Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cruiserke
tag
AMD Athlon II X3 450 nél is működik mert nem volt a felsorolásban. Nem tudom ki vette észre de amint azt tudjuk az X3 valóban Propusra épül de így már a kódneve Rana, lehet h valakit megzavarhat.
-
roland.87
csendes tag
Helló!
AMD Phenom FX-5000 @ 2800mhz-es procihoz milyen hűtőt vásároljak? Cooler Master TX3? esetleg más tipp? Ja a házban van 2 db 80x80as rendszerhűtő -
Ideg
aktív tag
Hello! Közben voltak gondok a 4 maggal. Néha elindult a windows, néha nem. Így most adtam neki +feszt és mostmár indul pöccre. Még annyit akarok kérdezni, hogy a kupakhőmérsékletet hol tudom megnézni?
-
Cadal
őstag
Ez így eddig kiváló. Nekem a korábbi X4 B50-es procim az 1,3V-os és 3,1Ghz-es gyári értékek helyett 1,25V-al ment 3,4Gh-zen. Ha van kedved még megpróbálhatod csökkenteni a szükséges feszültséget. A stabilitást inkább Prime95-el teszteld. Itt van egy rövid leírás a használatáról. Sajna a magfeloldásnál ugrik a maghőmérséklet, de a kupakhőből még azért ki lehet indulni.
-
taifun
csendes tag
Sziasztok!
PhenomII 550 BE-t sikerült négymagosítani --> X4 B50. Prime helyett AMD OverDrive Utility-vel tesztelgetem, eddig sikeresen. Órajelet 3.5GHz-re állítottam 3.1-ről, elöszőr adtam +0.025V-ot, de ezt ,most visszavettem, sőt a gyári 1.350-öt levettem 1.300-ra és így is megy. Maghőmérsékleteket nem lehet kiolvasni, amit lehet az gondolom a "kupakhőmérséklet", mely a plussz 0.025V-nál teljes terhelésnél 63°C körül volt, most a fesz visszavétele után 54°C körül van, 24°C-os szobában.
Kérdezni csak annyit akarok, hogy ez így jó-e? Esetleg másnak mi a tapasztalata hasonló procival?
Köszönöm! -
Ideg
aktív tag
Hello!
Nemrég vettem egy új procit (Phenom x2 550BE) és mellé egy magfeloldásra képes lapot.(Asrock M3A770DE). Az alaplapomon két beállítás van ami a magfeloldásra vonatkozik. Az egyik az Advanced Clock Calibration. Itt annyit tudok csinálni, hogy all cores, per cores, disabled, meg auto. Ha fel akarom oldani a +2 magot akkor gondolom all cores lehetőséget kell választanom. A másik meg a CPU Active Core Control. Itt annyit tudok csinálni, hogy egyesével tudom ki-be kapcsolni a magokat. Nos, most jelenleg úgy állok, hogy az Advanced Core Calibrationnal aktiváltam a +2magot. A CPU ACC disableden van. Ez a kettő független egymástól, vagy csak egyszerre mennek? Mert próbáltam együtt de úgy még a windows sem indul el. Nos mindegy, így megy bár nem tudom, hogy akkor most 2 vagy 4 magot használ-e. CPU-Z szerint 4 magos. AIDA64 szerint is 4 magos. Prime95 öt futtattam legalább 15 órán keresztül. A log-ok szerint semmi hiba nem volt. De ma ki akartam próbálni Orthos-al is, de ha elindítom a tesztet, akkor az csak 2 magot tesztel. Nem úgy kellene ennek is lennie mint a Prime95-nél, hogy kidobja mind a 4 magot és mutatja, hogy éppen melyik mit számol?! Így most nem vagyok tuti biztos benne, hogy most megy a 4 mag vagy nem...
Jah amúgy minden alapfesz-en van, ahhoz nem nyúltam. Annyi, hogy ott az ACC-nél lehet állítani egy skálán -12% -tól +12% ig valamit. Ez a mag teljesítménye? Ehhez sem nyúltam amúgy. Valaki tudna nekem egy két szót írni, hogy akkor most mi lehet a helyzet? Ha lehet akkor szájbarágósan, mert elég kezdő vagyok ebben a témában. Köszönöm szépen!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #1886 üzenetére
cpu-nbnek kis +.
-
-
zoli121
aktív tag
A rendszeres fagyásra és újraindulásra értettem
-
zoli121
aktív tag
Az én esetembe szerintem a pór zavart be.
-
zoli121
aktív tag
*procimon
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #1874 üzenetére
akár itt is...első körben procifesz emelés.
-
zoli121
aktív tag
válasz
Egy kis feszültség emelés lehet hogy megoldaná a dolgot
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!!
Én is így jártam a x3 445-össel, ha magfeloldás után elinul a winfos(ha), akkor nagyon stabil, 3 magos módban nincs semmi gond.
Üdv Nagya
Békés boldog karácsonyt minden fórumozónak. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #1872 üzenetére
egyelőre lényegtelen...sőt...még a későbbiekben is...
bekapcsoltad az ACCt és mi lett a vége?
-
Andrew Greg
tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Andrew Greg #1869 üzenetére
magosíthato, ha a proci is akarja.
(#1870) itvan8707 1 HSZt azért elolvastad?
priviben ne. kössz.
-
itvan8707
csendes tag
hellotok segitséget szeretnék kérni van egy athlon X4 635 procim és egy Gigabyte GA-880GM-UD2H lapom hol tudom én beállitani L3-at mert sehol nem találom elöre is kösszönöm
-
Andrew Greg
tag
Sziasztok!
Nekem van egy Phenom II 720 X3 Black E.
És Heka magos, erről nem nagyon olvastam még sehol, ez négy magosítható ??
vagy ilyen magos procikkal mi a tapasztalat/vélemény ??Üdv.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoli121 #1867 üzenetére
nincsmit....
tuninghoz. -
zoli121
aktív tag
Most a CPU 4#-nél jelzett hibát. Kezd már megőrjíteni.
-
zoli121
aktív tag
A blend teszt a CPU 0#-nál hibát jelzet és azt a magot le is állította. Felemeltem a feszt 1.38-ra és most meg mind a 4 mag. Remélem csak ennyi volt a hiba.
-
zoli121
aktív tag
Most néztem hogy a small FFT és a Blend a Prime95 belül van
-
zoli121
aktív tag
Ok köszi a tippet
És akkor fesz az mennyi legyen? Prime 95-el is elég fél óra?
-
zoli121
aktív tag
Csak feloldottam. Elkezdtem egy tesztet Everestel. Meglátjuk mi sül ki belőle. És mennyit emeljek rajta? Most 1.36-on megy
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok. Nekem is van egy Phenom II X2 555 procim. A magfeloldáshoz szükséges alaplap is megvan. Olyan problémám van vele hogy miután engedélyezem a másik 2 magot betölti a win7-et, játszok vele és vagy kékhalál vagy újraindul. 1-2x eljátszom vele ezt a dolgot aztán jó lesz. Tud mondani valaki valamit hogy mit tudnék állítani hogy jó legyen???
-
majkel
tag
Esetleg itt vettél hardveraprón valakitől egy pretested példányt? Ha boltban vetted akkor kár volt erre játszani, mert nagyon sok esetben azért vannak letiltva a magok, mert hibásak. Érdemes +2-3k összeget rászánni egy pretested darabra, hogy biztosan lehessen magokat feloldani benne.
Nekem is egy Phenom II X2 555 BE C3 van ami most már Phenom II X4 B55 néven megy (3.2-ről 3.8 Ghz-re húzva) egy ASRock 870 Extreme3 lapban.
De még megpróbálhatod amit a kolléga mondott: BIOS frissítés, hátha lehet már egy frissebb verzióval magokat egyesével kezelni és ha nem is X4, de egy X3 talán összejön vele.
-
Mr.Rain
senior tag
A kupakhő nálam kb. 15 fokkal több,mint a maghők.Alaphelyzetben és terhelésnél is megvan ez a differencia. Ez a normális,ugye?
Ezt magfeloldás elött néztem,hogy legyen összehasonlítási alapon és tudjak következtetni az "új" procinál. -
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Sempron 1250LE magosítható, vag inkább mely Sempronok magosíthatóak?
-
ngyjns
tag
válasz
darál0w #1843 üzenetére
Esetleg - már régen láttam ilyet - ha a gts250-esem és a négy mag megfekteti a 450-es tápomat, ha kiveszem a gts250-est és csak az alaplapi videóvezérlővel próbálkozom? Vagy minden magot lehúzok 10%-al esetleg 2900 Mhz-en elballagnak? Próbálkozom még, de ha van ötleted elfogadom szívesen.
-
ngyjns
tag
válasz
darál0w #1841 üzenetére
Ebben a lapban csak ilyen van: Advanced Clock Calibration
This allows you to adjust Advanced Clock Calibration feature. The default
value is [Disabled]. Configuration options: [Disabled], [Auto], [All Cores] and
[Per Core]. If you select [All Cores], you will see the option “Value (All
Cores)”. Configuration options: [+12%] to [-12%]. If you select [Per Core],
you will see the options “Value (Core 0)”, “Value (Core 1)”, “Value (Core2). Ha per core-t használok akkor is csak 12%-al mehetek minuszba, ha jól értem és nem kapcsolgathatok magot. Így van? -
ngyjns
tag
Sziasztok, béna vagyok ne küldjetek el válasz nélkül. Most vettem asrock 760gm-gs3 + phenom II 555 Black Edition C3 steppingest, namármost, az Asrock biosban az advanced cpu controlban a disabledet átállítottam all core-ra illetve enabledre, de mindkétszer újraindítás után nincs szignál a monitoron, tehát clearcmos és újra próbálkoztam, de mindig fekete minden. Ennyi? Nekem csak két magos proci jutott, vagy lehet még csinálni valamit? Előre is köszi.
-
Torry
addikt
válasz
janika1337 #1838 üzenetére
Én Asrock-ot is ajánnekem 880gm-le van, post közben kellett egy X-t megnyomnom és lett az x3 445-ből egy phenom x4 b45, nyilván szerencsém volt a proccal, de maga a lap tökéletes, nagyon elégedett vagyok.
-
janika1337
tag
Tehát akkor ti magfeloldós témához inkább egy Gigabyte lapot ajánlanátok?
-
saw1114
tag
Sziasztok!van amd athlon x3 440 oldva van phenom x4 b45 lett belőle így használtam semmi tuning.kapcsoltam be a gépet és igy ismeri fel a win ,hogy amd engineering sample ez mi a franc?és folyamatosan 1.61mhz megy alapjáraton eddig csak 800 mhz ment.mi ez?ez valami funkció vagy rossz a proci?
-
HERR Z
veterán
válasz
///Krisz\\\ #1833 üzenetére
nem, ez annyit jelent hogy pl asrockban feláll a win de elszáll mondjuk prime alatt egyből, míg egy gigában életstabil lesz
tehát az a proci ami postig nem jut el asrockban gigában se fog, csak és kizárólag a már éppen nem stabil prociknál van érezhető difi -
darál0w
Jómunkásember
válasz
///Krisz\\\ #1833 üzenetére
igen. elképzelhető. ezért írtam, h a lapnak is van beleszolása.
-
///Krisz\\\
senior tag
ez pontosan mit jelent? elképzelhető, hogy amelyik procit nem lehet feloldani asrock-ban azt egy másik márkájúban igen?
(én pl szeretném majd később cserélni a procimat egy 4 magosra viszont ha egy másik márkájúban a mostanit lehet oldani (természetesen előtte letesztelném havernál, hogy abba a márkájúba működik-e a feloldás) akkor inkább vennék 20-ért egy új lapot minthogy 30-ért egy új procit)
-
-
HaZsolt
őstag
válasz
szatyor1972 #1826 üzenetére
Amelyik lap tud magot feloldani azzal ugyanannyi. Ugyanis nem a laptól függ.
Procihőhöz visszatérve. Jelenleg egy x2 555 @x4 b55-öst nyúzok. Magfeloldás után mennyire lehet reális a prime terhelés közbeni 52 fok?
-
szatyor1972
tag
Sziasztok
Melyik márkájú illetve azon belül melyik tipusú lappal van a legnagyobb esélyem a magfeloldásra? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
janika1337 #1819 üzenetére
van ezzel fgolalkozo topik. kérdezz be. szvsz egyáltalán nem nehéz...
-
janika1337
tag
Ennek még nem néztem utána... meg nem is szeretnék igazán bios-t frissiteni mert még nem csináltam és tudom, hogy könnyen lehet alaplapból veszélyes hulladékot csinálni ha elbaszom
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
janika1337 #1816 üzenetére
biosfrissítés után esetleg nem lehet külön kapcsolgatni a magokat?
fizikálisan nem lesz semmilyen baja ha rossz a mag...
-
Chaosftw001
tag
válasz
janika1337 #1816 üzenetére
hát én olyanról még nem halottam hogy fizikálisan tönkre ment volna
a 4mag az olyan 50-50% viszont úgy tudom hogy a legtöbbet lehet 3magosítani
de várd meg a guruk válaszát is
pl.: darál0w-t
-
janika1337
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Egy szaki segítségét szeretném kérni! Van egy ASRock N68C - S UCC lapom és elvileg jön bele egy Phenom X2 550 proci. (Az a lényeg, hogy x2 Phenom ami 4magosítható). Olyan szempontból vagyok kicsit kétségbe esve, hogy az UCC miatt csak egyszerre oldható fel minden. Így nekem nincs lehetőségem arra, hogy x3-mat csináljak...
Mekkora az esélye annak, hogy mind a 4 magom teljes értékű?
Esetleg valami gondot okozhat a prociban fizikálisan ha nem működik, vagy csak visszaállítom vagy nyomok egy bios resetet és kész?
Előre is köszönöm a segítségét mindenkinek
Üdv. Jani
-
dead5850
csendes tag
van nekem egy AMD Phenom II X2 555 és láttam h lehet belőle csinálni 4magos procit. Mit kell a biosban átállítani h ez sikerüljön?
-
mdraco
őstag
Nekem is mutatja a maghőt.
-
-
Oliverda
félisten
Hümm...ez érdekes...
-
Oliverda
félisten
Üdv
Régen foglalkoztam már a magfeloldásos történettel, de most linkelt nekem egy tag olyat, hogy a feloldás ellenére mutatja a maghőket is az Everest/AIDA. Íme: [link]
Ugye korábban ilyen esetben a maghő mindig megzakkant kissé.
Ez a gyártók által implementált újabb core unlock eljárások egyik jó tulajdonsága, vagy a procikkal csináltak valamit azóta?
-
Nagya21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest