-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lesz valaki 0-day PSVR2 tulaj? Vagy nekem kell a GT7 tesztelnem?
-
VincentVG
senior tag
válasz
pRoject22 #51195 üzenetére
johet majd meg beszamolo, en az osszes Varjo kommentnel ott allok az elso sorban h elolvassam
mi volt amugy a gond a visszakuldott termekkel? konnyen kicsereltek?(amit irtal teljesitmenyben, ha jol gondolom egy 4070Ti is kb ezt tudhatja, talan kicsit gyorsabb. erosen tervezgeto fazisban vagyok meg mindig, mit kene es milyen utemben.. )
-
pRoject22
őstag
Nem jelentkeztem mostanában mert kicsivel több mint egy hónapba telt mire a végére értem a Varjo Aero kálváriámnak, röviden;
- kaptam egy hibás készüléket, vissza ment RMA-ra egy hét kínlódás után
- VR optician lencsék nem passzolnak bele, egyszerűen túl magasak, képtelenség az Aerot rendesen felvenni vele, plusz arról nem beszélve ,hogy túl kicsi maga a lencse felülete is és a gyári lencsék széleit már nem is látod velük szóval ezeket vissza küldtem nekik mert azt mondták ,hogy ha vissza küldöm akkor vissza adják az árát, már megkapták 2 hete de nem nagyon válaszolnak az emailekre, pénzt sem küldték vissza, szóval nem ajánlom őket, a lenslab féle lencsék sokkal jobbak.
Most tartok ott ,hogy kiismertem az egészet ,hogy kell jól beállítani, ugyanazokkal a beállításokkal mint a G2-vel is megvan iRacingben a fix 90 fps a Varjo base szerinti very high ( ultra a legnagyobb ) felbontáson.
A kép 1080p monitor minőség, nézek előre és éles minden, menet közben lenézek a kormányra és éles ott is, a kép kb 95%-a éles, ezen talán egy kicsit ront az openXR toolkit mert a fixed foveated rendering bevan kapcsolva és a szélek felbontása igy ugye egy kicsit alacsonyabb, bár nem nagyon veszem észre.
Szóval drága igen de viszont nagyon jó, szimezéshez szerintem jelenleg még nincs jobb.
-
Márton
nagyúr
válasz
izomman1 #51189 üzenetére
Milyen "Imax 3D színvonal?" Azt azért sosem érte el, eleve a felezett felbontás miatt. Írtam az imént, hogy a cirkuláris szemüveg esetén nagyobb a ghosting, mint az analóg imax lineáris polarizációja esetén (csináltam anno teszteket, tudom miről beszélek).
És mi az, hogy "félbevágott képernyős aktív 3d -s szemüvegek"
Eleve a forrás videó lehet csak félbevágott, ha arra gondolsz (side by side vagy over-under, de ezekből is létezik full, nem csak half minőségű). Aztán ha eredeti BD3D-t etetsz az aktív tv-vel, akkor milyen félbevágásról beszélünk? Maximum az időről, mert az aktív azt vágja "félbe"..A két technológia között nehéz győztest hirdetni, mindegyiknek van (volt) előnye és hátránya is.. A passzívnál jó dolog, hogy könnyű a szemcsi, nem merül le soha, nem vibrál semmi, de 4k-s tv kell hozzá, hogy ne lásd a fekete vízszintes sorokat, a felbontáscsökkenést.
Az aktívnál megvan a full minőség/szem, cserébe vibrálhat, lemerülhet a szemcsi és lehúzhatja a fejed. Tehát a legjobb a 2 projis passzív megoldás, ezüstvászonnal -
izomman1
senior tag
válasz
Márton #51186 üzenetére
Én értem, de kicsit bonyolultan fogalmaztam meg. Valaki írta ide passzív 3d TV re az feka 3-d-t tudott.. ez nem igaz Imax 3d színvonal .. Fejlettebb technológia, mint a félbevágott képernyős aktív 3d -s szemüvegek esetén volt. Persze most a legfejlettebb a szemüveg nélküli cucc lesz lásd Sebastian promo videóját és dobd is el a VR sisakot
-
Errol az uj Samsung cuccrol tudni valami? Raymond guru?
-
Márton
nagyúr
válasz
izomman1 #51176 üzenetére
Én tisztában vagyok ezekkel, az eredeti imax lineáris polárszűrőt használt, a RealD-k meg cirkulárisat, ahogy a tv-k is. A lineárison kevesebb a szellemkép (ghosting), de érzékeny arra, hogy a fejedet egyenesen tartsd. (mondjuk én általában nem alszom mozi közben
)
Sajnálom, ezt a mondatod még mindig nem tudom értelmezni:
"A passzív 3d nem azt jelenti kicsit csalóka a kifezezés, hogy az nem 3d tudott az nem tudta az imax 3d .."
Milyen nyelven van -
joss68
tag
Sziasztok!Most sikerül lecserélni az Asus Geforce 1080-at egy Powercolor RX6600XT HellHound AMD kártyára!
Használ valaki ilyesmit?
VR szempontból előrelépés ez?Mert egyes youtube videók szerint akár erősebb is egy RTX 3060-ál.. -
-Solt-
veterán
válasz
JoolsNOS #51181 üzenetére
Nálam a W11 kezeli, nem piszkáltam... igazából ez a figyelmeztetés ignorálható, nem tapasztalok problémát. Eggyel lejjebb vettem a grafikai beállításokat és az akadás is megszűnt.
Csak ez a "Mongoose" hibaüzenet maradt... első indításnál elindul gond nélkül, de ha kilépek utána újra kell indítanom a gépet ahhoz, hogy megint elinduljon a HLA. Elég sok ilyen redit bejegyzést találni, de egyelőre megoldást nem találtam rá.
-
-Solt-
veterán
válasz
kiskuplung #51175 üzenetére
Az FPS fixen áll 72-n, nincs semmi beesés... most addig eljutottam, hogy restart után elindul, de ha kilépek és vissza akkor nem. Ez a hibaüzenet fogad: [link]
"Próbáld ki ülve."
ÁRULÓÓÓÓ!!! -
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #51176 üzenetére
Ugyanezt tudja a VR sisakot monitorként ( Virtulal Desktop ) akarod használni és beálítod a flat 2d játékot reshade el 3d re és VR sisakba nézed 3d -be nem pedig TV vagy monitoron csak sokkal magasabb a gépigénye főleg ha jó felbontáson akarod tolni. ( de akkor se élesebb a kép vagyis én nem látom élesebbnek sok játékot 1080 p re tudsz csak állítani de van igaz 1-2 amit 4 K ra de a különbség monitorom és VR G2 sisakom között majdnem elenyésző!)
Sebastian most sztárolja ahogy linkeltem fentebb dobd el a VR sisakot hajrá szemüveg nélküli 3D ez a jövő1500 euroért.. csak ennyit mondtam fentebb..
A VR játékok más még a moddolt is bár azok meg Final Fantasy esetén meg mondjuk egy Elden Ring esetén nem annyira franko csata jeleneteknél , amikor össze vissza ugrál a kép.
Cyberpunk az ok volna HA 4090 el lehetne fullon maxon (felbontáson is) tolni akadás mentesen 1 MFT os beruházás esetén ezt elvárná az ember de sajnos nem megy még azzal sem rendesen! (Nem VR ra lett optimalizálva sajnos ) Talán DLSS3 de ott meg Lukas az Nvidiára vár, hogy oldja meg hát lehet arra várhatunk.. -
izomman1
senior tag
válasz
Márton #51164 üzenetére
Imax 3D moziba is ilyen paszív szemüveget adnak mint az LG passzív 3d szemüveges monitoromhoz.. Ilyen szellem képessé válik a kép és szemüvegbe jön ki a 3d (fontos milyen szögben nézed és hogy ne süssön a nap körülötted lásd moziba ) úgy látod 3 d be soroként van felváltva a 3d .. ez elvileg fejlettebb volt , mint a sima aktív szemüveges 3d cuccok ..
-
-Solt-
veterán
Urak,
Tudom, hogy eretnekség amit csináltam, de csak most jutottam el odáig, hogy kipróbáljam az Alyx-t.
Indítás után azzal kezd, hogy kevésnek találja a 12GB Vram-t, figyelmeztet, kinyomom, megyek tovább. Beállítom ahogy jónak gondolom, grafika ultrán 40-50%-s headroom fix 72 FPS mellett, de a mozgás darabos, el is kezdett émelyegni a gyomrom.
Játszottam 4-5 percet, kiléptem, hogy utánanézzek mi okozhatja a darabos mozgást, de azóta el sem indul... bedob abba a szürke kezdőképernyőbe, de steam vr hibával ott ragadok...
Ezekkel találkozott már valaki?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
izomman1 #51161 üzenetére
Nekem van passzív 3d tv-m és a monitorom is az. Amióta van vr egyiket se használom. Játéknál annyi vele a baj, hogy az első 3 percben érzed a 3d hatást aztán szépen elmúlik. Míg vr-ban a folyamatos térbeli mozgás miatt megmarad értelemszerűen a térérzet. Illetve nincs szellemképesedés mint a passziv szemcsinél erős fényeknél illetve csikozódás a felbontás felezése miatt) Filmzézésnél szintén, pár perc után csak a képből kiugró dolgokat veszed észre hogy 3d. Félreértés ne essék. Én mindig is utáltam mikor temették (sajnos sikeresen) a 3d kijelzőket, de a Vr-al tényleg kiestek a pixisből.
-
luikay
aktív tag
válasz
izomman1 #51161 üzenetére
A passzív 3D egy polárszűrős megoldás, ahol a páros és páratlan sorok eltérő szögben sugároztak, így egy eltérő szögben polarizált lencsékkel rendelkező szemüveggel az ellentétes oldalt ki lehetett oltani, azaz mindig csak az adott oldal képét láttad azzal a szemeddel. Előnye, hogy nem volt vibrálás, nem jelentkezett fejfájás hosszabb távon sem, hátránya viszony az volt, hogy a felbontás függőlegesen feleződött.
IMAX is így működik, ott 2 képet vetítenek egyszerre a vászonra, ellentétes polaritással. -
PROTRON
addikt
válasz
Raymond #51160 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Amúgy pont láttam egy quest pro-t hardverapron, potom 630k-ért.
De a felbontása nem tettszik hogy kevesebb mint másik olcsóbb szetteknek.Még az merült fel, hogy van 1-2 szemüveges haverom, akiknek szintén szeretném megmutatni a VR élményt.
Mit javasoltok egy sima HTC VIve esetén? Hogyan tudnák használni? -
motown5l
senior tag
Üdv. Van rá valami megoldás arra, hogy nem csak egy tartományban lássam a képet?kicsit olyan opalosnak érzem mikor más szemszogben nézem. És olyan, mint ha a fény vissza tukrozodne. Elég zavaró nekem. Egyébként szemüveges vagyok. De nem tudom benne használni a szemüveget
-
izomman1
senior tag
A passzív 3d nem azt jelenti kicsit csalóka a kifezezés, hogy az nem 3d tudott az nem tudta az imax 3d .. Az csak annyit jelent , hogy nem elemes szemüvegek voltak már mint az aktív 3d tv esetén mind a kettő volt nekem . 3d mind a kettő ugyanúgy tudott rendes 3d tartalmakat és feka 3d tartalmakat is tudott 2d ből gyártani egy gombnyomásra na az vacak volt.
-
Raymond
titán
válasz
PROTRON #51158 üzenetére
A felbontas nincs a HMD-hez vagy jatekhoz kotve. A jatek lekerdezi az FOV, render resolution es refresh rate ertekeket a API-n (Oculus, SteamVR/OpenVR, WMR) keresztul a HMD-tol es ugy renderel. Minden HMD-nel van alapbeallitas ezekhez de mindnel tudod allitani ezeket kisebbre vagy nagyobbra a render resolutional, egyertelmu okokbol csak kisebbre az FOV-nal es HMD-tol fuggoen feljebb vagy lejebb az alapbeallitasnal. Aztan hogy maximum minek van ertelme egy HMD-nel felbontasilag az mar az adott hardvertol fugg mert beallithatnal te 4000x4000 felbontast is mondjuk a Vive-odra csak ertelme nem lenne mert a kijelzok es a lencsek miatt nem lesz egy bizonyos szint felett javulas.
En szemely szerint Pimax-al nem foglalkoznak igazan, rendelj szerintem egy P4-et es probald ki, de utanna minden ami nem pancake lense vagy a tobb ezer EUR-os Varjo az nem lesz olyan jo mivel sehol nincs meg az az eles kep es nagy sweet spot. Ja, az 1700EUR-os Quest Pro-nal megvan mert az is pancake de valamivel alacsonyabb felbontasu es kisebb pixelsurusegu kijelzok mint a P4. Privatban rendelsz P4-et a meloban meg rendeltetsz egy Quest Pro-t
-
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #51157 üzenetére
Van pénzem nem pénzkérdés az egész akár 1 MFt ot is rá tudok szánni a gépre ha van értelme de a pénzemért már elvárok telejsítményt ha még azon is akad a moddolt vacak akkor minek? (magas felbontáson 3500x3500 vagy még magasabb felbontáson szemenként 2400x2400 homályos paca nekem. )
Pl. egy Half Life Alyx 2 ért zokszó nélkül kiadnék ennyi pénzt a Pimax headsetek se voltak olcsóak annak idején.
Szerintem ha jön a Index 2.. ( ha jön valaha ? ) na akkor fog jönni a Half Live 2 VR ... ( az elsőt is jól titokba tartották megjelenésig )... Na azért érdemes lenne fejleszteni.. -
PROTRON
addikt
válasz
Raymond #51155 üzenetére
Köszi a részletes piac elemzést.
A Quest 2-őt kitudom próbálni kollégámnál, korábban Ő kért meg hogy vigyem át a Viveomat mert kíváncsi a VR-ra az akkor még vadiúj laptopjával amiben 2080 volt. Microsoft Flight simulatort kipróbáltuk, aztán berendelte a Q2-t (valamelyik amazonról) és azóta amit csak tudott kipörgetett rajta.Szal ezt megtudom nézni, ha azt mondod a P4 esetén a kép jobb, az már jó lehet játékok terén.
Az ilyen Pimax 5k meg 8k-ra felskálázódnak a tartalmak?
Tudom drágák az alapkészülékek, de ha munkához is tudom használni mert a 2x4k felbontással már tudok autocad-ben rajzolni, akkor ha a főnököt nem is tudom megbeszélni hogy fizesse ki az egészet, de legalább pontosodhat a munkavégzésem a 3D rész miatt homeoffice alatt.De ha ezekre a nagyobb felbontásokra még nem skálázódnak fel a tartalmak, akkor nem fogok gyűjtögetni meg várni rájuk...
Tudom van 1-2 VR szalon az országban, tudtok olyat ahol ezeket a nagyobb felbontású készülékeket is ki lehet próbálni? -
izomman1
senior tag
válasz
Busterftw #51150 üzenetére
Milyen interakcióról beszélünk flat játékok xbox kontrolleres játszásánál? Nem a native VR oculus touch os történetekről beszélek ott van interakció itt nincs vagyis sima flat játék élmény.
ÉN arról beszéltem, hogy reshade el ( ilyen inséges időkben hogy nincs AAA VR tartalom ) próbáltam 3d monitort helyettesítve 2d játékokat játszani xbox kontrollerre VR ban.
Gyakorlatilag kép élességbe nugyanott vagyok mintha 3d monitoron játszanám a 3D játékokat. (1080 p ide vagy oda - egyébként néztem nem tudom tudja e valaki látott e már olyat, de létezett még használtan lehet venni LG 4K -s TV amit tudott paszív 3 d -s szemüveggel abba milyen volt a kép ? - sokan szerintem nem tudják mi a különbség itt passzív 3d és aktív 3d szemüvegek között sem a passzív fejlettebb technológia volt . Létezett olyan is, hogy a filmeket feka 3d be nézted de volt kifejezetten igazi imax 3d film is vagyis van is és a játékokat is ergó "igazi 3d be tolhattad Tridef 3d volt régen most Reshade a neve. )
3d-s native VR tartalmak ég és föld ezt én is tudom..
VR mod os játékok bár jobban (Benne vagy) a játékban , de nincs VR ra tervezve a képernyő össze vissza ugrál egy Elden Rings -ben de még egy Cyberpunk ban is időnként bár az jobban elmegy.
DR Greeg VR csatornája alapján megnéztem a Cyberpunk 2077 et mire képes az ő 4090 e: [link]3472x3472 es felbontás igaz nincs DLSS em de van FSR 2.1 em a kártyámon performance módra állítva (ultra quality elfogadott VR ban csak performance ledegradálja az egészet fele felbontásra! de akkor 30-40 % al kevesebb FPS ed lesz ugye
) low vagy medium grafikán. ( ezen tud folyamatosan játszani azt állítja és ez mese szép )
Hát G2 vel egyenes ocsmány távolba az egész tű éles kép sehol sincs ahogy egy Half Life Alyx vagy Skyrim VR vagy Fallout VR esetén amik szépen mennek.
De idővel fogok fejleszteni csak nem érkezett az a cím ( VR cím ) amiért érdemes lenne.
Kicsit ki vagyok akadva , hogy csak ilyen moddolt vacakolt gamekkel tölthetjük az időt és ezért fejlesszen az ember .. Azt azért gondolom tudjátok a VR Modder úriember is a reshade eszközt (3d emulálása a 2d játéknak ) használja csak kicsit átalakítva a VR moddjaihoz és közben nem gyengén meggazdagszik, de csinálja nem vagyok ellene , sajnos nincs jobb megoldás ha nincs VR AAA tartalom. -
Raymond
titán
válasz
PROTRON #51153 üzenetére
A regi sima Vive-nal felbontas ugyben minden jobb ami a piacon van. Az hogy mi eri meg es mi nem attol fugg mire gondolsz pontosan. Tartalom az van ugyanugy mindenre mint a Vive-hoz mert PCVR.
A HMD-bol a Reverb G2 jobb felbontas, de az FOV kisebb lesz valamivel. Vive-rol ez kulonosen eszreveheto lesz mivel ott kor alaku az FOV es a Reverb-nel pedig "szeleszvasznu" igy az fel fog tunni hogy fuggolegesen kisebb az FOV. Fog kelleni hozza a faceplate mod is hogy az aranylag kicsi sweet spot nagyobb legyen. Ez van 500-600EUR-korul ujonnan ugy hogy utod nem lesz, tamogatas meg lesz 2 evig alkatreszekkel (kabel pl.) es ott a WMR nyug is.
Ertelmes aron a Quest 2 van meg, ott a legtobb tartalom (standalone, exkluziv PCVR es standard PCVR is), sok 3rd party accessory es messze a legnagyobb felhasznalo bazis. Persze ha jon az iden ev vegen a Q3 ami valoszinuleg sokkal jobb lesz akkor kerdeses a 449EUR kiadas.
A legjobb lencsek per pillanat normalis aron a Pico 4-nel vannak. Pancake lencsek igy tiszta kep, oriasi sweet spot es 2160x2160 per szem felbontas. Lehet nala moddolni a faceplate-et az Odyssey foam-al ami jo (meg nagyobb FOV es sweet spot), de van mar 3rd party is, nekem az AMVR [link] van ket hete ami akor 38EUR volt. A FOV majdnem ugyanaz mint az Odyseey foam-al de nem kell barkacsolni. Ennel a PC streaming gyakorlatila csak a VD-vel volt ertelmes, a sajat szoftvere nem igazan jo meg mindig de most mar sokkal jobb mint az elejen.
Van meg a Pico 3 Link is ami gyakorlatilag ugyanaz hardverileg mint a Quest 2, de display port bemenet. Nekem ez nincs igy nem tudom mennyire jok a lencsek, gondolom hasonlo lehet mint a Q2.
Mindenkeppen az amazon.it-rol (legkisebb AFA difi) lenne jo egy Q2 vagy P4 kiprobalni. Szoftverileg a Q2 egyszerubb (nem kell VD mert a gyari streaming is jo) de kepminosegben es kenyelemben a P4 a jobb (nem kell masik fejpant de kell VD a jo streameleshez).
-
Raymond
titán
+PROTON +Busterftw
A regi motorosoknak itt a topic-ban ez nem ujdonsag, volt ugyanez eljatszva par eve HMD vasarlas ugyben is
Most itt mar le lett irva parszor mit csinaljon es valamikor talan meglesz az upgrade is, de ez meg nem jelenti azt hogy addig nem lesz hozzaszolas es hogy utanna nem lesz hozzaszolas esetleg arrol hogy megse lett jo a valasztas
-
PROTRON
addikt
Most hogy végül csak beadtam a derekam és szereztem 400k-ért egy Tuf szériás 3090 Ti-t, még mielőtt beszerelem és rákapcsolom a régi sima Vive headsetemet, felmerül a kérdés:
ár-érték arányban a Quest 2 felbontásához képest hol van az a megérős történet, amelyik sisak már jobb minőséget tud nála és tartalom is van?
Tehát nem csak tud mondjuk 2x4k felbontást, hanem értelme is van és árban is elfogadható?
A vivomat 90k-ért vettem 3 éve HA-ról használtan, mert a kábelére vigyázni kell.
(De pl virtual desktopban már nem elég a felbontása az írások feltétel nélküli elolvasásához.) -
sheep
addikt
válasz
Busterftw #51150 üzenetére
+1000
Kedves izomman1 úr, ha egyszer kipróbálnád vkinél a vr-t egy normális headsettel, megfelelő gépen, akkor megértenéd a lényegét.
Én szerencsés vagyok mert nem érdekelnek a vr játékok csak a repszimek, és ott fenomenális a vr, nem tudnék már monitoron játszani és nem is akarok.
Ha te a Cyberpunkra és effélékre vagy rápörögve amik csak kaptak egy unofficial vr peccset akkor megértem hogy nem vagy elégedett, de ez ilyen sajnos.
Nekem kb 1mika kellene a fejlesztéshez (proci, gpu, hmd), de elvagyok enélkül is, megtaláltam a kompromisszumot és élvezem. -
Busterftw
nagyúr
válasz
izomman1 #51147 üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Az egyiknél 3D-ben vagy, a másik meg 3D hatás van egy sík panelen, nincs immerzio, nincs interakció.
A 10 éves 3D montirod felbontása mennyi 1080p? Persze hogy simán megy.Az összes "problémád" ugyan oda vezethető vissza. A VR élményhez kevés a géped.
Szerintem vagy engedd el a dolgot vagy menjen az upgrade, mielőtt agyvérzést kapsz, meg mi is. -
Reibek
senior tag
Üdv, Q2 standalone módban bmbf-el downgrade-eltem a beat sabert raktam fel custom song-okat de kiírja a főmenűben hogy unnoficial Beat Saber detected your Q2 and account risk. Na most ezért kaphatok account bant?
-
izomman1
senior tag
Most teszteltem Reshade el hogy megy pár 3D játék VR ba.. szép... De ugye jelenlegi gépemen szaggat... Viszont 10 éves LG passzív 3D monitorom elővettem hátha működik Reshade el hát persze hogy megy... csak linear 3D beállítást kellett eszközölnöm és gyönyörű röccenésmentes képet ad jobban majdhogynem mint a VR ban minden ultrán .. Ez a VR os 3D dolog is csak az emberek megkopasztására van.(rendes native VR játék más nem erről beszélek mielőtt még valaki friss újonc megkövezne ) . Elden Ring kamera nézete is csata közben össze vissza ugrál bár a gyomrom bírja de nem egészen konfortos a játszás benne.. Inkább 3D monitoron.. csak már az a helyzet nem is nagyon gyártják a 3D -s TV ket azaz most látom jön az új technologia 3D monitor csak szemüveg nélkül ezt kell venni most jobb mint a VR ..
(Sebastian mindent elad -Witcher 3 - God of War -t most néztem gyönyörű)1500 euroért [link] aha kb a passzív 3d szemüveges monitorom is ezt tudja csak fillérekbe került anno eladják majdhogynem a 10 éves technologiát arany áron.. ( jo ok ehhez már szemüveg sem kell )
-
ToMy_
tag
Sziasztok,
perpillanat honnét érdemes a Quest2-t beszerezni? -
mephisoft
csendes tag
-
mephisoft
csendes tag
válasz
fatal` #51137 üzenetére
Ezt hogy? Kicsit keresgéltem, de nem találtam hihető leírást. A Fresnel világos, hogy vékony, az a lényege, abban tér el a hagyományostól, azt értem milyen, hogy működik. Mitől tud lapos lenni a pancake? Nagyon-nagyon csodálkoznék ha egy nem-Fresnel akár csak meg tudna közelíteni egy Fresnelt vékonyságban.
-
mephisoft
csendes tag
válasz
gulasoft #51046 üzenetére
Hm. Vagy három (vagy négy? nem is tudom) éve várok, hogy majd a következő generáció ... A videokártyára már elszántam magam, meg is rendeltem egy 4070Ti-t.
Mennyibe kerül egy olyan kábel? Ha veszek egyet előre tartalékba, az működhet?
Nem olvastam még utána a Q3-nak. Illetve azt sem értem, mi az a palacsinta lencse. Fotózásban a pici lapos objektíveket szokás annak hívni. Itt gondolom azt jelenti, hogy nem Fresnel, mert eddig (szinte?) mind az volt (?). Azt el tudom képzelni, hogy egy nem-Fresnel képe tisztább legyen. Ez a várakozás? Na de ha nem Fresnel, akkor nyilván sokkal vastagabb és nehezebb kell legyen, nem? Hiszen a Fresnelnek pont az a lényege, hogy - ellentétben a hagyományos lencsékkel - vékony és lapos tud lenni. -
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #51131 üzenetére
Sajnos én is ettől féltem , hogy VR moddolt játéknál ez nem fog működni azon csodálkozom a Hitman esetén neked működik.. Hogy tudna még a reprojection is működni és a DLSS3? össze akad a kettő... Akkor már reprojection bevált technologia mint DLSS 3.. A probléma mélyebb mint hogy Lukas megoldaná az Nvidiára vár de ez majdhogynem lehetetlen... ?
-
gulasoft
őstag
Valamennyire tartottam tőle és bebizonyosodott, egyenlőre nem fog menni a cyberpunk luke rossos modjában a dlss3 mert nem tudja elkapni a középre generált képlockát, várnak valami fejesztői csomagot az nvidiától. Addig downgrade vagy még várni kell, meg valamit a vezérlők kezelésében is elállítottak.
-
izomman1
senior tag
válasz
Raymond #51125 üzenetére
Közben kicsit utána jártam a butaságomnak és rájöttem attól még , hogy nincs 100 % on a proci lehetnek szálak teljesen leterheltek és GPU limites. ittt egy videó dupla teljesítményt ér el ! a procimhoz képest egy majdhogynem uj gen 4 K ba ugyhogy kuka ezt a gépet már nem érdemes fejleszteni csak procival együtt..
[link] -
Apollyon
Korrektor
válasz
Busterftw #51108 üzenetére
Az biztos, hogy ha base stationös horrorral kellene szórakozni akkor inkább nem lenne VR-om. Azzal mondjuk nem lenne bajom, ha a Q2 PCVR only lenne, kb. sohasem használom a saját storage-ét, vagy még kevesebbszer. A Beat sabert mondjuk kipróbáltam mert kaptam a headsethez, de amilyen borzalmas zenék vannak benne, többször el nem indítom.
A lényeg, hogy így, hogy nem kell se kábellel, se base stationnel bohóckodni állati jó élmény az egész!
-
izomman1
senior tag
válasz
Raymond #51125 üzenetére
ok ezt értem de 60-70 % os kihasnáltság mellett CPU limitem van? létezik ez nem 100 !% on kellene pörögni a CPU nak ? ( lásd tapasztalato hiába veszem le a felbontást az fps szám kb ugyanaz marad ) CPU limit nem akkor jön ell ha 100 % on ketyeg a proci?Ezt a memória buszos dolgot is elmagyarázhatná valaki tényleg pariba van ha nem is többet ér magas felbontásba egy 3080 mint egy 4070 ti? VR ra nagy review egyébként 4070 TI ről benchmarkok se youtubon se cikkekbe nincs hiába kerestem ... csak az a reddites forum..
-
Raymond
titán
válasz
izomman1 #51124 üzenetére
"Az elvárásom az lenne ha már gépet fejlesztek, hogy tutkó jól mennyen minden VR Mod os játék ne nyögve nyelősen 50-60 FPS el hanem normálisan"
vs
"Ha VR a cél baromság 4070 re várni vegyek egy 3080 at inkább?"
Regen elveszetette az ertelmet mar az amit itt folytatsz. Le lett irva hogy vedd az a kartyat amire penzed van es a hozzavalo procit. Meg lett mondva minek van ertelme. -
izomman1
senior tag
Ha VR a cél baromság 4070 re várni vegyek egy 3080 at inkább? ( pariba lenne a teljesítmény elvileg de lehet csak alacsony 2K felbontás esetén? ) Előbbi kevesebb fogyasztás és több V ram (ezért várok inkább) de a memória busz lassabb..
De nekem a magas felbontású VR lenne a cél viszont a mai játékok én úgy látom "még " megelégednek a 8-10 gigákkal... DE az is számít milyen a memória busz hogy adagolja a kártyának a tartalmat? Bocs a hülye megfogalmazásért de valahogy így tudom elképzelni köszi -
izomman1
senior tag
Az elvárásom az lenne ha már gépet fejlesztek, hogy tutkó jól mennyen minden VR Mod os játék ne nyögve nyelősen 50-60 FPS el hanem normálisan azért adnék ki 6-7 száz ezret.
De még +200 e is akkor adnék ki egy 3080 asra ha valamicskét javulna a helyzet 50-70 % al az FPS szám de nekem valami itt nagyon bűzlik, hogy alig javulna ezzel a CPU val semmi képpen de egy brutál jóval sem? 7700X vagy 13700 K jó procinak mondják azzal sem?
Hogy lehet az, hogy 60-70 % os a CPU bármilyen felbontásban és nem több a képkockám alacsony felbontáson ennek ellenére? CPU limit nem csak akkor van ha pörög 100 % on egy proci és nincs tovább? Mert ha azt nézem 6700 K procimba van még (4 giga hz ) egy 30-40 % potenciál nem ? ( láttam teszteket bottleneck teszteket ahol 4 K Ba még 3080 ast sikitva pont kihúz ) De csak 4 K ba namármost G2 esetén valahol itt vagy még jóval feljebbi felbontásokat használok.. egy 3080 lenne nekem a legoptimálisabb még nem őrjítő fejlesztés ha 50-60 % os FPS ugrásokat tapasztalnék meg is érné.. vagy egy 4070 ami kb ezt a szintent fogja hozni csak kevesebb watt teljesítménnyel.. de félő hogy mivel a memória busz kevés bites mint a 4070 ti nél ezért a 3080 lenyomja magas felbontáson VR ba? (4070 is kb azt a bitet kapja 192 bit azt hiszem a 3080 meg 384 bit ha jól tudom ez a szűk kereszt metszet külföldi oldalakon azt olvastam magas felbontású VR esetén ami miatt vissza fogja a kártyát )
Sokan úgy csúfolják ez csak 2 k ra tervezett kártya ( 4070 tI ) 4 k ra már 4080 vagy 4090 kell , mert lassu és kevés a VRAM benne.. de mennyire igaz ez? mégy egy 10 gigás 3080 al is jobban járok mint egy 4070 ti vel még akkor is ha csak 10 giga VRAM ja van? ( jóval olcsóbb előbbi ) köszi -
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #51042 üzenetére
"Erre reagálva :Speaking of Elden Ring: on my system (Core i9-9900K and RTX 4090) I can get a perfectly stable 60 fps at "1/3 rate" using the Ultra preset, up to 3472x3472. The top resolution is out of reach even for the 4090 in Ultra quality.
És azon panaszkodik,hogy a cpu-ja kicsit gyenge. Ha ilyet akarsz mélyen a zsebedbe kell nyúlni."Most megnéztem az Elden Ringet mostani mod al csodás .. éles a kép 3472 x 3472 es felbontáson kb 27-28 as FPS em van ha felnyomom 3900x3900 ra mert az a max akkor kapok 20-21 et kb és minden fullon van beállítva. Processzor használatom 60-70 % .
Csináltam egy csavart levittem a felbontást teljesen 1200x1200 ra hány fps -t érek el a mért csak 32-38 FPS! megnéztem 3000x3000 be is kb akkor is csak 32-38 FPS! Mindegyik esetben 60-70 % os CPU kihasználtság csak a legkissebb felbontáson már a GPU kihasználtság is vagy 50 % és nem 99 % mint a nagy felbontásokon.
Mi lehet a gond? Miért csak 32-38 FPS ad legkissebb felbontáson a gépem mikor még van kakaó a prociba? Miért nem hozza legalább az 50-60 at? vagy legalább a 45 öt ( ha a headset 90 hz felezéséhez kellene igazodnia? )
Ezt ha valaki meg tudná nekem válaszolni mi a gond megköszönném , mert kicsit félő, hogy ha bele veszek mondjuk egy nagyobb karit a gépbe mondjuk csak egy 3080 ast azzal se fogok egy kanyival több FPS -t sem elérni akkor meg kidobott pénz
Vagy tutkó a proci a gond még akkor is ha csak 60-70 % os kihasználtságot mérek? 90-100 % ot sose látok...
Vagy CPU kel bika hozzá mert semmit nem jelent a CPU kihasználtság attól még gyenge FPS -t produkál a gép és a fenti példámból látva több FPS-t nem tudok elérni az Elden Ringgel?
Sőt Cyberpank esetén is ezt figyeltem meg! 3000x3000 es felbontáson is 30-40 FPS a max legkissebb felbontáson pedig szintén ennyi! kanyit se megy feljebb az FPS (1200x1200 bam sem! ) amit a geforce experiance mér a monitoron.. (CPU akkor se több 60-70 % os kihasználtságtól ) lTEhát azt sejtem de erősítsétek meg , hogy bármekkora is a CPU kihasználtság mivel csak 4 gigán megy egy mag ( nem húzott ) ezért ez kevés legalább 5,2 ghz es kellene de akkor se lenne lásd Lukas esetén 60 FPS től több a képkocka?
Ez így elég reménytelen dolog kicsit szélmalom harc a világ legjobb CPU ja és GPU ja is limites a szar optimalizáció miatt.. Minek öljek bele 700 e gép fejlesztésbe ha akkor se lesz 50-60 FPS től több mert kuka az optimalizáció? Köszi a véleményt -
-Solt-
veterán
Hamarosan érkezik a Sons of the Forest, de nincs hozzá VR támogatás... ez most nagyon fáj!
-
gulasoft
őstag
Na 2560*1440, 1.75-el 85 FPS
2880*1620 84 fps.3480*2160 25 fps :-)
-
Busterftw
nagyúr
VR-ban ugye az immerzio es az interakcio sokat hozzatesz az elmenyhez, ezert "masodlagos" a grafika.
Hat regen se szamitott a grafika aztan milyen jokat jatszottunk.
Most meg van grafika, de szar a felhozatalAz elerhetobb ar miatt vesz fejest, meg ha lenne valami utos VR jatek ami sokakat bevonzana, ha a HMD 1000 dollar nem invesztal bele. De ha 300 dollar es nem kell PC, mar mas teszta.
-
válasz
Busterftw #51114 üzenetére
Akkor tévedtem van kb 5db AAA VR játék
Lehet hogy azért nem alakul ki piac mert nincs mire ? Értem ezt úgy hogy mégis millió számra adják el a GPU-at a közép és a felső katopt is, na az megnézi mi van a VR-el és azt látjas hogy 82-es graffal mobilos játékok baltával faragva... és vesz fejest? nem.... -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Gondoltam ütnék egyet ma Eleven-ben, Gyulával pont most beszéltük meg.
Viszont nem játszottam 1,5 éve. A facebook topikjában meg folyamat szidják az updateket.
Van itt valaki aki napi szinten játszik még vele? Játszható most a natív verzió (tudom, próbáljam ki de meg sem keresném az adaptert meg nem mennék hátra a pajtába ha nem jó) -
Busterftw
nagyúr
De a PCVR (AAA) jatekok tobbsege mi? Inkabb a szimulator ami megy, de a tobbi is csak konkretan PC-s jatekok, first person nezettel.
Ide viszont nem eri meg annyira kulon fejleszteni, mint a tobb millio Quest 2-re, ami standalone is megy.Latod az ev PCVR jateka nem egy AAA VR jatek lett, hanem egy N+1 PC-s jatek, VR tamogatassal. Nyilvan ezt egy fullos HMD-vel jobb tolni, csak ebbol nagyon keves van.
Szerintem amig van standalone/PCVR egybegyurva, addig tenyleg csak azt kell megvarni, hogy idovel jobb kijelzot pakoljanak a VR-ba.
Mashogy nem eri meg, mert a tobbseg nem fog 1000+ dollarert headsetet venni, amelle 3000+ gepet, igy meg nem alakul ki eleg nagy piac.Itt inkabb csak arra celoztam, hogy a Quest 1-2 hozta el az attorest elerheto aron, csinalt hozza egy minimalis user base-t es platformot, amire megeri fejleszteni.
A jobb hardver meg majd adja magat. Q3/Q4/Q5 stb. -
gulasoft
őstag
válasz
gulasoft #51110 üzenetére
Azért azt senki nem várja el, hogy amíg a pc-s játékok ha 60fps-t produkának a 3 ventillátoros 30-as meg 40-es sorozatokon a 350-400w-os fogyasztásukkal, akkor a mobil majd ugyan azt fogja tudni. A mobilban az a jó, hogy felveszed, megy. Ha még egy géppel is össze lehet kötni az egy + pont. Mobilon a társaság a lényeg, de pl moss2 azért ott volt, resident evil4 is elég szép, Luckys tale is baromi aranyos, Demeó is jól néz ki. El kell engedni a q1-et, és tudomásul kell venni, hogy a mobilos hardveren soha nem fog futni egy nagy világot átölelő openword játék, mert ezek 60 gigágat esznek. Egyre jobb játékokat fognak rá írni. Lehet hogy a 90%-nál porfogó, de akkor fillérekért árulnák, és hát azért nem.
-
válasz
Busterftw #51108 üzenetére
Mondj AAA jatekot azon a kb 3-4 darabon kivul? Ez nem attores, legalabbis nekem hanem higfos.. mobilon sem jatszom ott fogok ilyen tularazott indi ganekkal idot tolteni.
A tomegek akik emiatt megvettek szerintem azoknal 90%-ban porfogo a polcon.
Hanyszoros ev jateka a beat saber?Mivel gagyi kb full komplett a mezony evek ora. Valszeg en ulok forditva a lovon de akkor kihatralok a vr-bol es nem veszek semmit. Joforman most is emiatt van atom eromuvem, egyebkent puruttya noti es gfnow sokkal olcsobb.2
-
Busterftw
nagyúr
Pedig sokan epp forditva latjak, az onallo headset hozta el az attorest.
Tomegeknek sajna csak igy lehet eladni, a hardver (felbontas stb) meg ugy is fog generacionkent fejlodni.Ettol fuggetlenul lehetne egy fullos PCVR only verzio.
Index 2-vel a Valve meg meglephet minket, bar szerintem az realist, hogy iden bejelentes, jovore launch.
-
gulasoft
őstag
válasz
izomman1 #51102 üzenetére
Azt múltkor beállítottam, de az ark survivor visszadobta fullhd-ba (majd azt megfelezte) , majd este megpróbálom a hitman is ezt csinálja e, kérdés, hogy ezt azt átvert felbontást hajlandó e kirakni a szemüvegre, hiszen ettől a monitor még csak fullhd-s lesz, és azt küldi át a szemüvegre, de egy próbát megér.
-
izomman1
senior tag
válasz
gulasoft #51094 üzenetére
Köszi a beszámolót majd várjuk a Cyberpunkost is ha végre megy a mod…. ( Moddolt VR tartalomnál lehet más lesz vagy nem az eredmény)
NVidia drivernél ki kell pipálni az emelt supersamplingos felbontásokat DSR a rövidítése : [link]
Neked ez ki van pipálva? Csak azért mondom , mert nekem a full HD monitor esetén is tudok 4 K is beállítani ezt kipipálva hiába , hogy csak full HD a monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Ashes of Creation (MMO)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest