Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Apple MacBook
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1195 üzenetére
"+ ha emeled a feszt, akkor megint megugrik kicsit...de nem kell nagy számokban gondolkodni." Ne fogadj rá....meglett az első x3-am, igp-s géppel jó táppal 60W idle , 90W load konnektorból alulfeszelve 1.056V-ra, x3 445-ról van szó. VID-en -1.225V- idle 75, load 125. Jobbra számítottam
Persze alulfeszelve még ok a történet.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Rain #1194 üzenetére
ha rábolintottak, akkor oké.
nő a fogyasztás már eleve akkor is ha aktiválod a magot.
gondolj bele...van egy 60 lovas kocsid...kicsit felturbozod és lesz belőle 80 lovas...biztos, h több benyát fog enni
+ ha emeled a feszt, akkor megint megugrik kicsit...de nem kell nagy számokban gondolkodni.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1193 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A tápot (és a gépet is) itt a prohardveren ajánlották nekem pár hete,ezért vettem ezt. És a biztonságos tápok között van említve,annak ellenére,hogy alacsony árkategóriába tartozik.
Még egy kérdés:A fogyasztás akkor nem is nőne meg,ha alapfeszen húznám? Mert ha elvileg nem kap több feszt,nem fogyaszt többet. Maximum a ventim megy majd többet a procin...
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Athlon II x3 445 3.10 GHz-em van. Utánaolvastam,+1 magot fel lehet oldani benne,az alaplapom is engedné.
Kérdéseim:
1.Gyári hűtéssel kockázatos-e feloldani a 4. magot?
2.Gyári hűtéssel hány MHz-re húzhatnám fel biztonságosan? (3 vagy lehet 4 magnál is)
3.Tápom bírná-e az első kettő megvalósulását?:-) Chicony Hipro 400w
4.A magfeloldás működésképtelenné teheti a procit végleg? Mármit ha vmi nem sikerül...Köszönöm a segítséget.
-
BaKeSZ87
őstag
Sikerült már valakinek Athlon II X2 215-ös proci cache-ét feloldani? Külföldi fórumon olyat olvastam, hogy ezen a procin nincs mit feloldani.
-
Rivaul
addikt
Üdv.
7750 BE procim van l3 al.
Egy Gigabyte ma770-ud 3 rev 2.0 lapban.
Most frissítettem biost.
Minden megvan de az égért nem engedi a 4 magot. pedig azt is felajánlja hogy magonként állíthatom a skálát -12 től +12-ig. S akkor mind a 4 magon vacakolhatok de semmi nem látja amúgy csak a 2 magot. Amúgy most -2 n vannak a magok gyárilag ez hol jó?
S szerintetek felejtős a több mag? -
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1180 üzenetére
Pl? Én is azt mondom hogy cpu-ra felesleges gar, de ált-ban itthon olcsóbban megkapom okosba', más cuccra meg kell a gar, ezért nem is foglalkoztam komolyabban kintről rendeléssel.
Tigi: No problemo, vettem egy "sima" x3-at apróból meg veszek egyet a "szokott helyen" aztán a szerencsére bízom a többit mint eddig is
szerk: Ha annyira komolyan érdekelt volna rád rontok pm-ben, de ezt is a szerencsére bíztam
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Úgy értettem nálunk, Mo-n. De kereső nem dobott ki találatot.
-
Honduras
csendes tag
-
-
Honduras
csendes tag
Sziasztok!
4 napja sikerült beszereznem egy Phenom II X2 555 példányt és ASROCK M3A790GMH/128M-al, BIOS frissítés után sikerült az unlcok. Az a kérdésem lenne, hpgy mekkora feszültséget bírna el a gyári hűtő, hogy ne melegedjen túl. 1,375 V-ra van állítva most 3,6 GHZ-en ketyeg és így lefut a Win 7 tesztje. Eddig mindig hibát írt ki. Szóval az a kérdésem mennyi a max amit elbírna a gyári hűtő?
Egyébként vettem hozzá egy OCZ 2gb-os, 1600 mhz-es ramot, amire a win7 5,5-ös értékelést ad. Nem kevés egy kicsit? Most 1333 mhz-en megy, többet nem nagyon bír. Ez az értékelés normális?
Olvastam itt pár progit amivel le lehet tesztelni az állóképességét a 4 magnak. Melyik a legjobb és az amelyiket nem kell sokáig futtatni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
Ramos topikokban kérdeztem, de érdemi választ nem kaptam, x3 mellé 1333-as ram elég? időzítés mennyire fontos? Tuning max tesztekre lesz, jó ha visszaosztva bírja a ram, de 1600-asra is beruházok ha az jobb, akkor alapszorzót csökkentem és FSB'-t mókolom hogy cc gyári órajelen maradjak, lényeg a minél kisebb fogyasztás, ezért a ramot se akarom túlzottan feszelni, minél kisebb feszen menjen.
-
HERR Z
veterán
-
Tigi
őstag
válasz
darál0w #1151 üzenetére
Hétfőn viszem a tulajnak, majd neki talán több ideje lesz tesztelni, de nekem nagyon szimpi lett a konfig, bár mikor először összeraktam akkor levert a víz mert hiába kapcsoltam be a gépet nem csinált semmit.
Aztán kb. 1 óra próbálgatás után kiderült, hogy a ház bekapcsoló gombja vagy annak kábele rossz, így megcseréltem a reset gombbal és így működik.Annyira tetszik a gép, hogy elgondolkoztam rajta, hogy a sajátomat is lecserélem egy ilyen gépre.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Kollégámnak összeraktam egy AMD-s gépet Asrock M3A770DE lappal és Athlon II X3 440 procival.
Az ACC-t azonnal bekapcsoltam (eredmény ugye egy L3 Cache nélküli Phenom II X4 B40) és így telepítettem fel a Win7-et és minden progit hiba nélkül sőt a prime95-öt is futtattam míg a 8K-s teszt le nem futott minden magon (nem volt több időm) hiba nélkül.Elméletileg akkor ez így működni fog ugye?
-
Atticus85
tag
ÜDV MINDENKINEK!
AMD ATHLON II X3 440 DENEB MAGOS PROCESSZORRÓL KÉRNÉK OPN SZÁMOT AMI ALAPJÁN BE TUDOM AZONOSÍTANI,HOGY DENEB.
KÉRLEK KÜLDJETEK MERT MAGFELOLDÁST TERVEZEK.MENNYI AZ ESÉLY ERRE EGYÉBKÉNT HA KIFOGOK EGY DENEBET?
THANKS
-
Müszi
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #1143 üzenetére
nincsmit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #1141 üzenetére
ACC 710es és 750es SBvel szerelt lapokban van, amik ugye alapbol tudják a magfeloldást.
UCC pedig az összes többi lapban van, amire megalkotta az Asrock a magfeloldás lehetőségét. lényeges különbség nincs. ugyan az a funkciojuk.
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Az Asrock 880extreme3 lap féle ucc, miben különbözik a régibb lapk féle acc-vel? Van köztük lényeges különbség?
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #1134 üzenetére
El, ja. Indulás előtt még nekiálltam kicsit babrálni, 1.4en stabilnak tűnik a 3.3, még a RAMot kéne feljebb tolni 600ról..800 nem jó a 2.66 szorzó miatt, valami 1GHZet elviselő párost kell(ene) szereznem hozzá. Viszont addigis bőven elvagyok így is vele..nem sokat számít. És most 1 hét szünet :S
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #1132 üzenetére
Thx Qka
Majd belevetem magam, ha lesz időm, hátha rásegít.
Egyelőre belemelegedtem, annyira nem durva, mint egy P45el..darál0w
A kerek számokat én is szeretem, a 3.3GHz azért jó, mert az a gyári X2@2.2GHzhez képest 300% OC lényegében..és ez durvaPersze valszeg nem ennyi fog járni 24/7, de törekszem így tesztelgetni, ha már bírja. Márpedig be van hűtve, mert asztalon van még, úgyhogy bírnia kell.
CPUQueen mekkora durva már..alapon ~8k, quad+oczva 21k..állatság -
Thrawn
félisten
-
Ipk18
csendes tag
Sziasztok! Tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Asrock 880GXH/USB3 alaplappal és Phenom II 555BE procival szerelt gépnek. (legfrissebb BIOS-sal, SB710-es déli híddal) Természetesen kipróbáltam a magfeloldást, de az ACC "auto"-ra állítását követően a gép nem indul újra, a ventik pörögnek, a vinyó led-je pislákol, egyéb semmi. CMOS clear segít csak. Az 1. hsz-ből tudom, hogy ez a legrosszabb eset. Mellékelem a BIOS-ról készült kép linkjét.
Feszültségeket már emelgettem, de nem változott semmi. Valóban nincs más megoldás? Esetleg az egyik mag feloldása lehetséges-e?
-
Speed®
titán
Itt a lap! Vértizzadás megvolt a hűtők felbarkácsolásakor, de megy a prime, alapon, quadosítva persze. Megpróbáltam belőni 3Gre kapásból, szép fekete képernyő fogadott..neki kell állnom utánanézni, hogy kell AMDt tuningolni ;p
És holnap estétől 1 hét vidék..fene vinné, pedig elszórakoznék most ezzel.. -
bubikae
csendes tag
Sziasztok
Boldog tulajdonosa lettem egy Phenom II X2 550-nek
Első bekapcsnál biosban már 4 magot írt ki, és 6 megát /L3/.Prime95 20perc stabil. Azért holnap hagyom 30-40percig, az gondolom elég lesz neki.
Amiért igazából írtam az a tuningja. 1,295v ugye alapfesz, biosban minden alapon.
1333mhz-es memória.Most alapfeszen @3,5GHz prime stabil, 15perce.
3,6Ghz-en már nem bootol, gondolom kis fesz kellene neki. Vagy memóriát kellene már visszaosztani? Mert 1500on megy. -
Szlopa
tag
Üdv!
Végre sikerült megfejtenem miért nem akart menni a FX-5000 tuning. Tegnap kaptam kölcsön 1066-os Kingmax ramokat, és vígan vitte a 3Ghz-et. Szóval FX-5000 tuninghoz nem igazán ajánlott a GEIL value memória
Pedig az 1066-os ram is csak 726-on fut, és az én GEIL 800-om is annyin futna (ha elindulna a gép).(Az időzítéseket manuálisan állítom, már amit lehet...)
Mi lehet ennek az oka?
Ami viszont furcsa, hogy integrált videokártyával kékhalálra futok windows indulásnál egyből, viszont a diszkrét karival simán megy (1,5 óra Prime95 Blend).
-
darál0w
Jómunkásember
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #1118 üzenetére
Ámen
A melegedést kordában tudom tartani a HR01+al, de azért nem mindegy hány W szabadul el a kis M40ben..zsúfolt lesz elég rendesen ha végre összeáll, HR01+, HR03GT, HR05SLI, 4830+XFi+WiFi, 2 vinyó+SSD+2 író, 5+ venti 3.5" szabályzópanel..a táp moduláris, de akkoris rengeteg vezeték lesz a légtérben.Amúgy az L3+os Propus így megy alacsony feszen? Fura ez a sok rev., elvileg így olyan, mintha Denebed lenne, nem? Specek alapján azt hittem az AthlonII X4 natívan, vagyis L3 nélkül van gyártva is, tranyóspórolás miatt..erre csak ott van benne 6MBnyi L3 és még tuningolható is..klassz.
Játékokban minimum FPSek terén mit lehet megérezni a több cacheből? GTA4re nagyon kíváncsi leszek..a Q8300al még 3.5ön is hajlamos volt néha bezuhanni. Mondjuk a 4830/512 sem túl acélos, de 1440@~mediumot bír.rumkola
Az előző tulaj GTX460al tolta, az alá találta kevésnek 3.4en, egy B45je van most 3.6on..szóval nV-Ati váltás megvolt, remélem nálam fordítva sül el az x-faktor és elrohangál 3.3mo 1.3Von ;p -
rumkola
nagyúr
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az egyik haveromnál ugyanilyen gond volt amd vga mellett. Ahogy az NV kártyát lecserélte AMD-re, visszább kellett vennie a tuningot 200mhz-vel. Mikor erről beszélgettünk nem akartuk elhinni, hogy igaz, mindketten azt hittük, ez csak valami egyszeri dolog volt, hihetetlen volt hogy másnál is megtörtént ami nálam.
szóval x-aktaegy dolog volt közös mindkettőnknél: sapphire 4870 (neki a proc is más volt)
-
Speed®
titán
Hát remélem igazad lesz, a skót cikk erősen késztetett a váltásra elsősorban, szeretem a különc cuccokat ;p Sajna lecsúsztam (visszamondta az eladó..) egy AsRockról, így nem lehetett még 5 ropival olcsóbb a duó, de talán nem is baj, az A780GM-LEhez képest ez a Giga sokkal minőségibbnek hat.
rumkola
Az elég érdekesen hangzik, mi köze a VGAnak a tuninghoz..? Max tápegység gyengeség okán tudom elképzelni, hogy egy komolyabb tápigényű kari miatt ne bírjon elég feszt adni a lap vagy valami..furcsa. Remélem a 4830al nem lesz semmi gondja a cuccnak, mert elvagyok ezzel a karival bőven még.darál0w
Kinőttem a csilivili kütyükből, jobb szeretem a minimal világot, abba meg nem fér bele a tarkaság. Igaz, most egy darabig nem lesz pénzem új házra, úgyhogy marad a szétflexőlt AC M40 belakása, ami zárt oldalú, így nincs baj.
Csalódni a teljesítményben valszeg nem fogok, a tesztek alapján legalábbis nem hinném, a fogyasztástól/melegedéstől tartok csak picit.MZsoltee
Na ja, 1.3 már reálisabb talán..és annyiban ki is egyezek ha nem fűt nagyon..
Szűk helyen, de böszme hűtővel lesz hűtve, csúnya lenne ha ezzel megfőne.. -
rumkola
nagyúr
Átlagban alapfesszel mennek 3Ghz-et (1.325)
az enyém fél éve megy 1.4V-vel 3410Mhz-tDE!!!! csak NV vagy integrált VGA-val.
ATI VGA-val csak 3300Mhz-et bírt menni, akármekkora feszt kapott (2 különböző alaplappal is ki lett próbálva). Na erre varjatok gombot.Mellesleg most eladtam a VGA-mat nem játszom, így 0.9V-vel megy 2 maggal 800Mhz mindig.
-
Speed®
titán
válasz
darál0w #1110 üzenetére
Így legyen..és érezhetek egy kis elégtételt is..anno nem lehetett 100+ks FX57em, most lett 16ért FX5000rem
Egyébként nem sírok akkor sem, ha picit lassabb, végtére olcsóbban is jött ki..
Ha a Q8300al akartam volna beköltözni az mATX kecóba, a lapcserére 5öt kellett volna költsek, de nem volt sehol olyan, amire pályáztam (G33M-DS2R)..ezért kaptam az alkalmon mikor el tudtam adni jó áron..
Így kiadás helyett bevétel lett..meg ájemdé, újra. Várom a lapot és készítem a fekete lakkfilcet..borzasztók a piros-sárga-zöld csatik kék alaponCsak emiatt sajnálom, hogy nem újabb revet sikerült találni, az kék-fehér mindenhol..szörnyű problémáim vannak néha, mi?
-
Speed®
titán
válasz
MZsoltee #1108 üzenetére
Figyelembe véve, hogy az előzőben linkeltem 3.4GHz@1.45V képet, kizártnak tartom, hogy 3GHzhez több fesz kelljen
Főleg, ha azt is nézzük, hogy ugyanez a Deneb mag X4 940ként 1.3V körüli alapfesszel érkezik. Mitöbb, nálad is alapfeszen megy 3+GHzen, így nem is értem az 1.5Vos értéket
Szerintem reális elvárás az 1.25, max. 1.3V körüli üzem, aztán majd kiderül.. -
Speed®
titán
válasz
rumkola #1106 üzenetére
A magasabb feszek/nm-ek miatt aggódok kicsit, fogyasztás-melegedés..a Q8300 3GHz@1.2Von kézmeleg bordával üzemelt és a tápot sem pörgette, itt meg néha látok 1.4 körüli feszeket..de aztán lehet csak benyelem a TPD marketinget, végülis ha Freezer64Proval hűtik jópáran, csak nem olyan vészes..
A procit olta kollégától újítottam, nála 3400on ment, 1.45Von..az sok, ugye?
Nálam 24/7re 3Ghz már bőven jó lenne, remélem ott elmegy 1.25 körül is..Szorzózár lefelé is?
-
Speed®
titán
válasz
rumkola #1103 üzenetére
Hát remélem is, mert nagyok az elvárások a kis Yorkfield4Mnek köszönhetően..brutál kis dög volt, bagó pénzért. Csak ugye a kíváncsiság..meg rég volt AMD a kezem ügyében, nem akarok pártoskodni próba nélkül ez ügyben sem ;p
Kis félsz a RAMjaim miatt van, 2+1/667, P35 mellett vígan mentek dualban 800on, remélem az X2/FX memvezérlője is komálja majd őket..ha minden jól megy és elégedett leszek játékok alatt vele, asszem sokáig marad..
30ban ált meg a beszerzés és 35ért ment el az előző páros, szóval nyertem is egy kis kpt, de ami jobban érdekel, az időtállóság, LGA775 offos, ebbe meg tehetek 6 magot is ha rámjön a geekség
No akkor hátradőlök és várom a lapot, aztán jelentkezek a tapasztalatokkal. Thx!
-
Speed®
titán
Gigabyte MA785GM-US2H és X2 5000 (alias FX5000) milyen párosítás?
Kíváncsi vagyok nagyon, mit tud, P35+Q8300 @3.5Ghz kombó után
Főleg a 3.3Ghz körüli tuninggal mérhető teljesítményre és melegedésre.
HR-01 Plusal tervezem félpasszívan használni, ahogy a Q8300at eddig.. -
carr
őstag
Ez kb olyan, mintha arra lennél kíváncsi, hogy ha beteszed a répád egy csajba, akkor a következő emberé érezné -e a tiéd helyét, és viszont. Te éreznéd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest