- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Riasztó topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Busterftw #52049 üzenetére
Ha előfordul CW, az VR témában nem releváns, hiszen örülünk neki, amikor 90 frame van (ott nincs CW, vagy extrém ritkán). A CW magas frame értékeknél jelentkezik, másrészt VR esetén bajosan lehetne meghallani.
Van 4070TI PNY, meg Inno márkában 400k alatt, meg van 50-60k-val többért Asus és MSI. Érdemes megnézni a garis számokat általánosságban is. Ezek a "budget" márkák jóval nagyobb arányban hajlamosak dögleni. Az meg, hogy pl. az Asus is minőségi alkatrészekkel dolgozik ilyen Rog Strix kategóriájú termékeinél az nem kérdés, hanem tény.
-
Busterftw
nagyúr
Ada topikban mondjuk epp az Asusnak nincs jo hire, foleg a CW miatt.
MSI-bol is van par problemas, ami a hutest illeti. (pl AIO)Szoval ezt a "markas" "nem markas" dolgot en elengednem, a 4000 szeriaban akkorak a hutok hogy kb tokmindegy melyiket veszed. Olyat meg nem hallottam, hogy a GPU die meghalt volna 6-8 even belul.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
kzolee216 #52035 üzenetére
De a vram modulokat is figyeled?
Mert nem a GPU csip hűtésével szokott a gond lenni a 3080 és a 3090 alap változatainál, hanem azzal hogy sok esetben a hátoldalra kerül a vram csipek fele és azok nem kapnak légáramból, hanem csak egy hőelvezető lap van rajtuk rosszabb esetben belső hőcsöves elvezetés nélkül és simán felmennek 110-120 fokra amikor épp ki vannak hajtva.Persze ha ennél minden memória modul az alap oldalon van akkor nem kéne ilyen gondnak lennie.
Ezért vettem TI-t a sima 3090 helyett (persze semmi másért, csak ezért ááá dehogy másért...), mert annál már minden egy oldalon van.
-
ericdrawen74
senior tag
Üdv!
Alyx-ben, hogy tudom eltüntetni az oculus quest 2 controllereit? -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Elkészítettem a "home by me" amatőröknek szánt lakberendező szoftverrel a lakástervünket, és elvileg lehetőség van VR körbemenni a 3D tervben.
Elkezdtem emiatt gondolkodni, hogy beszerezzek egyet... az Oculus Quest2 -t néztem ki. Hogy áll most a VR piac? Érdemes belevágni vagy inkább a polcon fog porosodni? Milyen területeken tudom kihasználni? Egyszer próbáltam egy ilyen zenés jatékot, valamilyen saber volt a neve, tetszett, de az ilyen játékokon kívül van még benne lehetőség?
Egyszer mindenképpen akarok venni, várjak meg pár évet amíg teljesen kiforrja magát a technológia vagy nem igazán fog tömegesen elterjedni. Ki hogy látja ezt aki mar régóta használja?
-
Crus
őstag
válasz
izomman1 #52022 üzenetére
Viszont 1100€-ért nem igazán kapsz olyan 4080-at, aminél borítékolható a 6-8 éves üzem. Ha Asus ROG Strix, vagy MSI Gaming X Trio a kártya, akkor nem szóltam, de erősen kétlem, hogy ilyeneket 1100-ért meg lehetne csípni. A többinél a 6-8-hez nem kis szerencse fog kelleni...
-
proly01
őstag
Tudna valaki ajánlani platform játékokat?
-
izomman1
senior tag
válasz
#15779328 #52024 üzenetére
Oh Vive Pro 2 van? Meg vagy vele elégedve ? FOV ban is egész szép előrre lépés?
Várok már én is nagyon egy jó lézeres követős headset-et , de sajnos még nem jött el..
G2 őt és sima Vive ot használok mellé követésre..Más :
VR moddolt játékoknál Open XR ban tudom használni a G2 őt és át is tudom állítani a renderelést steam VR ra is.. Persze OPEN XR módba majd 1,5 X magasabb az fps.
Néztem a régi Vive on is ott! csak steam VR renderelést enged alacsonyabb felbontáson gyengébb a renderelés . HIába állítom át a luke ross VR mod ot OpenXR ba nem engedi Vive alatt
Ez azért van mert lézeres steam VR headset vagy valahogy be lehet állítani erre?
Vive Pro 2 re is be lehet Open XR állítani? és hogy kell valami extra program alá? -
izomman1
senior tag
válasz
nimfas #52023 üzenetére
alap gépet még vadászom de egy kihagyhatatlan 1100 euros 4080 at tudtam kifogni kéz alatt ( viszont eladás ) a 13600 K szerintem elég lesz bár lehet inkább 13700 K kellene vennem nem is tudom... gondolkotam még AMD 7700 x en de mikor megláttam Cyberpunk alatt megveri a 13600 K akkor rájöttem nekem AMD nem kell és több a mag is.. olyan 240 e pluszba az alap gép fejlesztés most még csak a kártyát szerzem meg gyorsba, mert gyengül sajnos a kis forintunk de rövidesen a többit is.. Nem akartam kompromisszumot kötni 4070 ti vel , mert nem akarok 2 év múlva máris gépet fejleszteni.. azért a 4090 meg elég brutál áramot tol be és azért valahol a pénztárcámat is védem elég lesz ez a 4080... szerdán kapom most már mindennek szépen mennie kell elég volt az akadós játékokból!
-
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #51968 üzenetére
Ma megszületett a kis jézus berendeltem egy 4080 at ... Kisebbet nem akartam venni VRAM fóbiám miatt és ezt most jó áron volt.. legalább 6-8 évig nyúzhatom mint a mostani karim.. (GTX 1080 ti)
13600 K veszek mellé azért az ár számítana ahogy nézem szerintem ki fogja hajtani... -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Egy ideje nem figyeltem a VR piacot.
1) Kijött bármi olyan új headset az elmúlt fél évben, ami natívan jeleníti meg a PC futó játékot? (tehát nem videó stream alapú)
2) Javultak-e valamelyik eszközben a lencsék vagy a követés pontossága? (vagy esetleg az új headszettekben ez jobb lett-e)
-
abéla
senior tag
válasz
fatal` #52016 üzenetére
Ohho, köszi a lencsecserés megoldást!
Egyebekben is igazad lehet, YT-on is kurvul a világ ..és persze van az a pénztömeg, hogy széleskörben is, nagyon sok videos ugyanazt "gondolja" az adott termékről.
Ettől függetlenül azért itt is és más fórumokon is elhangzott, hogy a quest1/2(pro?) azért
- főleg PC-s címekkel használva - nem a mozgásfolytonosság netovábbját nyújtja; szóval nem tudom, de ezért is a megfigyelői státusz: kivárok, figyelek.Még úgy is van ezekben az S-ekben 1-2 év.
Raymund: azért az elég amatőr hiba, hogy nem változtatja meg a kamera shutterét/felvételi frekijét, főleg, hogy ha ennyire szembetűnő a "hiba" (esetleg nem véletlen maradt így
)
-
Raymond
titán
"Mert számomra megdöbbentő, hogy a quest2/pro-hoz képest mozgásmegjelenítésben, annak folytonosságában mennyivel előrébb jár a Sony új fejrevalója.
Pl a már korábban linkelt YT vidiben, többek között: itt és itt azért elég látványosan kijön a különbség."Az csak abban a videoban van igy , a HMD-kben termeszetesen nem igy nez ki. Ott arrol van szo hogy maskepp veszi fel az 60FPS->120FPS/Hz OLED es az 90FPS/Hz LCD kepet a kamera.
-
fatal`
titán
Én egyedül használom a HMD-t de erre a megoldás a mágneses adapterek, mint pl. a VRWave
Nem szeretem ezeket a through the lens videókat, nem vagyok benne biztos pl., hogy a Questek nem az alapértelmezett 72hz-en vannak. Bár nem néztem meg a videót, lehet, hogy elmondja.
-
abéla
senior tag
válasz
fatal` #52014 üzenetére
Jaja, hasonló cipőben járunk.
Tudom, a dk2-be is beraktam a szemüveget még az elején, de be voltam tojva, hogy karcol, így nem is mertem rendesen beigazítani (mint ahogy ezt utólag, már nem parázva megtettem).
De pl ebből is tanulva, Rift S-ben már nem is rizikóztam.Ami viszont a rendelős lencsékkel gond(?), hogy ha többen használjátok ugyanazt a hmd-t, akkor ezeknek ki-be pakolása nem tűnik olyan jó ötletnek (kicsit rigid a vázuk - VR opti lencsék).
A fentieken túl, részben ennek is köszönhető, hogy be lett szerezve ez a 2. riftS (na meg persze, hogy ennek a össz-képpontszáma mellett még megfelelő fps értéket kiizzad egy, a 2. gépben lévő 2070s is + mozgás-fluiditásban csak a sokkal drágább alt-ok hoznák ugyenezt).Egyébként a fenti szempontok -számomra fontos- magas prioritása végett, izgalommal követem az új psvr2 hmd pc-konverziójának folyamatát.
Mert számomra megdöbbentő, hogy a quest2/pro-hoz képest mozgásmegjelenítésben, annak folytonosságában mennyivel előrébb jár a Sony új fejrevalója.
Pl a már korábban linkelt YT vidiben, többek között: itt és itt azért elég látványosan kijön a különbség.Furi is, hogy itt a fórumon mintha ennek/ezeknek nem tulajdonítanának túl nagy jelentőséget
(lehet túl sok a quest tulaj?
)
Pedig hát játékélmény szempontjából az egyik, ha nem a legfontosabb jellemző a mozgás élethű, folytonos megjelenítése ...na meg, nem utolsósorban, a motion sickness-re is jótékony hatással van.
-
fatal`
titán
Nekem is "kötelező" (-2/-1.75, cilinder nincs), de van, aki nem akar erre költeni, hanem használja szemüvegben.
Én ezt nem javaslom, de ezt mindenki el tudja dönteni magának.
Nekem ez az első HMD-m, kipróbáltam én is szemüvegben, hogy kell-e, de féltem, hogy összekarcolja a HMD-n lencsét. Kipróbáltam, pár napig használtam úgy, aztán ment is az order a lencsékre.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Danecay #52004 üzenetére
Én nem tudom hogy kavarhatott port ráadásul ekkorát, egy egyszerű, rövid vélemény egy aliról rendelt fejpánttal kapcsolatban. Évek óta megy a topik és az aliról rendelt termékeket nem egyszer kibeszéltük már, de persze mindig vannak újabbak, új eladóktól.
A Quest 2 arcot takaró része botrányos (volt). A facial interface cseréje illetve a fejpánt 3D nyomtatással való kiegészítése vagy annak cseréje kötelező volt mindenki számára aki 20 percnél tovább szeretett volna VR-ozni benne.
Azt tudom, hogy volt revizió a faceplate-en, az első (vagy első x?) batch-et vissza is hívták persze ez a bőrirritáció miatt volt, de attól ez ugyanúgy negatívan hat a komfortra, nekem is az első szériából van ami egy kalap kaka. Ha visszatekertek a topikban a Q2 megjelenéséhez, ott tutira több száz de talán több ezer hozzászóláson keresztül gyakran felmerült a kiegészítők kérdése, honnan, milyen arc/fejpántot vegyünk ami kényelmes és az ára is elfogadható...Na de még a topikban olyan nem volt, hogy valakit leszólnak mert a kényelmetlen headsetet próbálja kényelmesebbé tenni egy bárhonnan vásárolt kiegészítővel és megosztja ez ügyben szerzett tapasztalatait...
Igen, évekkel ezelőtt is csak Kínából tudtunk kiegészítőket rendelni, a VR cover is régen csak a facial interfészre való huzatokkal indult, nem volt ám ennyi kiegészítő a HMD-khez, mint most. Én rendelgettem vegyesen mindenfélét VRCovertől és Aliról is és szerintem az csak jó ha vannak alternatívák és egy-két dolgot Kínából is meg lehet venni, akár azért mert nincs máshol akár azért mert ott olcsóbb. És lehet a kínai cuccokkal is nagyon elégedett az ember hiszen tudnak ők minőségi dolgokat is gyártani de lehet köztük selejt is. Ezért jó, ha a konkrét termékekkel, linkekkel rendelkező termékekről írnak pár sort.
Danecay szerintem ne vedd fel az ilyeneket, sajnos néha sokkal cifrább emberek is felbukkannak itt a topikban... -
abéla
senior tag
válasz
fatal` #52009 üzenetére
Nemhogy lehet/érdemes, de nekem pl rövidlátóként (lencse és cilinder, össz: -3; -2.5) kb kötelező.
Van most két Rift S-em: az egyiken -az optikusnál kapott értékkel bíró- rendelt lencse van, a másikon semmi (ez főleg gyerkőcömnek + mozgolódós-térigényes játékokhoz plafon-kábelrögzítéssel,
a másik lencsés, meg apunak, ülős-szimekhez);
nos a lencse nélküli kb olyan mintha egy oculus dk2-t hasonlítanánk egy rift S-hez. (tudom, mert az is volt/van)Egyébként érdekes tény, hogy anno a dk2-t nem találtam valami szupernek felbontás/vizualitás terén, aztán amikor már gyak. nem volt értéke/nem féltettem, beraktam egy szemüveget alá (és bár műa. lencsés szemüveget pakoltam alá, így is borsodzott a hátam, ahogy koccantak egymáson
);
és hát nna, nagyot néztem mennyit hozott a felbontáson, élességen; olyannyira, hogy lehet, ha ezt hamarabb meg merem lépni (vagy ehhez is rendeltem volna lencsét) meg sem veszem a Rift S-t
...persze nyilván de; de ja, kell a lencse a nyégyszeműeknek! -
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
Iracinget szeretném elkezdeni és van itthon egy htc vive szettem. Ez elég lehet hozzá?
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #51986 üzenetére
Igen nagyon aranyos végig is vittem. Nem folyik benne a vér, de néhol azért nagyon nehéz tud lenni. (mondjuk van egy olyan pála, ahol bemész 3 élettel és 6-al jössz ki minden nehézség nélkül, majd meghalsz kezded a pályát 5 élettel....) A végén 26 élettel mentem tovább:-) Eélég volt.
-
vaakuum
addikt
A VR szemüvegek tudnak valamilyen szintig rövid/távollátást korrigálni? Mint mondjuk egy távcső, ahol pl. +-2 dioptria között lehet mahinálni, hogy ne kelljen szemüveget használni hozzá??
-
Danecay
addikt
Értem, én is éppen ezért fogalmaztam a leírtakat úgy ahogy, nem pedig tényként beállítva, viszont ha kivesszük a képletből a negatív értékelésék szűrését, akkor is ott van majd 300 db. 5 csillagos értékelés is, aminek még ha továbbgondoljuk és azt feltételezzük, hogy ezek fele is kamu, még akkor is marad vagy 150 5 csillagosös értékelés a termékre. Valamennyinek csak igaz kell, hogy legyen 😊 Egyébként nem ez alapján választottam, ez max csak megerősített a döntésben.
Én a nagam részéről, leginkább a szorító mechanika tartósságára leszek kíváncsi, érzésre az tűnik egy kicsit "esetlennek", de jelenleg működik és tart. Összességében a gyári gumis megoldásnál nagyságrendekkel jobb a dolog, mondjuk annál szinte bármi jobbElég csak ha arra gondolok, hogy amikor eddig a gyerekekre adtam rá a headset-et, hányor húztam meg a hajukat, miközben támasztottam a fejüket, hogy meg tudjam kellően fedzíteni a gumipántot.
-
proly01
őstag
Nem vagyok teljesen biztos abban,hogy bármilyen pü üzenetet vagy akár az említését is ide be lehet keverni. De majd jelentés után az adminok meg mondják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- Riasztó topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Haditechnika, harcászat
- Azonnali játékos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest