Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gulasoft
őstag
Itt egy szemléletes link milyen a lecse.
[link]
Most komomolyan ide mi fenének a szemkövetés, a szélére nézel, a gép kirendereli oda a fasza nagyfelbontású képet, a lencse meg homállyá torzítja, tényleg nagyon hasznos! -
kevike576
senior tag
Még a végén meg fogja érni aki PSVR-t vett PCVR-nak
Experimental iVRy SteamVR driver for PSVR2 now supports 6DOF tracking using the headset’s cameras : r/virtualreality (reddit.com) -
Ktm123
tag
Sziasztok!
Valaki használ HP Reverb headsetet (vagy valami hasonló felbontásút) RTX3080-al Microsoft Flight Simulator-hoz?
Szükségem lenne egy kompromisszumos grafikai beállításra, ha valakinek lenne tapasztalata benne, azt szeretném elérni hogy jelentős minőségromlás nélkül is meglegyen a játszható FPS. Nem vagyok profi repülőgép szimulátoros, igazából csak repkedni szeretnék és nézni a tájat. Tudom hogy ide ez a VGA kevés lesz, de gondoltam egy kérdést megér.Konfig többi része:
5900X PBO-val 200W-ig elengedve
2x16GB 3800mhz CL17Köszönöm előre is a segítséget!
-
Busterftw
nagyúr
Na elment a Quest 2 250 EUR-ert, itt spanyolban nagyjabol ennyiert mennek second hand.
Szerintem jo ar erte, 349 EUR volt masfel eve.
Johet a Quest 3 -
Nazo
tag
válasz
xfulop #53085 üzenetére
Meg tudom erősíteni amit Raymond írt az AMVR-os szivacsról. Én is távtartóval használom, mert különben ha pislogok a szempillám hozzá ér a lencséhez. Szemüveggel nem ajánlanám. Én kontakt lencsével használom, de ha nem bírná a szemem biztos rendelnék bele dioptriás lencsét.
Én vettem még az eredetihez szilikon borítást, az segít azon hogy ne szívja be az izzadtságot, viszont csak a kínai méretű szivacsra találtam, ami picit kisebb mint az EU-ba szállított verziók szivacsa, de igaziból ez nem okoz nagy gondot. -
xfulop
csendes tag
Volt időm kicsit ismerkedni Pico4-el, 2023-ast gyártásút kértem, 2022-12-est kaptam, megteszi. Hullámos lencsét nem tapasztaltam. Nincs mihez viszonyítanom látványt, ha nagyon jól felteszem fejemre akkor nagyjából olvasható és éles még a lenti teljesítmény overlay is meg oldalra is tudok szemmel nézni egy kicsit és éles marad. Szemüveg+távtartóval használom. Kiegészítőket nézegetem azóta. Töltő + ethernet adaptert tudnátok ajánlani?
Meg az archoz kéne valami csere interfész, aliexpress ajánlás vagy valami drágább eu-s boltit tudtok mondani? köszi -
Apollyon
Korrektor
Kellene RAM-ot upgradelnem, mert jelenleg csak 2x8 GB (3200 MHz, CL16) van a gépben. Néha már flatscreen is kifutok belőle. Egyelőre elég lesz a 2x16, 3600, viszont az időzítés kérdéses. Szerintetek megéri plusz pénzt kiadni a CL16-ért, vagy CL18 is elegendő lesz a VR-hoz? Kb. ~30% árkülönbség van a két típusú RAM között.
-
sheep
addikt
válasz
KRoy19 #53075 üzenetére
Lehet rugózni a számokon, de én így számoltam:
a Varjo Aero ~3000 € mindennel együtt.
A Crystal 1500 € plusz adó , oké hogy nem a fele de a kb. 1000 € különbség nagyon is érezhető. Ha már összehasonlítjuk a kettőt akkor adjuk hozzá az Aerohoz is ugyanazokat a cuccokat amik a Crystalhoz járnak. -
Rengeteg rosszat lehet hallani a Pimaszról, de mostanában ahogy egyre többen kapják meg a Crystalt, kezd megfordulni a trend. Az ígérgetés és komunikáció terén még mindig botrányos a cég, tavaly decemberre ígérték a megjelenést, de még most is csak a novemberi foglalásokat szállítják. Hátha közülünk is rendelt valaki... (izomman1)? Bár ha jól emlékszem már le is mondta
Itt egy Dan Suzuki első teszt. -
kevike576
senior tag
Ez samsung galaxy s24 bepattintós lesz, vagy kitalálnak valami normális headsetet ?
-
gulasoft
őstag
Nekem az airlink azt csinálja most, ha kimegyek a területről kilép, és újraindításig nem tudod újra indítani az airlinket mert inaktív. (Ráadásul mivel nálunk ez a családi megosztás van, először az adminnal kell belépni, és utána át az én profilomba, amivel teljesen agyoncsapták a családi megosztást ahol egyszer belépett az admin, engedélyezte a megosztást, és utána úgy indult a fejszett, hogy már az amin felületen is volt egy switch account, nem kellett hozzá az admin jelszót tudni)
Szóval az hogy eddig nem csinált valamit, az mostanában simán előfordulhat, de az tényleg fura, hogy így beállt nagyon sokan nagyon sokat játszottak vele, és nincs tele a net ilyen hibákkal. -
gulasoft
őstag
Én meg azt halottam, hogy nem tehetsz rá akármilyen aksit. Az szép lesz mikor leülsz, és a farzsebbe dugott aksi ott fog melegedni a seggednél :-) Nincs ez kitalálva rendesen. Telerakták üveggel, hogy aki kívülről nézi az is lássa a szemedet (videón). Könyörgöm ez most minek? Semmi újat nem tudtak felmutatni a méregdrága kijelzőn kívül, ezt a hülyeséget (parasztvakítást) találták ki, ami az idő 90%-ban (hú de óvatos becslés volt) tök fölösleges, cserébe legalább jó nehéz az idő 100%-ban.
-
Jacek
veterán
Olvasom hogxy szar a Apple cucc súly elosztása, erre a megoldása a cégnek a keresztpánt, amit külön kell majd megvenni nem fér bele a 3500 dodoba
-
Márton
nagyúr
Elnézést, nem voltam pontos: ez a standalone Q2 app volt, ami rosszalkodott.
PC-n minden ment tovább vígan. -
gulasoft
őstag
válasz
Márton #53054 üzenetére
Soha nem volt ilyen gond, pedig kb 100 pálya van mögöttem ismerősökkel. Olan van, hogy az airlink olyan szinten beszaggat, hogy kénytelen vagyok vd-re váltani, de még ezt is bírja, szombaton játék közben döntöttem úgy hogy ez játszhatatlan. Kiléptem az airlinkből, (kidobott a játékból is), váltottam vd-re, visszamentem a játékba, és simán vissza engedett, annyi volt, hogy többiek egy lukkal előrébb jártak, de én jöttem onnan ahol kiléptem, és párszor én jöttem míg utolértem őket, szóval elég hülyebiztos.
Ez egyedi eset lehetett a csillagok állása a légnyomás, és a napszél teljes pillanatnyi összjátéka :-) Esseteke neki nyugodtan újra. -
fulton
addikt
Sziasztok
Van esetleg info arról hogy a quest 3 mekkora ipd fog támogatni (szemgolyó közti távolság)? nekem olyan 71-72 cm emlékeim szerint ezért kérdem. Köszönöm.
Nem tudom ilyen alternatívára van e most lehetőség valami gyárt vr- settjénél, amihez nem kell PC, vagy olyan amihez kell ugyan PC de támogatja a 72mm-is mint beállíthatóság.
(bár a pc-m már elavult ide a 1080Ti + 7700K procimmal.) ezért érdekelne ilyen quest dolog.
-
petymeg
addikt
Az Alyx elején mindig kiírja, hogy kevés a vram csukjak be háttérben futó alkalmazásokat. 4080 semmi nem fut a háttérben és max grafikán 90 hz-en szépen fut.
-
pimpi001
tag
Skacok. Most allok uj videokartya vasarlas elott. Q2-ot hasznalok vd-vel. Szoval a steam-es jatekokra. 3060 12gb vagy inkabb a 4060 8gb. Egyelore a 12 gigas regebbire voksolnek de a masik csak ujabb de kevesebb memoriaval. Szoval tanács? Radeon nemkell. A masik. Vd jo valasztas az uj karihoz is vagy inkabb az airlink a jobb? Thx a valaszokat
-
Márton
nagyúr
Walkabout golfoztam lányommal (CV1+Q2).
Eldorado pálya közepén egyszercsak azt mondja, lefagyott a játék. És valóban kimerevedett, nem tudsz mozogni, jobbra balra ha nézel nagy feketeség. Rém bosszantó, mert csak kilépni lehetett. Volt már másnál is ilyen? Mi az oka? Minden legális, hely van mindkét eszközön, stb. Jó lett volna végignyomni -
petymeg
addikt
Kipróbáltam az Alyxet, valami elképesztő. Csak a gépem előtti 1,5x1,5 méteres terület nem lesz elég az önfeledt játékhoz, vagy magamat vagy valamelyik berendezési tárgyat fogom összetörni.
-
fatal`
titán
válasz
-Solt- #53048 üzenetére
Nem nagyon játszottam egy ideje, nincs most időm, de állítható a kódolás a debug toolban a link szekcióban és mindkettőre vonatkozik. Nekem most 350mbps H264-en van. De elvileg most valami annyira nem stimmel, nem húztam feljebb, a V55 majd javít pár dolgot.
Ha defaulton hagyja valaki, akkor gondolom a régi működés van (Link H264, Air Link H265), de nem próbáltam a kábelest.
-
-Solt-
veterán
válasz
fatal` #53045 üzenetére
A céges része tényleg katyvasz, de mint magánszemély abszolút kedvezőbb ez a rendszer.
Ha szétteszik a kezüket, arra ott a fogyasztóvédelem... az én tapasztalatom szerint korrektül teszik a dolgukat, a gyártók / kereskedők pedig sok esetben már a fogyasztóvédelem emlegetésére is behátrálnak.
Korrekt. normális kereskedőnél vásárolva áldott állapotok vannak a 10-15 évvel ezelőttiekhez képest.
-
fatal`
titán
válasz
-Solt- #53042 üzenetére
Nem szigorúbb, hanem sok esetben katyvasz, nézd meg a céges vásárlásokat.
Ha a kiskereskedő hivatalos forrásból szerzi be a terméket, akkor megkapod azt amit a gyártó is ad
Nem csak IT termékekről van szó, nézd meg a boltokat. Rengeteg esetben hiába zargatod a gyártót ezzel, szétteszik a kezüket.
Szóval persze, tud előny lenni, de nem mindig. Nyilván korrekt boltban kell vásárolni, ez okés.
-
gulasoft
őstag
válasz
fatal` #53038 üzenetére
Hát az EU-s az két és mivel ugyan EU-belül, de "külföldről" rendeled, így a 2 év van.
A magyar sávos:
Sávos lesz a jótállás, az eddigi egy kötelező 1 év helyett 1, 2, 3 éves jótállással kell számolni a termék értékétől függően (10-100e Ft közötti, 100-250e Ft közötti, vagy 250e Ft feletti érték). Ez a változás nem érinti a más jogszabály által meghatározott kötelező jótállási szabályokat (lakásjótállás, javító-karbantartó szolgáltatások jótállása). -
-Solt-
veterán
válasz
fatal` #53038 üzenetére
Marhaság, hogy nálunk szigorúbb a szabályozás? Ne már...
Ha a kiskereskedő hivatalos forrásból szerzi be a terméket, akkor megkapod azt amit a gyártó is ad, ha szürkéznek, akkor látod azt, hogy hiába élettartam garis mondjuk egy memória modul, mégis csak 1 év szavatosságot kapsz rá.
A lényeg, hogy 100.000 Ft alatt is megkapod a 2 év kötelező gyári garanciát, csak sok esetben ez úgy van lebontva, hogy 1 éven belül jótállás és a kiskereskedőhöz kell fordulnod, a 2. évben pedig garanciára "vált" és már a gyártót kell zaklatnod. Cserébe drága terméknél a 3 év jótálás amit a kiskereskedőnek vállalnia kell azért elég "drákói" és jelentős előny nekünk.
-
bali777
aktív tag
válasz
petymeg #53039 üzenetére
Köszi.
Nekem nagyon bejön a Paradise Hotel. Aki esetleg még nem találkozott a magyarításával
-
petymeg
addikt
Alyx 60% off steamen!
-
fatal`
titán
válasz
gulasoft #53036 üzenetére
Eu garancia elvileg 100-200.000Ft között 2 év 200.000-300.000Ft között 3 év
Ez magyar marhaság (főleg, hogy így azt alkalmazzák a boltok, hogy amikor hosszabb a gyári gari, akkor is csak az ennek megfelelőt kapod, persze más eszközöknél meg előnyös is lehet).De a Quest 2-re pont 2 év a gari.
-
gulasoft
őstag
válasz
Game-over #53035 üzenetére
1. Nem, de a wifi6 5Ghz-es részén senki más ne legyen, és a géped egy cat5e vagy cat6 kábellel legyen ebbe a routerbe kötve.
2. Eu garancia elvileg 100-200.000Ft között 2 év 200.000-300.000Ft között 3 év, de hogy ez valóban így vn e még abban nem vagyok biztos.Én nem a németektől rendelném ott 19% az ÁFA 8%-al lesz drágább. A spanyoloknál 21% ha onnan hozatod csak 6%+-al kell számolni.
-
Game-over
aktív tag
Sziasztok!
Amazon.de-n tervezek venni egy Quest 2-t, utánaolvastam amennyire tudtam, két kérdésem maradt ebben kérném a segítségeteket:
1. Ahova most költöztem, ott csak 20/10-es net van, viszont van Wifi6-os routerem, Airlinken a lassú net elvileg nem befolyásolja a SteamVR-os játékok futtatását, jól gondolom?
2. Amazon.de-ről tudja valaki hogy mennyi garancia van rá? Az amazon oldalán nem találtam... -
gubabela
senior tag
válasz
VSanyi99 #53033 üzenetére
Ok de mit akarsz futtatni? Milyen játékot? Ha letöltesz egy ingyeneset az oculus store-ból mondjuk a first contact-ot az megy? Azért lenne jó egyébként kipróbálni airlinken is, mert akkor ki lehetne szűrni, hogy nem-e kábel vagy usb port a gond. Lehet, hogy a laptop usb drivere vagy a videokártya drivere miatt nem látsz képet, próbáld meg frissíteni őket, esetleg lehet, hogy maga a link kábel lesz a ludas.
-
VSanyi99
friss újonc
válasz
gubabela #53031 üzenetére
A bluetooth tökéletesen működik. A telóval is és a laptoppal is. Az oculus appban csinálsz
azt csinálja a teló és fordítva. A sideloader is tökéletes a laptopon. Már mindent újratelepítettem ,formáztam a c-t ,újratelepítettem a wint, factory reset a szemcsin. Max egy paca a laptop képernyőjen amit tudok mozgatni a quest 2-vel. A kiskupli meg ne tudja
de beállítottam azt is, hogy csak az integrált vga-t használja. Még a végén leég. -
VSanyi99
friss újonc
Ha a laptop wifijére csatlakozom akkor is az történik mint a kábelnél. Gondoltam
egyszerre csak az egyiket írom. Mivel ugyanaz a hiba valószínű a megoldás is ugyanaz.
Amikor otthon voltam megpróbáltam a routeren keresztül, de nem sikerült. Akkor nem volt időm vele foglalkozni ezért nem is tudom , hogy milyen tüneteket produkált. Most kezdtem magam beleásni. Mivel én csak makogok angolul és németül na meg magyarul és a
kollégám aki mindezekben profi csak 2 hét múlva jön ezért nem vettem fel a kapcsolatot
a metával. Gondoltam nem várok hátha valakinek volt már hasonló problámája. -
VSanyi99
friss újonc
Azért kábel mert a vendégházakban és a szállodákban nincs net nincs térerő.
Németországban vidéken a 4G is ritka. -
gulasoft
őstag
-
xfulop
csendes tag
A quest árcsökkenés elért amazonhoz is. Q2 128gb €381 ~141e forint check out-nál magyar áfával szállítással.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08QDQK9GL
137ezres Pico4 rendelésemet pedig ma visszaigazolta a Bestware, akció még él ott is. -
VSanyi99
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Vásároltam egy quest 2-t, link kábellel csatlakoztattam a laptopomhoz. Mindenhol zöld pipa. A teszt végén bandwidth:2.7 Gbps connection: USB 3.
Ha a meta programjában elindítok valamit akkor vagy fekete képernyő vagy valami paca
a laptop képernyőjén. A pacát tudom mozgatni a laptop képernyőjén a questel.A questen csak a három pont látszik.Ha valaki tudna segíteni ,hogy miért nincs kép megköszönném.
Az usb energiagazdálkodását még nem találtam meg, nvidia 3d vision progit nem találtam,
beállítottam ,hogy csak a dedikált vga-t használja. (Acer nitro 5, r9, rtx3080 ,32gb; Win 11;gyári oculus link kábel 5m usb c /usb c,a laptopon usb c 3.2 gen 2. A laptop néha ír olyan üzenetet,hogy "Oculus isn't working correctly.Click here to check our support article." -
Raymond
titán
Megjott a Quest+ elofizetes [link]
Sajnos nem XBox Game Pass stilus hanem PlayStation+ stilus ahol havonta 2 jatekot kapsz meg amik addig mukodnek amig van Q+ elofizetesed.
-
Márton
nagyúr
-
sheep
addikt
Némi infó a Q3 lencsékről, ha mótvá akkor bocs nem olvastam vissza 28 oldalt.
120Hz LCD screen with a resolution of 2,064 x 2,208 per eye
[link] -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Márton #53005 üzenetére
Na most próbáltam az új mappát nyitok módszert, és az árnevezős lehetőséget is. Egyik sem működik.. Nálam legalább is. Nem értem egyszerűen. Alapból az furcsa volt ha elkezdek pl telefonra másolni valamit, ahogy elkezd másolni a fájlkezelőben már látni rögtön hogy megjelenik a cél mappában az amit másolok. Itt pedig egyáltalán semmi. Látni az állapotjelző zöld csík halad szépen de semmivel nem bővülnek a mappában lévő fájlok
-
Márton
nagyúr
válasz
Tyrone89 #53003 üzenetére
Aha, szóval elviszed, úgy érthető.
Főkönyvtárban egy új mappába próbáld. Még olyanokat olvasok, hogy átnevezve a kiterjesztést, majd másolás után visszanevezve. Hátha..Azt én is furcsálltam, hogy fatal ennyire egyértelműen kijelenti, hogy Fat32, mikor én is tettem már rá 4 gigánál nagyobb fájlt.
-
gulasoft
őstag
válasz
jilian #52996 üzenetére
Mind a két questen ugyan annak kell leni az első accnak ami a másikon (az egyiket facrory resetelni kell ha már más acc az másodikon) A második eszközön belép az első eszköz első usere. Létrehozza a második accountot, majd beállítja, hogy megosztja a játékait.
Innentől kezdve az első eszközön ő lép be, a másidik eszközön a második user, és minden játékot lát amit az első userrel vettetek és vesztek meg. Egy jó 3000-es ax-es routernek el kell vinnie két eszközt, de semmi más nem mehet rajta, mx a két gép két kábellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Chromecast topic
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MIUI / HyperOS topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium