobility Radeon X1400-al sajna nem tudom a kijelző natív SXGA+ felbontását élvezni akár picit is komolyabb 3D-t használó alkalmazás esetén.
Egyébként amióta a Mobility Radeon-nal összeismerkedtem, tisztelem az Intel Extrém HD Graphics Media Deccelerator-okat is, legalábbis a fogyasztásukért és a hűvösségükért.Egyébként a gyártótól is sok függ, láttam már a T60-amban szereplő X1400-ast (ami nálam a referencia magórajelnél 50 MHz-el alacsonyabban működő, 128 bites memó sávszélességű, 128 MB DDR SDRAM-os lapka) Dell gépben 64 bites memó sávszéllel DDR2-es (nyílván magasabb órajelű) memóriával. Ezeket az apró különbségeket nem mindig tartalmazza a notebookcheck, szóval ennek figyelembevételével is érheti az embert (szerencsére persze csak kisebb) meglepetés néha.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Jó ez a Notebookcheck nyilvántartó rendszer, de akkor lenne teljes ha a VGA -k memória sávszélessége is fel lenne tüntetve a típus mellet. (nekem mindegy mert fejből tudom őket, de most mindenki nézze át az összeset, hogy be ne fürödjön, a tesztek csak kisfelbontásban vannak?)
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
-
-
addikt
válasz zoltanz #13036 üzenetére
Jobban bánik mint az XP?
Ilyen üzeneteket dobál rám ha kifut belőle:
Ha oké bezár akkor ugye zárja a progit ha mégse akkor van, hogy szintén elszáll... ha hagyom a háttérben az ablakot akkor nincs semmi, kb baromi lassú a gép, de a progi megy tovább. Most pl memory stress test-et küldtem prime95-el. Persze, hogy elfogyasztja a ram-ot hiszen azt teszteli.... szal eléggé nem tetszik nekem ez a furcsaság. Vagy ez csak nálam van így? De ha pl képszerkesztővel egy óriási felbontású képet editálok akkor is ha a progi kifut a ramból akkor a win lecsukja. Van, hogy semmit se tehetek, egyszerűen elfogy a ram és kilövi az alkalmazást... pedig e-miatt már egy rakat szolgáltatást is lelőttem, amint látszik a témák(aero) is kilőve.más:
3napja alszik a totyik... ekkora partik voltak, hogy ennyit kell pihenni?[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
törölt tag
-
zoltanz
nagyúr
Hamár akkor ezeket sem hagyjuk ki µFC-BGA 956 és a FCBGA6.
Más itt találtam egy táblázatot ami a Linux által támogatott ECC -s chipseteket sorolja fel.
[link]@Akosf
Most mennyinél tarthatunk max kb 2000-3000 sztem? -
nandon
tag
Boldog új esztendőt a K6-III topikosoknak!
És ha már itt vagyok...,lenne egy problémám:
Abit KG7-es lap + 1800+ Tbred CPU + Kingmax 256M/PC3200 RAM a konfig, és nem hajlandó 133-as(gyári) FSB-n elindulni, csak 100-on. A lapon a legutóbbi bios, alap beállításokkal+Softmenu-ben 1800+ (133x11,5) kiválasztva...RISC86 Power
-
törölt tag
válasz zoltanz #13113 üzenetére
A logout-on max. 30.000 karakter lehet a bejegyzés. Ráadásul ebbe beletartoznak olyan dolgok is amiket "nem lát" az ember (formázó karakterek, a linkek, stb.)
szerk.: Természetesen ha valakinek ez így is megfelel, akkor szívesen átadom neki a bejegyzést.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zoltanz #13111 üzenetére
Ha találok valakit, aki megtanít arra, hogy hogyan lehet létrehozni, működtetni és mások számára is elérhetővé tenni otthoni webszervert ( php, mysql ), akkor lesz ilyen is... sőt! Rendes adatbeviteli ablakkal, kereshető adatbázissal, szűrőkkel, képekkel(?), ...
Sajnos a logoutos dolog kicsit macerás. ( nehézkes az adatok felvitele, limitált a bejegyzés mérete, nincs adatbázis, stb... )
-
zoltanz
nagyúr
Akosf jó lenne Socket479 Socket M SocketP SuperPI és 3DMark2001 verseny is.
-
mrgg
tag
"Békés, boldog ünnepeket minden topiklakónak utólag is!"
[ Szerkesztve ]
-
-
Yutani
nagyúr
BUÉK a retro csapatnak, és kívánom, hogy mindenkinek a legperverzebb retro PC-s álma váljon valóra!
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
djculture
félisten
ifányi ős lommal tarkított boldog újévet minden topiklakónak. .
-
addikt
BUÉK!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
zoltanz
nagyúr
Teszteltem egyet Quake3 -al.
Asus A7N8X-XE
AMD Duron 1200MHZ (12X100)@ 1250 (12,5X100)
512 MB DDR (2,5-3-3-8)@ (2-2-2-3)
Ati Radeon 9600XT 128 MB (500/600@520/700)Eredmény 1024/768 4xAA 16AF: 100 FPS
Adok neki nagyobb felbontás majd 720p 4xAA és 1080p 2xAA -val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest