Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Uraim tanácstalanul állok előttetek.
Van egy új gépem Phenom X2 555 cpuval @B55
overcloker kollégától vettem tesztelte 68 percet... 3800mhz en (c3)
Asus M4A89GTD lapom van. egyel régebbi bios-al
Az elején fasza volt de ahogy elkezdtem belakni a gépet jönnek elő a hibák és nagyon a cpu ra gyanakszom
4 maggal sűrűn kifagy a win betöltésnél akár 3200 akár 3800mhz en. fesz 1,42v
Ramra is gyanakodtam is memtestet elindítanám de ha 4 magosítva van akkor multi cpu nál kifagy az elején single nél meg újraindul. 2 maggal semmi gond.
Előbb ment a prime ott nem hibázott ahogy rámentem a stoppra kifagyott. most 2 maggal megy ott rendben van minden..
na most mi legyen ?Táp új Chieftec 550w
2x2gb Crossair dominator 1600mhz CL9
Nv 4601gb
2 hdd
1 odd
és azt hiszem semmi más nincs a gépben. -
Szlopa
tag
Erre valaki?
Próbáltam már fesz-emelést is: CPU: 1,4V NB: 1,3 RAM: 1,9
Visszavettem a cpu / nb / ram szorzóját.
Próbáltam a ram késleltetéseket emelni, és szinkronban nyomni, hátha a memóriavezérlővel van a gáz...Többen írták, hogy a giga lapokon van egy memória állítási lehetőség, ami megoldotta a tuning gondot, de nálam nincs ilyen opció, illetve más értékek vannak megadva...
Hogy lehet megállapítani, hogyha auto-n hagyom a késleltetéseket, akkor mit állít be magának a proci? Amit everst ír ki, ott van olyan amit nem lehet állítani a bios-ban, illetve van néhány opció a biosban, amit az everest nem jelez...
-
válasz
chreepshow #786 üzenetére
Hát akkor első első körben egy bios frissítés
Hogy a 779-re is válaszoljak:
-4 core operation:ilyenkor mindegyik mag aktiválva van
-3 core ( core 0,1,2):a 0.1,2 számú mag van aktiválva
-3 core !core 0,1,3):a 0,1,3 számú mag van aktiválvaAmúgy ez arra való hogyha a két feloldott magból csak egy működik akkor tudod 3 magosként is használni.
A százalékos állítás meg arra való hogy az egyes magok terhelését lehet állítani,hogy ha esetleg nem tökéletes az egyik mag akkor azért tudd használni.
(#785) scooty1234:[link]
-
scooty1234
csendes tag
Hello sziasztok!!
Először is a konfigom
Gigabyte GA-MA770 Ud3 lap
AMD Phenom II x2 550 black edition
és én ezt a procit szeretném 4 magosítani!!
Aki segítséget tud nekem nyújtani nagyon megköszönöm!!
És ha lehet akkor egy msn címet vagy egy skype teljesen mindegy, küldjétek ide lécci!!!
De ha ide írjátok annak is nagyon örülnék!!
scooty111@freemail.hu
Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!!
Hello -
Dressi
csendes tag
Halihó!
Vettem egy Athlon II X3 445-t,ezek azt hiszem mind C3-asak már, és sikerült kifognom egy Deneb magosat
, pedig neten rendeltem. Aki szeretne OPN-ről képet legkorábban hétvégén tudok küldeni. Egyenlőre az Athlon gyári hűtője van rajta, de az ACC-t megnéztem így is, és hát sikerült mind a 4 mag + l3 is, és 2,5 óra prime stabil.Biosban minden mást auton hagytam egyenlőre. A kérdésem az lenne, hogy futtassak még valamilyen egyéb tesztet is? Annyira még nem volt időm kipróbálni, mert már levittem az albiba, majd hétvégén jobban megnézem.
Kép:szerk: ja és ebben van:
Asrock M3A770DE -
válasz
chreepshow #780 üzenetére
Előszór is milyen konfigod van?
Az adatlapodnál a cuccok részt töltsd ki,mert addig nem tudunk segíteni
-
chreepshow
csendes tag
Ezt szokta kiírni ha próbálkozom:Enable unleashing mode failed
-Press F1 to run Setup
-Press F2 to load default values and continue
Ez miért lehet és mit jelent lehet orvosolni vagy nem tudom feloldani a 2 magot? Hibásak?Légyszi segítsetek.
-
chreepshow
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alaplapomon az alap BIOS az jó-e ahhoz, hogy feloldjam a magokat. Csak azt nem tudom, hogy, ha az acc-t autora vagy all core-ra állítom és az unleashing mode-ot enable-ra akkor mi az az Active CPU cores? Lehetséges beállítások benne: -4 core operation.
-3 core ( core 0,1,2)
-3 core !core 0,1,3)
Ez mi lehet és ezt, hogy kell beállítani?
Meg, ha a per core-ra állítom az acc-t akkor jön ki egy újabb lehetőség eze kallat, ami így néz ki:-Value core 0 valamennyi %
-Value core 1 ugyan úgy x%
-Value core 2 x%
-Value core 3 x%
Bocsi a hosszú kérdezgetésért.Csak már próbáltam feloldani és akkor nem sikerült.
-
MZsoltee
veterán
Nem AM2+ és AM3 mert ddr2-t és 3at is támogat.
Hát nem biztos, mert pl nálam az 5000-nek is előbb van vége mint a lapnak, a lap bírná a 320-as RC-t is a proci már nem.
320*11,5=3680Mhz már nem lenne rossz az új kis skóttól, de a 3,5Ghz 4maggal már könnyebben megvan és ahhoz elég 300 fölött egy picivel is, azt meg a legtöbb lap tudja.
-
MZsoltee
veterán
Skótabb, mert ugye ddr3-at is támogat C3-as talán jobban is megy bár a 11,5-ös szorzóval olyan sokra ne számítsunk, mondjuk jobb mint a 11 de nem sokkal...
De lehet nincs értelme váltani az FX 5000-ről. Mert ha a buldozer menne AM3-ban, akkor egyértelműen okés és váltsunk, de ha teljesen új foglalat jön akkor mind1 is. -
MZsoltee
veterán
De de:
[link] -
HaZsolt
őstag
Böngésztem az AMD oldalán és ezt találtam (EZMIEZ?) AM3 sima athlon X2 C3 as steppinggel. Valaki mondjon már erre valamit.
-
HaZsolt
őstag
válasz
chreepshow #765 üzenetére
Először is mázlista vagy mert a proci C3-as. Másodszor a lapod megfelelő hozzá SB710 lapkészlet. A magfeloldás nem bonyolult 2 gombnyomás. Lásd legelső hozzászólás
-
chreepshow
csendes tag
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Plz mondjatok nekem pár jó(2x16) CF-ös deszkát unlcokhoz max 20-25kig használtan. Köszi !
-
kukinyo
addikt
Bocsánat!!!!!!!
Rossz linket raktam be.
Erre gondoltam -
CoDWaW07
őstag
Hello
Tudnátok ajánlani egy olcsó alaplapot amiben lehet magfeloldást végezni egy előre tesztelt Sempron 140-en?
Lényeg az olcsó ár, jó tuningpotenciál és hogy DDr2es RAm menyjen bele
előre is köszi! -
rayoliviero
veterán
Szia!
Felemeltem 1,4 Voltra, újraindult a gép kékhalállal 5 perc prime után és utána beléptem a biosba és úgy mutatott 62 fokot, ja és akkor nyilván már nem is volt terhelés alatt. Akkor előtte Windows működés közben Prime terhelés alatt nagyon magas lehetett a hőmérséklet.
AC Freezer 64 Pro a hűtőm, de most is 40 fokos vele a gép netezés közben az alap 2 maggal cool and quit-el. Szerintem én inkább már hagyom ahogy van...
Ha amúgy túlmelegszik a proci ACC-vel, akkor ugyanúgy leáll vagy újraindul a gép? -
gombi01
tag
sziasztok
x4 635 23.eFt ért vagy X3 435 19.eFt-ért érné meg jobban szerintetek?
tudom mint ahogy írtátok, hogy X3-ban feloldható a 4. mag de lehet nem lesz stabil..
x4-nél meg eleve 4 stabil mag van sőt esetleg L3 is feloldhatómegérhet +4ezrest a tuti stabil 4 mag?
Robi
-
gooool
őstag
válasz
rayoliviero #740 üzenetére
Hali!
Ha hibázik a procid 3 vagy 4 maggal,akkor próbálkozz meg fesz emeléssel,mint előttem is tanácsolták,mondjuk adj neki 1,4V-ot,az még bőven belefér.Persze ha tudod hűteni,mert 4 maggal igencsak megindul a dög.(Nekem 3800-on 1,4V-on gyári darál0w-val felment 70fokig is)
Ha viszont hibázik így is,akkor az alapfeszt Coretemppel meg tudod állapítani,a VID rubrikában lesz a megoldás,amit a biosban meg kell adnod.Igazából a magosítás egy lutri,vagy sikerül vagy nem,biztosra nem lehet menni max. ha pre-tested példányt veszel.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #737 üzenetére
Én is azt tudom tanácsolni, hogy növelj egy kis feszt.
-
kungzi
veterán
válasz
rayoliviero #737 üzenetére
növelj a feszültségen egy kicsit
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #735 üzenetére
Lehet, hogy akkor a két mag hibás (vagy nagyon, vagy kicsit), bár lehet játszadozni a beállításokkal, pl ACC-nél All-Core, vagy Per-Core, százalékértékek állítgatása, ilyesmi. Vagy lehetséges, hogy több feszt kérnek a magok. Alapórajel és fesz mellett próbáltad?
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Van egy Phenom II X2 550 BE procim, próbáltam aktiválni benne a másik 2 magot is. Bebootol a rendszer, működik egy ideig, de egy idő után kékhalállal újraindul a gép? Ez miért lehet nem tudjátok? Prime 95 alatt kb. 5 percig ment a gép (utána kékhalál és újraindult), a proci 53 fokos volt. 3 maggal is próbáltam és ugyanezt csinálja.
-
törölt tag
Érted, először 380-as FSB-re képes E5200-at fogtam ki, most Deneb lapkás 630-at, úgy néz ki, aranykezem van és csak jó proci sül ki belőle.
HaZsolt: Alaphűtővel max alapfeszen tudom megnézni a végét, de már alapon is felkúszott 65 fok környékére, mikor az L3-at nyúztam. Úgy néz ki az L3 valóban stabil és jó. Superpi 32m-et állta, egy félórás Prime és még félórás IBT tesztet is állta, játszottam is vele, videót konvertáltam, lehet, hogy megmarad a L3 cache.
A C2-esek általában meddig mennek?
-
kungzi
veterán
honnan szeditek ti ezeket a 4 magosítható procikat? nekem sajna a phenom II 555BE csak 3 maggal megy, 4-el nem bootol be
nekem is kell egy ilyen proci
-
Thrawn
félisten
válasz
ozi12341 #716 üzenetére
Lehet egy BIOS-frissítés megoldaná a problémát.
szerk: Itt a procid topikja: AMD A64 X2-esek klubja
-
ozi12341
csendes tag
Rendben van de nem találtam ilyen topikot :S
-
ozi12341
csendes tag
Akor gondolom ebben ti sem tudtok segiteni :/
-
ozi12341
csendes tag
Csak azért pipáltam be hogy meg tudjam mutatni hogy csak 1 est ir és nem tudom 2 esre álitani
-
ozi12341
csendes tag
Alapból nincs bekapcsolva és nem lehet át irni
-
ozi12341
csendes tag
http://www.psharing.com/pic.php?id=411485
Esetleg igy meg tudod nézni ? Elméletileg lehet nagyitani
Amugy windows xp-m van csak vistást skin
-
ozi12341
csendes tag
Igen de találtam valamit : http://kep.psharing.com/411483
Szerintem itt lehet beálitani de nem enged tovább katintani se át irni :S
-
ozi12341
csendes tag
http://kep.psharing.com/411480.jpg
Nekem ezt dobja be nem olyan mint az a kép :S
És nincs olyan fül mint amit ott ir :S -
ozi12341
csendes tag
És nem tudod hogy lehetne meg oldani ?:S
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest