Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz xXx--89 #15361 üzenetére

    Akkor röviden:

    Az Oculus Rift bundle 2 szenzort tartalmaz, ezt egymással átlóba rakva kb. elég a 2x2m játéktérig.
    A +1 szenzorral lehet javítani a tracking minőségén és bővíteni a játékteret 3x3m-ig.
    Mindegyik szenzor usb-n csatlakozik a géphez, azaz 3 szentorhoz és a hmd-hez összesen 4 usb aljzat kell. Ebből jó, ha legalább három usb 3-as. Gond szokott lenni az alaplapi usb 3 chipsetekkel, illetve nem minden alaplapi usb kontroller bírja el a szenzorok által generált adatmennyiséget, ezért érdemes egy inateck pci-usb kártyával is számolni.
    oculus bundle: 450EUR
    inateck kártya: 27 EUR
    usb hosszabbító a 2. szenzornak: 15 EUR
    + 1 szenzor: 70 EUR
    Így kb. 562EUR a vége.
    A htc vive 600EUR, tehát árban nincs nagy különbség a két rendszer között
    Kivéve ha kicsi a játéktér (2x2m alatt), mert akkor az oculus bundle 2 szenzorral önmagában is elég lehet. Sőt, kis játéktérnél a vive egyenesen nem ajánlott, mert ha nincs meg a minimum játéktér(2.5x2m, ami nem a szoba mérete, hanem az a része, amit a lighthous-ok belátnak), akkor a vive csak "standing" módban hajlandó elindulni, amivel a szoftverek nagy része nem működik.
    A Rift előnye még, hogy jelenleg a legelterjedtebb pc-s hmd és nagyobb a szoftver felhozatal hozzá, mert mind az oculus exkluzívok, mint a steames (vive) szoftverek 90%-a futnak rajta, továbbá jobb a lencsék minősége, van beépített fülese és könnyebb.
    A Vive előnye, hogy szemüvegeseknek kényelmesebb, a lighthouse technológiával nagyobb játéktér is kialakítható és csak egyetlen usb2 csatlakozó kell hozzá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák