Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz MostlyGentle #52499 üzenetére
A Quest 2, egy Cosmos vs akarmi mas kerdesben mindig az "akarmi mas" a nyertes
Egy mobil 3060-al azert kell majd foglalkozni felbontas es reszletesseg beallitasokkal a jatekoknal eleg sokat.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MostlyGentle
csendes újonc
Emberek lenne egy egyszerű kérdésem az "ős" vr-esekhez: HTC vive cosmos vagy Oculus Quest 2 a jobb választás?
Valamint érdemes-e egyáltalán vr- venni egy Nitro 5/3060 laposhoz?
Előre is kösz a válaszokat. -
-
gulasoft
őstag
Felkerült a fejszettre az 51.0.0.168-as oculus update.
Azóta ilyen az airlink:
Demeóztunk, mikor leesik az átvitel beszaggat, állókép, ez így használhatatlan. Alig tudok kilépni a steamből, és az airlinkből, mert már a rift-s emulátor úgy akad mint állat!
Hogy lehet visszamenni a 0.50-esre a fejszetten és a gépen is, mert ez így egy kalap...
Nincs más adatforgalom, kilövöm az airlinket 0 a forgalom!Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
sheep
addikt
Pimax Crystal first impressions
Steve szerint élesebb képe van mint a Varjonak, képminőségben eddig mindent visz. Viszont másban meg gyengébb és idő kell hogy kiforrja magát.
Tömegtermék biztosan nem lesz.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
kevike576
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=zI_t-OHwork&t=1115s
Na ez a checker sebastian ellentéte: Let's start with the pro arguments. LOL there's nothing Jól lehúzta a retyón a DPVR-t, bár ez egy korábbi verzió, de sokat nem változhatott..
-
kevike576
senior tag
-
Dyingsoul
Topikgazda
Szerintem ez a kép nem fair összehasonlítás... Persze aki tudja mit kell nézni az így is látja, de egy laikus erre ránéz és azt mondja "Hű de szép képe van a Beyondnak! A másik kettő meg szar...".
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Pet84
tag
válasz kzolee216 #52479 üzenetére
Közben kipróbáltam azzal a múanyag toldóval amit adtak mellé és kitolja a távolságot a szemtől, így valamivel jobb, viszont így nincs meg annyira az élmény hogy benne vagy a dolgokban az FOV miatt. De ezzel együtt azthiszem maradok ennél a megoldásnál.
Nasenscheidewandverkrümmung
-
Pet84
tag
Sziasztok, megjött tegnap a Quest2, szuper meg minden, DE.. az normális hogy szellemképes a kép néhol? Különösen sötét háttérben világos betűknél tűnik ki, amikor mozgatom a fejem a világos részeknél néhol olyan mintha a lencse maszatos lenne. Pedig biztosan nem az mert már megtakaírtottam mikroszálas kendővel többször is. Szemüvegben használom de anélkül is látom ezeket a dolgokat szóval a szemüveg sem lehet a ludas.
-
PROTRON
addikt
Tehát a célhardver, annak belső kiépítése, nem mind1 pl mobilnál sem hogy melyik mediatek.
Ahogy a szoftveres rész is.
Ezért gondolom hogy az övre akasztható, modulárisabb központi "agy" kiépítés biztosabb megoldást jelent, mint az egyben fejszettek. Ha valami gáz az egyik verzióval, lehet váltani beszállítót és készíteni másik modult, de legalább a fej részt nem kell cserélni ha annak jó a minősége.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
De az egybe vs két külön kijelző téma már ezen túl mutat hogy szépe középen a kép.
#52470 gulasoft
Nem lapoztam fel a forumjukat, de tuti felvetették nekik az övre szerelhető aksi+wifi állomást. Ha nem, akkor tuti miután megjelenik felvetik nekik.
Aztán mehet a hátadon a gerinc oszlopodnál a kábel elvezetés, hogy ne zavarja a kezed mozgását.
Esetleg haptikus bootruha.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
gulasoft
őstag
válasz PROTRON #52467 üzenetére
A preordernél szemenként ír:
The world's smallest VR headset. Featuring OLED microdisplays with 2560 x 2560 pixels per eye, custom pancake optics, and SteamVR tracking....
De a hardeverspecnél meg egybe veszi és 5120*2560-at ír. Mindegy akkor is biztos szép, és lehet a kijelző túl sokat zabál és nem tudnának egy normális méretű aksis veziót csinálni, ezért maradt kábeles, nem hiszem, hogy az 50ft-os wifi chip nem fért bele ebbe az 1000$-ba.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
PROTRON
addikt
válasz gulasoft #52468 üzenetére
Természetesen hozzák hozzá a saját iphonejukat ami nekem nincs, a kiállítás első napján lehet feliratkozni "bemérésre" x mennyiségű férőhelyre, megcsinálják azt a scannelést amit Én nem tudok megcsinálni mert nem fogok fél millát egy telefonálásra használt eszközért fizetni. Másnapra legyártják 3D nyomtatóval a faceplatet x időpontra érkezem és próbálgatom, amihez elhozzák mind a 14 IPD változatú előregyártott készüléket, hogy ne akkor kelljen beleszerelni.
A faceplate gyártási költséget meg kifizetem, cserébe megtarthatom, elvégre annyira hisznek a termékükben, hogy úgy is szükségem lesz később csere darabban, hiszen a saját élményen alapuló próba annyira meggyőző lesz, hogy rögtön feliratkozom végső megrendelésre.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz gulasoft #52466 üzenetére
Én valahol mintha azt olvastam volna a Beyond-ról hogy szemenként, de lehet félreértettem.
Mert ez nekem is probléma pont értékelés szempontjából, na ezért kellene kipróbálni hogy milyen élőben a végleges eredmény, érzed-e a hátrányát az aktuálisan használt technológiának, de nem tudom hogy magyarországra elhozzák-e bemutatóra.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
gulasoft
őstag
válasz fatal` #52465 üzenetére
Hát mivel már kijött a 3ds rajz, ami alapján a fresnel bele sem fér, és eleve pancake lencséről volt szó (lásd a proban is az van már), visszafelé csak nem lépnek, de persze majd ha kijön akkor lehet majd biztosat mondani.
Viszont az nem volt világos, hogy ez a beyond egy kijelzőt ad, 5120-as vizszintes értékkel, akkor viszont a szemtávolságokkal ebből még veszítesz is (nagy szemtávolságnál a közepéből, kicsinél a széléből). A q3 is lehet ilyen lesz, de a specekbe úgy írják ott hogy /eye, az meg lehet két kijelző miatt de ez csak remény. A Q2-nél is /szem volt írva, aztán a nagy szemtávolságnál belóg a kijelző széle Az index az külön kijelzőket használt ha jól emlékszem, de itt a beyondnál meg megint egyben adták meg. Csak remélni tudom, hogy a Q3-ban szétszedik és ezt a szemtávolságot normálisan oldják meg, ez a belül állítgatjuk iszonyat béna volt.
Szóval várom a q3 hivatalos megjelenését, addig meg még a demeót is madzag nélkül tolom annyira megszoktam a kábelmentességet, el nem tudom képzelni, hogy bármilyen kábelesre visszamennék, de nekem ez nem munkaeszköz, hanem szórakozás.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
PROTRON
addikt
válasz gulasoft #52461 üzenetére
Elvileg a Beyond esetében a lencse is más technológia nem? Tehát nem csak arról van szó hogy x%-al több felbontás, hanem a lencse technológia miatt még több a hozzáadott érték.
Igen, a Q3 miatt sem rendeltem elő a Beyond-ot, nagy a vacilálás, meg minden héten olvasni valahonnan valami eddig általam nem ismert projektről, ami további alternatíva.Ahogy fentebb is írták, az hogy fixen beállítják a lencsét a Te szemedre, az az igazi hátrány.
Szerintem ingyen fognak utánad küldeni szivacsot, ha jelzed hogy betegség miatt megváltozott az arcod fomája. Tehát szerintem simán lesz lehetőség több féle szivacsot előre berendelni ha megfizeted külön. Vagy lehet hogy kiadják az alapadatokat és idehaza utángyártatod, persze elfogadva a más minőséget.
De attól még az IPD és egyéb optikai dolgok miatt haverokat áthívni nem lesz kényelmes vele attól függetlenül hogy egyébként tudsz nekik adni eltérő geometriájú szivacsot, ez a nagyobbik visszatartó erő.Azért használják kevesen tervezésre, mert a tervező szoftvereket készítők nem látnak a VR-ban elég fantáziát, ennek egyik oka volt nagyon sokáig a kép élessége. Robotos cellák full összeállítása, adott gyártáshoz a szerszám pályák beprogramozása, meg ütközések vizsgálatára már 8 éve is lehetett használni a technológiát és nagy cégek használták is. Nyertek is vele munkaidőt, amivel a drágán megfizetett mérnök több projektet tudott elvégezni adott hónap alatt.
De a többi területeken nem fort még ki a technológia. Pl lakberendezők sem használják, aminek egyik oka hogy a headsetek nehezek és az egyszeri bemutató alkalmával az érkező milliomos esetén nem kerülhet egy pillanatra sem kényelmetlen helyzetbe se a dizájner, sem az ügyfél. Ezért nem is mernek kockáztatni.
Pedig rengetegszer van az hogy egész egyszerűen egy átlag ügyvédnek, közgazdásznak hiába van sok pénze a 200 milliós lakberendezésre, egyszerűen nincs fantáziája. Hiába olvasott-művelt, ha egyszer nem úgy épül fel az agya, akkor nem úgy épül fel és kész. Hiába mutatják neki a 2D rajzokat, a kézbe fogható mintákat, nem tudja elképzelni milyen lesz a végeredmény, aztán átadáskor megy a sajnálkozás hogy dehát nem így értette.
A Q2 neki 1-1 alkalomra kényelmetlen élmény lehet, így hogy csak belecsöpenne. Nem merik megkockáztatni az eladók.Ezen segíthet ha könnyebb a headset. De ehhez kell a szabadon állítható belsőségek is és ez nagy gond a beyondnál.
-
gulasoft
őstag
válasz PROTRON #52459 üzenetére
Kevés ember használja szerintem tervezésre, vagy egyáltalán munkára. Rájuk hajtott a quest pro. De ott is inkább a csoportmunka meg a meeting, mint a finom rajzos tervezés volt a cél. Van akkor egy szűk réteg aki tervez. Nekik biztos fontos a nagyon nagy felbontás, és nem zavaró a kábel. ami alinken volt az a DPVR E4 volt. Az aránylag elofgadható, de ott megint nem olyan a felbontás amit elvársz.
A q3-at meg kell várni, megnézni azt is, és utána lehet dönteni, hogy elmész a csiilliárdos headsetek irányába, vagy lesz végre egy jó headset. A pro-t is leárazták, ,mert 1500-ért a kutyának nem kellet, pár megszállotton kívül. Nem is tervezték népfejszettnek. A q3-ból kicsit hiányolom a szemkövetést a tervek nem szólnak róla, az még dobhatna pont a standalone gyengébb hardvere miatt. Kicsit érthetetlen miért hagyják ki belőle, olyan drága az a chipset ami követi a szemedet? De a felettebb xr2-es lesz benne, és nő a felbontás. Lehet pont elég lesz. (2064 × 2208) szemben a 2560*2560-al tehát függőlegesen cirka 15%-al több pixel van, vizszintesen jelentősebb 25% az ár viszont nem ennyivel több csak.
Az amit az arcodra alakítanak(beyond), az tényleg eladhatatlan másnak, és ott tényleg kell még 600€ a bázishoz és a kontrollerhez. Kérdés megéri az a 15% függőleges és 25% vizszíntes felbontás azt a nagyon sok pénzt. Ki tudod e termelni, vagy úgyis annyi van hogy már nem tudod a kertben elásni, mert már minden tele van elásott pénzzel. Másnak nem éri meg. (Arról nem beszélve, hogy ha meghízol, vagy lefogysz változik az arcod és kuka a speckó szivacs.)
De megértem hogy van olyan aki lát benne fantáziát, és esetleg tényleg szüksége van erre a felbontásra.
Mondtam vedd meg, nézz bele, és mond el milyen.
Kíváncsian várom egy független ember véleményét, mert amit ezek a fizetett teszterek mondanak, annak nem feltétlenül hiszek.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz PROTRON #52459 üzenetére
Mondjuk a Beyond-ban azt nem értem miért nem adnak mellé egy általános facial interface-t is. Azt még megérteném, hogy azon csak mi magyarok morfondírozunk hogy utána eladható legyen de a local sharing sem működik így, az meg mindenki számára negatívum szerintem. Bár lehet, hogy az IPD állítás is az oka mert ha azt nem tudja az ember állítani akkor nem sokra megy azzal, hogy a fejére tudja húzni.
-
PROTRON
addikt
válasz gulasoft #52453 üzenetére
Tudom hogy az írásod egy része trollkodás, de egy része viszont nem, úgy hogy arra reagálnék.
Nekem 3090 Ti-m van, használtan 400k-ért.
És igen, arra vettem, hogy kábelesen végre valódi éles minőségben tudjak a PC előtt ülve tervezésen dolgozni, mert a régi Viveom a 1070-essel olyan csíkos volt hogy olvashatatlanná váltak a rajzok és az egyes terv elemek szövegei.Mellette ha már van VR-ra lehetőség, akkor az is érint, hogy az Alyxben ne mosódjon el a háttér, amihez szintén számítási kapacitás kell, amit szívesebben bízok egy olyan PC-re, amiben csak a VGA nagyobb súlyú, mint a standalone hadesetek egészében, tehát több lehetőség van a pontos kalkulációk elvégzésére és várom azokat a műszaki megoldásokat amik ezt kihasználják.
Nem a simezés során érdekel a műszerfal, hanem zavaró hogy az IRL éles látáshoz képest korlátolt a fejszettben egyszerre megtapasztalható élmény.Mit értek ez alatt? Azt hogy vagy a közeli kép az éles, vagy a távoli, míg IRL a szemed jóval többet érzékel a környezetből.
Tehát a valóságban a környezet fixen éles(amennyire a szemed maximálisan éles) és a szemeddel fókuszálsz, míg sok VR fejeszett ugye maga mossa el az éppen nem fontos dolgokat...nyilván számítási kapacitás okán.Ha erős a számítási kapacitás, akkor ezek a korlátok idővel leomlanak, vagy is igen, 2x8k kijelzőre van szükségem hosszútávon és örülök minden olyan fejlesztésnek ami ebbe az irányba lép, ahelyett hogy egy kicsike mini célhardverrel próbálják bemagyarázni, hogy nincs lehetőség többre. Miközben lehetőség van, csak több forrás kéne hogy végig lehessen vinni.
Engem a Beyondtól az egyik ami visszatart jelenleg hogy nem tudom majd akárkinek odaadni hogy próbálja ki, mert ugye fejedre méretezik.
Meg azért vásárlás előtt szeretném én is letesztelni hogy a képi világ számomra is meggyőző, vagy csak a fizetett tesztelőknek.#52458 fatal`
A legutolsó commentje már a DPVR E4-ről szólt, előtte meg arról hogy 1k dodóért sok a Beyond fejszettje.[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Á ott van a dobozban a vezérlő. ez így komplett ahogy van.
Flip up design
280g weight without headstrap
Native 120 Hz Refresh Rate
Inside-out Tracking 4 Camera Sensors
Software IPD Adjustment[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz fatal` #52454 üzenetére
Prtotron megírta, neki mindene van. Szimulárhoz elég 1 is, bármi máshoz a 2 is kevés :-)
Egyébként lehet tévedtem, mert a két vezérlő 300€ és két bázis további 318€ úgyhogy akinek nem áll minden othon rendelkezésre azok röpke +618€-ért beszerezhetik a hozzávalókat. Igen ezek a felbukanok drága vagyok de szép fejszetek valahogy miindíg a valve index bázisait és vezérlőit használják. Ez azért szerintem elmond mindent ezekről a cégekről. 2023-ban még mindíg a több mint 6 éves hardvert kell használni.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gulasoft
őstag
válasz PROTRON #52438 üzenetére
Hát igen, a pico azért megoldotta, hogy ne 5 kiló legyen, hátul ott az aksi, quest2-esek fele ugyan úgy hátra rakja az aksit, és nem lesz ettől cudar nehéz. Viszont mikor pingpongozol racket nx-el, vagy bármi forgolódós ugrálós hadonászós játékot játszol, akkor a kábel iszonyat zavaró. Tudom mert volt indexem, 2 év alatt úgy, hogy végig gyári felfüggesztőkön ment keresztül 2 kábelt nyűttem el. Tök rendesek voltak, vissza sem kérték a rosz kábelt szó nélkül küldték az újat, mikor a wand kezdett el strafelni, szó nélkül küldték az újat (minden hibához mellékeletem a hibát bemutató videót).
Ez a cég biztos ad hozzá ilyen supportot.
Ez a szimeseknek lehet jó, de aki csak szimezik a vr-al az egy nagyon szűk réteg, bár kétség kívül elég elvadultak, hogy még 3-400 pixelért csilliárdokat fizessenek ki).
Én azért megvárom a q3-at, és örülök, hogy neked (mint szimulátor fan) 4090 van a gépedben, azért 800.000Ft-okat nem enged ám meg mindenki magának, csak azért, hogy a szimulátorában a motorfordulatszámjelző rögzítőcsavarjának a nútján megcsillanó fényt tisztán ki tudja venni.
De revidiálom az álláspontom, ezek szerint lesz rá kereslet, és az a kereslet ki fogja fizetni a startup minden költségét, és ez a cég felvirágzik, és mindenki ezt a fejszetett fogja venni, mert mindenkinek ott zabál a 4090-es kártya, és mivel szimulátor fan, ezért amint kijön a 5090-es arra is beruház, mert akkorra már 8k-s kijelzők lesznek, és nem csak a núton megcsillanó fényt, hanem az azon ulő légy szárnyán szívárvánnyá törő fényjátékot is meg akarja csodálni.(bár akkor már ez a fejszett elavult lesz de sebaj, ezt most ne feszegessük)
Vedd csak meg. Aztán majd mesélj. Jó hogy vannak ilyen emberek is, akiknek minden megvan hozzá, és el tudja mondani mennyire jó, és milyen jó vásárt csinált.[ Szerkesztve ]
-
pRoject22
őstag
válasz PROTRON #52449 üzenetére
Az a baj ezekkel a kis cégekkel ,hogy nem állnak stabil lábakon, ki tudja milyen lesz hozzá a support, illetve oké ,hogy össze "hánynak" egy hardvert, ez még rendben is van, de általában a szoftveres oldalon szokott elmenni a dolog ( lásd pimax vagy intel VGA )
Hiába néz ki jól meg szép a képe ha majd szoftveresen meg az első 1 évben szívás lesz, még a Varjo is most tart ott több évvel a megjelenés után, hogy össze lett kalapálva megfelelő szintre a bázis program.
( persze ne legyen így, legyen jó és minél több alternatíva )
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
sheep
addikt
Én pont olyat keresek ami vezetékes a jobb képminőség miatt, és nincs szükségem kontrollerre sem mert szimezéshez kell. A steamvr tracking -hez kell base station? Lehet hogy keverem az inside out trackinggal ami saját kamerával oldja meg. A leìrásból nem egyértelmű nekem és a fotón mintha beépìtett kamerák lennének.
Standalone headsetből kismillió van, de egy szimesnek csak a Varjo Aero van kb ami 3x ennyibe kerül. Ahhoz képest sztem ez nem rossz, persze lehetne jobb is.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
PROTRON
addikt
válasz Raymond #52446 üzenetére
Azóta azért beindultak ármozgások, nem abból kell kiindulni hogy az SSD-k ára beesett.
A 3000-es VGA szériánál még puffogtak az emberek, de a 4000-esnél már elfogadták az áremelkedést.
Ugyanígy a felső kategóriás procik és alaplapok esetén is kúsznak felfele az árak.
Anno a HTC Vive sem számított olcsónak még is megvették az emberek én meg már csak 95-ért használtan.
Most ránéztem, sajnos Alza nem írja ki hogy az 1300 ajróba vagyis 505k hufba kerülő Vive pro 2-ből mennyit adtak el tavaly...van tippem hogy 0-nál többet.Én is örülnék neki hogyha 200k-ért 2x6k kijelzővel szerelt olyan VR-om lenne, amivel 100%-ig szabadon mozgok, mondjuk egy sima napszemüveg méretben. De ehhez fejlesztési pénzek és idő kell egyelőre. A beyond ebbe az irányba lép, aztán majd lehet hozzá tervezni övre szerelhető átjátszó állomást, ahogy a Vive-hoz sem volt eredetileg wifi+ aksi, utólag lett hozzá kiadva.
-
Crus
őstag
válasz PROTRON #52445 üzenetére
De én csak egy egyszeri kis enduser vagyok. Nekem csak az számít, hogy a pénzemért a lehető legtöbbet kapjak.
Engem nem igazán zavar a súly... talán azért, mert kicsinek nem mondanám a fejem, meg amúgy se szeretek 2 óránál tovább játszani. Úgy értem tv-n se. 2 óra után mindig megyek és csinálok valamit mást, addig meg töltődhet a VR is.
Aláírom, hogy ennek is meglesz a rajongótábora, pl. szimu fanok esetében, akikből van itt is jó pár, de a többség továbbra is a sokoldalúságot preferálja szerintem... igen, a képminőség rovására is, mert a VR azért inkább szól még mindig az élményről, mint remek képminőségről. (Amit amúgy én is imádok, de tudom, hogy minden egyszerre, korrekt áron nem megy... egyelőre.)
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Nincs standalone. Nincs wireless. Vegyél hozzá base stationt még és controllereket.
Igen, elhiszem, hogy k. jó a képe... sőt láttam már jó pár vidiót róla és nagyon tetszik a képminőség, de az, hogy csak az állat benne (na jó, meg a súlya), az nekem személy szerint nem elég. Főleg, hogy idén még lesz egy MQ3.
Q2: Simán lenyelem a bulky méretet, meg a kicsike sweet pöttyöt, cserébe bárhol, bármikor tolom, vagy éppen wireless PC-ről a másik helyiségbe, vagy ágyban fekve standalone nézek egy filmet, a controllorek nekem meg Enelooppal tökéletesek. Driftem sincs.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Raymond
félisten
válasz PROTRON #52445 üzenetére
Azert temetik mert az utobbi 7 evben szamtalanszor bizonyitott teny hogy egy 1390EUR eszkoz az finoman szolva is retegtermek meg a VR retegben is (es akkor az meg nem is a komplett szett ara). A technikai reszletek itt lenyegtelenek.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
PROTRON
addikt
válasz fatal` #52444 üzenetére
De ha már mindenki ennyire magából indul ki, akkor én is, nekem van base stationom, meg controllerem is, tehát ha ezerért ezek benne lennének akkor azon szívnám a fogam hogy kifizettetik velem a nem szükséges dolgokat.
#52442 Crus
Lehet téged nem érdekel hogy miből tellik RND-re, de azt aki dolgozik a fejlesztésen és enni szeretne, azt lehet hogy igen.Még ki se jött, de mér temetitek...
Mert ugye egyikőtök se tette hozzá hogy a vezetéknélküliséggel együtt mennyi vezetéket fogad el------>>>ugye a vezetéknélküliség azt jelenti hogy akkor áramellátást is úgy képzelitek hogy ekkora méretbe és tömegbe belekell férnie? Hova férne az aksi?
Nyilván megint növekszik a méret és a tömeg....a fejeden...lehet kibalanszírozni hogy egyenesen fennállva ne nagyon érezd, de akkor is tömeg az tömeg.Ha nincs aksi akkor mi látja el energiával?
Ha meg nem a fejszettben van az aksi akkor kábelezni kell...node nem azt írtátok hogy milyen gáz hogy van vezeték? Ez esetben nem kerülhet mondjuk a derekadra, hisz onnan kéne vezetékezni a fejszetthez.Én igazából azt várom hogy olyan durván jó minőségű tartalmak legyenek, amikhez szemenként külön DP kábelen küldi a képet a VGA, akár több VGA.
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
Miért kevés amit nyújt? Én most kicsit össze vagyok zavarodva hogy ki trollkodik és ki nem.
Pancake, oled, 2560, steamvr, nem kell base station, kábeles (végre), a reverb után inkább ezt venném mint a Varjo-t egy milkáért.
Vagy most nagyon félrenézek vmit és ez egy fos?9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Crus
őstag
válasz PROTRON #52441 üzenetére
Az a baj, hogy engem mint végfelhasználót ez nem nagyon hat meg. A látottak alapján nagy előrelépés képminőségben és tényleg nem is az áron szívom a fogam, hanem, hogy egy "kicsit" kevéske amit nyújt.
Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy MQ3 mit fog tudni... gondolom a mostani Q Pro szintet fogja hozni 200-250k-ból, az meg úgy eléggé killer lesz. Szvsz!
-
PROTRON
addikt
De azért azzal is tisztában kell lenni hogy a Quest 2 azért is tudott ilyen olcsó lenni, mert egy több lábon álló multi cég állt mögötte, nem azért mert fillérekből összerakták az RND-t.
Amikor a nulláról kell felépítened egy céget akkor bizony a termékek árában egyéb dolgok is megmutatkoznak.#52440 KRoy19
Na ez a része nekem is fájó pont, tényleg gáz, emiatt nem is mertem még berendelni.
Nincs is telefonom amivel be tudnám olvastatni a pofázmányom hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz PROTRON #52438 üzenetére
Ott egye a fene még az árát is, meg, hogy még miket kell hozzá venni, de az a wifi6 modul, az k. kellene bele. Amikor van már kábeles/wifis megoldás és kijön egy ilyen cable only, az azért számomra is eléggé dealbreaker, hiába sokkal jobb a képe.
Ha ez most 150k lenne idehaza se venném... de mindennel együtt cirka félmilla.
-
PROTRON
addikt
válasz gulasoft #52437 üzenetére
Te most ugye trollkodsz, oké megnyugodtam...nyilván nem gondolhatod komolyan a 4090-ek világában hogy mindenki(nem te hanem tényleg a földkerekségen mindenki ( mert nem csak magadból indulsz ki, hiszen az egoizmus lenne, az izmusokkal meg nem foglalkozunk) standalone, a fél fejedet lehúzó, nagy tömegű headsetekben keresi a fele akkora képi minőséget mint amit egyébként el lehetne érni...ugye nem, tehát biztos csak trollkodsz, oké menguyodtam.
Pláne azok után hogy korábban jópárszor belinkelték már pont ezt.
[ Szerkesztve ]
-
v2
senior tag
hello. Reverb G2 játék közben váltogat a saját fülese és a pc hang kimenete közt. Ilyenkor értelem szerűen nincs hang a hmd-ben, illetve nagyon beakad az fps. Mi erre a megoldás?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
KRoy19
őstag
Sziasztok!
PC VR mod-ol játékokkal kapcsolatban érdekelne, hogy a Steam VR-ban állított felbontáson fog renderelni a játék, vagy a játékban beállított felbontáson. Kipróbálni még nem tudom, mert jövőhéten akarok venni Pico 4-et, de már optimalizálgatom előre a játékokat.
-
kevike576
senior tag
-
petymeg
addikt
válasz gubabela #52427 üzenetére
Kösz a tippet! Ez bejött, szerintem ez az OpenXR oldotta meg (eddig SteamVR-t futtattam.) , a lényeg, hogy most már egyáltalán nem droppol, viszont sötétebb lett a cockpit, sokkal. Azt mi tudja felvilágosítani?
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
3080+quest2 kombóhoz DCS-ben valami tuti beállítást a grafikára tudtok mondani? Olyan FPS dropjaim vannak, hogy hihetetlen. Pedig alig van repülő a légtérben, meg a grafika is le van butítva med-low-ra. Az Il2 meg fut mint az álom, még 16 gépes dogfight közben is, max grafikán.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
a2d2
addikt
Ez most nem olyan jó, de azért bedobom hátha valakinek ebből hiányzik valami:
[link]A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
gulasoft
őstag
Akkor veszel 3 méter cat6-os kábelt (bemész boltba adják). és egy ax-es routert. Az AX-es routerbe bekötöd a géped, beállítiod a routert, majd ap módba kapcsolod, és csak a quest kapcsolódjon rá a wifin. Az ax router egy sima szabad portját meg összekötöd az internetet adó routerrel egy sima porton keresztül. (hopsz ide kell egy kis 20-30 (másik router távolsága) centi kábel).
És ennyi.[ Szerkesztve ]
-
-
Pet84
tag
válasz Raymond #52416 üzenetére
Ebben az esetben kérnék további segítséget. A gépem nincs lankábellel a routerhez csatlakozva, hanem egy TP Link archer usb adapteren keresztül. Ez jelenthet problémát? Sajna a gép úgy 3 méterrel odébb van a routertől de ugyanabban a szobában. Azt már olvastam itt hogy érdemes lehet egy külön erre a célra használandó routert beszerezni, ha Air linket szeretne használni az ember.
-
Pet84
tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni, Quest2-höz mik azok a kényelmi kiegészítők amiket feltétlenül érdemes beszerezni? Egyelőre Airlink nélkül próbálnám ki, meglátom mennyire zavar a kábel.
-
gulasoft
őstag
válasz bali777 #52408 üzenetére
Tök véletlenül nem két éven belüli az eszköz. Mert ha igen akkor garis. (Amazonnál legalábbis azt mondták, hogy az egészet csomagoljam vissz az eredeti dobozba, (küldtek egy ingyenes visszaküldő vonalkódot) és ha beérkezett hozzájuk visszadják a pénzt (- a kiszállítási díj). Feladtam, és még aznap berendeltem a másikat :-)
Gyakorlatilag 22 hónapra béreltem egy quest2-őt a postaköltségért.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
bali777
aktív tag
válasz Lacielvtárs #52409 üzenetére
köszi Esetleg PÜ-ben elküldenéd? HA a lajosmizsei, akkor megtaláltam
[ Szerkesztve ]
Meta Quest 3
-
válasz bali777 #52408 üzenetére
szia szerintem keress rá HA-n hátha van valakinek eladó, mintha lenne egy srác aki nagyon nyomja hirdetéseiben hogy mindenben tud segíteni, csak nem akarom linkelni mert nem tudom hogy az reklámnak minősülne e
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bali777
aktív tag
válasz Lacielvtárs #52407 üzenetére
Sziasztok!
Bal kontrollerem joystickja kontakthibás felfelé tolásnál, így játékban nehezen mozgok előrefelé. Gondolom kontrollert esélytelen venni. Mit tanácsoltok?(bocs, véletlenül a válaszra nyomtam)
[ Szerkesztve ]
Meta Quest 3
-
válasz fatal` #52406 üzenetére
igen ez volt a tervem ahogy írtad is.
ami nagyon érdekes hogy megvettem az ax router és semmi gond nem volt vele két nappal ezelőttig szóval nem tudom mi változott, annyi történt hogy elment a net és újra indítottam az eszközöket, és azóta csinálja.
mondjuk ami érdekes hogy a kép akadozás volt két napja, előtte csak a hang recsegés volt mint hiba jelenség, most hogy beszélünk róla.
mondjuk a lányomnál van egy latop amin játszik, szóval az azért tud forgalmat generálni
de marad a dedikált eszköz a q2-nek, ha így müködik
wifi frekikre oda figyelek[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
fatal`
titán
válasz Lacielvtárs #52405 üzenetére
Megfordíthatod, de egy AX router simán el kell, hogy vigye az Air linket és a többi eszközt is. Nekem is sok eszköz lóg rajta, telefonok, tablet és semmi baja az air linknek 200 megabiten se. Persze azok az eszközök nem forgalmaznak éjjel nappal adatot, de böngésznek rajta.
De ha hagysz egy dedikált eszközt csak a Q2-nek, az a legjobb. Több routernél viszont figyelj arra, hogy külön csatornán legyen a WiFi különben interferencia is okozhat problémákat.
-
válasz gulasoft #52403 üzenetére
akkor ez lesz a gond amit mondasz, hogy mivel minden ráment így olyan mintha nem is cseréltem volna router
nah lehet akkor ez lesz, amit mondasz, és akkor nem az ac58u lesz ami kiszolgálja a q2-t hanem az új ax3000-es
és akkor remélhetőleg helyre áll az otthoni VR világ, nagyon köszönöm a segítségeteket mindenben, a hétvégén kipróbálom és tesztelemui: bár most így is működött igaz csak egy órát próbáltam, de tesztelem még a hétvégén
[ Szerkesztve ]
-
-
gulasoft
őstag
válasz Lacielvtárs #52401 üzenetére
Tehát vettél egy asus routert amire mondtam, hogy semmi ne csatlakozzon a q2-n kívül majd rákötöttél mindent?
Miért nem kötöd a többieket egyenesen a szolgáltató routerre, ossza csak az a dhcp-t és nem kell 3 router, vagy kösd a gyengébb routert középre és tarts meg at asust csak a q2-höz. Nem hiszem, hogy a többieknek annyira fontos lenne a válaszidő mint neked. Tök mindegy, hogy az asszony kedvenc kötegetős weboldala 50, vagy 200ms alatt kezd el válaszolni.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
fatal`
titán
válasz Lacielvtárs #52401 üzenetére
Ha az sok eszköz forgalmaz is adatot a wifin folyamatosan, akkor lehet ez az ok. Vagy ha messze van.
Nekem két AX58U-m van, mindkettőt használom Air Linkre (külön szoba), az egyik a fő router is, de nincs gond egyikkel se. A két router persze kábellel van összekötve és a PC is kábelen csatlakozik az egyikhez. És mindkét esetben szobán belül vagyok a Questtel.
-
válasz gulasoft #52400 üzenetére
belekevertem még egy router.
van a digi eszköz abból megy a net kábelen egy asus tuf ax3000 v2 routerbe ( ez dhcp, vagyis ez ossza ki az ip cimet a belső hálózathoz)
régóta nem bízok a szolgáltatói eszközökben ezért is van mindig saját routerem.
ehhez a routerhez köttetem egy ac 58 u router AP módban ahogy írtad, mert úgy gondoltam hogy ha a q2 csak ehhez csatlakozik wifin akkor nincs másik eszköz ami foglalná a sávszélességet.
minden eszközön kikapcsoltam a 2.4 Ghz wifit.
az volt az elméletem hogy így csak is kizárólag a q2 és az ac58U router van külön a vezeték nélküli kapcsolathoz és utána már a kapcsolat továbbítása már vezetékes
lehet kissé agyatekert a dolog, de valahogy ki kell szűrnöm mi okoz gondot otthon, az is lehet hogy a vadiúj router hibás
a tuf routerhez elég sok minden eszköz csatlakozik wi-fi-n és lehet ez volt az akadozás oka mert nagyon másra nem tudok gyanakodni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest