Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
tomaszka88 #2166 üzenetére
1,3 V-on a 3,5 GHz-et vinni fogja szerintem. Ennél feljebb csak feszemeléssel fogod tudni emelni.
-
Mr.Rain
senior tag
A kupakhő nálam kb. 15 fokkal több,mint a maghők.Alaphelyzetben és terhelésnél is megvan ez a differencia. Ez a normális,ugye?
Ezt magfeloldás elött néztem,hogy legyen összehasonlítási alapon és tudjak következtetni az "új" procinál. -
Mr.Rain
senior tag
válasz
Szabikaa20 #1771 üzenetére
És kevesebb fesszel próbáltad már? Mennyit kap alapból a procid?
Nekem 1,3V-ot,és így megy 3500-on. Lehet feljebb is menne alapfeszen,de még nem próbltam,egyenlőre bőven elég ez.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Szabikaa20 #1763 üzenetére
Nekem is Athlon II x3-ból lett Phenomom,de nekem alapfeszen bőven viszi a 3500MHz-et,a gyári hűtővel,és huzamosabb terhelésnél sem megy 60 fok fölé,sőt inkább ilyen 45-55 fok között van terhelve... Alapjáraton meg 40 fok környékén,de inkább alatta.
Nem sok az a fesz,amit adtál neki?Amúgy a külön-külön maghőnél nekem 0-át mutat mindig.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
villamos #1552 üzenetére
Jaja,jól jártál. Nekem 1.3V-on (alapfeszen) megy ugyanez a proci (Athlon II 3.1GHz 445),L3-al 3500GHz-en...... A különbség csak az L3... Gyári hűtővel,meg sem kottyant neki a tuning. Ennyit erről..
Én is megnéztem,egy Phenom,ami 3.5 GHz-en megy,több,mint 2x annyiba kerül,mit amennyiért én az Athlon-t vettem...
-
Mr.Rain
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
freestailo #1430 üzenetére
Ez jó kérdés...
-
Mr.Rain
senior tag
Szerintem vegyél egy Athlon II x3-at,és old fel benne a 4. magot meg az L3 Cache-t és Phenom II x4-ed lesz. Persze ha szerencséd van.
Azt Athlon II x3 3.1 GHz-et vettem 18k-ért,és most kb. 33k-s Phenom II x4 procim van,alapfeszen 3.5GHz-en .
-
Mr.Rain
senior tag
Nah emberek,ezt lessétek meg. Húztam a procimon,és hatalmas lett a különbség a két eredmény között. Ha jobban megnézitek,az első eredménynél a CPU-Z-s képet,láthatjátok,hogy az órajel nem az igazi... Ugyanis be volt kapcsolva a c'n'q (energitakarékosság),így lejjebb vette az órajelet a gép.... És a Vantage alatt sem kapcsolta vissza... durva...:-)
Tehát nem az a plusz 400MHz a ludas a dologban...De azért szép eredmény lett nah...
Korábbi eredményem Proci 3,1GHz:
[link]Mostani eredményem:
Feljebb húztam a procimat 3500MHz-re,és kikapcsoltam a c'n'q-t:
[link] -
Mr.Rain
senior tag
Megemeltem az órajelet,a többi változó értéket visszaosztottam,így valamivel a gyári értékek alá kerültek.
Futtattam a prime95-öt,újraindult gép.... Vissza tettem a feszültséget 1.225-ről az alap 1.300 -re,és láss csodát,zökkenőmentesen fut 3500 MHz-en... A c'n'q-t meg így inkább bekapcsolom.üdv.
-
-
Mr.Rain
senior tag
Nos.
A processzor feszültsége 1.225-ön van. Az órajelem 3.100-ről lett felhúzva 3.300 MHz-re.
Jelenleg stabil a rendszer. Bár prime 95 alatt újraindult a gép,mikor 2-3 ablakkal böngésztem mellette.. De ha simán futott jóvolt,játékok alatt jó volt.Az a kérdésem,hogy ugye mivel a 15,5x200-at most 15,5x214-re állítottam,a többi órajel is feljebb kúszott. És ezeknél fixen megadott állítási lehetőségek vannak.Tehát előre meghatározott értékekre állíthatom csak pl. a memória órajelét is.
Így akkor hogyan tudnám visszaosztani őket?(azt olvastam,hogy vissza lehet vhogy)
vagy tegyem vissza az egyik megadott értékre? De az kisebb,mint az eredeti érték... -
Mr.Rain
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
Nah most egy nap után azt tudom elmondani,hogy a cnq-t ha kikapcsolom,marad minden 3.1 GHz-en.
Ha bekapcsolom,akkor néha lemegy 800MHz-re(de csak ennyire,se többre,se kevesebbre). Tehát a cnq 800-ra veszi le a teljesítményt,hogy energiát takarítson meg.
Viszont ez a 800 meg nagyon lassú,sokkal lassabb így a böngészés,mert olyankor nem ad neki kakaót!!! Tehát 800MHz-es géppel tolom az internetet.Ez normális?
Tehát kb. 125-130W a teljesytménye most a procimnak ha úgy rendesen dolgozik. Viszont az alaplapomba normál esetben 95W teljesíményű procit tehetnék max.!
Kérdem én,lesz-e ebből bajom,károm hosszú távon? Mert most működik minden,de gondolom nem hiába írják oda azokat az adatokat az alaplapokhoz... -
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1248 üzenetére
"Na ezt figyeljétek. Az én alaplapom nem támogatja a magfeloldás után kapott processzort.
Ugyanis az Everest és a CPU-Z néha 800 MHz-es processzort jelez ki. Utánanéztem,ez azért van,mert az így kapott Phenom már 125W-ot teljesítményű,az alaplapon meg 95W-ig kompatibilis....LOL:..
El sem hiszem vazzee...."[link]
-
Mr.Rain
senior tag
Ez alulfeszelés érdekelne. Ez hordoz magában veszélyeket? Mert inkébb ezt a módszert használnám. Csak nem tudom hogyan foglyak neki...:-)
Szerk.: Egy fontos kérdés. Ha nem támogatja az alaplap ezt a procit (amit nem értek,mert akkor minek bele magfeloldás),abból lehet bajom?
-
Mr.Rain
senior tag
Így biztos nem nyúlok hozzá az órajelhez,remélem úgy nem lesz gondom emiatt?
Ha visszamegy 800MHz-re,akkor azt jelenti,hogy azon az értéken dolgozik a gép? Játékok meg programok közben is?
Szerk: Adtam neki egy bios frissítést,így most nem ugrál az Everestben sem. Legalábbis eddig.
-
Mr.Rain
senior tag
Na ezt figyeljétek. Az én alaplapom nem támogatja a magfeloldás után kapott processzort.
Ugyanis az Everest és a CPU-Z néha 800 MHz-es processzort jelez ki. Utánanéztem,ez azért van,mert az így kapott Phenom már 125W-ot teljesítményű,az alaplapon meg 95W-ig kompatibilis....LOL:..
El sem hiszem vazzee....Ezek szerint vissza kell vegyem az órajelet....:-(
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1234 üzenetére
Hát.megnéztem.:-) És sajna tényleg változik a többi is. Valóban van ilyen menüpont: PCIE-vel (100MHz-en van alapból) szinkronban vagy ne szinkronban változzon.
De a többi az változik sajna automatikusan. Viszont ha meg automatikusan változik,nekem nem kell hozzányúlnom,mert beállítja az emelt órajelhez a többi értéket is megfelelőre. Nem?
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1230 üzenetére
Tehát a BIOS-ban van egy menüpontom,ahol állítani tudtam,hogy a Ref.Clock (200 MHz )feljebb emelésével a többi órajel (memória,stb...) is emelkedjen-e,vagy ne. Tehát syincronban legyenek,vagy ne (asyncronban).
És 23 óra után ezt nézem majd meg,hogy valóban jól láttam-e.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1226 üzenetére
sajna majd csak 23 óra után leszek otthon legközelebb,de úgy emlékszem volt egy menüpont,ahol állítani tudtam,hogy syncronban vagy asyncronban mozogjanak az értékek.
De ez lehet más. Majd megnézem később,ha hazaértem,és leírom az eredményt."Ez alól csak a régebbi FX és az újabb Black Edition (BE) processzorok, valamit az Engineering Sample (ES) példányok képeznek kivételt. Az Athlon64 és X2, tehát a korábbi K8 alapú processzorok esetében a CPU magjai és az integrált memóriavezérlő (IMC) órajelei szinkronban mozogtak, így a CPU szorzó módosításával az IMC órajele is párhuzamosan változott fel vagy éppen lefele. A Phenom esetében helyesebben K10 óta a magok és a memóriavezérlő órajelei külön utakon járnak. Ennek elsősorban energiatakarékossági okai vannak, de ez most nem ide tartozik. Az IMC egy teljesen különálló szorzót kapott az aszinkron működés lehetőségének érdekében. Tehát a Phenom processzorok megjelenése óta a CPU szorzójának emelésével csak és kizárólag a CPU-ban található magok órajele (ebbe beletartozik az L2 cache is mivel ez magórajelen üzemel) változik és semmi más."
Ezt olvastam,és értem is.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1216 üzenetére
Lement a prime 95 fentebb említett tesztje 1-1 órát,meg nyomtam egy kis CoD6-ot és Counter Strike Source-ot,és teljesen jó volt.
Kicsit nagyobb teljesítményre számítottam a magfeloldás után....De lehet én vártam túl sokat...
Amúgy hova helyezzem képzeletben az így kapott procit a boltban kapható Phenomok között? -
Mr.Rain
senior tag
Hát gyerekek,az a helyzet,hogy feloldottam a 4. magot,majd újraindult a windows,és Phenom x4 -et írt ki. Gondoltam biztos hibásan,de nem,mert megnézem és a 6 Mb L3 cache is feloldódott,sőt az everest-tesztnél működik is kiválóan!!!
Szóval így sikerült.
Milyen teszteket érdemes lefuttatnom?
-
Mr.Rain
senior tag
-
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
darál0w #1193 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A tápot (és a gépet is) itt a prohardveren ajánlották nekem pár hete,ezért vettem ezt. És a biztonságos tápok között van említve,annak ellenére,hogy alacsony árkategóriába tartozik.
Még egy kérdés:A fogyasztás akkor nem is nőne meg,ha alapfeszen húznám? Mert ha elvileg nem kap több feszt,nem fogyaszt többet. Maximum a ventim megy majd többet a procin...
-
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Athlon II x3 445 3.10 GHz-em van. Utánaolvastam,+1 magot fel lehet oldani benne,az alaplapom is engedné.
Kérdéseim:
1.Gyári hűtéssel kockázatos-e feloldani a 4. magot?
2.Gyári hűtéssel hány MHz-re húzhatnám fel biztonságosan? (3 vagy lehet 4 magnál is)
3.Tápom bírná-e az első kettő megvalósulását?:-) Chicony Hipro 400w
4.A magfeloldás működésképtelenné teheti a procit végleg? Mármit ha vmi nem sikerül...Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest